Hívatlanok

Bakancslistához adom
The Strangers
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 86 perc, 2008

Értékelés:

279 szavazatból
Szerinted?

Barátaik esküvőjéről hazafelé tartva Kristen és James a férfi családjának magányos nyaralójában száll meg. A romantikusnak ígérkező este azonban hamarosan rémálomba fordul, amikor az éjszaka közepén valaki kopogtat az ajtón. Három álarcos, ijesztő alak tör be a házba és foglyul ejtik a párt. Kristen és James élete ettől kezdve állandó rettegésben telik, úgy tűnik, aligha ússzák meg élve ezt a borzalmas éjszakát. A túlélés ösztöne azonban mindennél erősebb. Erejüket végsőkig megfeszítve felveszik a harcot a rettenetes idegenekkel.
Bemutató dátuma: 2008. szeptember 25. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
nick név okt. 11. 21:00:54 8/10 Előzmény kettyo
Rendben van, hogy így látod, nyilván nem kell ugyanazt gondolnunk.
Nem vagyok A gyűrűk ura elkötelezett rajongója és általában a munkásságát sem ismerem annyira, hogy ezzel kapcsolatban ajánlásokat tudjak adni neked.
6/10
kettyo okt. 11. 20:48:11 6/10 Előzmény nick név
Én őt annyira nem ismerem, de számomra itt zseniálisan játszott. Az általa bemutatott érzelmek már-már irreálisan hitelesek voltak.

Mely filmjeit ajánlanád, ahol még jobban ki tud bontakozni? Köszi!
8/10
nick név okt. 11. 20:28:11 8/10 Előzmény kettyo
A magam részéről különbséget teszek nagyszerű és igen jó színészi teljesítmény között. Nem állítottam, hogy Liv Tyler ne játszott volna remekül, ugyanakkor azt sem gondolom, hogy egyenesen felejthetetlen lett volna az alakítása, már csak a műfaj által adott keretek miatt sem tudott úgy kibontakozni.
6/10
kettyo okt. 10. 05:47:27 6/10

"Viszont azt, hogy a gyilkosság elõtt levetették a maszkot, feltárván magukat az áldozatok elõtt, ellenkezõ hatásúnak gondolnám: Már nem rejtõzünk el elõled, nyíltan megmutatkozunk, ez, az emberi valónk öl meg téged, nem egy maszkos idegen. A maszkunk szörnyetegnek mutat minket, de már maszk nélkül is szörnyetegek vagyunk."

Szerintem ezt jelentősen túlgondoltad. :) Egyszerűen azért hordtak zsákot vagy maszkot addig mert nem lehettek benne biztosak hogy sikerrel járnak. Viszont amikor már mindketten a székhez voltak kötözve, ez biztos volt, így màr nem volt tovább szükség takarni az arcukat, mert úgyis megölik őket, és nem marad szemtanú. Arra nem számítottak, hogy Tyler négy-öt konyhakés szúrás után is életben marad. :) Nyilván nem profi gyilkosok, hanem elmebeteg bugrisok voltak, Tyler szerencséjère.


6/10
kettyo okt. 10. 05:24:06 6/10 Előzmény szomory
Keresztényellenességet hol láttál benne?
6/10
kettyo okt. 10. 05:20:46 6/10 Előzmény nick név
"Nincs benne semmiféle monumentális színészi teljesítmény"

Hogy mi? Te nem láttad Tyler milyen brutálisan jól hozta a félelmet, a rettegést, ijedtséget, fájdalmat, stb.? Ha nem tudnám hogy ez film simán elhinném hogy ő ott átélte ezeket, annyira hiteles volt. A férfi színèsz viszont tényleg hozzá képest itt jelentéktelen.
6/10
kettyo okt. 10. 05:15:00 6/10 Előzmény Bodellger

Hát ha végignézted a nő nem hal meg.


