Programkereső

Keddi programozó

Keddi ajánló

Még szép számmal találtok online programokat, de elrejtettünk a listában két offline, azaz élőben is élvezhető előadást is. Nem árt odafigyelni!

Online történik, vagy később :)

Nem lesz idén Sziget Fesztivál

Európa egyik legnagyobb fesztiválja, amely Magyarország legfontosabb turisztikai rendezvénye is egyben, nagy visszatérést tervez 2022-ben.

PLÁZS SIÓFOK: „készen állunk a nyárra”

A Siófoki Nagystrand homokos „tengerpartja”, a Plázs Siófok idén is úgy készül, hogy fix pontja legyen a balatoni nyárnak. Bízva abban, hogy a szezonban zöldre vált a bulilámpa, a hazai pop-rock-party élet legismertebb előadói már ott sorakoznak a Plázs programnaptárában, sőt több nemzetközi sztár is várja, hogy idén a Balaton-part legluxibb strandján léphessen fel.

OFF-Biennále Budapest

Online, Budapest, április 23-május 30.

Április 23-án veszi kezdetét a majd 180 résztvevő közreműködésével megvalósuló, több mint 30 kiállítást és eseményt felvonultató független kortárs művészeti eseménysorozat, az OFF-Biennále Budapest. A különleges  helyzethez igazodva az OFF hibrid formában valósul meg: öt hete alattrészben online tárlatvezetéseket, beszélgetéseket, bemutatókat láthatnak az érdeklődők, de a járványügyi szabályokhoz igazodva a kiállítások élőben is látogathatók. A látogatást regisztráció lehetősége is segíti.Április 23-án megnyitó a neten! Az OFF egy online esemény keretében nyílik meg.

Moobius Online Könyvfesztivál 2021

Online, május 3-7.

A Moobius Online Könyvfesztivál arra vállalkozott 2020-ban, hogy virtuálisan összehozza a könyvszerető közösséget, és beszélgetéseket generáljon az olvasók, valamint az olvasók és a szerzők között. Most pedig ismét erre törekszenek: céljuk, hogy virtuális könyves élményekkel töltsék meg a tavaszt! A fesztivál időtartama alatt minden este 18.00 és 20.00 között a Moobius felületeire invitálják az olvasókat.

Street Food Hétvége Margitsziget

Margitsziget, Gasztro sétány, május 8-9.

Street Food szezonyitó hétvége a Margitszigeten a Gasztro Sétányon!Látogassatok el a Gasztro Sétányra hétvégén és merüljetek el a street food világában. A vendégeket Food Truckokkal és speciális street food ételekkel várják egész hétvégén át!

Legal Fest 2021 Tavasz

Online, május 10-14.

A szakma átalakul. Elmondják, hogyan. De a jogászi munka nem áll meg. Mutatják, miért.Ismét Legal Fest! Mire számíthatsz? TEMATIKUS NAPOK: Karrier, legaltech, work/style, in-house jogi munka. A Legal Fest mindegyik napja egy speciális téma köré fog felépülni.

5. Szlovén Filmnapok

Online, május 6-8.

A vírushelyzetre való tekintettel május 6-8. között online rendezik meg az 5. Szlovén Filmnapokat a hagyományokhoz igazodva a Toldi Távmoziban. A magyar közönség az ország bármelyik részéről három kortárs szlovén alkotást tekinthet majd meg.

27. Lengyel Filmtavasz

Online, május 6-10.

A Lengyel Intézet egyik legsikeresebb állandó projektje az 1993 óta Budapesten, illetve más városokban megrendezésre kerülő Lengyel Filmtavasz, mely a legfrissebb lengyel filmtermés legjavát mutatja be évről-évre a magyar közönségnek. A filmbemutatókhoz rendszerint egyéb érdekes attrakciók is társulnak, híres alkotók lengyel animációs-, illetve rövidfilmjei, dokumentumfilmek, vagy épp filmvászonról felcsendülő jazzmuzsika.

Bartók Tavasz - Nemzetközi Művészeti Hetek

Online, május 7-24.

Különleges összművészeti eseménysorozat indul útjára 2021 tavaszán, Bartók Béla születésének 140. évfordulóján. A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek ráadásul rendhagyó formátummal készül erre a rendhagyó évre: május 7. és 24. között ingyenesen elérhető, online koncertek várják a kultúrarajongókat, hazai és külföldi sztárokkal és korszakalkotó művekkel.

A Malagai Filmfesztivál dokumentumfilmjei a Cervantes Intézetben

Online, május 7-30.

Négy latin-amerikai koprodukcióban készült dokumentumfilmet lehet május 7. és 30. között ingyenesen megtekinteni a Cervantes Intézet online felületén. A Malagai Filmfesztivállal együttműködésben megvalósuló vetítéssorozatban olyan kísérleti alkotásokat ismerhetünk meg, amelyekben a narratíva átlép a non-fiction határain, illetve olyan kezdeményezéseket, amelyek a valóság krónikái.

Európa-napi online fesztivál és családi nap

Online, május 9.

Az Európai Unió tagországai minden év május 9-én ünneplik az Európa-napot. A hazai fesztivál idénaz online térben várja az érdeklődőket, akik családi és zenei programok közül válogathatnak.

Budapest Ritmo

Online, május 10-12.

Zenével kelnek életre a város különleges atmoszférájú helyszínei – május 10–12-én jön a Budapest Ritmo!Az Akváriumból élőben közvetített koncertek és a különleges, budapesti helyszíneken, hazai rendezők által forgatott koncertfilmek a nappalidba hozzák a világzenét, az Akvárium bulijait, vagy az Epreskert hangulatát – a valódi találkozások élményét.  

