Programkereső

Színház

Koncert

Kiállítás

Kép és kultusz — Szinyei Merse Pál (1845-1920) művészete

Magyar Nemzeti Galéria, 2022. február 13-ig

A magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású mesterének, a 19. századi magyar festészet egyik legjelentősebb alakjának, Szinyei Merse Pálnak az életművét mutatja be a Magyar Nemzeti Galéria új kiállítása. A mintegy 120 művet felvonultató tárlat kép és kultusz összefüggéseit vizsgálja Szinyei életművében.

Cezanne-tól Malevicsig. Árkádiától az absztrakcióig

Szépművészeti Múzeum, 2022. február 13-ig

Kilenc évvel a nagysikerű Cezanne és a múlt. Hagyomány és alkotóerő című kiállítást követően újabb Cezanne kiállításnak ad otthont a Szépművészeti Múzeum, a most nyíló tárlat ezúttal a francia mester életművének és az európai avantgard művészetnek az 1906 és 1930 közötti kapcsolatait vizsgálja. A Cezanne-tól Malevicsig.

Párizsi absztraktok. Abstraction-Création. Kandinszkij, Hélion, Calder, Moholy-Nagy…

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, január 30-ig

Az 1500 m2-es kiállítás középpontjában a világhírű, a valaha volt legnagyobb hivatalos nonfiguratív csoportosulása, az Abstraction-Création áll.

Személyesen / frissen 2021

Műcsarnok, 2022. február 13-ig

A Frissen kiállításokkal – immár ötödször – a Műcsarnok az egy-egy térben, egy-egy művész, egy-egy kurátorral megvalósuló egyéni(!) személyes kiállításainak tereit egy időben összenyitja. Az „alkotás géniusza” fel kívánja tárni a tér-idő kereteit. Az átjárható „falak” a festészet, a plasztikai- és médiaművészet szinergiáinak szellemi kaland-élményét kínálják.

ez+az

Oláh Ibolya: Női posta

Marczibányi Téri Művelődési Központ, január 26., 19:00

Valahol van egy nagy, központi szív-panasziroda. Talán egy égi főpostán, ahol mindenkit meghallgatnak. Ott ül-áll-beszél-énekel egy nő, akit, mondjuk, Ibolyának hívnak. Ma ő van szolgálatban ebben a hivatalban.A sok panaszra orvosság nincs. Feloldás – talán.2018-ban jelent meg Presser Gábor: Voltam Ibojka című Cd-je, amelyen Oláh Ibolya énekel 28 verset, 11 szerzőtől. A CD anyaga nem pusztán koncertet, inkább színházi interpretációt kíván. "Úgy képzeltem ezt az anyagot, hogy Ibolyka mindenféle szövegeket énekel, mond, és előhozza mindenféle nők mindenféle dolgait. Hadd jöjjön a Fény moziba csúszott dizőz, az éjfél utáni nő, az a nő a Nagykörútról, a Kántor Péter ablaka előtti Duna-partról, az eszpresszózongorista nője, egy tüntetőnő, egy a portugál fotelből, az Orczy-kertben bóklászó Für Elíz, a szorongóhangú, iszomdohányzom-hangú, a legszebb verset író hangú nő." Presser Gábor Zeneszerző: Presser GáborRendező : Bíró KrisztaZenészek: Födő Sándor, Furák PéterAz előadást írta-szerkesztette: Bíró KrisztaA rendező munkatársa: Szabó JulcsiLátványtervező: Virág VivienMozgókép: Sárvári Enikő és Vető Gábor Levélírók (az előadásban felhangzó prózai hangok): Andrusko Marcella, Bohoczki Sára, Fodor Tamás, Forgács Fanni, Kókai Tünde, Nagypál Gábor, Pallagi Melitta, Pogány Judit, Polgár Csaba, Takács Nóra Diána, Várady Zsuzsi,valamint: Csesznák Márti, Ézsöl Andrea, Fürjes Anett, Harsányi Bence, Jagodics Tamás, Jeney Luca Viktória, Kálmán Eszter, Kanyó Kata, Keszei Viktória, Kosynus Tamás, Kőrösi Viktória, Kuttner Bálint, László József, Lehóczky Zsófi, Lovas Judit, Mechle Christian, Mitnyik László, Murányi Márta, Nádori Lídia, ÖlveczkyTamás, Rick Zsófi, Rózsa Dániel, Sárvári Enikő, Sebők Szilvia, Sváb Ágnes, Szabó Ági, Szécsi Bence, Tarján Lőrinc Köszönet az est során elhangzó dal- és prózai szövegek szerzőinek, valamint jogutódaiknak, hogy hozzájárultak a felhasználáshoz.

Hobo 77 (új időpont)

Papp László Budapest Sportaréna, 2022. február 13.

A Magyar Kormány tömegrendezvényekkel kapcsolatos döntése és a jelenleg is hatályban lévő jogszabály értelmében Földes László HOBO 2020. december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában meghirdetett koncertje egy későbbi, új időpontban kerül megtartásra! Az eredetileg a Papp László Budapest Sportarénába 2020. december 28-ra meghirdetett HOBO 75 koncert az eredeti helyszínen, 2021. november 20-án kerül megrendezésre. A megváltott belépőjegyek az új időpontra érvényesek, melyekkel a továbbiakban nincs teendője, így azzal a koncert az új dátumon (2021. november 20-án) látogatható. Amennyiben a rendezvényre vásárolt parkolójegyet is, úgy természetesen az is érvényes az új dátumra. Földes László Hobo idén ünnepli 75. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán márciusban országos és erdélyi turnéra indul, melynek utolsó állomása 2020. december 28-án, a Papp László Budapest Sportarénában lesz. A turnézáró nagykoncertre vendékkel, meglepetésekkel és ahogyan Hobo fogalmazott, egy igazi bulival várja a közönséget. A színházi és irodalmi szerepei ez alkalommal a háttérbe kerülnek és teljes mértékben a zenét állítja a középpontba. Ünnepeljünk együtt, hogy HOBO 75!

Párizsi absztraktok. Abstraction-Création. Kandinszkij, Hélion, Calder, Moholy-Nagy…

Debrecen, MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, 2022. január 30-ig

Az 1500 m2-es kiállítás középpontjában a világhírű, a valaha volt legnagyobb hivatalos nonfiguratív csoportosulása, az Abstraction-Création áll. A közel 100 művet felvonultató tárlat műtárgyai, többek között a párizsi Centre Georges Pompidou, a párizsi Galerie Le Minotaure, a bécsi mumok, a bécsi Belvedere vagy a Nantes-i Musée d’arts de Nantes múzeumokból érkeznek.

Bemutatók Összes bemutató