Cloverfield

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 85 perc, 2008

Értékelés:

515 szavazatból
Szerinted?

Rob (Michael Stahl-David) egy New York-i fiatalember, aki nemsokára Japánba költözik. Barátai búcsú bulit rendeznek neki, amelyet Rob jó alkalomnak talál titkolt érzelmei bevallására és más elvarratlan szálak elvarrására. Az este azonban egészen váratlan fordulatot vesz, amikor a partizókkal teli terem hirtelen megrázkódik. A társaság elcsendesedik, meghallgatja a tévében a földrengésről tudósító híreket, majd kimennek a tetőre, hogy megnézzék, mekkora a pusztítás. Akkor azonban hatalmas robbanást pillantanak meg a távolban. Elmegy az áram, és mindenki pánikszerűen kimenekül a sötét utcára. A baráti társaságot emberi sikolyok és valamilyen mély, állatias morgás fogadja az utcán, ahol addigra minden megváltozott. A várost hatalmába kerítette valami, ami egy más világhoz tartozik, rettenetes és óriási.
Bemutató dátuma: 2008. február 14. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Marlena Diamond
Lily Ford
Hud Platt
Beth McIntyre
Jason Hawkins

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
topikutya jún. 17. 21:28:23
biztos remek film, de sajnos még a vasalás befejezése előtt eleget láttam, és nem volt több fél óránál :)
2/10
Rolcsika76 jan. 03. 16:55:45 2/10
Ezt a kézi kamerás baromságot elfelejthetnék már. Semmit nem látni mert mint a barom rángatja azt a vackot. Első ilyen filmeknél még érdekes volt, de már marha idegesítő és élvezhetetlen.
7/10
kettyo 2020 nov. 27. - 21:42:52 7/10
Ez egy jó film.


7 pont csak azért mert meg merték lépni, hogy a fantasztikus menekülő túra végén mégis elpatkolnak a főszereplők is. Ilyenre csak a Sztálingrádban emlékszem, mondjuk az egy 10/10-es film. Ha a tipikus hollywoody könnyek közt, csurom véresen örülünk a végén befejezése lenne, ez a film csak 6-os lenne nálam.


8/10
kékRS 2020 máj. 02. - 11:30:35 8/10
A kamerás pajtás körülbelül annyira volt idegesítő , mint VV Aurélió. A történet meg csak ürügy volt , hogy lehessen jókat robbangatni, az legalàbb látványos volt, a film árához képest mindenképpen.
Összefoglalva a film mondanivalóját : az amerikai katonának az ágyát meg az atomot mindig rendesen be kell vetnie.
toportyán 2019 dec. 30. - 05:20:43
,,Lányom nélkül soha,, tvbe ezt adjátok le .... nagyon jó film.
4/10
Lilikeeee 2019 dec. 30. - 01:02:02 4/10
Szar. Most komolyan nincs akkor idióta marha, aki visszamenne... De akkor veszített el mindent, hogy a félig eldőlt házba bementek, addig be a hallába, feláldoztká az egyik csajt (az bezzeg nem számított neki), mert annak a hibbant srácnak a barinője, aki mással jár, itt van egy rom alatt... Ilyen még ebben a filmben sincs, meg ezekt sem értem, én otthagytam volna, vagy leütöttem volna ezt a kisnyomorékot.. Engem nem zavart a kamra, életszerű volt, de ilyen nincs... Remélem kurbak egyet a végén, még nem jutottam odáog, akkor lenyugszik a nyominger... Bocs a szóhasználatért...
5/10
Ivy00 2019 dec. 05. - 01:31:23 5/10
Valahogy mintha elfogyott volna az ötlet és/vagy a pénz a film végére (vagy eleve mindkettőből túl kevés volt).
Most már talán nem sok értelme van, de azért megjegyzem, hogy a továbbiak spoileresek lehetnek.
A kamerarángatás annyira nem zavart, mert elfogadtam, hogy rohangálás, menekülés, stb. közben senki nem tudná fixen tartani a kamerát. De épp itt volt a probléma is: azt valahogy nehezen hiszem, hogy ha valaki ilyen helyzetbe kerül, akkor is a kezébe lenne ragadva a kamera, miközben épp túlélni próbál. Amikor egyik házból átmásznak a másikba, reménykedtem, hogy legalább akkor leteszi a srác, de nem. Ha az fenyeget, hogy lezuhanok, és kapaszkodnom kell, tuti, én hogy letenném (ahogy valószínűleg mindenki más is). Vagy talán arra utaltak ezzel a filmkészítők, hogy manapság ha pl. balesetet látnak az emberek, akkor is inkább nekiállnak fényképezni, videózni, ahelyett, hogy segítenének?
Akár jó is lehetett volna ez a film, ha legalább néhány dolgot megmagyaráztak volna. Ha valamiféle megoldást legalább előrevetítettek volna, de erre már nem futotta, vagy nem tartották szükségesnek, hogy kerek legyen a sztori. A szereplőkkel én valahogy nem tudtam együtt érezni, szurkolni nekik. Konkrétan a kamerázó srác annyira debil volt, hogy alig vártam, hogy végre kipurcanjon. A lényeket nem sokat lehet látni, de ez nem akkora baj, mert kissé gagyira sikeredtek.
Egyszer nézhető, mert leköti az embert, és fenn tudja tartani a kíváncsiságot, hogy mi sül ki belőle. Sajnos semmi, és ezért kár.
6/10
sexykex 2019 nov. 05. - 13:53:20 6/10
Addig volt jó, amíg nem lehetett tudni, hogy mi történik pontosan. Addig elviseltem a rángatózó kamerát és a többi bárgyúságot, mert roppant érdekes volt elképzelni, hogy mi történne, ha egyik pillanatról a másikra elveszítenénk a hétköznapok unalmas biztonságát. Ha bármelyik pillanatban reálisan leselkedne ránk a halál. Mihelyt előkerülnek a lények, azonnal a Grimm mesék lapjai közé csöppenünk és elillan a feszültség javarésze.
2/10
GalliLea 2019 máj. 09. - 19:39:03 2/10
Nem bírtam végignézni. Igaz, nem is szeretem a szörnyes filmeket.
proklima@freemail.hu 2018 febr. 07. - 16:45:04
Megnéztem mindhárom részt a biztonság kedvéért hogy ne ítéljek elhamarkodottan. Hiába a kasszasiker (fõleg az elsõ résznél), számomra ez a trilógia egy nulla.
5/10
balmesz001 2017 szept. 18. - 17:07:17 5/10
Nagyon idegesítõ volt a film, a sok rinyálással. Lehet a magyar szinkronnal volt a baj, nem tudom. A történet is hemzseg az irracionális döntésektõl. Nem igazán tetszett.
barna pólós2 2017 jan. 14. - 00:39:08 Előzmény György Fülöp
Az elsõ negyedórában még nem is történik semmi, csak a felvezetés. Én is így jártam elõször, aztán visszakapcsoltam a végére, és látom, hogy valami szörny van benne... Ennek a folytatása hatalmas film lehetne, amire a legvége utal, hogy hol találták meg a kamerát, de hogy pontosan mi lenne a sztori, azt nem tudom.
5/10
idõjós1010 2017 jan. 13. - 22:46:29 5/10
Helyenként picit hosszabb, és stabilabb, élesebb felvétel a lényegrõl, és akkor még tán azt mondom korrekt volt, de sajnos túl zaklatott a kamerakezelés. Nem a lényeget veszi, helyette viszont uncsi mentõakcióba kezd az operatõr. Viszont hiteles, jó színészi játék, amit látunk.
9/10
King Diamond 2016 dec. 26. - 19:09:46 9/10
Az itteni hozzászólások között is lehetne "csemegézni", de most nincs sok kedvem hozzá. Ennyire azért nem tartom megosztónak a filmet, hogy vagy csak 10-est, vagy csak 1-est érjen a legtöbbek számára...Régen írtam már a filmhez, amit most kiegészítenék néhány plusz gondolattal.
A Cloverfield Lane 10 elõtt úgy döntöttem, újranézem ezt a filmet is, mert gondoltam, valamennyi köze csak lesz hozzá, még ha esetleg sok nem is. Nekem már korábban sem volt bajom a kézi kamerás megvalósítással, egyáltalán nem zavaró szerintem, mint ahogy az Ideglelés vagy a REC esetében sem. Blu-ray minõségben, Full HD-ban, 5.1-es házimozi rendszerrel, nagyképernyõs tv-n nézve abszolút nem volt semmi bajom a megvalósítással, meg annyira azért nem is rángatják azt a kamerát, mint ahogy rengetegen leírják. Vannak szép számmal a szokásos történet 0 frázisok. Már hogyne lenne, rendkívül jó a cselekmény, egyedinek is mondható, mivel azért ez nem csak egy egyszerû Godzilla folytatás/utánzat, mint ahogy ez is elhangzik néhányaknál. Meg az is vicces, amikor egy ilyen jellegû filmnél abba is belekötnek, hogy miért veszi az illetõ mindig a dolgokat a kamerával...ez már inkább a no comment kategória (ennyire hülyék azért ne legyünk már...). Végig izgalmas, a bevezetõ házibuli sem unalmas egyáltalán. Miután pedig elkezdõdik az akció, szinte végig izgultam az egészet a szereplõkkel. Nagyon jól lett kivitelezve a szörny(ek). A színészek is teljes mértékben elfogadhatóak az ebben a filmben szükséges karakterek eljátszásához. A zenék és a magyar szinkron is rendben vannak.

SPOILER IS LEHET!!!
Azért az is gáz, hogy kb. a 160. hozzászólásban írja csak valaki, hogy a végén tisztán látszik, hogy valami jobbról beleesik a ráközelített vízbe. Ez egy utalás, amit majd gondolom valamelyik következõ folytatásban/elõzményben meg fognak magyarázni. Minthogy azt is, hogy hogyan is került oda a szörny és miért támadta meg a várost.

Nem tudom, hogy miért vártak ilyen sokáig egy következõ Cloverfield filmmel, ami ráadásul csak nyomokban kapcsolódik valamelyest ehhez, de örülök, hogy idén végre jött egy "folytatás", egy következõ Cloverfield film, mert nagyon vártam már.
A 9/10-es értékelésemet továbbra is reálisnak tartom.
10/10
stupek2 2016 dec. 16. - 18:00:07 10/10
Egyszer csak belecsöppenünk egy szörnyekkel teli nagyvárosba, és csak menekülünk, menekülünk. Mindezt kézikamerával, mintha az életünk függene attól, hogy felvesszük-e vagy sem! Én végig izgultam, remek animáció.
György Fülöp 2016 ápr. 23. - 22:03:42
Nagyon nehezen végig kínlódtuk az elsõ negyed órát, azután kikapcsoltam. Kínlódás volt. Idegesített, nem bartam tovább.
10/10
benjam-in 2016 ápr. 10. - 09:52:57 10/10
Hi! Sikerült nyernem ennek a filmnek a folytatására (Cloverfield Lane 10) premier elõtti vetítésére páros belépõt szerda (április 13.) 19:00 órára Budapesten. Nem tudunk menni, így elpasszolnám. Ha bárkit érdekel és szívesen megnézné, akkor dobjon nekem egy mailt ide: benjamin@baratod.hu
Megegyezünk egy összegben és küldöm is a részleteket a bejutáshoz.
ToklászMongol 2016 jan. 08. - 16:56:26 Előzmény Csizinszky Attila
Én is szeretem a szörnyes filmeket. De ez szar volt. Méghozzá a nagyobb fajtából.
Csizinszky Attila 2015 dec. 25. - 01:17:57
Látom beszabadult ide is az "ész". Csak azt nem tudom ha valaki nem szereti a szörnyes filmeket minek m,egy el rá minek tölti le minek nézni meg, és fõleg miért ír róla véleményt.
Szerencsére nem vagyunk egyformák. Érdekes módon ha én nem szeretek egy mûfajt meg se nézem. Nemhogy írok róla... Valaki ezt élvezi valaki nem. Szerintem nem élvezni rossz lehet, ergo sajnálom azokat akik ezt nem élvezik. :) Valami hiányzik belõlük ami bennem és abban akinek ez tetszett megvan. Nem kéne idejönni és villogtatni a fogyatékosságotokat. :)
Csizinszky Attila 2015 dec. 25. - 01:02:23
Végre erre is rátaláltam. Szeretem a szörnyes filmeket a Godzilla megnézése után új is régi is.. El kellett keserednem.
De végre fel tudtak villantani valamit ebben a számomra imádott mûfajban. Csillagos 10 es.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu