Programkereső

Erre a hétre ajánljuk

Budapest Folk Fest

Május 23-27., Fonó Budai Zeneház, Várkert Bazár

A Budapest Folk Fest hagyományosan a Fonó Szerda táncház különkiadásával indul. A fesztivál nyitónapján Melegföldvár és a szomszédos Buza falu különlegesen szép és erőteljes hangú énekesei és táncosai lesznek a mezőségi népzenét játszó Eszterlánc zenekar vendégei. A koncertet táncház követi, a több mint két évtizede működő Fonó Szerda táncház szabályai szerint: hajnalig!

Roma Hősök - II. Nemzetközi Roma Storytelling Fesztivál

Május 24-27., Stúdió "K" Színház

A különleges kulturális rendezvény célja, hogy nyolc európai kortársalkotás bemutatásával hívja fel a figyelmet a roma dráma és történetmesélés értékeire, továbbá a roma közösségek helyzetére, példamutató egyéni sorsokat, és nem mindennapi kihívásokat állítva  figyelem középpontjába.

Romani Film Fest

Május 24-27., Art+Cinema

Az 1848-as szabadságharc a Cigány Filmfesztivál központi témájaTöbbezer roma honvéd vett részt egyik legfontosabb történelmi eseményünkharcaiban. Ez az idei, nyolcadik Romani Film Fest központi témája. 33 filmet, többek között a Csandra szekerét, a Historia Romanit és a Cziffra Györgyről szólódokumentumfilmet is láthatják az érdeklődők.

Rippl-Rónai Fesztivál

Május 24-27., Kaposvár utcái és terei

Késő tavasszal bohém, párizsi hangulatot idéző művésznegyeddé alakul a kaposvári belváros. A majd másfél évtizedes múlttal rendelkező fesztivál, a város legjelentősebb összművészeti rendezvénye. Varázsát a remek kiállítások és a belváros mediterrán hangulatot idéző, pezsgő életének együttese határozza meg.

Gyermek Borsodi Fonó

Május 24-31., Diósgyőri vár

Érzelem dús népi táncok, varázslatos mesék, ügyes mesterek és a Diósgyőri vár magával ragadó világa fogadja a gyereksereget minden évben. Több évtizedes hagyományokra visszatekintő program. A népművészet csodálatos világát ismerhetik meg a gyerekek, és egy középkori időutazáson átélhetik a királyfik és királylányok kalandjait.

Jegyajánló

Borsodi Fonó Folkfesztivál

2018. június 1-2.

Autentikus magyar népzene és világzene, táncházak, népművészeti bemutatók és sokszínű kísérőprogramok várják a látogatókat,

Total Dance Festival Cabrio

2018. május 12., 17:00

Sztárfellépők: Fun Factory Ice Mc Brooklyn Bounce Dune  Dj Sash    

Feszt! Eger 2018

2018. május 31 - június 2.

Feszt! Eger 2018 - Csakazértis Zene! Május 31-én Egerben, az ország legszerethetőbb eseményével indítjuk a fesztiválszezont!

Concerto Nyárestek

2018. június 28. -

Vezeti és hegedűn közreműködik: Környei Zsófia Szólisták: Devecsai Gábor, Borsódy László - trombita Stefán Zsófia - fagott Ella Dániel - oboa Móré László - brácsa

Fesztiválhíradó

Strand Fesztivál 2018 - Rag’n’Bone Man, TroyBoi és több mint 30 hazai fellépő!

A 6. STRAND Fesztivál két nagyszínpadának részletes programját tették ma közzé a fesztivál szervezői, amiből kiderül, hogy a nyitónapon, a Petőfi Zenei Díj gáláját követően a Punnany Massif adja majd 15. születésnapi koncertjét

Idén is kifut a partihajó a Soundon

Immár harmadik éve rendezik meg a zamárdi fesztivál Siófokra teleportált Boat Parties projektjét, ami idén a Balaton Sound és Veuve Clicquot együttműködésében valósul meg. Miután Zamárdi kikötőiben nem tud akkora hajó parkolni, amekkorára a szervezőknek szüksége van, ezért esett a választás a siófoki Bahart kikötőre.

Anima Sound System a Vegan Food Festen

A nemrég vegetáriánussá vált Prieger Zsolt nevével fémjelzett idén 20 éves Anima Sound System minden bizonnyal a tavaszi Vegan Food Fest legnagyobb dobása lesz. Az egy órás koncert keretein belül régebbi és újabb zenéket is eljátszanak az új felállássa.

Sean Paul Szegeden zárja a nyarat

A dancehall zene királyának zenéjére rázhatjuk a nyár végén a Tisza-parton, ugyanis érkezik a Szegedi Ifjúsági Napokra Sean Paul. Jegyet még május 31-ig olcsóbban lehet kapni az idén 50. alkalommal jelentkező SZIN-re.

Hasznos és érdekes

Így lehet minden fesztivál műanyagmentes

2018-ban megszületett az összefogás: No Plastic Fantastic néven hozott létre szövetséget a Street Food Egyesület, a Zöld Övezet Társulás és Doremi.Today, hogy minden vendéglátóegységet és rendezvényt műanyagmentessé tegyen Magyarországon. A szövetség szerint a kereskedők, rendezvényszervezők és vendégek egyaránt információra szorulnak a témában, de az ügy érdekében a kormánynak is lépnie kell egy egységes szabályozással.

Az indiai nagykövetteé ültetett fát az Everness

23 mandulafa elültetésével, nagyszabású rendezvény keretében köszönte meg az Everness Fesztivál szervezői közössége a Földnek, hogy évről-évre viseli az életmódfesztivál környezet-terhelését. Az alsóörsi eseményen részt vett Rahul Chhabra India magyarországi nagykövete, Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere, Vásárhelyi Csenge az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány képviselője és Klein Csaba.

Jön-jön-jön!

A Tánc Fesztiválja - Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó

Május 28.-június 3., Veszprém, több helyszínen

Huszadik alkalommal szólítják Veszprémbe a kortárs táncművészet legkiválóbb hazai alkotóit, előadóit. A szervezők, a résztvevők és a veszprémi közönség a kortárs előadóművészetnek szenteli ezt a néhány napot.

Zsidó Művészeti Napok

Május 28.-június 10., Budapest, több helyszínen

Az új rendezvénysorozat a zsidó kultúra sokszínűségét változatos művészeti produkciókkal, több belvárosi helyszínen mutatta be az érdeklődő közönségnek. Az ismert kulturális terek, koncerttermek, színházak, és mozik mellett, mint például a Zeneakadémia, Uránia Nemzeti Filmszínház, Átrium Film-Színház, A 38 Hajó, BMC, erzsébetvárosi kulturális, gasztronómiai és szórakoztató terekben is különleges programok várják a látogatókat.

Feszt! Eger 2018

Május 31.-június 2., Eger, Bolyki-völgy

Feszt! Eger 2018 - Csakazértis Zene! Május 31-én Egerben, az ország legszerethetőbb eseményével indítjuk a fesztiválszezont! A legjobb hazai koncertek indítják a nyári szezont a Bolyki-völgy tíz méteres falai között. A festői környezetből adódó magával ragadó hangulatú fesztivál idén is a hazai zenei élet krémjét vonultatja fel.

XV. Napfényes Fesztivál – az egészség, egyensúly és teljesség felé

Június 3., Dürer Rendezvényház

Immár tizenötödik alkalommal várja látogatóit a testi-lelki-szellemi egészség egyik legnagyobb, legszínesebb és legátfogóbb hazai rendezvénye, a Napfényes Fesztivál.

Akár az országból is kivihetik Munkácsy Golgotáját

A festmény tulajdonosa, Pákh Imre és a kép megvásárlásáért/országon belül tartásáért harcoló állam már négy éve pereskedik a Munkácsy-trilógia egyik darabja miatt. Ezidő alatt szinte minden kifejlet felsejlett már. Most úgy tűnik, Pákh rendelkezhet a művel.

Alföldi Róbert: Nem ismerjük a valóságunkat!

A Zsidó Művészeti Napok (ZsiMü) programjaként május 30-án a MOMKult színháztermében Alföldi Róbert felolvasóestjét hallhatja a közönség. Részletek hangoznak el Zoltán Gábor Orgia című művéből, Lukács Miklós cimbalomművész közreműködésével, Csáki Judit szerkesztésében.

A Louvre lett a leglátogatottabb múzeum a világon

A 2016-os természeti katasztrófákkal terhelt év után a párizsi múzeum visszaszerezte a címet. Százezer látogatóval többen keresték fel, mint a statisztika szerint a második helyen végzett pekingi Kínai Nemzeti Múzeumot.

Teszt: A leggörögebb feta sajt nyomában

Minden fetasajt Görögországból jön, de melyik a legjobb? Kiderítettük!

A 11 legkülönlegesebb szállás itt, a szomszédban

Az unalmas szálláshelyek ideje lejárt. Aludj egy kolostorban, az erdőben vagy akár egy boroshordóban!

A csirkesütés 8 halálos bűne

Kívül száraz, belül szaftos. És sehol sem hideg!

Parkoló Parádé
2018. május 25. Parkoló Parádé

A TotalCar rendezvénye vasárnap!