Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

A Tánc Fesztiválja - XXI. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó

Május 22-26., Veszprém, Hangvilla, Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ, Inotai Retro Színház, Veszprémi vár

A Tánc Fesztiválja - XXI. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó - Pannon Várszínház Fesztiválunk Veszprém város kiemelt kulturális rendezvénye. Huszonegyedik alkalommal hívjuk seregszemlére a professzionális színpadi táncművészet kiemelkedő alkotóit, előadóit. Szakmai programjainkat koncert, kiállítás, performansz, utcai táncos megmozdulások kísérik.

Bábfesztivál

Május 20-24., Szeged, Kövér Béla Bábszínház

Ha május, akkor bábfesztivál Szegeden! A Kövér Béla Bábszínház újra bábfesztivált szervez. A most megrendezésre kerülő bábfesztivál keretében elsősorban a legkisebbekre gondoltak. Nekik és szüleiknek szól majd a bemutatásra kerülő előadások jó része. A fesztivál első napi előadásai ingyenesen, a további előadások kedvezményesen 500 Ft-ért látogathatók!

Budapest Folk Fest 2019

Május 22-25., Budapest, Fonó Budai Zeneház, Hagyományok Háza, Kobuci Kert

2010 óta minden évben tavasszal a város különböző kulturálisan emblematikus pontjain, helyszínein rendezzük meg a fesztivált – így a Fonó mellett a Hagyományok Házában, a Kobuci kertben, vagy a Várkert Bazárban. Programstruktúránk a műfajok iránti nyitottságot, átjárhatóságot és a közönség bekapcsolódását célozza.

V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Május 23-26., Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2015-ben került először megrendezésre, és mára a régió, sőt az ország egyik legnagyobb filmes, természet-, környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett. A Fesztivál és annak kísérő rendezvényei egy sikeres, komplex programmá nőtték ki magukat, amelyben a hangsúlyok eltolódtak 2019-re. Idén már nemcsak egy Nemzetközi Filmszemle kerül megrendezésre Gödöllőn május 24-26. között, hanem egy Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, amelynek mottója: Természet- és környezetvédelem a művészet és a játék erejével.

MOL Nagyon Balaton 2019

Május 24-től., Balaton, MOL Nagyon Balaton - Fröccsterasz, Zamárdi, Tihany, Szántód, Keszthely, Balatonfüred

MOL Nagyon Balaton – egy tó, tengernyi program. A rendezvénysorozat mottója szinte mindent elárul. 2019-ben is a Balaton Régió legjobb zenei-, gasztro-, bor-, sport-, bor-, jazz- vagy összművészeti programkínálatából válogathatsz, hogy ismét felejthetetlen legyen a nyarad. Ennyi program között egészen biztosan mindenki megtalálja a számításának megfelelő elfoglaltságot, akár egy hétvégét, akár a nyári vakációt tölti a Balatonon.    

JÖN-JÖN-JÖN!

26. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál

Május 22-25., Budapest, Akvárium Klub

Idén május 28-án rendezzük meg az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált Budapesten, az Akvárium Klubban, az év legnagyobb diákmédiásoknak szóló rendezvényét. Sztárkavalkád, vloggertalálkozó, díjátadók és színes programok várnak rád egész nap. Számos közismert színész, művész és sportoló is ott lesz a Sajtófesztiválon, hogy a kérdéseidre válaszoljon. Sőt, elhozzuk neked a legnépszerűbb hazai vloggereket is! A média képviselői mellett változatos szakmai és tematikus programok, ifjúsági sajtótájékoztatók, diákújságíró workshopok, személyes tanácsadások, kvízjátékok és tombola vár.  

Gozsdu Jazz Fesztivál

Május 28., Budapest, Gozsdu Udvar

Május 28-29-én, kedden és szerdán különleges késő délutáni és esti programmal készül a Gozsdu udvar. A Gozsdu Jazz Fesztiválon a hazai jazz élet legkiválóbb szereplői lépnek fel. A Gozsdu Jazz Fesztivál mindkét napján délután 17 órától egészen 21:30-ig a magyar jazz élet neves szereplői szórakoztatják a közönséget. A rendezvény szervezője, Jáger Bandi zongorista-zeneszerző a jazz szakma legjobbjait nyerte meg a kétnapos eseményre. A fesztivál egyik főszereplője a Malek Andi Soulistic, Malek Andrea és Jáger Bandi formációja. A Soulistic különlegessége, hogy a Jazz és az R&B stílust ötvözik a magyar népzenével. Koncertjükön új, saját szerzeményeket tartalmazó albumukat és a 2017-ben megjelent Madárka népdal feldolgozás dalait mutatják be.

III. Gárdonyi Piknik

Május 30-tól., Budapest, Gárdonyi tér

Zenei-összművészeti fesztivál a Gárdonyi téren 2019-ben is!  A Gárdonyi pikniken koncertekkel, kézműves ékszerekkel, közösségi piknikezéssel várják az érdeklődőket. A rendezvény célja a közösségépítés és a környék népszerűsítése. A fesztivál minden napján közösségi piknik limonádéval, design vásár és Társasjáték placc a Játszóházzal 22h-ig. (Eső esetén a B32 Galéria és Kultúrtér-be költözik a rendezvény.) A programok ingyenesek.  

Feszt!Eger 2019 - Csakazértis zene!

Május 30.-június 1., Eger, Bolyki Völgy

Eger, Losonczy-völgy, kertek jobbra-balra, bácsik, kis pincék, majd bazi nagy katlanok, sziklák és Bolyki. El nem tévesztitek, rendes katarzis a függőleges falak által határolt területek egymás után, alattuk pince, benne jó borok. Falak között zene, buli, olykor csend, minden évben Feszt!Eger. Meg Ti, Feszt!Arcok. Idetalálni könnyű, másnap haza?! Három nap a hazai pop-rock-hip-hop jegyében, ráadásul az egyik legvonzóbb fesztiválhelyszínen.

Jegyajánló

Nyári fesztiválok
ÖSSZES NYÁRI FESZTIVÁL

KONCERT MELLÉ: SPORT!

Rubint Réka Bárány Attilával karöltve készíti fel az EFOTT látogatóit, de amerikai sportok is megjelennek a kínálatban. A legsportosabb fesztiválként is számontartott EFOTT-on idén július 9-15. között 35 féle testedzési formát kínálnak.

Világzene, jazz és pszichedelikus pop az Evernessen

Sokszínű zenei hangzásvilággal várja közönségét az Everness Fesztivál! Prem Joshua és a Dresch Quartet, Óperentzia, Barabás Lőrinc és Pangani. Az Everness Fesztivál idei zenei kínálatában az ősi ritmusok keverednek majd a modern zenei hangzásokkal. A Balaton parti színpadokon a jazz produkcióktól a hangfürdőkig számtalan feltöltődést és elmélyülést támogató koncerttel találkozhat a közönség.

Színházzal, slammel, inspiráló beszélgetésekkel erősít a Telekom VOLT

A Telekom VOLTon - a zene mellett - mindig fontos szerepet kaptak az olyan nappali programok is, melyek során a fesztiválozók „lejjebb áshattak a lelkük bugyraiban”, részesei lehettek ismert zenészekkel való beszélgetéseknek vagy éppen ismereteket szerezhettek a környezetvédelemről.

ERŐS LESZ A KEZDÉS AZ IDEI EFOTT-ON!

A szervezők bejelentése szerint az állandóan megújuló fesztivál -1. és 0. napja olyan bulikkal várja a látogatókat, amelyekre korábban még nem volt példa. A tóparti strandolással dúsított fesztiválélmény mellett a bemelegítő első két napon egyszerre érezhetjük magunkat karneválon, házibuliban és táborban, összességében pedig egy szürreális nyaraláson. A giccses cuccokat kéretik nem otthon hagyni!

DJ fronton is erősít a Sziget

A Sziget szervezői bejelentették az idei Samsung Colosseum teljes zenei felhozatalát, a sorban olyanokat, mint például Avalon Emerson, Courtesy, Red Axes, Butch vagy Margaret Dygas.

Underground sztár dj-kkel erősít a Sound

Az underground DJ-világ bázisai idén is felépülnek a Balaton Soundon. Ismét jelentkezik a népszerű ELROW és új helyszíne lesz a szcéna zenészeinek a The Club.

Hip-hop fronton erősít a SOUND

Sorjáznak a fellépők Európa legmenőbb vízparti fesztiváljára, a legújabb listán ott van Sean Paul, KSHMR, Desiigner vagy Denzel Curry. A Balaton Sound szervezői közben folytatják a tavaly létrehozott, tudatos és biztonságos fesztiválozásra buzdító Safety First kampányt, melyhez önkéntesek jelentkezését várják

Majd’ 20 újabb fellépő jelentkezett a Szigetre

Ismét egy nagy csokor fellépőt jelentett be a Sziget, köztük a tavalyi “Legjobb alternatív album” Grammy nyertese, a The National, az idei Grammyn a legjobb remixnek járó díjat bezsebelő Mura Masa, a brit alternatív rockzenei élet kiemelkedő gitárosa Johnny Marr vagy a tavaly év végén új nagylemezzel előrukkoló Tom Odell. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy már csak alig két napig, azaz március 7-én délig lehet olcsóbban Sziget jegyet vásárolni.

Teljes a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja

Sopronba érkezik a Black Eyed Peas, a Cypress Hill és a Papa Roach. Június 26-tól négy napon át várja Sopron a hazai és Európa számos pontjáról érkező vendégeket. Az új nevek között igazi legendák és a legaktuálisabb kedvencek is helyet kaptak: a Black Eyed Peas-től a Papa Roach-on át a Cypress Hill-ig,

Kész a Telekom VOLT Fesztivál négy színpadának a programja!

Majd' 100 hazai és számos nemzetközi világsztár, köztük a Slipknot, a Black Eyed Peas, Slash vagy épp Parov Stelar is érkezik idén Sopronba. A szervezők most négy zenei színpad teljes programbontását tették elérhetővé.

Újabb Sziget nevek: Post Malone, Franz Ferdinand és sokan mások…

Harminc új név dúsítja az idei Sziget fellépőinek változatos listáját, köztük ott van Post Malone, a Franz Ferdinand, Tove Lo, James Blake vagy a Years&Years is. Aki még szeretne olcsóbban jegyeket venni, március 7-ig megteheti. Nézzük a részleteket!

Itt a legmegbízhatóbb háztartásigép-márkák toplistája

Kategóriánként mutatjuk, melyik gyártókkal nem lesz problémád.

A sikeres maratonfutás 7 alappillére: így fejlődj a legfontosabbakban

Hatékonyság, kitartás, állóképesség, sebesség – tisztázunk néhány alapfogalmat.

Megeheti-e a gyerek a boltban a ki nem fizetett ételt? Most kiderül!

Olvasóink szavaztak, megvan a többségi vélemény a bolti nassolásról.