A kommentelők ezeket a műsorokat élesztenék fel 2024-ben

Lehet válogatni a régi klasszikusokból.

Kiderült, hogy az RTL a tavalyi évben nagy sikerrel feltámasztott, rebootolt Sztárbox után idén a Kalandra fal!-nak is ad egy esélyt, meg a TV2-re visszatér a Megasztár, hogy a Next Top Model Hungary-ről vagy a Házasság első látásra című műsorról ne is beszéljünk. Ebből arra lehet következtetni, hogy a két nagy kereskedelmi tévé elkezdi szépen meglovagolni a nosztalgia hullámait. Ennek örömére megkérdeztük a Facebookon, hogy a kommentelő közönség milyen régi műsorokat látna szívesen kicsit modern köntösben.

Egyértelműen látszik, hogy sokan szeretnék látni a Játék határok nélkült. Tény, hogy az eredeti nagy hatást gyakorolt a nézőkre, de úgy látszik, hogy a feledés jótékony homálya ellepte az egyszer már feltámasztott verziót. 

Egy beszélgetős műsort akar még nagyon a nép, még pedig Vámos Miklóstól a Lehetetlen!?-t. Valahol érthető, mivel már anno is szenzáció számba ment a műsor sikere. A Lehetetlen értelmiségi rétegműsorként indult, vasárnap este, későn, fél tizenegykor. Ott olyan nagy nézettsége lett, hogy a tévé illetékes vezetői áttették péntek este kilencre. Itt már többmilliós nézőtábort nyert. A statisztikák szerint amerikai akciófilmeket is maga mögé utasított. Nem véletlenül került be egy cikkünkbe, amiben azokat a műsorokat szedtük össze, amik mindenkit leültettek a tévé elé a 90-es években.

A Legyen Ön is milliomos! a harmadik legnépszerűbb a kommentelők körében. Bár nem írta senki, de egyértelmű, hogy nem arra a verzióra vágynak a nézők, amit Friderikusz Sándor, Fábry Sándor vagy Gundel Takács Gábor vezetett, hanem a klasszikusra, arra, amit majdnem 1100 adáson keresztül Vágó István fémjelzett kvízmesterként. Azt már nem lehet megismételni, sajnos. A 2019-ben műsorra tűzött TV2-es verzió pedig nem volt akkora átütő siker.

Vágó István emlékére különkiadást kap a Legyen Ön is Milliomos!

A vetélkedő összeforrt a műsorvezető nevével.

Tovább

Felmerült még a Delta, de a hétfői adásszünet is mint visszasírt tévés tartalom, de meglepő módon elkerülte a kommentelők figyelmét pár rebootra érdemes műsor, mint például a Csillag születik. Énekes tehetségkutatóból már annyi évad volt, hogy egy röpke évre nyugodtan lehetne pihentetni őket, és megnézni, hogy milyen egyéb tehetségek vannak még ebben az országban. Persze volt itt próbálkozás olyan külföldön sikeres formátumok honosításával, mint mondjuk a Hungary's Got Talent, csakhogy abban nem szerepelt Puzsér Róbert. És nyilvánvaló, hogy a Csillag születiknek is csak úgy lenne értelme, ha Puzsér beülne zsűrizni.

Az árulók sikerén felbuzdulva a TV2 feltámaszthatná A tégla című realityjét. Ez egy Survivorbe oltott taktikai valóságshow, amiben van egy szabotőr. Itt meg is lehet nézni egy epizódot belőle. 

Fájóan hiányzik viszont két olyan műsor, ami sikeres is volt, nincs manapság és nagyon kéne. Az egyik ilyen a Kész átverés. Persze vannak celebszívatós műsorok, de azok mégsem olyan igazi tréfák, mint anno a Kész átverésben mentek. Jól felépített jelenetek, remek szituációk tömkelege volt, nem pedig taknyon csúszkálás és pofára esés a sárba jellegű humor.  

Öt tényleg (!) vicces műsorszám a Kész átverés! történetéből

Következzék öt jól sikerült átverés az RTL Klub megboldogult kandi kamerás műsorából!

Tovább

És végül pedig egy Fábry Show-reboot az, ami nagyon kéne. Persze van még eredeti Fábry is, de most a régi jó Esti Showderre kell gondolni, amiben volt humorosan felvezetett aktuálpolitika, közélet, dizájncenter, sztárvendégek és így tovább. Lenne is pár potenciális showman, aki el tudná vinni a műsort. Kéthetente pedig simán el lehetne viselni, még akkor is, ha szar. De egy jó stábbal a háttérben, kiváló gagmanekkel ütős szkeccseket lehetne tévére vinni, kicsit ötvözve a Saturday Night Live elemeivel. Üdítően hatna, maradjunk annyiban.