TOP10 BRAND
1
BLIKK 1 006 672 RU
2
24 995 044 RU
3
IDOKEP 993 412 RU
4
INDEX 966 212 RU
5
ORIGO 700 128 RU
6
TELEX 567 800 RU
7
PORTFOLIO 537 744 RU
8
BORSONLINE 497 284 RU
9
NLC 418 336 RU
10
PENZCENTRUM 386 580 RU
1
BLIKK 1 006 672 RU
2
24 995 044 RU
3
IDOKEP 993 412 RU
4
INDEX 966 212 RU
5
ORIGO 700 128 RU
6
TELEX 567 800 RU
7
PORTFOLIO 537 744 RU
8
BORSONLINE 497 284 RU
9
NLC 418 336 RU
10
PENZCENTRUM 386 580 RU
Személy

Sean Bean

színész, szereplő
Született: 1959. április 17. (63 éves) (Anglia, Sheffield)

Mielőtt a nyolcvanas években filmezni kezdett volna, korábban hegesztőként dolgozott. Szerepelt többek között, a Viharos hétfő, az Eladó az egész világ!, A rét, a Férfias játékok, a Ronin, a Ne szólj száj!, a Trója, A sziget és a Mentőexpedíció című alkotásokban. A Gyűrűk Ura-filmekben Boromirt, míg a Trónok harca című nagy sikerű sorozatban Eddard Starkot alakította.

Hozzászólások

Kira1948 2021 febr. 12. - 13:56:44
Nagyon jó lenne, ha valamelyik csatorna megismételné a SHARPE sorozatot. Sajnos csak egy-két részt láttam régen, de nagyon jó volt. csak a kosztümös filmek kedvelőinek ajánlom!!!
frenchbullie 2017 ápr. 17. - 08:45:23
Boldog születésnapot, Mr. Bean!:-)
10/10
gladiolus 2014 ápr. 24. - 16:42:15 10/10
Áhhá, mostmár látom, akkor majd néha meglesem ezt a funkciót. Á nem, nincs benne ilyen rész. Összesen egy kis békával kísérletezik a kissrác, afféle gyermekcsínynek szánja, hogy egy kis békust leterhel egy nagy kõvel, ami kb. akkora, mint a béka, vagy egy kicsit nagyobb, hogy mozgásra késztesse, de a békának ez túl nagy teher, és megfullad. Nem, kutyára nem emléksezm, ha ilyen lenne benne, tudnék róla. Ezért a kis csínyért a mestere meg is bünteti, neki is követ kell cipelnie a hátán egy ideig, hogy érezze a békus kínjait. Inkább tanító jellegû film, nem brutál. :-)
frenchbullie 2014 ápr. 24. - 09:56:19
Szia! A Port.hu alján van a fekete sáv, mindenféle filmes info-val, olyannal is, hogy "Ma született", tök véletlenül ott szúrtam ki, hogy egyezik Bean és az én születésem napja:-)

Off Nem néztem meg az évszakos filmet, mert azt olvastam vagy hallottam, hogy elpusztítanak benne egy kutyát. És számomra ez kizárttá tette a megtekintést... Vagy rosszul vagyok értesülve, és nincs is benne ilyesmi?
10/10
gladiolus 2014 ápr. 22. - 23:10:19 10/10 Előzmény frenchbullie
OFF

S még valami eszembe jutott. Utoljára júliusban írtunk ide, mert mindezt egy trauma szakította meg, s el is vágta. Azóta persze sokminden történt, mint ahogyan azt mindketten tudjuk. De ami a lényeg, hogy azóta volt õsz, tél és tavasz.
Errõl pedig eszembe jutott egy filmcím: Tavasz, nyár, õsz, tél, és tavasz...ez a cím megfogott akkor, meg is néztem az illetékes filmet, nagyon különös film volt, és nagyon egyedi, Beanhez persze semmi köze, és nem is volt annyira rossz, na jó sem, de rossz sem. De a cím-az gyönyörû nem?
10/10
gladiolus 2014 ápr. 22. - 23:02:31 10/10 Előzmény frenchbullie
Azt szeretném kérdezni, hogyan szúrtad ki, hogy neki mikor van szülinapja? Nem lehetett egyszerû ennyi színész közül rájönni, hogy neki mikor van, és akkor az egyezik a Tiéddel.
Szóval ez hogy történt? És akkor most hány éves is? Ha 59-es, akkor 54 ugye? Na a matekot inkább hagyjuk...:-)
Szerinted õ tudja, hány éves? :-)
Kinézed belõle?
Meg kéne tudnom, van e olyan egyén, aki 09.30-as.
frenchbullie 2014 ápr. 17. - 06:04:58
Happy birthday!:-)
molp64 2014 jan. 05. - 00:13:00 Előzmény gladiolus
Örülök a listának (linknek), de mit keres Jack Lemmon a 231. helyen?? Azt sem hiszem, hogy Steve Martin jobb lenne, mint Ciarán Hinds, Roy Scheider vagy Jon Voight. Még, akkor sem, ha ízlések és pofonok...
frenchbullie 2013 júl. 22. - 20:43:33
Ez egy Tom és Thomas-os kép, ha minden igaz. Bean a kedvesebbik arcát mutatja itt is.
10/10
gladiolus 2013 júl. 22. - 12:44:14 10/10 Előzmény frenchbullie
Örülök, hogy neked volt idõd, kedved lefordítani valamennyit az életrajzából, azért vannak benne dolgok, amiket én is most olvastam elõször.
Elküdöm majd priviben az oldalnak a címét, amin megvan magyarul az életrajza, csak múltkor innen gondosan kimoderálták, ezért kellett neked szegénynek ennyit fordítanod. :)

"A Sharpe-ban volt egy jelenet, mikor Dorada márkinõvel galoppoztak lefelé egy dombról, és a sekély pataknál ledobták õket a lovak, de a szívtelen direktor nem sajnálta õket, a jelenet benn maradt a filmben. "-Aha, emlékszem erre a részre, mert iszonyú nagyot taknyoltak, de azt hittem, szándékos volt. Ez az esés olyan volt, hogy meg is lehtetett volna benne sérülni, és egyszerre estek, koppra, másodpercnyi pontossággal. Így viszont élethûbb a jelenet, gondolom, Dirit ez motiválta a bennehagyásnál..:)

"A Lady Chatterley forgatásakor aggódott amiatt, hogy meztelenül kell szaladozni a kertben, és mi lesz, ha meglátják. A rendezõ megnyugtatta, hogy 10 láb magas fal veszi körül õket. Csak arra nem számoltak, hogy arra jár egy tömött double-decker, emeletes busz:-)"
Hát így jár az, aki meztelenkedõs jeleneteket vállal. Pedig a fû hála az égnek mindent eltakart, de ezek szerint mégis akadtak, akik röhöghettek egyet.

"Melanie Hillt Abigail Cruttenden váltotta, aki a Sharpe-ban Bean szeretõje majd felesége volt, és feltûnt az Anna Kareninában is." Õt a minisorozatos Anna Kareninában láttam, 2000-ben, õ volt az a kissé feslett erkölcsû grófné, aki a kezdetekkor megszervezte Anna és Vronszkij között a talákozást, mert nem akarta, hogy egy ilyen fiatal nõ öregek között senyvedjen. Még talán az a széria volt a másik legjobb filmverzió, legalábbis Vronszkijt ott is megfelelõ ember alakította.

A Tom és Thomast sem sikerült még leszednem sehonnan, érdekes lehet. De ha két percig szerepel benne, akkor nem nagyon érdekes.

A Barry nevû remekbe szabott alkotásról semmit nem tudok.

Azt hiszem, ez a lista nagyon szubjektív alapokon készülhetett a 250 legjobb színészrõl, mert igencsak vannak elõl olyanok, akiknek csak hátul volna szabad lennie, vagy még ott sem.

És igen, amikor elõször néztem a listát, meglepõdtem, mert Valaki annyira hiányzott onnan, de ha ez csak az elmúlt 40 évet takarja, akkor, és csakis abban az esetben rendben van. Mert minél több filmet nézek attól a Bizonyostól, annál inkább látom-és most érzem, hogy ezt mindenféle elfogultság nélkül mondhatom-hogy mennyire nagyon tehetséges. Tud sírni, nevetni, veszekedni, táncolni, komédiázni, drámázni, tudja magát úgy hülyének tetetni, és részegnek, hogy elhiszed, hogy az, mindent tud, és mindenben annyira spontán és természetes módon jó, és errõl eddig nem tudtam. De naprókl napra kedvesebb a lelkemnek, bármit csinál is..:)

Ez a kép már mindjárt jobban fest Bean atyai nevelési szokásairól.Ez a legkisebb sarj, Evie Natasha. Jópofi. :)
frenchbullie 2013 júl. 21. - 15:20:41
Elég érdekes ez a lista, szerinted nem? Nem hiszem, hogy pl. Jack Black (a 225. helyen), jobb színész lenne, mint Bean. De az is érdekes, hogy a Transformers-es srác beelõzött Peter Ustinovnak, illetve Pitt és Cruise Nortonnak meg Gary Oldman-nak. És Jack Nicholson elsõ helyét is vitatnám...

Oldman milyen kis vonzó vámpírka volt a Draculában:-)

Ha nem az elmúlt negyven évre vonatkozna ez a 250-es lista, igenis lenne ötletem arra, kit kellene mindenképpen szerepeltetni rajta, nagyon nagyon elõkelõ helyen:-)
frenchbullie 2013 júl. 21. - 15:07:26 Előzmény gladiolus
Legyõztem magam, vagyis a lustaságomat, és tovább folytattam a cikket. (De most már nem olyan részletesen, mert jópár bekezdés a filmjeirõl, vagyis a filmjei tartalmáról szól, azokkal meg úgyis tisztában vagyunk.:-))

Van egy Lorraine nevû húga. Már gyerekkorában is hirtelen haragú volt, unokatesójával papírfigurákat csináltak, kuzin nem adta oda az ollót, erre mérgében Bean betört egy útba esõ üvegajtót, vihették orvoshoz, ahol összestoppolták a lábát, amibe beleállt egy szilánk. Késõbb viccesen cápatámadásként magyarázta a megmaradt heget. (De ezt Te is mesélted, úgy emlékszem.)
A baleset miatt egy ideig nehezen járt, pedig a foci a szenvedélye. Ezért van a bal vállán a 100% Blade tetkó, ez a Sheffield United beceneve.
Volt egy Union nevû banda, amellyel mindenféle balhékba belefolyt, egyszer hívatlanul akart bemenni egy party-ra, kihívták a rendõrséget. Az apja elég eredményesen bokszolt a seregben, Bean is megpróbálkozott vele, a sör helyett shake-eket ivott:-)
Járt a Rotherhem College of Arts and Technology nevû suliba, onnan átment a Granville College-be egy kis idõre... Ugyanis 1 nap után feladta, ebédidõben távozott. 1979 szeptemberében visszament a Rotherhem College dráma tagozatára, talált valamit, ami lekötötte, a focin kívül. A család csak egy újabb hóbortnak tartotta, a haverjai viccelõdtek rajta, de nem törõdött vele. 1981-ben felvették a RADA-ra (Royal Academy of Dramatic Art), ekkoriban vette el fodrászként dolgozó barátnõjét, Debrát is, (aki az elsõ nõ volt az életében).
1983-ban színpadi szerepeket kapott, Tybalt volt a Rómeó és Júliában, szerepelt A szentivánéji álomban, sõt még egy alkoholmentes(!) sörreklámban is:-)
Következett a Caravaggio, melyben Ranuccio-t alakította. Idõközben megromlott a házassága Debrával, Melanie Hill-t vette el, két gyermekük született, Lorna és Molly.
Szerepelt a Viharos hétfõben, egyszeriben nagyon elfoglalt lett, játszott a Scarlettben, a 15. utcában, a Fekete szépségben, a Lornában, a Clarissában, A rétben, a Férfias játékokban. Ebben a filmben szerezte a heget a bal szeme fölé, mikor az utolsó jelenetben Harrison Ford eltalálta egy hajóhoroggal. Nyolc öltéssel varrták össze a sebet.
A Lady Chatterley forgatásakor aggódott amiatt, hogy meztelenül kell szaladozni a kertben, és mi lesz, ha meglátják. A rendezõ megnyugtatta, hogy 10 láb magas fal veszi körül õket. Csak arra nem számoltak, hogy arra jár egy tömött double-decker, emeletes busz:-)
A Sharpe-ban volt egy jelenet, mikor Dorada márkinõvel galoppoztak lefelé egy dombról, és a sekély pataknál ledobták õket a lovak, de a szívtelen direktor nem sajnálta õket, a jelenet benn maradt a filmben.
Eljátszotta 006-ot, Alec Trevelyant a Goldeneye-ban, szerepelt a Ha eljön a szombatban, majd Vronszkij gróf volt az Anna Karenina remake-jében, a Ronin-ban pedig szabadúszó zsoldos.
Közben a magánélete zûrösen alakult, Melanie Hill ment, Abigail Crutterden váltotta, aki a Sharpe-ban Bean szeretõje majd felesége volt, és feltûnt az Anna Kareninában is. Született egy lányuk, Evie Natasha, de 2000-ben ez a kapcsolat is zsákutcába jutott.
A Ne szólj száj, és a Gyûrûk ura után jött a Tom és Thomas. Ebben a misztikusnak ható történetben, Bean-nek van egy kisfia, a kisfiúnak pedig egy képzeletbeli barátja. Bean úgy véli a gyerek így dolgozza fel az anyja halálát, de kiderül, hogy a barát valóságos, egy ikertestvér, aki gyermekotthonban dekkol.
Szerepelt az Equilibriumban, a VIII. Henrikben, a Trójában, a Nemzet aranyában, és õ volt a hangja Darknak a gonosz oroszlánnak, egy Pride címû animációs TV mesében.
Játszott a Barry címû remekbe szabott angol produkcióban, Rachel Weisz partnereként. Weisz alakítja James Miranda Barry-t, az elsõ doktornõt. Férfinak maszkírozva.
Bean-nek a jobb vállára is került egy tetoválás, Elvish, bizonyítván, hogy a Gyûrû szövetségének hivatalos tagja.
Így lett ebbõl az elszánt fickóból elbûvölõ, ambiciózus színész.

Kábé ennyi.
Off A Mighty Bean-rõl, nekem a Mighty Quinn jutott eszembe, Denzel Washington-nal. Mindig elfelejtem, ki a gyilkos a filmben, és miért gyilkos az illetõ, de a zenét meg Denzelt nagyon bírom. Bár most csalódtam Washington-ban, olvastam, hogy félrekavart, a neje pedig New York-ig futott bánatában.
http://www.youtube.com/watch?v=TFhBWFIyoEg
10/10
gladiolus 2013 júl. 20. - 19:29:49 10/10 Előzmény frenchbullie
Ezeket arról az oldalról fordítottad? De ügyi vagy, vannak azért benne új információk. A legkeresettebb narrátor hol érvényesül, nem tudom. Egyébként az Oroszlánbecsület c. rajzfilmben tudom, hogy rajzfilmfigurát szinkronizált, az idb oldalon vannak gondolom felsorolva jobban ezen szinkron remekei. Ez az oldal itt elég hiányos, mármint ami a felsorolt szerepeket illeti. Nincs felsorolva egy csomó film, pl, a Scarlett minisorozat, a Szerencs zsoldosai, az Accused, az Essex Boys, a Különösen veszélyes, és a Faceless. Érdekes, ott is csak egy narrációs tevékenységrõl számolnak be. Valószínûleg az embereket a saját oldalukon erõteljesebben fényezik, mint máshol. Nem?
Van aki szerint alulértékelik õt Hollyban, pedig azért a nagy költségvetésû szerepeket sorban megkapta, igaz, hogy ezeknek az értéke az én szemben jócskán alacsonyabb rendû, mint a filmdrámáké, amikben láttam.
De van egy imdb összeállítás a 250 legjobb színészrõl, és ott a vége felé azért benne foglaltatik õ is, méghozzá a 227. helyen.

http://www.imdb.com/list/v58pud2k-f8/?start=201&view=detail&sort=listorian:asc

Nem rossz hely az, nem rossz. Világviszonylatban. Mondhatjuk úgy is, hogy elérte, amit egy kis hegesztõmûhelybõl elindulva el lehet érni. De azt hiszem, sokat köszönhet a küllemének. Holly-ban az elsõfokon fontos tényezõ, azt hiszem, és akinek ez megvan, és még tehetség, és pozitív személyiség is megadatik, na meg esetleg még snájdig ángol is az illetõ, akkor jók a kilátások. :)

A keleti blokkból igencsak nehéz lenne odavergõdni, kell hozzá egy Gojko Miticnek lenni. Amikor kicsi voltam, azt hittem ,ilyen szépek az indiánok, és akkor anyukám felvilágosított, hogy kislányom, az egy Jugoszláv színész. S ezzel álmaimat tiporta szét. :)
frenchbullie 2013 júl. 20. - 19:29:11 Előzmény gladiolus
Bizonyára meglett korom az oka, de ezt az öltözködési stílust, amit Bean lánya követ, nem bírom tetszetõsnek sem nõiesnek nevezni. Ez a "kivillan a poci a nadrág és a póló között, nadrágból meg a tanga látszik ki", ez nálam a rémes kategória. Lehet, hogy Bean-nek is, és azért néz ilyen morcosan? Nos, arckifejezésüket tekintve, avatatlan szemlélõ számára is egyértelmû, hogy apa meg az õ kicsi lánykája látható a képen:-)
frenchbullie 2013 júl. 20. - 15:06:26 Előzmény gladiolus
Köszi. Belenéztem ebbe a "Rátarti Bean" biográfiába, de az az igazság, hogy két bekezdés után alábbhagyott bennem a fanatizmus lángolása, mert kimondottan költõi a cikk, de igazán új dolgokról nem esik szó, úgy látom. (Ráadásul - bevallom -, egy-két szó zavarba ejtett, nem tökéletes angolságom folytán, pedig gyakorlásnak nem rossz:-)

"Az egyik legkülönösebb és legzavarbaejtõbb dolog, amit tehetünk, hogy megállunk, és elgondolkozunk azon,hogy értünk el oda, ahol vagyunk. Milyen messzire jutott az életünk attól, amire számítottunk, és attól, amit vártunk magunktól. Képzeljük el, mi kellett ehhez Sean Bean-nek... Hogy csinálta ez az összezavarodott sheffield-i hegesztõmunkás, a futball lelátók tetovált fenegyereke, hogy a világ egyik legkeresettebb narrátora (?), a kosztümös filmek elszánt hõse, sõt - az Isten szerelmére -, James Bond legagyafúrtabb ellenfele lett? Bizonyára meglepte, és meglepi mindez õt és a családját is.
Mindeközben Peter Jackson Gyûrûk ura trilógiájának nemes harcosaként, Boromir szerepében, õ az egyik legnagyobb ma élõ filmsztár.

Shaun Mark Bean 1959. április 17.én született Sheffield-ben. Apja Brian, acélhegesztõként dolgozott saját vállalkozásában, anyja Rita titkárnõ volt, így a családot nem lehetett különösebben szegénynek tartani."

De Neked hátha nagyobb kitartásod lesz, mint nekem:-)
10/10
gladiolus 2013 júl. 19. - 13:14:11 10/10
Hát van itt egy oldal, még nem volt érkezésem lefodítani. de itt sokminden találtatik. Ennyire nem vagyok fanatikus.

http://www.themightybean.com/seansbiography.htm

A starity.hu-n is vezet róla egy csaj egy oldalt.

Annyit tudok az apjáról, hogy egy hegesztõüzeme volt Sheffieldben, és hogy volt elég sok mancsó, de ennek ellenére az öreg és a felesége egy kis kétszobás házban lakott, és lakik mindmáig. De volt otthon Roys Roys, amivel gyerekkorában furikázhatott. Aztán amikor általános iskolában már bandája volt, és a szomszédos bandákkal bandaharcok folytak, akkor sokszor a zsaruknak kellett beavatkozni, de teljesen sosem fajultak el a dolgok.És a saját bandáját õ vezette, gondolom, már akkor is sok volt az energiája. :)
Az öreg megunta a durva és különc dolgokat, és boxolni küldte, hogy ott vezesse le a fölös energiákat. De ezt is pár év múlva abbahagyta, mert már 16 évesen ivott és dohányzott, és csak a mûvészetek meg a futball érdekelte. Aztán dolgozott az apja hegesztõüzemében, de többre vágyott. Hogy az apja valójában milyen kemény lehetett, és hogyan bánt vele, azt csak az életrajzi könyvébõl lehet megtudni, van neki egy, de azért nem mélyedtem bele, mert csak 2002-ig tart a könyv, és abból jelen napokról semmit sem tudni.
Hát ez a kép nem igazán békés itt, a lányával. Sok itt a lázadás, és az elfojtott indulat, nem? A lánya öltözéke ugyanazt a különcködést sugallja, amit õ is csinált fiatalon. Azért akármilyen messze is jutott, egy kicsit lehetne intelligensebb is. Nem tudom, azt látom, hogy nem intellektüel szülõk nevelték fel. Itt most ezen a képen ezt látom. Hogy munkás családból származik, de ezt most nem rossz értelemben értem, én tisztelem, szeretem, becsülöm a munkásokat, jobban is, mint a bájgúnár értelmiséget,de itt most ez az arckifejezés egyszerûen bunkó.
frenchbullie 2013 júl. 19. - 12:41:46
Igen. Ez a kép nem egy filmforgatáson készült, hanem rajongók gyûrûjében(?), ha jól látom.

Még az is eszembe jutott Bean vadsága kapcsán, hogy vajon otthon milyen példát látott az apjától? Mert úgy vettem észre, ez is nagyban befolyásolja a férfinem felnõttkori viselkedését.
10/10
gladiolus 2013 júl. 19. - 11:34:57 10/10
A természetében lehet a durva nézés csírája, igazad van. Mert már a Caravaggioban is megvolt, és az a házasságai kezdetét jelentik, amikor még nem annyira csalódhatott. Azt viszont megfigyeltem, hogy utoljára 2000-ben vált el, és onnantól kezdve nemigen láttam romantikus szerepben, nincs olyan filmje. Magányos hõsök, katonai filmek, durva pszichopaták-nincs romantikus szerep azóta. A két utolsó Sharpe-ban is már teljesen beszüntette a karakter romantikus vonulatát, persze valószínûleg az író írta így meg, de õ bólintott rá, mit vállal el. És ez valószínûleg nem véletlen.Talán egy romantikus szerepet vállat be, a Far North-ot.
És durvább, vadabb lett színészi munkája során is a filmekben, mint korábban, amikor még nagyobb lelki béke tükrözõdött az arcán. Én azt gondolom, egy színészen is meglátszik, ha valami drasztikus változás van a magánéletében, és ha boldogtalan, vagy beteg. Brett is beleöregedett a Holmes-szerepekbe, és látszott a vége felé, hogy már nincs jól, hiszen õ kihalt abból a szerepbõl. Az elején még élt a felesége, fiatalabb is volt, és láthatóan tele volt élettel késõbbi önmagához képest.

Melors korábbi kapcsolatát egy helyen részletesen ecsetelik, és valami olyat olvastam, hogy a nõ szokatlanul durva és agresszív volt az ágyban, olyan uralkodó típus, amivel szétszaggatta a férfi önbecsülését és minden romantikát kiölt belõle.

Derék Walesi férfiúnk indulhatna némi eséllyel, nagyon szakszerû meglátás. :)
Mert neki tényleg kedves arca van. Egyetlen egy ponton van a különbség, amikor õ nevet, akkor tényleg nevet, és boldogan.
A nézése is hatolhat lélekig, igen. De neki nincs ott a bújkáló szomorúság, ami megfoghatatlanná teszi a varázst. Egyébként képzeld, láttam abban a bizonyos színes vígjátékban, hogy a tulipánosnak kék a szeme, csak a sok fekete fehérben ez nem látszik jól.

Ezt a bújkáló szomorú tekintetet látom Joan Fontain szemében is, õt is azért szeretem annyira. Õk ketten nagyon fennkölt emberek lehettek, lehetnek, a lelkükbõl jön. :) Azt hiszem, ha lenne varázsujjam, õket boronálnám össze, gyönyörû pár lenne belõlük.

Ez a kép mintha kedvesebb lenne az átlagnál.
frenchbullie 2013 júl. 19. - 08:14:57
Igen. Tartok tõle, hogy Bean még barna kontaktlencsével sem tudná produkálni azt a bizonyos kedves, lélekig hatoló "nézést"... Talán csak kedvelt wales-ink indulhatna eséllyel.

De az igazsághoz hozzátartozik, hogy Bean-t nem is a romantikus pillantásáért kedveljük, igaz? Hanem, mert olyan jó rossz kisfiú:-)

Off Most viszont elpályázok házitündérkedni, mielõtt az én férfiemberem hazaér, mert az õ barna szeme pedig minden bizonnyal kopogni fog az éhségtõl:-)
offtopic
frenchbullie 2013 júl. 19. - 08:00:09
A Chatterley regényben van az a rész, mikor Mellors a korábbi kapcsolatairól mesél Connie-nak. Akkor mondja, hogy Bertha, az exe nem vetette meg a durva bánásmódot. És lehet, hogy ez rögzült benne annyira, hogy már nem is tudott másképp viselkedni a nõkkel...
Ez magyarázat lehet a vadõr viselkedésére, hogy Bean miért ilyen kemény és vad? Arra tippelnék, hogy bujkál ilyesmi a természetében, számára ez a férfias attitûd. Vagy a négy házasság tette, csalódott a nõkben, összeakadt valaki Bertha-félével a való életben? A gyerekekkel pedig azért gyengéd, mert egy igazi férfiembernek gyámolítania kell a kisebbeket? Ezt csak akkor tudnánk kideríteni, ha megejtenénk azt az angliai, gáncsolásos teázást:-) Valahol Észak-London táján...

Nagyon szeretem a Sherlock Holmes meséket. Jeremy Brett olyan Holmes-nak, mint Suchet Poirot-nak.
Összes hozzászólás