Hang nélkül

Bakancslistához adom
A Quiet Place
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 90 perc, 2018

Értékelés:

312 szavazatból
Szerinted?

Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel.
Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár. Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért... és megpróbálnak minden lehetséges módon felkészülni egy újabb gyermek születésére...
Bemutató dátuma: 2018. május 3. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
The Cortez márc. 17. 00:22:34 4/10
Ez egy iszonyatosan vontatott, művészkedő horrordráma, Michael Bay-jel a háttérben. Újabb kiváló koncepció, ismételten szar megvalósítással. A zseniális alapötlet részben onnan ered, hogy a forgatókönyvírók meg akarták úszni a párbeszédírást.
Az alkotásnak valóban jobban állt volna a rövidfilmformátum, vagyis ha véget ér az érdekes (ám rohadt lassú) nyitójelenettel, mivel azután csak unalomtenger, rengeteg üresjárat, még több logikátlanság és még több Emily Blunt vár ránk. A rendező kifejezetten rosszul játszik a feszültséggel, félelemkeltést pedig egyáltalán nem tud felmutatni. Az ellenségeket jelentő, titokzatos CGI-lények, távoli kameranézetben irtó bénán festenek, viszont szuperközeliben már jóval kidolgozottabbnak tűnnek.
A lezárás 1 sokkal akciódúsabb, egyben rém felesleges folytatást sejtet – ami végül 2020-ban meg is valósult.
1/10
Method febr. 18. 18:35:19 1/10
0 pont
bolhaiattila febr. 07. 09:59:48
Bródy János életrajzi filmje. Hogyan lehet valaki popsztár énekhang és énektechnika nélkül. Már készül a film egy béna balett táncosról is.
6/10
Kommentátor febr. 07. 09:32:29 6/10
Alább már szinte mindent leírtak amit én is gondolok erről a filmről, de röviden azért összefoglalom. Az alapötlet ezekről a szörnyekről, meg a családról ahol az egyik gyerek siketnéma, emiatt ismerik a jelnyelvet, ami segít nekik a kommunikációban ebben a világban, tök jó. Ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni. Ráadásul tele van logikátlanságokkal, amiket lent többen részleteztek. Kár érte, ebben sokkal több volt. Ami a legbosszantóbb, hogy miért csinál valaki gyereket egy ilyen világba? Egy csecsemőnek nem mondhatod, hogy maradjon csendben.
Még egy hiba, amit eddig nem írtak. Nem tudom hány ilyen szörny van, és milyen ütemben szállták meg a földet, de nem értem a nagy, fejlett hadseregek miért nem tudják írtani őket. Először a világ összes laktanyáját szállták meg, és felzabálták az összes katonát?
6/10
sorozatneked.hu 2023 nov. 15. - 18:47:23 6/10 Előzmény slim69
Ha nem szereted a horror filmeket, akkor miért nézed őket? Szereted szívatni magad? Én sem kedvelem a művész és a Woody Allen filmeket, de nem is kínzom magam velük, hogy utána lehúzzam őket a fórumokon. :)
8/10
offtopic
Ahoj poplacsek 2023 okt. 21. - 22:26:42 8/10 Előzmény slim69
baszki, nem kötelező megnézni, agyhalál, amikor emberek ilyeneket írnak le
1/10
slim69 2023 okt. 21. - 22:24:27 1/10 Előzmény sorozatneked.hu
Jobb lett volna ha ilyen filmet le sem forgatnak.Egyszer sem.De hogy 3x?????
1/10
slim69 2023 okt. 21. - 22:19:43 1/10
Ezen mi a horror?Az hogy horrorisztikusan unalmas,ócska,nulla,semmi sz@r???
1/10
slim69 2023 okt. 21. - 22:18:15 1/10 Előzmény nagysanyi100
Ennél unalmasabb filmet még nem láttam.
8/10
nagysanyi100 2023 szept. 06. - 22:34:00 8/10
A hiányosságaival együtt is összességében kiváló film. Érthetetlen számomra, hogy lehet 1-2 pontot adni erre, mint ahogy lentebb volt aki így tett. A maga műfajában különlegesség, dráma és horror.
4/10
OxanaBMW 2023 máj. 13. - 22:31:10 4/10 Előzmény sorozatneked.hu
Ilyen állandósult stresszben élés alatt még a menstruálástól is elmegy a kedve a női hormonoknak, nemhogy libidója legyen. A teherbeesés pedig…. Pont hogy a kortizol blokkolja a progeszteron kiválasztódást.
A háborúk alatt ezért nem volt havi baj… de úgy néz ki, hogy ez mellékes tényező volt a rendezőnél.
offtopic
Felhőjáték 2023 máj. 13. - 19:26:26
Most szabadkoznom kellene de inkább csak megköszönöm , hogy időt szántál a hozzászólás elolvasására. Amennyiben többet szeretnél olvasni tőlem akkor https://www.moziverzoom.hu /PERRY/
Dolphus Lundgrennus 2023 máj. 13. - 19:14:48 Előzmény Felhőjáték
Végre egy igazán értelmes hozzászólás...hála és köszönet! Már kezdtem félni, hogy esetleg bekövetkezhetett egy nemzeti agyhalált okozó újabb földönkívüli támadás...:)
Felhőjáték 2022 szept. 16. - 20:05:18
A Hang nélkül 2018-ban bemutatott amerikai horrorfilm, melyet John Krasinski rendezett, aki a feleségével, Emily Blunttal a főszerepet is alakítja. A forgatókönyvet Krasinski, Bryan Woods és Scott Beck írta Woods és Beck története alapján.
Bár a horror filmek jellemzői a misztikus és időn kívüli lények megjelenése, démonok alvilági vagy túlvilági lények megjelenése a fenn említett film kissé eltér a szokásos sablonoktól.
Sokkal inkább a tudományos fantasztikum honába lép át és ezzel szét is feszíti a horror kereteit. Hiszen mi "ép" emberek nem tudjuk milyen lehet a vakok vagy a siketek világa ha az már a születéstől létezik egy ember életében. Azt, hogy nem tudunk színekről semmit és csak a homály és a foltok világában élünk vagy mint a jelen esetben a hangok hiánya. Ahol megszűnik a hang varázsa a tűz roppanása vagy az önfeledt kacagás öröme. Egy játék repülő zümmögése. Mindez a halált hozza magával.
Tudom, ez a film nem egy művészfilm és nem is akar annak látszani talán nem fog a horror klasszikusai közé bekerülni. Ellenben mélységesen emberi ezen a műfajon belül és megmondhatom kívül is.



Hiszen annyira mély csendek uralják a képeket, hogy a dolby sztereóhoz szokott füleink ahol az akciófilmek hangjai tobzódnak , vagy akár egy fájdalmasan szép Nino Rota dallam varázsol el csak néma csendet hallunk.
Meztelen talpak járják az elnéptelenedett USA vadonját, a várost szükségleti cikkek beszerzésre. A hangulat H. G. Wells-i és lassan mi nézők is szinte alig akarunk lélegeztet venni nehogy ránk rontson egy elien.
Amitől még torok szorítóbb a film , hogy családról beszélhetünk akik jelbeszéddel kommunikálnak. Már a film elején tapasztalhatjuk , hogy ebben a világban nincs helye a hangnak legyen az egy játék mert az, az életbe kerülhet, persze magyarázzad meg ezt egy 4-5 éves kissrácnak.
Csak ülünk és nézzük a filmet a némaság filmjét szinte beszippant az atmoszféra. Itt nincs humor nevetés és happy csak a nyomasztó csend.
Persze, amitől igazán felfénylik a mozi az a színészek játéka akik megfosztottak az egyik legősíbb színészi eszköztől: a hangtól. Szinte már pantomimbe illő alakításokat láthatunk és a helyzet az, hogy ebben a családban minden színész -ide sorolom a gyermekszereplőket is- mind mély és a horrortól szokatlan katartikus alakítást nyújtanak.

Csend, feszültség, dráma ennyi a film titka.
Emily Blunt már számtalan filmben bizonyította azt, hogy nem csak egy színésznőcske az álomgyárból. Amit kevesen tudnak róla kitűnő szinpadi szerepeket is tudhat a "háta mögött". Párja és férje a valós életben. John Krasinski tű pontosan adagolja rendezésében a csend dinamikáját és azokat a pillanatokat mikor hangokat hallunk melyre a néző is szívdobogással reagál, hiszen az akár a halált is jelentheti.
Van ebben a filmben mint már írtam nyomasztó némaság, nagyszerű szerepformálások és kérdem én mi is kell még egy jó mozihoz?
A Quiet place után elkészült az új avagy a második rész is de talán arról máskor....
2/10
harcos77 2022 jan. 02. - 16:30:45 2/10
Nem vagyok egy fanyalgó, de ez a film háát... előttem leírtak a lényeget, azért ki derülhetett volna, hogy mik ezek a szörnyek, hogy és hogyan kerültek oda stb.
6/10
sorozatneked.hu 2021 nov. 20. - 12:52:55 6/10 Előzmény Smonika
Igen, az előzmények hiányoztak, amit sajnos a második rész sem nagyon pótolt. Talán majd a harmadik.



A tanyáról szedték a köveket talán, de az igaz, hogy nagyon sokat kellett kitermelniük. Fehér ösvény nem jelent semmit, csak olyan szinű volt a sóder és azon lépkedni hallkabb volt, mint a faágas, avaros rendes úton.

