TOP10 BRAND
1
INDEX 955 944 RU
2
TELEX 904 468 RU
3
ORIGO 891 412 RU
4
BLIKK 794 716 RU
5
24 794 580 RU
6
IDOKEP 672 316 RU
7
PORTFOLIO 512 108 RU
8
BORSONLINE 478 584 RU
9
HVG 454 444 RU
10
NLC 418 812 RU
1
INDEX 955 944 RU
2
TELEX 904 468 RU
3
ORIGO 891 412 RU
4
BLIKK 794 716 RU
5
24 794 580 RU
6
IDOKEP 672 316 RU
7
PORTFOLIO 512 108 RU
8
BORSONLINE 478 584 RU
9
HVG 454 444 RU
10
NLC 418 812 RU

Programkereső

könyves hírek

Semmelweis Ignác rövid boldogsága - Regény az anyák megmentőjéről

A 19. század egyik legnagyobb hatású orvosa volt. Felfedezése anyák millióit mentette meg szerte a világon az értelmetlen haláltól.

Boldog születésnapot!

Olvassatok Nádast!

Nádas Péter idén ünnepli 80. születésnapját. A jeles évforduló alkalmából jelenteti meg a Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. az író novelláiból készített egyedi válogatáskötetet. A tízezer példányban megjelenő művet a magyar középiskolások és a felsőoktatásban tanuló diákok kaphatják meg.

A magyar piacot is meghódítják a nyugat slágerkönyvei

Izgalmas és letehetetlen slágerkönyvek, amelyek már a londoni és New York-i olvasóközönséget is meghódították. Ezeket lapozzák a nagyvárosok metróin és a parkokban is, most pedig Magyarországot is meghódítják.

Bookline Bookline könyvcsere pontok már tíz helyszínen az országban

A Bookline 2021-ben indította el könyvcsere programját, a Lapozót, aminek segítségével a könyvkereskedő elősegíti az olvasás élményének megosztását és nem utolsósorban a már nem használt kötetek újrahasznosítását. A Bookline Lapozók először Budapesten jelentek meg, de a pozitív fogadtatásnak köszönhetően idén már hét megyében, tíz helyszínen, többek között Győrben, Pécsen, Szegeden, valamint Debrecenben is találkozhatunk velünk.

Könyvfesztivál

Magvető a könyvfesztiválon

Szeptember 29. és október 2. között ismét könyvfesztivál a régi-új helyszínen, a Millenárison! A Magvető újdonságait a Líra Könyv standjánál (G. épület 9. stand) találják az olvasók.

Hét szerző sajátította ki az ötven legkeresettebb könyv listáját

A Bookline havonta megjelenő sikerlistái alkalmasak lehetnek arra, hogy nyomon kövessük, mikor és milyen könyvek iránt érdeklődnek az olvasók. Különösen látványos a változás akkor, amikor a nyári hónapokat felváltja az ősz. Az augusztusi sikerlistán továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek a romantikus történetek, de már megjelennek az önismereti írások, amiket a tél közeledtével egyre többen keresnek. Az augusztusi összesítés érdekessége, hogy a lista csaknem fele, tizenhét alkotás, mindössze hét szerzőhöz köthető.

Egy Menő könyv

A Menő könyvek szeptemberi újdonsága

Az első szerelem megismételhetetlen - legalábbis annak kellene lennie. Tényleg olyan lesz, amilyennek elképzeltük? Elsöprő generációs első élményekről is szól Horányi Hanna Zelma új ifjúsági regénye. A Rólad/Neked-sorozatban fiatal szerzők írnak fiatal olvasóiknak.

Mutatunk egy könyvet

Papirusz - A könyvek története az ókori világban

Irene Vallejo többszörösen díjnyertes műve barangolásra hív a szavakat téren és időn átmentő lenyűgöző találmány, a könyv világába. Bemutatja, hogyan készített könyvet az ember füstből, kőből, agyagból, nádból, selyemből, bőrből és fából, míg végül eljutott e-könyvolvasójáig.

Hamarosan

Nélkülözhetetlen Allen Ginsberg

Írók Boltja, október 3., 17:00

Fordító:Fenyvesi Orsolya, Gyukics Gábor, Schultz JuditA beatgeneráció egyik legismertebb költője és írója, Allen Ginsberg nemcsak publikált művei, hanem emberi jogi aktivista tevékenysége révén is nemzetközi hírnévre tett szert, aki a szexuális forradalom, a buddhizmus és a keleti vallások, valamint a társadalmi normákkal való szembeszállás mellett szállt síkra – jóval megelőzve korát.  

Bartis Attila-est

Müpa (Üvegterem), október 3., 20:00

Km.: Fekete Ernő (színművész), Darvas Kristóf (zongora), műsorvezető-házigazda: Jánossy Lajos Az 1968-ban Marosvásárhelyen született, 1984-ben Magyarországra áttelepült Bartis Attila a kortárs magyar irodalom egyik legsokoldalúbb alkotója. Író, fotográfus, színházi szerző, mindegyik műfajban a legjobbak közül való. Évekig Jáva szigetén élt és alkotott. Már huszonhét évesen megjelentetett bemutatkozó regénye, A séta (1995) és három évvel később napvilágot látott novelláskötete, A kéklő pára is komoly sikert aratott, de az igazi áttörést A nyugalom című regénye (2001) hozta meg számára: attól kezdve a kortárs irodalom első vonalában tartja számon a szakmai közvélemény és népes olvasótábora egyaránt. Anyám, Kleopátra című drámáját 2003-ban hatalmas sikerrel mutatták be a Nemzeti Színházban Garas Dezső rendezésében, Udvaros Dorottya főszereplésével. A nyugalom című regényéből Alföldi Róbert rendezett filmet. Az Élet és Irodalomba egy éven át írt tárcáit A Lázár apokrifek című kötetében (2005) adta ki. Könyveit több nyelvre is lefordították, fotóművészként számos hazai és nemzetközi kiállításon szerepelt (Dorottya Galéria, Vintage Galéria, Mai Manó Ház). Többek között József Attila-, Déry Tibor-, Márai Sándor-, Babérkoszorú-díjas; 2016-ban elnyerte a Libri közönségdíját is. Bartis Attila a nyilvánosság előtt ritkán szereplő szerzők közé tartozik - a vele való találkozás már csak ezért is kihagyhatatlan alkalomnak, maradandó élménynek ígérkezik.

Velünk élő művészek

Márai Sándor Művelődési Ház, október 7., 19:30

A Magyar Műhelytől az irodalmi sokszínűségig - Képes Gábor beszélget Petőcz András íróval Az első kerületben élő ismert művészeket, sportolókat, közéleti személyiségeket mutatja be MáraiKult új pódiumbeszélgetés-sorozata. Aki beszélget: Képes Gábor. Aki októberben válaszol: Petőcz András

Írók Boltja

olvasnivaló

Gyerekeknek

Könyvfesztivál

Könyvfesztiváli újdonságok a Pagonytól

A Pagony kiadó számtalan újdonsággal jelentkezik a szeptember 29. és október 2. között megrendezésre kerülő Könyvfesztiválra, így kicsiktől kezdve a kamaszokig mindenki talál magának friss olvasnivalót.

A Manó Könyvek szeptemberi újdonságai

Vidáman indul az ősz Malaccal és Libával, akik bungit építenek és szakácskodnak Tóth Krisztina sorozatának legújabb részében, az új Nyúl Péter-mesekönyvben pedig nemcsak történeteket találhattok minden évszakra, de játékötleteket is.

A Menő könyvek szeptemberi újdonsága

Az első szerelem megismételhetetlen - legalábbis annak kellene lennie. Tényleg olyan lesz, amilyennek elképzeltük? Elsöprő generációs első élményekről is szól Horányi Hanna Zelma új ifjúsági regénye. A Rólad/Neked-sorozatban fiatal szerzők írnak fiatal olvasóiknak.

Nem csak édesszájúaknak!

Megjelent a Pavlova kisasszony és a dobostorta