Fogadjunk, hogy be fog jönni az év meglepetés vígjátéksorozata!

Egy kellően szórakoztató sorozat egy olyan világról, amit innen Magyarországról soha nem fogunk megérteni.

Chuck Lorre úgy is ismert, mint a szitkomok királya. Nem véletlenül, ugyanis elég két olyan vígjátéksorozatot említeni, ami éveken át szórakoztatta és még szórakoztatja most is az embereket. Neki köszönhető a Két pasi - meg egy kicsi, ami 2003-tól egészen 2015-ig futott, összesen 262 epizódot csináltak belőle, ami gombócból is sok, kezdetben Charlie Sheen volt a főszereplő, húzónév, majd ilyen-olyan okokból jött a helyére Ashton Kutcher - hogy hogyan tette tönkre a sorozatot a színészcsere, azt itt olvashatod el. Ettől független A Két pasi - meg egy kicsi sikeres és ezt nem csak az bizonyítja, hogy ennyi epizódot megélt, hanem az is, hogy a Jóbarátok mellett ezt a sorozatot sem szégyellnek orrba-szájba ismételni a tévécsatornák. 

Sorozatok, amiket utáltak a színészek

A nézők imádták, a szereplők azonban nem annyira bírták... Na, vajon miért? A cikkből kiderül.

Tovább

 

Lorre ezzel párhuzamosan megcsinálta a másik nagy sorozatát is, négy geek csávó nem éppen hétköznapi hétköznapjairól. Ez volt az Agymenők. Mivel ez még családbarátabb volt, mint a Két pasi… (míg utóbbinak egy iszákos, csajozós, Malibun élő tehetős fickó volt a főszereplője, addig az előbbiben képregényekért rajongó tudósok szerepeltek) még nagyobb közönségkedvenc lett. Lett is belőle 280 epizód 2006 és 2019 között, amiket szintén a mai napig műsoron tartanak a tévécsatornák, plusz jött egy spinoff sorozat is Az ifjú Sheldon címen, aminek 2024-ben jön a 7. évada.

7 meglepő kulisszatitok az Agymenőkről

Sheldonnak például szexuális fétisei lettek volna.

Tovább

 

Ezek mind olyanok, mint a Jóbarátok, úgynevezett többkamerás szitkom, ami egy stúdióban játszódik, felépített díszleteket használnak, esetenként élő közönség előtt rögzítik. Ez Chuck Lorre terepe, ahol nem tud hibázni. 2020-hoz közeledve elkezdett kísérletezgetni az egykamerás szitkomokkal, amik meg valódi helyszíneken, közönség nélkül, egy kamerával forognak. Ilyen az itthon méltatlanul kevés kreditet kapó, pedig Netflix-sorozat, A Kominsky-módszer - főszerepben Michael Douglas-szel. (Én sem láttam, így nem tudok róla nyilatkozni, de 43 ezer IMDb felhasználó szerint nem lehet olyan rossz, ha 8,2-re értékelték a 10-ből.)

Chuck Lorre úgy döntött, hogy megint egy olyan témából csinál vicces sorozatot, amiből korábban még senki: megmutatja, hogy milyen vicces lehet egy olasz bukméker élete Los Angelesben. 

A bukméker egy olyan személy vagy vállalkozás, amely bizonyos esélyek alapján kínál fogadást az emberek számára, majd az esélyek alapján fizeti ki a fogadókat, amennyiben azok nyertek.

(via sportfogadásonline.com)

Miért lenne érdekes Magyarországon egy amerikai buki élete? Mennyi közünk van nekünk ehhez?

Nagyjából semennyi, illetve, aki jártas ebben a szubkultúrában, az tudja, hogy akadnak azért olyan sportfogadási csoportok, ahol adnak tippeket az embernek bizonyos meccsekre, de ők sem bukik. Nálunk legfeljebb a közismert Tipszmix Csabiról lehetne sorozatot forgatni, de az megint más lenne.

Tehát egy olasz buki hétköznapjait látjuk. Az első részben a biztonság kedvéért Chuck Lorre összehozott egy kedves kis Két pasi - meg egy kicsi reuniont úgy, hogy a főszereplőnek pont Charlie Sheentől kell behajtania az adósságát, aki egy elvonón kártyázik a haverjaival, akik között ott van a már említett sorozatból a “meg egy kicsi”, a Jake Harpert alakító Angus T. Jones is. De nem ettől a rövid kameótól jó A buki.

Mindig tartozik valaki valakinek, állandóan megy a pénzen a feszkó, egy zsaru is ott van embereink nyakán, de ez nem egy maffia sztori, bár akad benne viccesre sikerült rabló támadás meg késelés. A két főszereplő kémiája nagyon jó. Működik a duójuk, ami egyszerre erősít rá az olasz maffiózó és a fekete gengszterbűnöző vonalra, miközben két vajszívű csávóról van szó. Amikor ezek ketten elmennek adósságot behajtani, az mindig vicces. Épp egy fickóhoz tartanak, akitől úgy rohan ki egy prostituált, hogy még a szopásért sem volt hajlandó fizetni. Ezzel az infóval a küszöbön kell behajtaniuk több tízezer dollárt, majd a lakásba belépve látják, hogy az adós az erkély párkányán ül a lábát a semmibe lógatva. És akkor elkezdik lebeszélni az öngyilkosságról. 

Igazi budy comedy, amiben nem zavaró az sem, hogy egy teljesen ismeretlen világot mutat be. Vannak benne ismerős sztereotip figurák, mint az irgalmatlan nagy pénzben fogadó ázsiai fickó, illetve a zsidó zálogos, aki átveri főhősünket. Nem ebből a sorozatból fogjuk megismerkedni a bukmékerkesés ősi művészetét, ez csak egy mellékes ingó, ami epizódról epizódra biztosítja a különböző konfliktusok, nehézségek, bonyodalmak forrását, ami általában mindig a pénzhez köthető. 

Forrás: Warner Bros. Entertainment

 

A buki olyan, mintha Ray Donovan (egy másik sorozat) problémamegoldó faktorát vegyítenénk a Törtetők (ez meg már megint egy másik sorozat) lazaságával és humorával, némi Adam McKay (Pancser Police) vagy Paul Feig (A kém) vígjátékait felidéző spontánnak ható párbeszédekkel.