Eper Fesztivál

MOM Sport parkoló, május 21-24.

Budapest első eper fesztiválja. Garantáltan csak magyar eper kínálattal!Emellett eperborokat, eper lekvárokat, street food epres ételeket is kóstolhatsz náluk.

Dunakanyar Fesztivál 2021

Nagymaros, május 22.

A településekkel közösen olyan programokkal készülnek, ami a helyi lakosoknak és a kilátogató érdeklődőknek is izgalmas és érdekes lehet. A cél, hogy mindenki jobban megismerje és felfedezze a csodálatos Dunakanyart. Nagyszerű érzés, hogy Nagymaros, Szentendre, Zebegény, Dunakeszin városvezetésével közösen kel életre a fesztivál!

9. Friss Hús Rövidfilmfesztivál

Toldi mozi, május 27-június 2.

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál állandó eleme a budapesti filmes életnek: a fesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket.

Szeláví! Fesztivál

Pilisborosjenő, június 18-20.

Jenő az élet apró örömeinek ünnepére invitál. Szeláví! néven újkisfesztivál indul Pilisborosjenő határában. Júniusban új, családias kisfesztivált indítanak a Budapesttől nem messze, Pilisborosjenőn, a Pilisi Parkerdő közvetlen szomszédságában. A Szeláví! Fesztivál a slow turizmus, az ökotudatosság és az összművészetiség jegyében indul és június 18-20. között idén először várja a látogatókat Pilisborosjenőre, méghozzá a levendulavirágzás idején.

Gallery Weekend Budapest 2021 - A kortárs művészet engem fejez ki

Budapest, június 18-20.

Valóban felfedezhetjük magunkat a kortárs alkotások által? A legegyszerűbb személyesen meggyőződnünk erről a hazai kortárs képzőművészet fesztiválján. A Gallery Weekend Budapestet (GWB) a Kortárs Galériák Egyesülete 2021. június 18-19-20-án, immár hetedik alkalommal rendezi meg. Ez a budapesti nyár egyik legizgalmasabb művészeti eseménye, amely lehetőséget ad a minketkörülvevő tér újrafelfedezésére, kitágítására, - mindezt jól ismert magángalériák tárlatvezetésein, megnyitóin és túráin keresztül.

Magyar Mozgókép Fesztivál

Veszprém, június 23-26.

Új névvel, új helyszíneken, új időpontban, megújult külsővel és premierekkel rendezik meg a hazai filmek seregszemléjét. A csodálatos Veszprém-Balaton régióban lesz az új Magyar Mozgókép Fesztivál a vízparti szezon elején, 2021. június 23-26- között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban. A Nemzeti Filmintézet a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program szervezőivel közösen újragondolta a magyar film ünnepét.

Arrakis Festival 2021

Csobánkapuszta, június 24-27.

Az Arrakis Fesztivál a fűszerbolygó, ahol a zene által gyógyulni vágyók találkoznak. Arrakeen, ahol várnak a múltbanéző és jövőlátó mágusok, a Melange égisze alatt pedig utazhatsz mozgás nélkül is. Várnak a Dűne homokja alatt megbúvó szent Víz birodalmában, Csobánkapusztán. A Fűszer a techno, az acid, és az ősforrás goa.

Kolorádó Fesztivál 2021

Nagykovácsi, augusztus 11-14.

Kolorádó egy szép, zöld és szabad fesztivál. Az, amit mindig is keres egy ilyen helyen az ember: minőséget a mennyiség helyett, törődést a csillogás helyett, szabadságot az elkerített VIP-részlegek helyett. Megtalálod a fesztivált Budapest és a természet határán, a budai dombok óvó vonulatai között. Új-új dátummal jelentkezik a fesztivál: a legújabb tervek szerint 2021. 06. 23-26. között rendezik meg a fesztivált. Ha esetleg valamilyen okból kifolyólag nem tarthatják meg a fesztivált, mindenki kárpótlásáról gondoskodnak. Minden egyéb, a jegyekkel és a dátumváltozással kapcsolatos, jelenleg rendelkezésre álló információt itt megtaláltok.    

28. Országos Diákfilmszemle

Budapest, augusztus 23-29.

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház 28. alkalommal rendezi meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét. Az idei évben is három kategóriában fogadnak el nevezéseket: Általános iskolás, Középiskolás, Fiatal filmes. 20 percnél rövidebb alkotások előzsűri nélkül kerülnek be a szemle programjába. 

Fishing on Orfű 2021

Orfű, augusztus 24-28.

A 2021. augusztus 24-28. között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű a jól megszokott hangulattal és továbbra is a legizgalmasabb független zenei (és nem zenei) produkciókkal várja az érdeklődőket.    

Akkor fog tisztelni a gyereked, ha te is tiszteled őt – már gyerekkorában is

A gyerekek a szülők által tanulják meg tisztelni önmagukat, és ez teszi lehetővé, hogy majd másokat is tisztelni akarjanak.

A történelem Darwin-díjasai: koronás fők, akik különösen bizarr módon lelték halálukat

Nem csak csatában haltak meg a történelem koronás fői: néhány uralkodó egészen furcsa módon hunyt el.

Miért nyalogat a macskám? Ez a magyarázat az állatorvosok szerint

Az oké, hogy ez nála a tisztálkodás része, de vajon velem miért csinálja?