Szombat-ON

Cudar idő van. Kint. De a meleg szobában, kályha mellett, paplan alatt azért elég kellemes. Fázós otthonmaradóknak összeszedtünk egy csokorra való programot.

Miú és Vau

Online, február 13., 09:00

Miú macska, Vau pedig kutya. Barátok. A legjobb barátok az egész világon. Ismerkedjetek meg velük a Veszprémi Kabóca Bábszínház online előadásában!


Online Farsang a Klárisok zenekarral

Online, február 13., 10:00

Öltözzetek jelmezbe és bulizzatok az online térben!


Világjáró Gyerekek Online - Spanyolország

Online, február 13., 10:00

Februárban folytatódik a világjáró barangolás, 13-án szombaton irány Spanyolország! A vírushelyzetre való tekintettel sajnos a program továbbra is online formában zajlik, de remélhetőleg ennek ellenére – vagy épp ezért – sokan lesztek!

 

Lilla és Tündérbogyó

Online, február 13., 10:00

Kádár Annamária érzelmi intelligencia fejlesztő történetei alapján készült zenés mesejáték egy Lilla nevű kislányról szól, aki képzeletbeli barátja, Tündérbogyó társaságában egy csodálatos napot tölt.

 

Gengszter nagyi

Online, február 13., 10:30

A Gengszter nagyi főhősei egy unalmasnak látszó, a családja által elhanyagolt öregasszony és 11 éves unokája, az önbizalomhiánnyal küszködő Ben. A fiú rettentően unatkozik a nagyinál péntek esténként, a nagymama pedig nem találja a hangot a gyerekkorból épphogy kinőtt kamasszal.

 

A Pendragon-legenda

Online, február 13., 15:00

Szerb Antal fantasztikummal teli, fordulatos regényéből zenés színházi adaptáció született Kovács Adrián zeneszerző és Galambos Attila szövegíró tollából. A kalandregény hangsúlyai áthelyeződnek az érzelmekre, a minden racionális meggondolást elsöprő szenvedélyekre.

 

Csoportterápia

Online, február 13., 15:00

A Madách Színház közelmúltbeli musicalpályzatának díjnyertes darabjában három férfi és három nő érkezik csoportterápiára. Kezdetét veszi az analízis, ám fontos kérdések merülnek fel mindjárt a kezdet kezdetén. Vajon az az orvos, akit annak hiszünk, vagy valaki más? Nézd meg itt!

 

#savethebackstage | jótékonysági live stream | acoustic

Online, február 13., 16:00

A #savethebackstage jótékonysági kampány újabb szakaszába érkezett: nagyszerű zenészekkel és DJ-kkel indul jótékonysági stream február második hétvégéjén, hogy még több pénzt gyűjön össze a rászoruló zene- és rendezvényipari háttérmunkások számára.

 

Itt a farsang, áll a bál... – a Kolompos együttes koncertje

Online, február 13., 16:00

Itt a farsang, áll a bál… – a Kolompos együttes online farsangi koncertje nagyon kicsiknek és kicsit nagyobbaknak. A koncerten az együttes tagjai a Vízkereszttől húshagyó keddig tartó mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszakát idézik meg.

 

Komolyzene elvitelre - Take away Classical music - AAPD

Online, február 13., 18:00

Az AlisAdam PianoDuo (Baráz Alisa zongoraművésznő és Baráz Ádám zeneszerző) klasszikus zenei összeállítása ÉLŐBEN az IF Kávézóból.

 

Szent István Filharmonikusok, vez.: Horváth Gábor, km.: Pusker Júlia (hegedű)

Online, február 13., 18:00

A Zuglói Filharmónia online koncertközvetítése a Budapest Music Center Koncertterméből.

 

Csáth és démonai

Online, február 13., 19:00

Naplók, levelek, tárcák, versek, színdarab - és regényrészletek, valamint Csáth zenéi.
Csáth életműve hol eltűnik, hol visszatér az irodalmi köztudatba. Az előadás eredeti levelekkel, naplóbejegyzésekkel, valamint Csáth irodalmi műveivel és zenéivel próbálja megidézni a nagyszerű polihisztor máig ható zsenijét. Klikk!

 

A Mester és Margarita - online premier

Online, február 13., 19:00

Bulgakov A Mester és Margarita című regényének szürreális története Gyöngyösi Levente opera-musicalében különleges zenei formában kel életre. Az ősbemutató különleges, a musicaleket is megidéző formában, a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Fővárosi Nagycirkusz művészeinek közreműködésével jön létre a zenés színházban színészként és rendezőként egyaránt otthonosan mozgó Szente Vajk rendezésében.

 

Tóték

Online, február 13., 19:00

Örkény István fél évet töltött az orosz fronton. A II. Magyar Hadsereggel kétezer kilométert gyalogolt, lövészárkot ásott, aknát szedett, drótakadályt állított. Majd hadifogságba került. Így élte túl a háborút. Ellentétben azzal a hatvanezer magyar katonával, akik elestek vagy megfagytak a Don-kanyarban. A Tótékat - saját bevallása szerint - miattuk írta meg: "az ő telük, az ő sorsuk" nem hagyta nyugodni.

 

Menuhin duo és a Concerto Budapest, vez.: Takács-Nagy Gábor - online közvetítés

Online, február 13., 19:30

Takács-Nagy Gábor Mozartot vezényel, a Menuhin család tagjai Budapesten vendégeskednek, valamint bűntudattól gyötört Byron-hőst idéz majd meg játékával a Concerto Budapest együttese: ehhez a koncerthez igazán sokféleképpen lehet kedvet csinálni.

 

Szalonklára

Online, február 13., 19:30

Adott egy történelmi idő: 20. század. Adott egy nehézség: zsidó származás. Adott egy apa: szabómester. Adott egy név: Rotschild. Ez az igaz történetek által inspirált fiktív dráma egy alternatív olvasatot mutat a divatnagyasszony életéről. Rotschild Klára: Rotschild Klára.

 

Budapesti Fesztiválzenekar - Wagner, Wolf, Mahler

Online, február 13., 19:45

Richard Wagner kora egyik legmegosztóbb személyisége volt, aki két táborba rendezte a zeneszerzőket. A koncerten az őt zenei példaképnek tekintő Gustav Mahler és az egyenesen fanatikus Wagner-párti Hugo Wolf művei kerülnek a német operaszerző előjátékai mellé.

 

Jazz Generációk: Deseő Csaba, Antal Tibor, Ferencz Péter

Online, február 13., 20:00

Az év második Jazz-Generációk előadásán a jazz-hegedűsök lesznek a középpontban. A magyarországi jazz kialakulásának egyik ikonikus személyiségével, Deseő Csabával beszélgetnek és múltidéznek, majd egykori tanítványával Antal Tiborral a műfaj sokrétű stílusaiból adnak elő kompozíciókat. Végezetül a legfiatalabb generáció képviseletében a nemzetközi sikereket elérő Peet Project vezetője Ferencz Péter lesz Bordás József vendége az online előadásban.