Zac Efron a vietnámi frontvonalra utazik, hogy sört vigyen a cimboráinak

A sztár egy hihetetlen igaz történet alapján készült filmben szerepel, amit Peter Farrelly rendezett. Nézd meg az előzetest!

Szeptember 30-án kerül fel az Apple TV+ kínálatába a

The Greatest Beer Run Ever című vicces életrajzi filmbe oltott felnövekvéstörténet,

ami John „Chickie” Donohue sztoriján, illetve az általa és J.T. Molloy által írt memoáron, a The Greatest Beer Run Ever: A Memoir of Friendship, Loyalty, and War című bestselleren alapul.

A Peter Farrelly (Zöld könyv) által rendezett, 1967-ben játszódó alkotás egy fiatal New York-i férfi történetét meséli el, aki, miközben a cimborái Vietnámban harcolnak, egész nap csak henyél. Amikor a kocsmában hasonszőrű haverjaival azon háborognak, hogy egyesek tüntetnek a háború ellen, amit a frontvonalon harcoló fiúk is látnak a tévében, és milyen rosszul eshet nekik, a kocsmáros (Bill Murray) azt találja mondani, hogy tüntetés helyett a katonák inkább azt érdemelnék, hogy kapjanak egyet a kedvenc amerikai sörükből, és legszívesebben vinne is nekik.


Erre a már kissé kapatos Chickie ihletet kap, és benyögi, hogy hát akkor ő majd visz nekik, és hamarosan indul is. A vidám kirándulásnak induló utazás során azonban – miközben a trailer tanúsága szerint valóban akadnak vicces pillanatai – a főhős nemcsak rég látott barátaival találkozik újra, de szembesül a háború poklával is. Ezenkívül pedig nyilván számos kalandban lesz része, például a kereskedelmi flotta hajóján utazik, átvág a dzsungelen vagy épp – civil külseje miatt – CIA-ügynöknek nézik.

A The Greatest Beer Run Everben a főszerepet hozó Efron és Murray mellett feltűnik Russell Crowe is. Efron egyébként nem először szerepel életrajzi filmben: korábban ő játszotta a Chickie-nél sokkal kevésbé szimpatikus Ted Bundyt, a hírhedt sorozatgyilkost az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitványban, ezenkívül szerepelt A legnagyobb showmanben és A katasztrófaművészben is; de megtörtént eseményeken alapult Mike és Dave esküvőhöz csajt keres című vígjátéka is.


(via Variety)