Programkereső

Tudtad?

Válassz sportágat otthon!

Sajnos a kialakult helyzet miatt idén májusban elmarad a Budapesti Nagy Sportágválasztó, de ne csüggedjetek, a szervezők remek helysemleges alternatívát találtak ki a probléma kezelésére; otthonról is választhattok kedvenc sportágat.

Rajzold be magad a kuflik közé!

Ismeritek a kuflikat? Naná! Akkor figyeljetek, mert most egy igazán különleges játékban vehettek részt!

Moss kezet! A kedvenc rajzfilmhősöd megmutatja, hogyan kell

A Cartoon Network humoros videóval és kódolatlan időszakkal járul hozzá a gyerekek vírusmentes mindennapjaihoz és az otthoni szórakozáshoz.

VÉSZHELYZETI ALTERNATÍVA

Hétfői négy fal közé ajánljuk

Délelőtt a gyerekek szórakozhatnak, délután a felnőttek.

NonStop Nemzeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Múzeum is élen jár az online elérhető digitális tartalmak közvetítésében, és segít, hogy a tanulás könnyebb és szórakoztatóbb legyen.

Bogyó és Babóca premier a fotelből

A Kedd Stúdió a mozik újranyitásáig egyetlen mozijegy áráért digitálisan is elérhetővé teszi Bogyó és Babóca legújabb kalandjait.

Színház

Kolozsvári mesék online

INTERNET - április 11., 12.00 és 16.00

Kolozsvári mesék régen és még régebben: egy száz évvel ezelőtt élt iskolás fiúról, egy ötszáz évvel ezelőtt élt méhészről és egy ezer évvel ezelőtt élt honfoglaló kislányról. Mindhárom történet a bátorságról szól: le kell győzniük az ellenséget, meg kell győzzék a barátaikat és meg kell küzdjenek önmagukkal.

Hamupipőke online

INTERNET - április 8., 12.00 és 16.00

Az előadást a burleszk jeleneteket idéző intermezzók, a színészek és a marionettbábuk összehangolt játéka teszi dinamikussá. Az igényesen kivitelezett jelmezek és bábuk, az ötletes díszlet, a jó színészi alakítások, a meglepetésszerűen bekövetkező drámai fordulatok, az élő tánczene maradandó élményt ígér gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Münchausen báró kalandjai online

INTERNET - április 12., 11.00

Münchausen báró, a híres utazó, gyorsan belopta magát a szívünkbe, ismert és elismert lett az egész világon. Sok-sok kalandot élt át, melyeket barátainak, borozgatás mellett mesélt el – olyan meggyőzően, hogy egyik-másik kalandról még az is elképzelhető, hogy igaz volt...

NoÉs!? online

INTERNET - április 11., 15.00

Egy műsor a borról, a bor teremtéséről,a bor hatásáról. Egy műsor Noé apánkról, annak családjáról, az asszonyokról, emberekről. A műsorban táncokat láthattok híres bortermő vidékekről - Tokaj környékéről, Szekszárd környékéről, Sopron környékéről, Komárom környékéről.

ZENE

Apacuka MINI koncert 2. felvonás - Nyitnikék!

INTERNET - április 11., 11.00

Az első bejelentkezés nagy sikere után itt a második felvonás, ahol szintén Apacuka slágereket láthattok-hallhattok majd Kriszta és Viktor előadásában.

Kiskalász: Salátamánia - online gyerekkoncert

INTERNET - április 11., 10.00

A Kiskalász negyedik LIVE szobakoncertje. A zenekar tagjai most a Salátamánia című lemezről válogatnak vidám zöldséges dalokat.

MINDENMÁS

PagonyFeszt Otthon

INTERNET - április 11., 13.00

Bár a tavaszi PagonyFeszt a hagyományos módon nem tartható meg, a Pagony most szombaton egy online PagonyFeszten várja mindazokat, akik könyvek, játékok, gyerekkönyvszerzők és -illusztrátorok között szeretnének eltölteni egy kellemes napot.

Online babaklub

INTERNET - április 10., 10.00

Közös mondókás, mesélős, játékos baba-mama foglalkozás az online térben.

Cirkusz+ LIVE

INTERNET - április 9., 15.00

A Cirkusz+ a Fővárosi Nagycirkusz vírusprojektje, mely a kényszerszünet alatt sem hagyja a publikumot cirkusz nélkül.

Pályázat

Rajzold meg álmaid vidámparkját!

Beküldési határidő: április 30.

Bár a Debreceni Vidámpark is zárva, de addig is online rajzpályázattal szeretnének a mindennapjaikat otthon töltő kisiskolások kreativitásának szárnyakat adni.

Állati jópofák! - fotópályázat gyerekeknek

Jelentkezési határidő: május 25.

A Fővárosi Állat- és Növénykert nyílt fotópályázatot hirdet alsó tagozatos általános iskolások, felső tagozatos általános iskolások és gimnazisták számára.

Filmre fel! Pályázat fiataloknak

Nevezési határidő: augusztus 3.

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház 27. alkalommal rendezi meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.

Ilyen az elhagyott Budapest

Fotós kolléganőnk képes beszámolója a kihalt városról.

Lesz-e bébibumm a karantén után?

Katasztrófahelyzetek után gyakran emelkedik a születésszám. Ez most nem biztos, hogy ilyen helyzet.