Mission: Impossible - Titkos nemzet

Bakancslistához adom
Mission: Impossible - Rogue Nation
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 132 perc, 2015

Értékelés:

276 szavazatból
Szerinted?

Készülj a legjobb Missionre, ami izgalmas akcióval és olyan trükkökkel van töltve, amitől leesik az állad. Miután a CIA elnyomta az elit alakulatot, Ethan Hunt ügynök (Tom Cruise) és csapata (Jeremy Renner, Simon Pegg, Ving Rhames) versenyt futnak az idővel, hogy megállítsák az egész bolygóra fenyegetést jelentő Szindikátust, a veszélyes hálózatot, ami gonosz árulókból áll. A siker érdekében Ethannek muszáj együtt dolgoznia egy ravasz, elutasított ügynökkel (Rebecca Ferguson), aki az eddigi leglehetetlenebb küldetésben vagy mellette áll, vagy nem.
Bemutató dátuma: 2015. augusztus 6. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
cinemad máj. 21. 23:11:04 8/10
Nagyon jó! Filmről filmre javult ez a széria és ezzel a résszel sikerült elérni oda, hogy egy remek MI filmet láthatunk. Cruise teljesen kikupálódott, visszavettek a műmájerségből, bugyuta humorból, nevetséges jelenetekből. Egy igazán klassz, nagyon látványos akciófilm. Ehhez persze lehet az is kellett, hogy most konkrétan forgattak egy James Bond filmet MI címmel. Minden van itt Spectre helyett Szindikátus, beépült szövetséges kémnő másik titkosszolgálattól stb-stb. Talán leginkább ezt lehet felróni neki. Ahhoz hogy jó film legyen az MI még többet kellett lopni a saját kreativitás helyett. Persze apró bosszantó dolgok vannak még itt is. Illetve azért továbbra is fura, hogy Hunt a világ legkompromittálhatóbb ügynöke, akit filmenként háromszor lehet megzsarolni, hogy kockára tegye a világot, de ezt most már úgy veszem, mint a sorozat védjegyét... Amúgy izgalmas, jók a szereplők, remek csavarok és akció fronton kiváló. Kellett négy rész és bár az előző kettő már nem volt rossz igazából, de ezzel az epizóddal beérett ez a sorozat.
8/10
James 12 trees 2023 dec. 01. - 04:28:03 8/10
Rohadt jó film akciófilm kategorián belül. Semmi mondanivalót ne keress, mert ez kizárólag a szorakoztatásról szól de abban korrekt.
6/10
The Cortez 2023 aug. 13. - 21:37:36 6/10
„Jó bosszúhoz idő kell.”

Az ötödik rész a korábbi részekhez képest, még jobban elrugaszkodik a valóságtól. Ethan Hunt itt már tényleg egy minden robbanást, zuhanást, balesetet karcolás nélkül megúszó Superman/Terminator, akinek egyébként történet nagy részében bújócskáznia kell. Ving Rhames újra több játékidőt kap, Simon Pegg pedig továbbra is poénkodik, ám összességében kevésbé humoros a film, mint a negyedik epizód. A képi világ sem sötét, viszont a nem egyszer unalomba fulladó, csekély feszültséget tartalmazó sztorit, sokkal intenzívebben csűrik-csavarják. Az előző felvonás végén említett Szindikátus nevű titkos társaság, háttér hatalom ad egy plusz izgalmat a cselekménynek, de a főellenség ismételten súlytalanra sikeredett. A high tech-kütyük ötletesek, az akciók meg látványosak, melyek közül talán a verdás-motoros üldözés emelkedik ki leginkább.
3/10
puding140 2022 szept. 06. - 23:08:11 3/10
ez a leggagyibb rész. alig bírtam végigszenvedni.
3/10
sawyerx 2022 aug. 02. - 09:10:42 3/10 Előzmény Szpenci
Nem valószínű, hogy fogják, elég sokba kerülne egy új szinkron. Ugye azért nem Rékasi adta a törpe hangját, mert akkor volt elég súlyos motorbalesete.
1/10
Szpenci 2022 aug. 01. - 17:14:24 1/10
Mikor szinkronizálják újra Rékasi Károllyal? Mert ezzel a szinkronnal tök béna most... :(
8/10
Ivy00 2022 júl. 31. - 00:32:14 8/10
Ez egy szórakoztató céllal készült pörgős, látványos akciófilm. Nem is kell többet elvárni. Persze, nem mentes a hibáktól és a képtelenségektől (melyik akciófilmben nincs ilyen?), de ezekkel együtt még mindig fogyaszthatóbb számomra, mint bármelyik Bond-film pl. Az előző rész jobban tetszett, de ez is le tudott kötni.
8/10
Lámai Dala 2022 júl. 28. - 20:00:09 8/10
Azért arra kíváncsi lennék, hogy a BMW gyár mennyi zsét fizetett Tom papáéknak?
A gyökérarcú lövöldözős baldwint kihagyhatták volna.
Jeremy Renner és Simon Pegg miatt 8-as.
3/10
sawyerx 2022 máj. 26. - 19:59:19 3/10
Jé, most jövök rá, hogy anno én ezt már láttam... Egybites sztori egybites karakterekkel. Cruise szokás szerint fut, mellette az idegesítő humorgyárosa és a nyugodt barna macija, akik mindent IS tudnak, kiegészülve a diplomatikus, ám fű alatt segítőkész szépfiúval.
A történet annyira egyszerű, mintha valami óvodás írta volna, aki előző este látott 2 percet a tévében egy szindikátus nevű titkos társaságról. De a történések miértjei nem is fontosak már ebben a szériában, a lényeg, hogy Cruise ki tudja élni magát a saját kis játszóterén. A főhősök mindig pont ott lyukadnak ki, ahol épp történik valami, és a segítség is matematikai pontossággal akkor érkezik, mikor kell. Van itt mindenféle szuper kütyü, de műanyag lélegeztető palackra már nem futja :D
Baldwin is egy ezerszer lerágott csont, de a megjelenése dob egy pontot azért.

3/10
7/10
666444 2020 aug. 01. - 10:01:36 7/10
Klassz
cellasto 2020 jún. 30. - 22:59:00
A 6. Reklám után feladtam.
Valaki spoilerben írja már meg a végét.
Jó éjt :D
medve05 2017 nov. 24. - 16:41:37
Az elsõ harmadáig úgy éreztem, ez a film végre az elsõ rész hangulatát idézi (bár persze nem tesz hozzá semmit, csak kicsit leporolja), egész ügyes és dinamikus. Végre feledteti a John Woo-féle gyalázatos ámokfutást és a valamilyen nyúllábbal való szarakodását. Hozzáteszem nem indultam nagy elvárással, tudtam, hogy egy konzumerista kliséhalmazt fogok nézni, olcsó szórakozás gyanánt, és az meg is volt.
Aztán a közepétõl jöttek a nagyobb gondok, ahogy szokott. . Amikor állandóan szindikátusokat emlegetnek, akkor valami elit összeesküvésre gondolna az ember. SPOILER! De nem... A szemüveges csóka ugyanis nem a szindikátus bérgyilkosa, ahogy gondolnánk, hanem, kapaszkodjanak meg, õ A szindikátus! Spoiler vége. Az meg szinte teljesen hihetetlen, hogy elfelejtik elmagyarázni az éppen aktuális szuperbiztonságos létesítmény létjogosultságát, és az szó szerint csak azért létezik, hogy be lehessen törni oda. Maga a lehetetlen küldetés nem hogy nem lehetetlen, hanem simán gyerekjáték: elmesélik a tervet, aztán csak hátradõlünk, és nézzük, ahogy végigcsinálják. Stb.
Szánalmas, de még így is jobb, mint a SPECTRE, ami csak egy J.B. mozgóképes fotóalbumot volt képes leszállítani... Ahogy kb. nincs annyi marha a világon, ahány tonna marhahúst a meki elad, így lehet ez a filmötletek és a box office bevételek relációjában is...


agathasirmio: \"Ha eleget durrogtatsz közben, a nézõ azt fogja hinni, hogy ez történet, csak nem figyelt. \" :D :D - Ezen a mondaton szakadok, már megérte idejönni! :)
2/10
agathasirmio 2017 máj. 31. - 18:16:21 2/10
Munka közben néztem és így is vagy untam vagy idegesített a sok sablon.

SPOILER
Ez a film gyakorilag az akciófilmklisék csimborasszója: Végy egy ismert sztorit (MI 1 mai napig egy remek film), tedd bele a kiöregedett hõst sok pénzért, vegyél fel mellé középkategóriás vagy ismeretlen színészeket, legyen egy nõ, mert legalább egyszer a filmben le kell vetkõzni egy nõnek, legyen benne híres város, autós üldözés (Tom kedvéért motorozós alternatíva is jöhet), legyen egy világra szóló összeesküvés meg egy szuperfõgonosz, aki a világot ugyan meg akarja semmisíteni, de személyiségre már nem futja.
Kéne valami sztori, úgyhogy lopkodd össze a riválisoktól (erõs \"párhuzamok\" James Bond és Bourne vonatkozásban...). Ha így sem jön össze, leplezd ezt el azzal, hogy totál értelmetlen és követhetetlen fordulatok jönnek. Ha eleget durrogtatsz közben, a nézõ azt fogja hinni, hogy ez történet, csak nem figyelt. A durranások mellé tolj be egy bohócszereplõt is, aki folyamatosan tolja a rosszabbnál rosszabb poénokat.

Hát ennyi. Ötödik rész, kliséhalmaz, nulla történet, nagy költségvetés, Botox Cruise.
9/10
Sir_Extreme 2016 szept. 04. - 23:11:05 9/10
Nekem tetszett. Megveszem blu-rayen ha kijön.
Pregnant Katie 2016 aug. 25. - 10:13:06
Csalódás volt. Szerettem a többi MI filmeket. Tom Cruise itt is nagyon megdolgozott a pénzéért, de a lány arcán egész film alatt egy mosoly nem volt. Az enyémen sem. Nagyon sokat kellett várni, hogy vége legyen a filmnek....
3/10
sawyerx 2016 júl. 19. - 17:09:52 3/10
Ugyanolyan, mint az elõdjei, egy primitív bugyuta akciófilm, ennél már csak az új James Bondok fosabbak. Az is idegesít, hogy ez az IMF mindegyik filmben besz*pja, és úgy kell bújva-menekülve megmenteni a világot, aztán belátják, hogy Krúz Tamás egy hõs, de kezdõdik minden elölrõl. És ez a nulla sztori... már nem a 80-90-es évek Schwarzenegger-Lundgren korban élünk. Ja, de van egy csomó pénz csillogásra, villogásra? Ja, úgy oké, úgy el lehet adni a primitív közönségnek. De legalább Tamás magyar hangja nem Rékasi Károly volt. Jó magyar hang, de ez esetben nagyon irritáló.

Nekem a 4. rész jobban tetszett a felhõkarcolós jelenet miatt, ebbõl talán a motoros üldözés, ami jó volt, de hangsúlyozom, hogy 3 részletben néztem a filmet, 3, három, drei, three!

Szóval nem nagy eresztés.
offtopic
Rövid G. atya 2016 máj. 16. - 09:44:06
Travolta szvsz a Grease idején volt jó. De igaz, hogy még mindig jobb, mint Cruise.
Rövid G. atya 2016 máj. 12. - 11:02:24
Amit egy szcientológus produkálhat... egy nagy rakás barna kupac. :(
6/10
doktormacko1 2016 máj. 08. - 22:35:52 6/10
6 / 10 a közepes már egy kicsit túl is értékeli a filmet ( alkotást nem mondanék ).
5/10
Rahar 2016 márc. 19. - 03:15:34 5/10
Hasonló véleményem van nekem is. Megnéztem, de hogy minek, azt nem tudom, számomra egy közepes alkotás.
Összes hozzászólás