>

Programkereső

Erre a hétre ajánljuk

Reel Rock 13 Budapest

November 15-16., Budapest, Corvin mozi (Korda terem)

Az igazán jó mászófilmek kulcsa az, hogy egyszerre szóljanak a kisbuszban élő, dirtbag mászókhoz és a karosszék-alpinistákhoz. Ehhez a kombóhoz senki nem ért jobban, mint a Reel Rock csapata. Filmjeik rendszeresen viszik a pálmát a nemzetközi filmfesztiválokon és besöpörtek 2 Emmy-díjat is. A Reel Rock Film Tour minden évben elhozza nekünk a mozivászonra a  sportág  legnagyobbjait és az év legjobb sziklamászó történeteit! Mit ígérnek a Reel Rock 13 filmek? Őrült izgalmakat, csodálatos utazásokat, kacagtató pillanatokat és persze az év legjobb mászófilmjeit!

13. Román Filmhét

November 15-19., Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház

Nyolc új filmmel és egy Arany Medvével érkezik november 15. és 19. között a Román Filmhét! Tizenharmadik alkalommal szervezi a Budapesti Román Kulturális Intézet az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közösen a budapesti Román Filmhetet.

Közös Halmaz Filmfesztivál

November 16-18., Budapest, Premier Kultcafé

November 16-18. között a Premier Kultcaféban tartja első filmfesztiválját a Közös Halmaz Alapítvány. Az alkotók számára filmtémák kifogyhatatlan tárházát biztosítja a huszadik század. Sok néző számára a filmekben látott képsorok jelentik magát a történelmi múltat.

MITISZOL? FESZTIVÁL 2018 – A természetes italok fesztiválja

November 17., Budapest, Millenáris D Épület

Az autentikus borokat népszerűsítő MITISZOL? FESZTIVÁL 8. alkalommal kerül megrendezésre, mely nagyszabású, mégis emberi léptékű kóstoló, amely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül a poharukba.

PlayIT Show Budapest

November 17-18., Budapest, Hungexpo Budapesti Vásárközpont

2018 novemberében, kétnapos rendezvénnyel érkezik a 15. budapesti PlayIT Show! A legmenőbb játékok, a legismertebb videósok, a legújabb technológiák ismét csak rátok várnak majd!A PlayIT Show korhatár nélkül, bárki számára látogatható!

Jegyajánló

Angyalok és pásztorok - Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

2018. december 5., 19:00

Jóság és szeretet testet öltenek újra és újra karácsony ünnepén. E rohanó világ idegen zajában népi dallamok és kódexek mélyéről meríthetünk erőt az adventi készülődéshez.

Szegedi Szabadtéri Játékok

2019. nyara

Fergeteges Queen-musical, Szerelmes Shakespeare, Aida és Titanic érkezik Szegedre.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

2019. nyara

Budapest Nyári fesztivál első programjai: Turandot, Pink Martini, NICOLA BENEDETTI és a San Francisco Szimfonikus Ifjúsági Zenekar.

Leonardo da Vinci és a budapesti lovas

2018. október 31. - 2019. január 6.

2018 őszén a budapesti Lovast Leonardo és kortársai külföldi gyűjteményekből kölcsönzött, itthon először látható remekműveinek társaságában láthatja a közönség  felújított Szépművészeti Múzeumban.

FESZTIVÁL HÍRADÓ

Márton napi Borfesztivál a 100 éves Gellértben

Immár nyolcadik alkalommal jelentkezik Budapest legizgalmasabb Márton napi borfesztiválja az idén 100. születésnapját ünneplő Danubius Hotel Gellért csodálatos épületében, természetesen a 100-as szám jegyében: felvezetésként butik sörfesztivállal, aztán sörre borral, pezsgővel és pálinkákkal - korlátlan kóstolással, a páratlan hangulatú lakosztályétteremmel, kreatív borvacsorával és záróakkordként jön az elmaradhatatlan Sunday brunch is. Mindez november 8-11 között.

Márton napi jótékonysági vigadalom

A tavalyi év sikere után ismét jótékonysági vigadalom várja az érdeklődőket a Budakalászi Faluházban! A bevétel a városi Betlehem karbantartását, fejlesztését támogatja. A budakalászi Márton Napi Jótékonysági Vigadalom táncházzal, kvízzel, kézműves foglalkozásokkal, finomságokkal, és persze szuper koncertekkel szórakoztat majd, többek között az indie folk, alternatív rock, barokk pop és "vagabond rock" műfajokban alkotó Fran Palermo Akusztik Duó.

Hasznos és érdekes

Bréking: Ed Sheeran a Szigeten
Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere.

Így lehet minden fesztivál műanyagmentes

2018-ban megszületett az összefogás: No Plastic Fantastic néven hozott létre szövetséget a Street Food Egyesület.

JÖN-JÖN-JÖN!

iTTKutathatsz - Természettudományos és Mérnöki Fesztivál

November 21., Debrecen, Agóra Tudományos Élményközpont

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának nyílt napja, ahol különleges eszközökkel, rendkívüli kísérletekkel és izgalmas tudományterületekkel ismerkedhettek meg.

5.Skandináv Filmfesztivál

November 22-28., Budapest, Art+ Cinema

Ugye még mindig szeretitek a skandináv filmeket? Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a Skandináv Filmfesztivál. A fesztivál keretein belül az északi filmek legkiválóbb válogatása kerül a vászonra, premier előtti vetítésekkel, és filmtörténeti klasszikusokkal fűszerezve. A skandináv filmfesztivál egyes filmjei angol felirattal is vetítődnek, mely ilyen módon a határokat is felszabadítja nézőink között.

XV. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál a Városligetben

November 24., Budapest, Városliget, Vajdahunyad vára épületegyüttes

A fesztivál 2018. november 24-én szombaton 10-19 óráig az impozáns Vajdahunyadvárban kerül megrendezésre, ahol a minőségi gasztronómiára nyitott közönség a Kárpát-medence elismert borászainak 300-500 féle borát és több mint 80 kiváló kézműves sajtot kóstolhat meg.

Szerb gasztro est

November 25., Budapest, 400 Bár

Megismerheted az eredeti szerb ízeket, kipróbálhatod a legjobb fogásokat egy fantasztikus menüsorral!.Mindenki hallott már a csevapról vagy a pljeskavicáról, most kipróbálhatod eredeti, autentikus változatukat.Edd végig a Balkánt sorozatunk negyedik állomásán most a szerb tájakra kalauzolunk benneteket.

A kólánál már tényleg csak a light kóla egészségtelenebb

Az üdítőkutatók szerint az édesítőszeres italok a cukrosoknál is ártalmasabbak, pedig azok sem semmik.

Mit tud egy pszichológus, amit a barátaid nem?

9 dolog, amiért még a legjobbak sem tudnak helyettesíteni egy pszichológust.

Új-Zélandon gyereket nevelni egy állandó kaland

Milyen gyereknek és milyen szülőnek lenni a világ egyik mintaállamában?

Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás