Jurassic World: Világuralom

Bakancslistához adom
Jurassic World: Dominion
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilm, sci-fi akciófilm, 146 perc, 2022

Értékelés:

140 szavazatból
Szerinted?

A Jurassic World rendezője, Colin Trevorrow új filmje, a Világuralom négy évvel azután játszódik, hogy a Nublar-sziget elpusztult. A dinoszauruszok most már világszerte az emberek között élnek – és vadásznak. Ez a törékeny egyensúly átformálja a jövőt és egyszer s mindenkorra meghatározza, hogy az emberi lények maradnak-e a fő ragadozók a bolygón, melyen most a történelem legfélelmetesebb teremtményeivel kell osztozniuk.
Idén nyáron tanúi lehetünk az eddig 5 milliárd dollárt hozó Jurassic-korszak nagyszabású lezárásának, melyben a két generáció most először egyesül. Chris Pratthez és Bryce Dallas Howardhoz csatlakozik az Oscar-díjas Laura Dern, Jeff Goldblum és Sam Neill a Jurassic World: Világuralomban, ebben a merész, időszerű és lélegzetelállító kalandban, mely felöleli az egész világot, eddig sosem látott dinoszauruszokkal, nyaktörő akciókkal, és elképesztő, új vizuális effektekkel.
Bemutató dátuma: 2022. június 9. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Claire Dearing
Owen Grady
Soyona Santos
Alan Grant
Ellie Sattler
Lowery Cruthers
Ian Malcolm
Franklin Webb
Zia Rodriguez
Dr. Henry Wu
Barry Sembène
Ramsay Cole
Kayla Watts
Rainn Delacourt

Hozzászólások

Szerinted?
Highlanders márc. 15. 19:54:51 Előzmény nekemvanigazam
A tudomány mai állása szerint gondtalanul lefuthatod a T-Rex-szet tűsarkúban, ugyanis a súlyától adodóan simán és pillanatok alatt eltört volna a lába annál a sebességnél amiv az ember fut. Ez a kurv@nagy helyzet.
4/10
agathasirmio 2023 szept. 21. - 01:58:34 4/10
Egyszer megnézendő, hogy többször ne kelljen.

Valójában a film lehetett volna jó. A legelső Jurassic Park szele akárhány folytatást elvisz a hátán, a színészek jók, pénz van rá, mindig van új dinó, mindig lehet játszani a CGI-jal, sőt baromi jó alapötleteket is bedobtak ebbe a filmbe. A gond az, hogy ahelyett, hogy ezekből gondosan építkeztek volna, csak bekeverték az egészet, ráhúzták a szokásos történetvezetést, majd bevonták egy kis mázzal.

Problémalista, amit a rendezőnek ki kellett volna gyomlálnia még jó előre:


- Ki kell találni, hogy miről szóljon a film. Kalandfilm legyen? Egy újabb kiszabadulós film legyen? Beszéljünk a környezeti katasztrófáról? Mindegyik működhetett volna külön, de így vegyítve semmiből sem lesz igazán tartalom.
- Ki kell találni, hogy kikről szól a film. A legérdekesebb karakter a filmben Henry Wu, de annyira kevés screentimeot kapott, hogy két lépésben bemattolja a Föld elpusztulását, pedig még azt se magyaráztuk meg, hogy mióta nem rohadék. Karakterfejlődés level nulla. A többiekben az a karakterfejlődés, hogy szeretik egymást.
- Ki kell találni, hogy kit utálunk és miért, majd gondosan fel kell építeni a karaktert. Ebben a filmben most nem kaptunk gonoszvadászt, csak egy szokásos milliomost. De önálló karakter nem járt már neki, Donald Trump és Elon Musk sablonos szerelemgyermeke ő. Ahelyett, hogy a film kutatná a motivációit ezeknek az embereknek, lebutítja őket (pedig hát ugye eleve...) nullára és beteszi egy humanoid porhüvelybe. Pont annyi intelligencia van ebben a karakterben, mint a pénzügyi világválság filmjeinek főgonoszaiban. Nagyon buta az egész.
- A CGI nem magától nő a bokorban. A dinók nagyok meg minden, de a Toy Story saga több bőr alatti izommozgást fejlesztett az évek alatt a szereplőinek, mint a Jurassic P/W sorozat, pedig az műanyag babákról szól. Élethűbb dinók helyett tollas dinót kaptunk meg annyi külön fajt, hogy csak úgy nézünk. Köszi.
- Unalmas, hogy mindig, minden ragadozó dinó folyamatosan támadni és ölni akar. A ragadozók nem mindig vadásznak. Még a legfalánkabb rohadékok sem. A repülő állatok nem célozzák be öt másodperc alatt az ejtőernyős embert és a repülőgépet.
- Kék kölyke tök érdektelen. Kihúzhatták volna a sorozatból és semmi nem történt volna.
- a Wolverine-dinó... egy Wolverine-dinó.
- a tengeri óriásdinó szerepe mindössze annyi, hogy minden filmben bevágnak vele egy-két jelenetet. Tök jól néz ki, de Marion Cotillard is tök jól néz ki, mégsem vágják be random a filmbe.



Ami jó volt (és pont ezért kellett volna nekik teret adni):


- a bevezető jelenetek a havas tájon szépek. Ez mindig is a sorozat erőssége volt, festeni egy tájképen a dinóival.
- az illegális dinókereskedelem nagyon érdekes. Ez a District 9-ból értő kézzel lopott Mos Eisley-világ elbírt volna egy saját filmet
- a katonai dinókereskedelem magától értetődően érdekes és már pedzegették korábban is. Ez is elvitt volna a hátán egy külön történetet, pláne hogy milyen nagy jelentőségű. Ráadásul ezt már több részben is építgették, ideje lett volna kidolgozni.
- a sáskás sztori releváns kortárs történet és érdekes is. Itt azt cseszték el, hogy a film elején és végén van csak róla szó igazán és kényszeresen óriássáskáznak. Ha többet mutatnak éhező embereket és sivatagos tájakat marhatetemet rágó (normál méretű) sáskákkal, az drámaibb lett volna.



Egy meglepően buta film, nem meglepő módon a szokásos panelekre építve. Tízből négy, ZS kategóriás zombifilm kategória, csak sokkal több pénzből. A dinórajongók Tenetje.
Sz. Péter 2023 jún. 08. - 18:58:49 Előzmény bigzoli31@gmail.com
A Jurassic Park 2 szuper.
Lehetett volna, ha nem térnek el a könyv sztorijától.
1/10
bigzoli31@gmail.com 2023 jún. 07. - 20:14:07 1/10
Arany szabály, hogy egy filmből max 2 rész, a harmadik mindig fos lesz... Jurassic Park 1-2 szuper, 3 fos... Jurassic World 1-2 szintén szuper, ez fos lett... Csak azért néztem végig, mert ma jött meg a 55qn91a és a látvány az szuper volt. xD
4/10
Ledbet 2023 márc. 19. - 22:32:19 4/10
Elképesztő mélysegekbe süllyedt a franchise. Értelmetlen történet,összefüggestlen cselekmény és egy világkép amely a hülyeségig torzult.
5/10
Istvan010 2023 febr. 13. - 12:02:54 5/10
Csak a régi színészi gárda miatt néztem meg a filmet. Nagyon nagyon közepes film.
nekemvanigazam 2023 febr. 08. - 23:48:45
Röviden és tömören, ez a film szar. Mondom ezt úgy, hogy az első két részt a sokat emlegetett logikai bakik (pl. a t-rex lefutása tűsarkúban) ellenére imádom, és akárhányadjára is képes vagyok megnézni. De ezt a 3. részt nagyon elrontották, mindent bele akartak zsúfolni, a sokat markol, keveset fog tipikus esete, és pont a legérdektelenebb és leg-oda-nem-illőbb részeket sikerült kidomborítani. Úgy utálom, amikor egy trilógiát az utolsó résszel csesznek el, mint a Majmok bolygójánál is. És ezek a cringe jelenetek, pl. amikor az elefántokkal, lovakakl együtt futnak a dínók...de jól beilleszkedtek, a mindenit. Mert állatéknál ez így szokás, ugye. Szóval szar. Pedig tényleg nincsenek extrém elvárásaim, a logikai bukfenceken, másolt jeleneteken, hülye sztorin túlteszem magam, de a tömény dögunalmon nem.
4/10
Atis88 2023 febr. 02. - 09:12:48 4/10
Most, hogy egyben lehet ezt az új trilógiát értékelni, kijelenthető, hogy felesleges volt leforgatni. Gyakorlatilag ugyan arról szól, mint a régiek, semmi hozzáadott érték nincs benne azokhoz képest. Sőt azok legalább érdekesek voltak akkoriban, de mostanra ez már simán az uncsi kategória. Annyi a különbség, hogy jobb a CGI, ami ennyi évvel később alap is kell, hogy legyen, illetve erre is rá van erőltetve most már a polkorrektség.
3/10
Hungary.095 2023 febr. 01. - 14:57:13 3/10
Ez az a film, ami nem tudom, hogy miért készült el. Összeröffentették az eddigi JP főszereplőket és egy történet nélküli filmet csináltak.
5/10
sexykex 2023 jan. 10. - 17:57:27 5/10
A dínók fölött eljárt az idő. Ideje lenne, hogy kihaljanak a mozikból is, mert attól, hogy most már Európa közepén szaladgálnak, ugyanolyanok, mint a Jurassic Parkban voltak. A génsebészek is melléfognak néha és a pénzsóvár fronton sem történt változás. Nem is ezektől a filmektől kell félni, hanem attól, hogy a való világban vajon min mesterkednek a genetikusok.
Sz. Péter 2022 dec. 10. - 08:57:53 Előzmény itsme1
"Laura Dern sem öregedett"

Szemészet? :)
7/10
itsme1 2022 dec. 10. - 07:30:39 7/10
Eltelt harminc év a Jurassic Park óta, de látványban nem tudott többet adni ez a rész sem. Mintha megállt volna az idő. (Még Laura Dern sem öregedett.) Az a film most 8.8-on áll, és ha őszinte akarok lenni, ez a történet sem volt gyengébb, és a látvány is hozza azt a szintet, amit az első epizód. Szóval, nehéz objektíven osztályozni. De hát ki akar itt objektív lenni?!
3/10
rajdi 2022 nov. 08. - 10:16:11 3/10
Elkövettem azt a hibát hogy nem olvastam el a hozzászólásokat a film megnézése előtt, mert nagy átlagban azért ki lehet szűrni hogy mire számítson az ember, hát most bele is sétáltam rendesen. Persze nem bírtam végig nézni, de olvasva a kommenteket, nem vesztettem semmit hogy nem láttam a végét.
Logikátlanságok és kínos jelenetek tömkelege, az igényességre törekvés legkisebb jele nélkül. HA végig nézem, tuti még 3-at sem adok rá...
2/10
sawyerx 2022 okt. 31. - 15:48:17 2/10
Pár napja megnézve, bővített változat, 6 (!!!) részletben. Sokan a harmadik részt tartják a legrosszab JP-filmnek, mégis ezerszer élvezhetőbb ezeknél a steril fosoknál. Remélem, ha lesz folytatás, akkor az idomár srác összejön a Kék nevű velociraptorral, a folytatásban pedig a közös gyerekeik lesznek a téma, ahol morális kérdés lesz, hogy engedjék-e őket a többi gyerek közé oviba...
Vicc, vicc, vicc. Ahogy a nagy neveket (SW, Termi) sikerült ledegradálni egy közös látványorgiás, agymosott, polkorrekt szintre, úgy a JP-okat is. Jó volt/lett volna látni az eredeti színészeket, de csak biobábok, talán még Ellie volt az, aki a botoxolt feje ellenére hozta a régi aranyos karaktert, Grant cinizmusa és Ian szarkazmusa eltűnt, bár a mai nézőknek lehet, túl magas és érthetetlen szintet képviselt volna az a fajta stílus...
Lényegében csináltak egy trilógiát, amiben összevissza ugrálnak a főhősök a dínók elől különböző környezetben, mindezt a mai kor látványorgiájának megfelelően, csak ez az önismétlés már az első rész felénél unalmas volt. Inkább megnézem az egyből a T-Rexes vízremegős támadást, vagy a másodikból a "neeee fussanak a magas fűűűűbe"-részt :D

2/10
Ocelot_01 2022 okt. 30. - 23:48:03
Csak emiatt a figyelmeztetés miatt regisztráltam a port.hu-ra. Nagyon hosszan lehetne elemezni, hogy miért olyan ez a film, minthogyha az Akropoliszra huggyantottak volna a film producerei és a film rendezője. Minden kedves Jurassic Park iránt rajongó és Spielberg örökségét kicsit is tisztelő filmnézőt könyörögve kérek, ne nézzétek meg ezt a filmet!!!
Hogy rövid legyek és érthető, a középiskolai matematika tanáromat idézem:
„Van egy szint ami alatt, NEM. Ez a szint, annak a legalja.”
4/10
Daemon T. 2022 okt. 30. - 16:50:54 4/10 Előzmény Sz. Péter
Azt a színészt (Cameron Thor) elítélték szexuális bűncselekmény miatt. Szerintem ezzel vége lett a karrierjének.

A film mondjuk 4 csillagot ér. Nagyon infantilis a történet és a szereplők, de azt hiszem én nem is tartozom a célközönségbe már.
5/10
Boglárkaaa 2022 okt. 16. - 03:14:00 5/10
Steven Spielberg megszegyenitese ez a film! En 93-van szulettem, de mar akkor elethubben forgattak mint most?! Egyszeruen nem ertem ezt az egesz katyvaszt… jo volt az elso jurassic word meg a ketto is, talan elment.. Hat de ez????
Sajnos moziban nehtem , de nem hittem el amit a szemem lat, mert ez nem lehet komoly! Ha valaki megakarna nezni! Nyugodt szivvel ajanlom olyan estekhez, ahol jol betintaztal es mar mindegy, h mi megy, vagy ha elalvos filmnek teszed be:””D

5/10
1/10
severian 2022 okt. 15. - 21:42:42 1/10
Blőd baromság. Legalább a szomszédok is élvezik, hogy megsüketülnek. Azt is lelőném aki ezt a Dolby faszságot kitalálta. Hogy miért néztem akkor meg? A gyerek nyüstölésére...
5/10
pihes 2022 okt. 15. - 15:11:47 5/10
5/10
1/10
Barnus92 2022 okt. 10. - 20:43:43 1/10
Csak azért jöttem, hogy elmondjam: SZAR !!!
Összes hozzászólás