Programkereső

online programok

A csütörtök se telik programok nélkül

Mássz fel a netre, és streameld a következő gyerekprogramokat, koncerteket, színházi előadásokat, beszélgetéseket!

FESZTIVÁL AJÁNLÓ

Könyvhét a karanténban

május 26-29.

A koronavírus mindannyiunk életét megváltoztatta, de az olvasás és a könyv szeretete megmarad! A Líra Kiadói Csoport ezért tartja fontosnak, hogy a könyvek ünnepe most tavasszal se maradjon el, így május végén egy rendhagyó online Líra Könyvhét (2020. május 26–29.) keretében hozzák el mindenki otthonába a legújabb olvasnivalókat. Kövesd folyamatosan a Líra Könyv facebook-oldalát, nézd akár otthonról, élőben a könyvbemutatókat, és csatlakozz te is a beszélgetésekhez! Olyan neves írókkal találkozhatsz, mint Nádasdy Ádám, Spiró György, Szilasi László, Krusovszky Dénes, Erdős Virág, Ann Napolitano vagy Lana Millan.

Palkonya nyitva!

Palkonya, május 30-31.

Hétvégén újra nyit a Palkonyai Termelői Piac – örömhír az ízek szerelmeseinek!Kihagyhatatlan programajánlat a hétvégére az ínyenceknek és a szabadba vágyóknak. A villányi borvidék méltán híres és kedvelt falvacskája nem csak természeti adottságaival hívogatja a látogatókat, hanem a gasztronómiai élvezetek miatt is közkedvelt úticél. A Palkonyai Termelői Piacon újra a legkiválóbb helyi termékek közül válogathatnak.

Siófoki Nagystrand & Plázs Siófok szezonnyitó hétvége

Plázs Siófok, május 29-június 1.

Május 29-én berobban a balatoni nyár!  Minden biztonsági előírásnak megfelelve, extra higiéniai intézkedéseket bevezetve, vigyázva Rátok megnyitja kapuit a Siófoki Nagystrand és a Plázs Siófok Official 670 méteres partszakaszon, gyerekmedencével, játszótérrel, a Plázs Siófok Official hófehér homokjával és egyedülálló hangulatával, hűsítő italokkal, a Siófok Óriáskerékkel és a csodálatos Balatonnal várnak Titeket napozni, strandolni, feltöltődni! 

Fishing on Orfű 2020

Orfű, Panoráma Camping, augusztus 26-29.

A 2020. augusztus 26-29. között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű a jól megszokott hangulattal és továbbra is a legizgalmasabb független zenei (és nem zenei) produkciókkal várja az érdeklődőket.    

Kattanj rá a kultúrára!

Ezekben a napokban a legfontosabb, amit megtehetsz: #maradjotthon! Az otthonmaradásnak számtalan előnye közül az egyik, hogy az internet segítségével mégis be tudod hívni a világot otthonodba. SZENTENDRE kulturális intézményei is mind azon igyekeznek, hogy ezekben az otthon töltött napokban kultúrát, művészetet varázsoljanak otthonodba. Összeállítottak egy web- illetve facebook oldalak linkjeiből álló listát, amiből kedvetekre válogathattok.

Jegyajánló

ZENEI FESZTIVÁLOK

AUGUSZTUS VÉGÉRE TOLTÁK A 2020-AS EFOTT-OT

augusztus 26 - 30., Velencei-tó

Új időpontban, sűrített programokkal szervezik a fesztivált. Az EFOTT szervezőcsapatának bejelentése szerint, nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy idén semaradjon el az év legnagyobb hallgatói bulija. A fesztiválozók véleményének kérdőíves felméréseután úgy döntöttek, hogy amennyiben az egészségügyi helyzet, valamint a rendelkezések engedik,2020. augusztus 26-30. között megtartják a rendezvényt a Velencei-tó északi partján.

Elmaradnak a nyári fesztiválok: se Sziget, se Sound, se VOLT

A kormány mai döntése szerint 27 év óta először telik el úgy nyár, hogy nem lesz Sziget Fesztivál, mint ahogy a Sziget Szervezőiroda nagy hazai fesztiváljai, a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound is elmaradnak.

Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az – újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.

interjú

Boldizsár Ildikó: a mese mindig megmutatja az utat

A meseterapeutával az interaktív mesélésről, a gyerekek és felnőttek terheiről és a belső utak fontosságáról is beszélgettünk.

Minek a rövidítése az Áfor, a Mahasz vagy a Közért?

Mit, hol, miért? Megmondja most a Piért! Eddig oké, de mi is volt az a Piért?

Juhász Gyula Annája mégsem volt örök

Mert ugye ott volt még az Ilona, az Irma, a Julis meg a Vajdáné.