6/10
kettyo okt. 10. 05:11:58 6/10
Eléggé bugyuta történet de Liv Tyler elképesztő játéka miatt mindenképpen érdemes megnézni.
PsychoBitch febr. 22. 20:18:45
Elismerem, Liv Tyler jó színésznő, de ebben a filmben roh@dt életképtelen szerepet kapott... pl.: Könyörgöm, ha hajnali 4kor dörömbölne vki az ajtón és még mellé azok a para hangok... gondolkodás nélkül hívtam volna a 911-et.... és csak 1x volt a kezében kés... és az a pajta is tele volt szerszámokkal.... *facepalm*
-1 értékelés nincs?😅
2/10
Kritikus13 febr. 21. 18:39:40 2/10
Unalmas vontatott! Nincs vège. 10/2
4/10
Yakuza69 2020 ápr. 02. - 19:53:55 4/10
Borzasztó gyenge film valahogy vègig nèztem . 2 halott összesen 4 es csak azèrt mert a főszereplő nő hitelesen alakitott
zimike 2019 jún. 10. - 19:03:18
Mesteri horror film, ami megtörtént eseményeken alapul (based on true events !)
Ez nem egy fosatós szadiparti vagy egy folyjon a vér -féle Walking dead !
Ezek itt MEGTÖRTÉNT DOLGOK .....kérem szépen .
Már ez a rész is mestermunka bár a befejezés nem hozta meg a
katarzis érzését de csak azért nem ,mert itt a forgatókönyv írója túlságosan
ragaszkodott a VALÓSÁGHOZ ...vagyis ahhoz a tényhez ,hogy az eset a mai
napig is tisztázatlan események sorozata volt.... és ezért nem "megoldotta "
a történetet hanem FÉLBESZAKÍTOTTA a végén .
Feltétlen nézzétek meg a második részt is , ha igazi katarzisélményhez
akartok jutni.
A DTS hang meg egyenesen fenomenális ÉLMÉNYHEZ juttatta mind az első mind a második
rész nézőit !
Le ne töltsétek BDrip-ben vagy valami ennél is hátulkullogóbb formátumban !
A hatás kiteljesedéséhez elengedhetetlen az eredeti mozis hangzás ( DTS )..!
1/10
Bodellger 2018 dec. 08. - 22:50:06 1/10
SPOILER!!

A csavo megtalalta a puskat es a toltenyeket, majd lott is a fegyverrel. Kesobb aztan lelovi a baratjat, amely esetrol elhiszem, hogy trauma, kell kis ido ott az izgalomban, hogy a sokkbol lehiggadjon, (mar amennyire lehet) de utana miert megy ki a hazbol? Siman csak ott kellett volna maradniuk egyutt a puskaval, hogyha barmelyik bohóc rajuk tamad megtudjak magukat vedeni...
Az elso fel ora szerintem egesz jo. Addig kelloen jo tempoban adagoljak a feszultseget, az ember valoban erezhet eros frusztraltsagot, ijedtseget. Azonban miutan a srac hazaer, es megtalaljak a puskat onnantol szamomra oncelu ijesztgetesbe megy at a film, ami a hanghatasokat, valamint a kegyetlen lassu cselekmenyvezetest illeti. A mu vege pedig kifejezetten irritalo volt. Amit latunk kb 1 oran at, ahhoz sokkal jobban passzolt volna, ha a maszkos csicskak megmaradnak az ijesztgetes szintjen, igy, hogy konkretan megolik a szereploket (meg, ha ez valamilyen igaz tortent is) nagyon nem tetszett ez a 95% elojatek.
8/10
nick név 2018 okt. 29. - 19:05:17 8/10
Azon vitatkozni - abból személyes kérdést csinálni -, hogy kinek tetszik, vagy kinek nem tetszik egy adott film.. Szerintem baromira erős volt és ezen nem változtat a más ettől eltérő véleménye, mert én láttam és én éltem át, de ha más meg unja, vagy utálja, szíve rajta.
Nem vagyok egy horrorrajongó, de a Hivatlanok a kevés horrorok egyike, amit értékelni és a maga módján még szeretni is tudok. Nincs benne semmiféle monumentális színészi teljesítmény, nem gondolkodtat el napokon keresztül és nem lesz tőle kerekebb a világ - nem is ezek a műfaj sajátjai -, de a koncepció, a feszültségkeltés, az arctalan "emberi szörnyetegek" motívuma, ami a film végén sem lép ki a maga keretéből, szerepéből, a konkrét lezárás..
Egyszerűen minden a helyén van és lassan, de biztosan egy kivételes - rögtön kétsíkú - horrorfilmmé áll össze végül.
8/10
King Diamond 2018 márc. 28. - 23:25:11 8/10
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
A film "második" része előtt mindenképp szerettem volna feleleveníteni ezt a részt is. Mint ahogy írtam már korábban is, ezt anno nem vetítették a debreceni mozik, szerencsére a "folytatást" már sikerült ott megnézni. Nem véletlenül tettem idézőjelbe mindkét előbbi szót. Mivel, a Hívatlanok-Éjjeli préda felfogható folytatásként, gyakorlatilag viszont egy remake/reboot.
Hasonló véleményem van most is az első részről, mint korábban. Jó volt, nekem nagyon bejött a végig feszült légkör, nagyon bele tudtam magam élni a helyzetbe/történetbe és nem egyszer azon kaptam magam, hogy gyorsabban ver a szívem a kelleténél. Rengetegen írják itt, hogy ilyen meg olyan életszerűtlenül viselkedett a szerelmespár, hát, itt úgy látszik, hogy sokan éltek már át hasonló eseményt és tudják, hogy mi a "normális/életszerű" viselkedés egy ilyen helyzetben...
Jó volt a ház, az, hogy az első órában eléggé lassan halad a cselekmény, engem egyáltalán nem idegesített, vagy untatott, mivel a tapintható feszültség és izgalom teljes mértékben kompenzálta ezt. A színészekkel sincs semmi probléma, az egy kicsit zavart, hogy gyakorlatilag semmit sem tudunk meg a támadókról, valamint, hogy gyakorlatilag "érinthetetlenek". A vége szintén érdekes volt, bár, ahogy néztem ez feliratos jelenet volt, vagyis ez a keresztény szálas jelenet egy kibővített volt, ami a film sima (moziban is leadott) változatában nincs is benne, csak az unratedben.
Ez nem horrorfilm, hiába írják itt, valamint az IMDb-n annak is, ez sokkal inkább egy ijesztgetős thriller, a jobbik fajtából.
Mondjuk szerencsére a második filmet nem teljesen ebbe az irányba vitték el.
Továbbra is tartom a 8/10-es értékelést (a hangulata és a helyszín miatt kapott +1 pontot).
3/10
jozsi86 2018 márc. 12. - 17:59:48 3/10
Hát, ez nekem harmatgyenge. És ezt nég folytatják is? Minek?
tippan 2017 márc. 15. - 10:12:22 Előzmény sixpack1989
Tök igazad van :)
Ja, és bármilyen rossz tulajdonságra azt mondani, hogy tipikus magyar mentalitás, az, a te szavaiddal élve, tipikus magyar mentalitás :)
10/10
sixpack1989 2016 jún. 27. - 18:41:33 10/10 Előzmény Rahar
Hú látom még egy film guru... :D ha annyira unalmas,és nem életszerû volt a film,mondjátok már el,hogy ha mondjuk a balatonnál nyaralnátok a párotokkal,vagy akárhol,ahol este egy lélek nincs,és négy elmebeteg szórakozna veletek,akkor ti hogy reagálnátok rá? gondolom azonnal a földre tepernétek õket meg minden,mert hát itt nem csak film szakértõk vannak,de képzett harcosok is,akik mindig mindenre tudják a választ... tipikus magyar mentalitás,még sose próbáltam,de kenem vágom hogy csinálnám...
szomory 2015 okt. 04. - 16:00:39
Mit is mondhatnék errõl a filmrõl?
Ha csak azért csinálnak egy filmet, mert van jó csomó ijesztketés-patronuk, azért kár beleõlni a pénzt.
Teljesen semmitmondó, eröltetett jelenetek a logika teljes mellõzésével.
Csak azért adok 4 pontot és nem nullát, mert dolgozni kellett vele.

SPOILER
Viszont, a vitathatatlan keresztényellenességéért elveszem ezt a 4 pontot is, így maradt a nagy 0.
SPOILER VÉGE
9/10
Nira1900 2015 jún. 06. - 19:19:15 9/10
A hozzászólásokat olvasva, úgy gondolnám, ha konkrétan a Manson-gyilkosságokról csinálnának filmet, a többség azt mondaná, de gagyi sztori... :-(

SPOILER lehet benne***

Éppen a motiváció hiánya, az áldozatokkal való kapcsolat-nélküliség teszi totálisan félelmetessé és nyomasztóvá a filmet (nekem). Ráadásul az alaphelyzet egy olyan érzékeny lelki szituáció, mint a lánykérés elutasítása - a biztonság, bizalom romokban, holott láthatóan mindketten odavannak a másikért... A boldogság gondos díszletei, a rózsaszirmok, a bekészített pezsgõ (amit utána csak úgy meghúznak), az ügyetlen mondatok hatalmas csalódásról és fájdalomról beszélnek. Ez után a drámai felvezetés után még félelmetesebb az, hogy furcsán viselkedõ, arc nélküli alakok jelennek meg a külvilágban...

A logikus lépéseket hiányolja néha az ember, de vajon mi hogyan viselkednénk, ha ránk törnének a házunkban... Gondolom, nem mindenki nindzsa élete minden pillanatában, és felfoghatatlan sokszor, hogy mikre képesek mások...

Persze bosszantott, hogy a gyilkosokat a végén nem mutatták szemtõl-szemben, mintha az, ha látnánk az arcukat, emberibbé, elviselhetõbbé tenné a szörnyûséget - kívülrõl. Viszont azt, hogy a gyilkosság elõtt levetették a maszkot, feltárván magukat az áldozatok elõtt, ellenkezõ hatásúnak gondolnám: Már nem rejtõzünk el elõled, nyíltan megmutatkozunk, ez, az emberi valónk öl meg téged, nem egy maszkos idegen. A maszkunk szörnyetegnek mutat minket, de már maszk nélkül is szörnyetegek vagyunk.

A film végi jelenetbõl (biciklis fiúk) a keserû irónia tûnt fel, még lélektelenebbé téve az egész történést.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu