A dzsungel könyve

Bakancslistához adom
The Jungle Book
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai családi kalandfilm, 105 perc, 2016

Értékelés:

174 szavazatból
Szerinted?

A Vasember-t is jegyző Jon Favreau ezúttal Rudyard Kipling klasszikusából forgatott élőszereplős filmet, amelyet a Disney azonos című animációs filmje inspirált. A kaland során Maugli, akit farkasok neveltek, a félelmetes tigrissel Sir Kánnal találja magát szembe. Mivel a rettentő ragadozón korábban már komoly sebeket ejtett az Ember, ellenségként tekint a fiúra. Maugli ezért elhagyja az egyetlen otthont, amit eddig ismert és egy lenyűgöző utazásra indul, amely során önmagát is jobban megismerheti. Szigorú mentora, Bagira a párduc és a szabad szellemű medve, Balu társaságában Maugli a dzsungel számos lakójával találkozik, akik nem biztos, hogy a legjobb szándékkal közelítenek a fiúhoz.
Bemutató dátuma: 2016. április 21. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Bagira hangja
Sir Kán hangja
Balú hangja
Louie király hangja
Raksha hangja
Gray hangja

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    2017
    Legjobb vizuális effektusok

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
ef júl. 22. 07:44:26
már ez is rasszista a BLM szerint.
atompyka@freestart.hu márc. 01. 22:40:43
Újabban nagyon jók ezek a cseszlovák rajzfilmek... :-)
Picasso™ 2019 márc. 09. - 17:15:58 Előzmény olahmiki1959
Gyönyörű a film fényképezése, a kora ellenére! Nálam is az 1942-es a favorit.
Örökre. :-)
olahmiki1959 2019 márc. 09. - 16:55:18
Mind a mai napig az 1942-ben, Korda Zoltán által készített - teljes egészében élőszereplős - feldolgozás a legjobb, az összes többi a nyomába sem ér!
Ezt azért írtam le, mert elolvasgattam a hozzászólásokat, mindenféle vélemény elhangzott, én csak azt tudom ajánlani, hogy ha valaki egy igazán jó, gyakorlatilag hibátlan, az indiai dzsungel hangulatát, az eredeti könyv légkörét, az emberek és az állatok tökéletes összhangban lévő szereplését szeretné látni, akkor nyugodtan tegye be a lejátszóba ezt a mára már klasszikussá érett remekművet, biztosan nem fog csalódni...:)
9/10
sadrok 2018 okt. 22. - 22:30:18 9/10
Kedves, aranyos, vicces, izgalmas, kalandos mesefilm nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek :-) Nagyon jól össze lettek dolgozva a közös jelenetek az animációs figurákkal és Mauglival.
10/10
Sandor Clegane 2017 júl. 17. - 16:24:06 10/10
minden tekintetben gyönyörû mese nem csak gyermekeknek!10/9
5/10
HarleyQuinn 2017 máj. 08. - 14:55:45 5/10
Egyszer elmegy, de elég lett volna csak az elõzetest megnézni, nem nyújtott sokkal többet a film. A sztori nem volt új, ez a változat mesének túl borús volt, vígjátéknak túl drámai, komoly filmnek meg túl idétlen. A látványra is ez vonatkozik... élethû egyáltalán nem lett, a párducért meg a tigrisért felpofoznám az animátorokat. Ha pedig kicsit meseszerûre akarták direkt, akkor nagyon mellélõttek.
Scarlett Johansson nevével meg kár volt dobálózni, bár az õ röpke 5 perces jelenete legalább valamennyire érdekes volt.
Emiatt nem pontozom le, mert nem a film hibája, de a magyar szinkronért -500 pont. Vagy -5000. Egyszerûen felháborító és szégyenletes, hogy hogy tesznek nézhetetlenné egész jó filmeket ilyen borzasztó szinkronnal. Nekem ugyan nem gond, megnézem eredeti nyelven, de ettõl még szánalmas és sajnálatos.
lng 2017 febr. 19. - 11:59:58
Nekem borzaszt unalmas volt, az elozetes alapjan sokkal jobbra szamitottam. Reg szenvedtem ennyit egy filmen
dave555 2017 febr. 19. - 08:41:15
Nagyon tetszett. Gyönyörûek a képek, aranyosak az állatok, mindegyik az. A sztori nem egy nagy szám, de nem az a lényeg, hanem az egész hangulata. Gyerekeknek és felnõtteknek is ajánlott. Ezerszer inkább egy ilyen film, mint a GI Joe meg a barbie babák.
2/10
Babeti85 2016 dec. 26. - 00:49:54 2/10
Fura film volt!
Röviden ennyi!:S
webulon 2016 okt. 10. - 11:30:57
nem jó - nagyon de nagyon nem - se gyerekeknek se felnõtteknek -------az állatok kidolgozása is lehetne jóval szebb ....
grafikailag ennél már elõrébb vagyunk


Pedig nagyon vártam - de nagy csalódás :(

egyetlen egy értékelhetõ momentumra sem emlékszem
Keresztes³ovag 2016 szept. 20. - 21:51:10
katasztrófa az állatok animált mozgása néhol. Az elsõ elõzetesekben úgy tûnt az állatok nem beszélnek, hát jobb is lett volna, ha már ennyire komoly filmként harangozták be.
8/10
beo71 2016 szept. 08. - 16:44:35 8/10
Érdekes, hogy bár herótom van a feldolgozásoktól, újraértelmezésektõl vagy csak sima koppintásoktól, ez a tényleg százszor lerágott csont A dzsungel könyve mégis magával ragadott.
Annyira szép, kidolgozott, hogy szinte fel sem tûnt, hányszor láttam már ezt a sztorit. Profi munka na,8/10, eszembe sem jut, hogy felesleges lenne, abszolút élvezhetõ, így helye van a filmes világban. ( Azért a nagy dicséret áradatban, megjegyezném, szívesen néznék egy új történetet ebben a minõségben. Csak azokat a fáradt Grimm meséket hagyják már. )
Gollam24 2016 szept. 03. - 17:32:18
Anno a '67-es Dzsungel könyvét rongyosra néztük itthon VHS-en (mind a mai napig egyik nagy kedvencem), így nagyon vártam ezt a "modernkori verziót", hát mit mondjak olyan is lett, a story messze elmarad a 67-es rajzfilmtõl, kevés benne a humor, sõt szinte nincs is, olyan "összeb*szott" hatást kelt az egész.

Mondjuk a látványvilág nem volt rossz, gyanítom az fog is kapni díjakat a nagy díjkiosztókon (Oscar, Golden Globe), de úgy összességében nem voltam elájulva tõle.

Jon Favreu nem volt jó választás szerintem, a Vasember-t is elk*rta. 6/10.
10/10
Arter 2016 aug. 31. - 15:59:34 10/10
A film nagyon jól sikerült! A látvány elsõ osztályú. A Mauglit játszó gyerekszínész szerintem is tehetséges, hiszen õ volt az egyedüli élõ szereplõ a filmben és hát nagyon nehéz zöld háttérben játszani úgy, hogy senki nincs körülötted, de ezt a feladatot nagyon jól megoldotta. A történet nagyjából a rajzfilmet követte, bár volt pár eltérõ dolog. Mindenesetre nekem tetszett végig lekötött. Aki egy kellemes kis kikapcsolódásra vágyik annak ajánlom ezt a filmet. 10/10
10/10
nikato 2016 aug. 22. - 08:15:37 10/10
Nagyon tetszett!! Színészek, helyszínek, szinkron, látvány, minden elvolt találva! Az állatok is nagyon aranyosak voltak benne, a Mauglit alakító kisfiú, pedig nagyon tehetséges!!! Amúgy én a Dzsungel könyvéért sose rajongtam, se könyv, se rajzfilm, semmilyen formában, de ez a film most nagyon megváltoztatta a véleményem! :) Érdemes megnézni!
Törolt Felhasznaló 2016 aug. 12. - 20:02:26
Tényleg kár volt egész estés filmbe tömöríteni a sztorit. Egy minisorozat jobban visszaadta volna.
Viszont a szereplõk, a látvány rendben van. Érdemes megnézni.
axis85 2016 aug. 07. - 23:13:17
Nem vártam sokat ettõl a filmtõl, de végig lekötött. A karakterek szerethetõek, a látvány remek. Maugli a rajzfimben sokkal önfejûbb,ami miatt nekem nem volt a legszimpibb(bár a korának megfelelõ viselkedés, az tény), itt viszont kicsit érettebb, kedveltem kezdettõl. Bagira a kedvencem volt mindig is, és Sir Ben Kingsley, nagyon jó választás volt szinkronnak. Raksha karakterét eddig semelyik feldolgozásban nem emelték így ki, ami nagyon tetszett. Még Balu dala sem lógott ki a storyból ellenben Lajcsiéval. Na az egyáltalán nem illet be. Groteszk lett tõle a jelenet. Én Kaa karakterét még
kicsivel tovább szerepeltettem volna, lehetett volna valamivel még hátborzongatóbb. Viszont örültem,hogy nem kezdett el õ is énekelni, hiába volt remek a rajzfilmben és a musicalben is a dala. A végével megleptek, mert az teljes ellentéte a rajzfilmbelinek. Összességében örülök, hogy megnéztem, jó kis csaldi film.
9/10
Semprini 2016 júl. 25. - 14:29:57 9/10
Ez is azok közé a filmek közé tartozik, amit mindenképp moziban érdemes elõször látni. A látványvilága leírhatatlanul pazar, demonstrálni lehet rajta, hol is tart ma a számítógépes animáció. A filmben ugyanis gyakorlatilag a Mauglit játszó gyerekszínészen kívül minden CGI. Szinte hihetetlen, micsoda élethû dzsungelt és vadállatokat lehet már kreálni, és mindezt úgy összemontírozni az élõ szereplõvel, hogy az illúzió abszolút tökéletes.
Mivel ez már többedik feldolgozása a sztorinak, újdonságot, eredetiséget nem igazán várhatunk tõle, bár itt-ott azért igyekeztek eltérni az ismert fordulatoktól. Alapvetõen a Disney-féle rajzfilmváltozatot követik, de annak viccességét szinte teljesen mellõzve. Ez egy sokkal komorabb, életszerûbb, valóságosabb film, ezért sem egészen értem, mit keresnek benne a Disney-változat dalai. Persze nem mindet vették át, csupán hármat, azok közül is Ká "Bízz bennem" c. dala már a stáblista alatt szól Scarlett Johansson elõadásában, viszont Balú és Lajcsi király dala egy az egyben benne van a filmben, és meglehetõsen fura hatást kelt. Nekem kifejezetten tetszik a rajzfilm zenéje, ott abszolút helyénvalónak találom a dalokat, de ebbe a változatba valahogy kevésbé passzolnak. Zárójelben jegyezném meg, hogy a szinkron sajnos Lajcsi király esetében nagyon félrement, a máskor kiváló Balázs Péter itt bizony enervált, egyáltalán nincs elemében, letudja a kötelezõ penzumot, de ettõl azért jobbat vártam. Dörner György azonban remekül hozza Balú hangját, persze egész más, mint Csákányi László a rajzfilmben.
Remek, többször nézõs mozi lett ez, várom a Blu Ray-megjelenést!
8,5/10
6/10
Xxy92 2016 júl. 13. - 00:10:05 6/10
4D-ben néztem, másképp nem adtam volna érte pénzt. Ráadásul ez volt az elsõ ilyen élményem, így külön tetszett.
Maga a film elég vegyes érzéseket váltott ki belõlem. Nagyon szép a látvány, és hûen ábrázolja az egyes vadállatok jellemét, odafigyelve mind a pozitív, mind a negatív tulajdonságaira. A majmos rész viszont szerintem nagyon el lett laposítva, az kifejezetten nem tetszett.

Nekem nem adott túl sokat ez a film, de õszintén szólva nem is vártam. Szerintem ez a történet gyerekeknek íródott, és igen, gyerekként imádtam. Rojtosra néztem a kazettát. Mert akkoriban még kazetta volt, hát igen...10/6
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu