Programkereső

ifjúsági

Literárium Junior - Fehér farkas

Müpa (Zászlótér), február 19., 11:00

A szépíróként és költőként egyaránt a kortárs irodalom legjelentősebb alkotói közt számon tartott, joggal népszerű Tóth Krisztina rendhagyó irodalomórája kihagyhatatlan alkalomnak ígérkezik a Literárium Junior programjainak sorában. A találkozó a szerző legutóbb megjelent, Fehér farkas című novelláskötetére épül - abból fog felolvasni az író részleteket -, hogy a könyvben érintett kérdések nyomán elinduljon a beszélgetés a szerző és a jelenlévő diákok között.

írók boltja

Menjünk a moziba be...

Bereményi Géza: Magyar Copperfield

Puskin mozi, február 20., 18:00

Bereményi önéletírásában sorra veszi és ragyogó portrékban örökíti meg élete meghatározó figuráit és találkozásait. A nevek, a helyszínek és az időpontok koordináta-rendszerében így lesz a Magyar Copperfield történelmünk krónikája emberközelből, emellett egy érzékeny művész vallomása.

ec, pec, kimehetsz!

Kiszámolós

Magvető Café, február 21., 18:00

Ki tetszik? Kit válasszak? Miről maradok le, ha döntök? A Kiszámolós című könyv szerzőjével, Mészáros Dorkával Nyáry Luca beszélget választásokról, versekről, írásról. Közben: zene és Zsidró Dominik versei.

Kötetbemutató

Gene Sharp: Diktatúrából demokráciába

Örkény István Könyvesbolt, február 25., 17:00

A világszerte szabadon publikálhatóvá tett írás fordításban, fénymásolatban bejárta az autokratikus rendszereket Irántól Venezueláig (mindkét országban az állam ellenségévé nyilvánították Sharpot), Szerbiától Afganisztánon és Kínán át Egyiptomig és Szíriáig. Mindenütt az ellenzék legfőbb útmutatója lett, és olyan mozgalmaknak adott ösztönzést, mint a Milosevics-ellenes Otpor, az Arab Tavasz, az ukrajnai narancsos forradalom, vagy az amerikai eredetű Occupy.

Vámos Miklós: A külvilág nem tud olyan rossz lenni, hogy az élet ne lehessen valamennyire szép

A hetvenéves Vámos Miklóssal beszélgettünk új limerickkötetéről, az elmúlt évekről és a terveiről.

Igazi példakép és hős, aki külföldön lett világhírű: Cziffra György

Balázs János, a Cziffra-fesztivál alapítója mesél a nagy elődről.

Eredetileg a cigányoknak akartunk zenélni, csak végül nem úgy lett

A Parno Graszt vezetőjével és az együttes menedzserével beszélgettünk.