Tévénézettség: Az ugrás és a Szerencsekerék vért izzad, a nevető harmadik agyonveri mindkettőt

Nagyot gyengült Az ugrás, visszaerősödött a Szerencsekerék, de mindkettő elbújhat a nevető harmadik mögött: a Kincsvadászok hatalmasat nőtt, és „lealázott” mindenkit maga körül.

Az RTL új vetélkedője, Az ugrás kezdeti sikerei ellenére már látszott, hogy nem fog kiemelkedően jól alakulni a további sorsa, és ez a múlt héten be is igazolódott: az előző héthez képest nagyot csökkent a nézettsége mind a fiatalok, mind a teljes lakosság körében.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

A premierhéten még 196 ezren néztek egy-egy adást átlagosan, ez a szám a múlt hétre 158 ezerre esett vissza, a 19,3 százalékos közönségarány 15,4 százalékra olvadt.

De mint írtuk, ez csak a középérték volt, ha közelebbről megnéztük a napi nézettséget, akkor már az előző héten is látszott, hogy az első két adás számait már egyáltalán nem sikerült megismételniük a maradék három napon, sőt, meredek csökkenésnek indultak a nézettségi mutatók.

ez is érdekelhet

Tévénézettség: messziről nézve nagyot nyert Az ugrás, közelebbről már nem ilyen rózsás a helyzet

Múlt héten indult el az RTL-en Az ugrás című vetélkedő Gundel Takács Gáborral, a műsor alternatívája lehet a TV2-es Szerencsekeréknek, mivel azonos időpontban sugározzák őket a csatornák. Megnéztük, hogy áll a nézettségi helyzet a premierhéten.

Tovább

 

És ez a csökkenés a múlt héten is folytatódott, aminek eredményeképp a fentebb említett átlagszám jött ki. A teljes lakosság körében a premierheti 559 ezres átlagos nézőszám múlt hétre 493 ezerre csökkent, a közönségarány 16,1 százalékról 14,4 százalékra esett.

A fiatalok körében azért még ötből négy napon megelőzi a konkurens csatornán azonos időben látható Szerencsekereket, egyedül hétfőn nyert Kasza Tibi műsora Gundel Takács Gábor ellenében.

A Szerencsekerék átlagos nézőszáma a fiatalok körében 156 ezerre erősödött az előző heti 145 ezerről, a közönségarány 14,4 százalékról 15,4 százalékra nőtt, vagyis pontosan annyi lett, mint Az ugrásé. (Valószínűleg Az ugrásban csalódott nézők tértek vissza Kasza Tibihez.) A teljes lakosság körében a Szerencsekerék továbbra is bőven megelőzi Az ugrást: Gundel Takács műsora 493 ezer nézőt vonz átlagosan, a közönségarány itt 14,4 százalék, míg a Szerencsekerék 618 ezer nézőt ültet a tévék elé 18,2 százalékos közönségaránnyal.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

És a nevető harmadik, a Kincsvadászok ismét jelentősen tudta növelni előző heti nézettségét a fiatalok körében 148 ezerről 168 ezerre, a teljes lakosság körében azonban a múlt héthez hasonlóan megint veszített közönségéből, most az 559 ezres nézősereg apadt 540 ezerre, a közönségarány viszont csak egy tized százalékkal csökkent: 21,1 százalékról 21 százalékra.


A fiatalok körében elért eredményével pedig „agyonverte” mind Az ugrást, mind a Szerencsekereket, és ehhez a sikerhez még az is szorosan hozzátartozik, hogy a Kincsvadászok egy későbbi műsorsávban foglal helyet, amikor már sokkal kevesebben néznek tévét, mint a főműsoridő első felében. Ötből három napon nézték többen a Kincsvadászokat, mint az előtte adásba kerülő Szerencsekereket, és ugyanúgy ötből háromszor verte Az ugrást is.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

És most lássuk a nézettségi toplistát, először a fiatalok körében:

a múlt héten ismét – immár hatodik hete zsinórban – a Cápák között lett a legnézettebb műsor:

ezúttal 290 ezren ültek le a képernyők elé, a közönségarány 25,2 százalék volt, így a műsor jelentősen tudta növelni nézettségét az előző héthez képest, amikor 262 ezer néző és 23,5 százalék volt a mérleg. Második lett A mi kis falunk új epizódja 235 ezer nézővel és 22,2 százalékos közönségaránnyal, harmadik helyen végzett a Kincsvadászok legtöbb tévézőt érdeklő, pénteki adása 211 ezer nézővel és 22,7 százalékos közönségaránnyal. Negyedik és ötödik helyen ért célba egy-egy RTL Híradó, a legnézettebb, hétfői Szerencsekerék csupán a hetedik lett 182 ezer nézővel és 19 százalékos közönségaránnyal. Jól szerepeltek még az RTL Híradók is ebben a célcsoportban, olyannyira, hogy 168 ezres átlagnézőszámmal és 21,4 százalékos közönségaránnyal egyértelműen a Tények fölé kerekedtek, a TV2 hírműsorának átlagos nézőszáma a múlt héten 128 ezer volt, közönségaránya 18,3 százalék.


A teljes lakosság körében teljesen más a hírverseny helyzete, de ezt már megszokhattuk: ebben a célcsoportban rendre a Tények kerül ki győztesen, most éppen 713 ezres átlagos nézőszámmal és 24,3 százalékos közönségaránnyal, míg az RTL Híradót a négy évnél idősebbek körében átlagosan 668 ezren követik figyelemmel, a közönségarány 22,7 százalék.

Forrás: RTL Sajtóklub

 


A TV2 vasárnapra átkerült show-műsora, a Mutasd a hangod! nézettsége még az előző hetinél is gyengébb lett, a 101 ezres nézőszám 97 ezerre apadt a fiatalok körében, a közönségarány 9,2 százalékról 8,5 százalékra csökkent. A teljes lakosság körében is rosszul szerepelt a műsor, az RTL-es Cápák között mellett labdába sem rúghatott.


A fiatalok körében, főműsoridőben mért közönségarányok tekintetében az RTL jött ki győztesen 14,2 százalékkal, míg a TV2 a második helyen végzett 13,6 százalékkal. Az RTL hétvégente verhetetlen A mi kis falunk és a Cápák között adásaival, a TV2 ezen a két napon szinte mintha nem is létezne – az RTL ezt a kis előnyt szombaton és vasárnap biztosítja magának, mivel a további öt napon, vagyis hétköznapokon már a TV2 kerül ki győztesen ebben az összehasonlításban, köszönhetően a Szerencsekerék közepes és a Kincsvadászok kimagasló nézettségének. Nagy kérdés, hogy Az ugrás nézettsége meddig csökken még, illetve az is kérdéses, hogy az RTL új sorozata, A renitens vasárnapi sugárzása teljesíti-e- a csatorna hozzá fűzött reményeit, tekintve, hogy jövő héten már egyedül kell megvívnia a nézettségi csatát a TV2-vel, ugyanis az RTL a legnézettebb műsorát, a Cápák közöttet szünetre küldi.