Matthew Perry legjobb pillanatai a Jóbarátokban

A napokban elhunyt színész karaktere sokak kedvence volt a népszerű szitkomban, és az is tény, hogy neki köszönhettük a legjobb poénokat. Mutatjuk az öt legemlékezetesebbet!

Chandler, az áramszünet nyertese

A Jóbarátok első évadának 7., Áramszünet című epizódjában láthattuk talán először, milyen kiváló komikusi képességei vannak a színésznek, főleg ami az időzítést és a színművészet fizikai oldalát illeti. A sztori szerint a Perry által alakított Chandler, aki ugye nem egy csajozógép, beragad egy ATM-terembe, mivel egy áramszünet miatt lezárnak az ajtók. Öröm az ürömben, hogy a férfi társa a bajban a saját magát alakító szupermodell, Jill Goodacre. Ahogy az a lenti videóban is látható és hallható, nemcsak az nagyon vicces, ahogy a karakter belső monológjában folyamatosan kommentálja a helyzetet, hanem az is, milyen gesztusokkal és mozdulatokkal reagálja le a gyönyörű nő minden egyes rezdülését.

A rágógumis rész pedig egyszerűen zseniális!

 


Amikor összekeveri Joey húgait

A szitkom harmadik évadának 11. részében (Chandlernek fogalma sincs) a figura nagyon lent van, mert hiányzik neki rettenetes exbarátnője, Janice, aki időközben hozzáment valaki máshoz, és máris gyereket vár tőle. A férfi így Joey szülinapi buliján az olasz-amerikai srác egyik húgával vigasztalódik – csak azt nem tudja, melyikkel. Fekete öves Jóbarátok-rajongók pontosan tudják, hogy Joey-nak hét lánytestvére van, szóval tényleg nem könnyű megkülönböztetni őket, az alkotók pedig minderre rá is játszanak azzal a jelenettel, amelyikben Chandler ellátogat a Tribbiani házba, hogy tisztázza a dolgokat Mary Angelával, de jelen van az összes Tribbiani nővér (mind vörösbe öltözve), a nagymama és még Joey is, szóval a karakter igazi kutyaszorítóba kerül.

A lányok tényleg nagyon hasonlítanak egymásra, így Chandler helyzete nagyon is átélhető, de neki még ehhez képest is hatalmas pechje van, és hibát hibára halmoz, amire a végén szó szerint hatalmas csattanó kerül.


Amikor Phoebe megpróbálja elcsábítani

Az ötödik évad 14. epizódjában, a Mindenki rájönben az adja a központi problémát, hogy miután Phoebe meglátja az időközben összejött Monicát és Chandlert „izélni”, és rájön, hogy a csapat legtöbb tagja már tud a dologról, mind összefognak, hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból. A mentális és fizikai háború egyik lövészárkában így a titkolózó Monica és Chandler áll, a másikban pedig Phoebe, Rachel és Joey.

Az „ők nem tudják, hogy mi tudjuk, hogy tudják, hogy tudjuk” elmeharc végső csapására pedig akkor kerül sor,

amikor Phoebe és Chandler megbeszélnek egy randit, mert a lány azt állítja, hogy nagyon vonzódik a férfihoz, aki Monica felbujtására belemegy a játékba, mivel tudják, hogy ez csak a többiek csele, hogy kimondassák velük, hogy járnak. A nagy csábítási jelenet tele van jobbnál jobb pillanatokkal, amire az a megható mozzanat teszi fel a koronát, hogy Chandler végül nemcsak azt mondja ki, hogy egy párt alkotnak Monicával, de azt is (kapcsolatuk során először), hogy szereti.


Amikor nem tud sírni

A VI/14-es részben, a Chandler nem tud sírniban azt láthatjuk, hogy amikor a csapat az E.T.-t nézi, kiderül, hogy a férfi barátaitól eltérően semmi szívszorító dolgon nem tudja elsírni magát. Hiába idézik fel a Bambi legszomorúbb momentumát, Chandler szemei szárazok maradnak, és amikor később Monica csellel próbál kipréselni párjából pár könnycseppet, akkor sem jár sikerrel. A cselekmény során a srác emiatt megkapja társaitól a

„halott a lelked”

és a „te egy robot vagy” szidalmakat is, hogy végül az hozza el az egyszerre vicces és megható slusszpoént, hogy több évtized után azon sírja el magát, amikor azt látja, hogy barátai, Ross és Rachel nem fognak újra összejönni.


Amikor képtelen egy tisztességes mosolyra

És amit még Chandler nem tud a csajozáson és a síráson kívül, az a mosolygás. A hetedik évad 5., Az eljegyzési fénykép című epizódjának talán legjobb jelenete, amikor Monica és a srác elmennek egy fotóstúdióba, hogy egy közös képpel koronázzák meg az eljegyzésüket, s miközben a lány csodásan pózol, Chandler hülyébbnél hülyébb fejeket vág. A szinte külön kabaréjelenetként működő képsorban Monica és a fényképész mindent elkövetnek, hogy kicsaljanak egy mosolyt a férfiból, és igazi burleszkparádét láthatunk, ahogy Perry megmutatja, hogy Chandler arca még úgy is visszarendeződik egyfajta idétlen, erőltetett mosolygásba, mikor dolgozik a kamera, ha előtte már sikerült természetes arcot vágnia.

A színész arcjátéka egyszerűen megfizethetetlen ezekben a pillanatokban, szóval a lenti videót lehetetlen nem végigröhögni!


(via Collider)

 

:'(

Meghalt a Jóbarátok sztárja, Matthew Perry

54 éves korában elhunyt Matthew Perry, minden idők egyik legnépszerűbb sorozata, a Jóbarátok Chandlere.

Tovább