Ha jól emlékszem a viztározó repedt meg és onnan folyt a viz? Vagy a locsoló rendszer? Most hirtelen nem rémlik.

Ja, tényleg olyan érzésem volt, hogy a kisfiút csak ott találták. :D


6/10
Smonika 2021 okt. 21. - 09:31:29 6/10 Előzmény sorozatneked.hu
Többek között pont ezek jutottak eszembe nekem is. Meg még néhány dolog.


Nekem még az is szemet szúrt, hogy ezek a lények egyáltalán nem tűntek intelligensnek. Hogy tudtak a Földre eljutni? Űrhajóval? Biztos nem, hacsak nem potyautasként, és az igazi, valóban értelmes legénységet kiirtották. Vagy elszabadultak egy őrült tudós laborjából?
Nagyon hiányoztak a film elejéről az előzmények. Mit jelent a fehér ösvény és miért csak azon lehetett közlekedni? Honnan szedték hozzá a sódert vagy mit? Tetemes mennyiség kellett belőle.

Honnan kezdett el ömleni a víz a házban?

Beleakad valamibe a ruhás zsák, de nem nézem meg, hogy mibe??

Aztán ott van a kukoricatároló. Ha valaki belesüllyed a gabonába, az már nem jön ki onnan, magától semmiképp, de kihúzni sem olyan könnyű, mint a filmben. Ha egyáltalán ki lehet húzni. Ennek azért utánanézhettek volna.

Az meg, ahogy az apa feláldozta magát a végén, de előtte még szívküldit játszott a lányával, miközben a szörny kaszabolta a kocsit, hát az rém nevetséges és irreális volt... Legalább a vasvillát magához vette volna előtte, hátha fel tudja nyársalni a dögöt.

De a legnevetségesebb, ahogy a kissrác meghal az elején. Én azt hittem, nem is hozzájuk tartozik, csak ott találták a boltban és megengedték, hogy velük menjen... Borzasztó, hogy egy ilyen veszélyes világban ennyire nem figyeltek rá, nem csoda, hogy ez lett a vége.



Erős jóindulattal 6/10 de csak a színészek miatt.
6/10
sorozatneked.hu 2021 szept. 10. - 17:21:37 6/10
6/10

Nekem tetszett, mert újszerű volt. Érdekes volt ez a csend, a jelelés és a vidéki táj.

Viszont volt benne pár nagy logikátlanság, ami mellett nem tudok elmenni. Tudom nem szabad ilyen filmeknél logikát keresni és én is ezt szoktam írni a hasonló kommentek alá, de itt alapvető dolgokról van szó.

SPOILER

Ezek a szörnyek vakok voltak. Alien szerű gyilkológépek (mármint anatómiailag gyilkolásra voltak teremtve nem pedig kutatás fejlesztésre). Hogy tudtak űrhajót építeni?

Hogy tudtak gyorsan futni, főleg az erdőben, és nem mentek neki egy fának sem, ha nem láttak?

Hogyhogy nem hallották az emberi lélegzetet közelről?

Ha ilyen érzékeny volt a fülük, miért nem süketültek meg a lövésektől?

Miért hagyjuk a legkisebb (4 éves) gyereket leghátul menni? Az meg miért olyan hülye 2 hónappal a támadás után, hogy bekapcsolja a hangos játékot?

Miért lesz terhes az anyuka egy ilyen világban? Több, mint egy éve történt a támadás, szóval nem a béke időkben esett teherbe. Azt hitte néma babát fog szülni?

Persze, ha ezeket kijavították volna, film sem lett volna. :)
10/10
Édesangyal 2021 júl. 20. - 11:03:38 10/10
Nem értek egyet a fanyalgókkal, nekem nagyon tetszett! A második résszel válik teljessé a történet. SPOILER! Nagyon izgalmas, paráztatós film, a szörnyek jól meg lettek csinálva. A szereplők is jók, a gyerekek karakterfejlődése is nagyon jó például a pánik beteg srác a végére ő maga is megöl egy bestiát. A süketnéma lány bátorsága és hogy jóvá teszi az öccse halálát szintén klasz. Sok jó jelenet is van például a dögök támadása amikor a bolygóra érkeztek vagy a szülős jelenet. Mindent összevetve tuti megnézzük még majd egyszer :)
biffco 2021 máj. 27. - 00:39:00 Előzmény FilmFan2021
háááttttt jaaaa ez mind igaz....és még van belöle 2. meg 3. rész is...aztán jönnek az elözmények hogy hogykerültek a föld alá a szörnyek....hátttttttttt:) kinos hogy ha bejön valamennyire egy film kicsit is akkor máris többrészes sorozatot csinálnak elözmények meg utozmányokkal is majd (ez hótziher).
Összes hozzászólás