Ezek most a legnépszerűbb streamelhető tartalmak

Melyik filmeket és sorozatokat nézik jelenleg a legtöbben a Netflixen, az HBO-n vagy a Disney+-on? Egy erre specializálódott cég minden adatot kigyűjtött. Az ez alapján kialakuló lista film- és sorozatajánlónak sem utolsó.

A streamelős oldalakkal kapcsolatos adatokat gyűjtő startup cég, a FlixPatrol 389 szolgáltatót vizsgál világszerte 124 országban, és a nézettségi adatokat naponta frissítik. Site-juk főoldalán a Netflix, az HBO, a Disney+, az Amazon, az iTunes és a Google legnézettebb tartalmait listázzák (az első tíz helyezést közzétéve), egyik sorban a filmeket, egy másikban a sorozatokat.

Az összesített adatokat tartalmazó TOP10-es oszlopok alján látható zászlócskákra kattintva kiderül az is, hogy alakul az eredmény a különböző országokban, a „worldwide” (világszerte) ikonra nyomva pedig előjön egy bővített lista is – amiből például megtudjuk, hogy Magyarországon jelenleg (cikkünk a szeptember 20-i állás alapján készült) az Aquaman az HBO legnézettebb filmje, a sorozatok közül pedig az Agymenőket streamelik a legtöbben.

Mi kedvcsináló-ajánló jelleggel a Netflix, az HBO és a Disney+ első három helyezett filmjét, illetve sorozatát soroljuk fel a tartalomismertetőkre mutató linkekkel.

A további eredményeket ide kattintva éritek el. Mivel a startup a világszerte mért eredményeket sorolja fel, előfordulhat, hogy olyan filmet/sorozatot is találtok az alábbi listán, ami épp nem elérhető a magyar Netflixen vagy épp az HBO GO-n, mivel a streaming szolgáltatók kínálata országonként és régiónként eltérhet. Ezenkívül olyan címeket is láthattok, amelyek nálunk egyelőre csak a mozikban futnak, mivel a The Suicide Squad – Az öngyilkos osztagot például egyszerre mutatták be a hazánkban még nem elérhető HBO Maxon és a mozikban.


A legnézettebb filmek a Netflixen

3. A tűzben edzett férfi (2004)

2. Marseille északi része (2020)

1. Kate (2021)
Kritikánk itt olvasható.

A legnézettebb filmek az HBO-n

3. Mátrix (1999)

2. Batman: Gyilkos tréfa (2016, animációs film)

1. The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag (2021)
Kritikánk itt olvasható.

A legnézettebb filmek a Disney+-on

3. Szörnyella (2021)
Kritikánk itt olvasható.

2. Nona (2021, rövid animáció)

1. Luca (2021, animációs film)
Kritikánk itt olvasható.

Mary Elizabeth Winstead a Kate-ben. Forrás: Netflix

 

A legnézettebb sorozatok a Netflixen

3. Lucifer / Lucifer az Újvilágban (2016)

2. Nyerd meg az életed (2021)

1. Szexoktatás (2019)

A legnézettebb sorozatok az HBO-n

3. Jóbarátok (1994)

2. Gyilkos hajsza (2013)

1. Jelenetek egy házasságból (2021)

A legnézettebb sorozatok a Disney+-on

3. Dug Days (2021, animáció)

2. A Simpson család (1989, animáció)

1. What If...? (2021, animáció)


(via FlixPatrol)