Programkereső

szép pünkösdöt!

Ünnep

Június elseje, pünkösd hétfő. Olvassátok szeretettel!

Magvető

Majdnem könyvheti újdonságok

A koronavírus mindannyiunk életét megváltoztatta, de az olvasás és a könyv szeretete megmarad! A Líra Kiadói Csoport ezért tartja fontosnak, hogy a könyvek ünnepe most tavasszal se maradjon el, Könyvhét helyett ajánlunk pár jó könyvet kínálatukból.

pentakosz

Pünkösdi kultúrkirályság

Eljött a nyár is, legalább is naptárilag mindenképp, hozott aztán pünkösdöt és gyereknapot egyaránt. Ezeknek a szellemében formálódik a programkavalkád hétfőre, csilingel a szabadban és szobában egyaránt, mi ez utóbbihoz kínálunk sokszínű ismertetést. Természetesen főleg a kis lurkók kapják elsősorban a jót, egész nap szól a zene, játszanak a színészek, hogy aztán estére komolyabbra forduljon a nap. Ünnepeljük együtt őket a szakrális tartalommal!

júniusi első

Pilinszky János: Beszélgetések Sheryl Suttonnal

Online, június 2., 16:00

Pilinszky János 1977-ben megjelent Beszélgetések Sheryl Suttonnal című esszéregénye egy fiktív párbeszéd, alapja azonban egy valóságos találkozás. A költő Párizsban látta Robert Wilson társulatának A süket pillantása című emblematikus színházi előadását, amelynek főszerepét az amerikai fekete színésznő, Sheryl Sutton játszotta. Pilinszky később személyesen is megismerkedett és barátságot kötött a színésznővel, akivel többször találkozott Párizsban.

Indul a margo online

Bereményi, Erdős, Nádasdy, Spiró és Tompa is fellép az online Margó Irodalmi Fesztiválon

A Margó Irodalmi Fesztivál a járványhelyzetre való tekintettel 2020. június 3-7. között online valósítja meg a kilenc év alatt megkerülhetetlenné vált irodalmi ünnepet, ami idén ötven programmal jelentkezik. Az elmúlt hetekben a szervezők újragondolták a lehetőségeket, és a főtámogató Bookline-nal, valamint a szerzőkkel és a kiadókkal együttműködésben valósítják meg az eseményt, mert fontosnak tartják megmutatni, hogy az olvasással nemcsak élményt kapunk, hanem világlátást is, ezért a kultúrának kiemelten fontos szerepe van a jelenlegi helyzetben.

megjelenés

Lana Millan: Raziel 2.- Egy angyal a szerelem küszöbén

Ismered a viccet, amiben egy bukott angyal és egy félnótás démon néhány társával elindul, hogy megmentse az emberiséget, miközben néha abban sem biztosak, hogy érdemes-e reggelente felkelni az ágyból?

interjú

Spiró György: Semmi nem úgy volt, ahogy hazudni szoktak róla

Malaccal teljes éveink című legújabb kötetéről beszélgettünk a Kossuth-díjas íróval.

Így született a világ legszebb szerelmes levele

A Virginia Woolfban tomboló érzelmek túlnőttek a szerelmes levél és a vers műfaján.

Felnőttkorban is létkérdés, hogy legyen kötődő kapcsolatunk

Dr. Török Szabolcs család- és párterapeutával beszélgettünk.