Programkereső

SZIGET 2018

Sziget 2018 - 6. nap

Shawn Mendes és La Femme: Sziget hétfői ajánló

Még csak most ünnepelte a huszadik születésnapját a Sziget egyik legnagyobb világsztárja, Shawn Mendez, aki miatt már a fesztivál legelején elfogytak a hétfői napijegyek. A nagyszínpadon a mai napot kegyetlen EDM-es veretés zárja, de fellép az utóbbi évek legizgalmasabb francia együttese és a szobaénekesből lett világszenzáció, Nick Murphy, akit sokan Chat Fakerként ismernek.

Akadálymentes Sziget

A Szigeten kerekesszékben ülve sincs akadálya a szórakozásnak

Az akadálymentesítés és az integráció kifejezés manapság sokszor szembe jön velünk, és ez így van rendjén.

Szigetes filmek

Főszerepben a Sziget

Mutatjuk a legjobb filmeket, amelyekben fontos szerepet kapott kedvenc zenei fesztiválunk!

Erre a hétre ajánljuk

32. Mesterségek Ünnepe

Augusztus 17-20., Budavári Palota

Idén augusztus 17. és 20-a között 32. alkalommal változik a Budavári Palota a hagyományőrző kézművesség legkiválóbb képviselőinek találkozóhelyévé. A sokak által már jól ismert Mesterségek Ünnepe az év várva várt családi fesztiválja, ahol kicsik és nagyok ismerkedhetnek a népi tárgykultúrával, kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit, találkozhatnak halbőr varróval, íjkészítővel, kalligráfussal, miniatűr készítővel és sok más, különleges mesterség képviselőjével.

Óbudai Világzenei Hét a Kobuci Kertben

Augusztus 13-19., Kobuci Kert

Világzenei héttel ünnepli jubileumi, tizedik évadát a Kobuci. Augusztus 13. és 19. között a Boban Marković Orkestar, a Besh o droM, a Zuboly vagy éppen a Fanfara Complexa mellett a műfaj számos hazai kiválósága és fiatal formációk is fellépnek, valamint táncház is várja a közönséget. A Kobuci kert immár tizedik éve elsősorban a népzene és a világzene óbudai szigeteként fordul a közönség felé.

Galiba Gyermekfesztivál

Augusztus 15-20., Debrecen, Nagyerdő

2012-ben született az ötlet: a virágkarneváli felvonulás kistestvéreként az óvodások, iskolások, tánccsoportok, civil szervezetek gyermekcsoportjai maguk készítette kiskocsival vonulva hadd kóstoljanak bele a karneválozás örömeibe. A Galiba Gyermekfesztivál Fazekas Mihály Ludas Matyijára, pontosabban Matyi libájára, Galibára is emlékeztet minket. S mivel „nincs szebb állat, mint a lúd”, a Galiba ideje alatt igyekszünk a ludak dicséretét is becsempészni a virágok közé.

DeathCrew Fesztivál

Augusztus 16-19., Nyírbátor, Fürdő utca

Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a DeathCrew Fesztivál! Teret adva az undergorund zenekaroknak. A közös szellemiség és cél által vezérelve elkezdték az együttműködést a berettyóújfalui Parola Közhasznú Egyesülettel, így az idei Deathcrew Fesztivál magába foglal egy kis szeletet a 6. Parola Napokból.

Szamárfül Családi Fesztivál

Augusztus 17-19., Pécs, Zsolnay Negyed

Az első ízben 2012 nyarán megszervezett programsorozat középpontjában idén, hetedik alkalommal is a gyerekek, a család, a közös játék, és az élmények állnak. Pécs kulturális városrésze az iskolakezdés előtt óriási játszóházzá változik, ahol a kézműves és zenei foglalkozások mellett zenés és bábszínházi előadásokra is ellátogathatnak.

Jegyajánló

Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivál

2018. augusztus 24-26.

A XIV. Arcus Temporum – Pannonhalmi Művészeti Fesztivál keretében ezúttal is színvonalas kulturális szórakoztatás kerül terítékre gasztronómiai és vallási programok kíséretében.

Volt egyszer egy IFI-PARK 2018

2018. augusztus - szeptember

A Várkert Bazárban 1961 és 1984 között működött a korszak egyik szimbólumává vált Budai Ifjúsági Park, vagyis az Ifipark. A legendássá vált szabadtéri szórakozóhely felejthetetlen koncertek, beszélgetések és ismerkedések tanúja volt. A nyári koncertsorozat ezekre az időkre emlékeztetnek minket.

DreherFeszt 2018

2018. szeptember 1-2.

Idén 5 éves a DreherFeszt! A Dreher Sörgyárak ismét megnyitja kapuit egy felejthetetlen estére, ahol 5 szuper zenekarral, sörkülönlegességekkel, food truckokkal és népszerű DJ-kel várja azokat, akik egy eszméletlen bulival szeretnék zárni a nyarat.   

Vidéki Színházak Fesztiválja

2018. szeptember 3-9., Pesti Magyar Színház

A Pesti Magyar Színház fogadja a fesztivált, melynek keretében a hét nap alatt nyolc előadás  várja majd a színházkedvelő közönséget.

Fesztiválhíradó

Palkonya Hangja - Az Irie Maffia első saját szervezésű fesztiválja

Három, a maga területén sikeres magyar fiatalember, az Irie Maffia vezetője, Élő Márton, a Zing Burger alapítója, Susánszky Ádám és a palkonyai borász Haraszti Ferenc összeálltak, hogy egy, a megszokott borfesztiváloktól merőben különböző, unikális fesztivált hozzanak létre.

Különleges Borfesztiválra készülnek Tolcsván!

Idén már 15. alkalommal kerül megrendezésre a nyár egyik legborosabb és (talán) legbulisabb fesztiválja, Tolcsvai Borfesztivál.

Hasznos és érdekes

A világ zenéi a Szigeten

A Világzenei Színpad 2000 óta veszi ki a részét a világzenei mozgalomból. Az elmúlt tizennyolc évben kirívó nemzetközi rangra tett szert. Egyrészt , hogy a műfaj valamennyi kiválósága fellépett itt, másrészt, hogy mindig is érzékenyen reagált az újabb és újabb trendekre, hullámokra.

Így lehet minden fesztivál műanyagmentes

2018-ban megszületett az összefogás: No Plastic Fantastic néven hozott létre szövetséget a Street Food Egyesület.

Jön-jön-jön!

Zorall Sörolimpia 2018

Augusztus 22-26., Pelso Camping Alsóörs

11. alkalommal kerül megrendezésre a Zorall Sörolimpia. A rendezvény egy Veszprém megyei zsákfalu kempingfesztiváljának indult, mára pedig az egyik legnívósabb fesztivállá nőtte ki magát. Az ide line up-ot olyan zenekarok erősítik, mint az Edda, a Tankcsapda, az Ossian, a Road, a Kárpátia, a Bikini, a Republic vagy a Sing Sing. A teljesség igénye nélkül, természetesen.

Strand Fesztivál

Augusztus 22-25., Zamárdi

Mára a STRAND nemcsak a MOL Nagyon Balaton egyik ékköve, de Magyarország egyik legnépszerűbb, új fesztiváljaként vált ismertté, amelyre évente közel százezren látogatnak el Zamárdiba. A fesztiválon a Petőfi Rádió kedvenc hazai fellépői mellett naponta több világsztár is fellép.

SZIN 50 - Szegedi Ifjúsági Napok

Augusztus 22-26., Szeged

A Szegedi Ifjúsági Napok idén ünnepel és az 50 éves jubileumi fesztiválra újabb neveket jelentettek be, ezúttal már a nemzetközi porondról is. Napfény, barátság, gyönyörű lányok, fergeteges koncertek és semmihez sem fogható atmoszféra a Tisza partján, a világ legszeretnivalóbb városában, Szegeden.

B.my.Lake

Augusztus 22-23., Keszthely, Zala Kemping

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválja, a B my Lake!

Galéria

Róbert Gida, Micimackó és a Százholdas Pagony a valóságban

Archív képek a felnőtt Róbert Gidáról, Micimackó és társai jelenlegi fotói és a Százholdas Pagony ingatlanhirdetése – galériánkban!

Hír

Fischer Iván néhány napra a fél szemére megvakult

A Fesztiválzenekar alapító dirigense Berlinben és Budapesten retinaműtéten esett át, de megmentették a szeme világát. Az állapota már stabil.

Előkerült a moszkvai Bulgakov-ház macskája, Behemót

A Mester és Margarita egyik szereplőjéről elkeresztelt hivatali háziállatról korábban azt hitték, hogy ellopták és emiatt az intézmény feljelentést is tett a rendőrségen. A cica tekintetét elnézve ez amúgy sem volt egy valószínű verzió.

Liu Shaolin Sándor: Új utakat mutatunk

Edzésről, utazásról, kajálásról és terveiről beszélgettünk az olimpiai bajnok gyorskorcolyázóval.

A Nagy Gyrosteszt: tényleg belebetegszünk?

Miért baj ha foszfát kerül a gyroshúsba? Mennyi van benne? Kiderül-e az ízéből? Megkóstoltuk, laborban is bevizsgáltattuk a legnépszerűbb gyrosokat.

Gyógyszer nélkül is legyőzhető az allergia

A szénanátha okozta orrdugulás és tüsszögés elveszi a nyaradat? Így harcolj a pollen ellen!

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás