Programkereső

az irodalom visszavág

Újra előtérben a kortárs irodalom
Libri irodalmi díjak 2019

2019-ben is átadják a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. A Libri Könyvkereskedelmi Kft. által 2016-ban megalapított elismerésekkel az előző év legjobb magyar szép- és tényirodalmi könyveit díjazzák. A nyertesek 2-2 millió forintot és 30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

Megjelent!

Interneten terjeszti új kötetét a 93 éves írónő

A nevét viselő honlapon keresztül terjeszti új könyvét a 93 éves Fahidi Éva. A családjának emléket állító, nagy sikerű A Dolgok Lelke után tizennégy évvel jelent meg most A Szerelem Alanya és Tárgya, amelyben szerelmein, szerettein keresztül mesél az 1945 utáni időszakról.

írók boltja

Függetlenül. Szabadon? - Az Ellenfény folyóirat lapbemutatója

március 26., 17:00

Függetlenül. Szabadon? - Az Ellenfény folyóirat lapbemutatója az Írók Boltjában.

ÉS-kvartett: Papp-Zakor Ilka: Az utolsó állatkert

március 27., 17:00

Károlyi Csaba beszélgetőtársai: Arató László, Bazsányi Sándor és Bárány Tibor

Kötetbemutató a francia intézetben

Clara Royer Kertész Imre élete és halálai

A magyar ősökkel rendelkező, magyarul is beszélő francia irodalmár Clara Royer több ülésben készített életrajzi interjút Kertész Imrével 2013 és 2015 között, emellett pedig betekintést nyert a Nobel-díjas író évtizedekkel korábbi naplójegyzeteibe is, amelyek szerzőjük szándéka szerint a Berlini Művészeti Akadémián találhatók. Az eredetileg franciául megjelent életrajzi esszé gerincét ezek a zömmel kiadatlan források alkotják. Royer folyamatosan fürkészi az életmű és a korszak összefüggéseit, közben pedig feltárja Kertész Imre korabeli kapcsolati hálóját és olvasmányai révén szellemi hátországát is.

Magvető café

Katona - Irodalom

ÖsszHang - Parti Nagy - Spiró - Závada - Dés L - Dés A - Barcza J.

KAtona József Színház, március 28., 19:00

Három író: Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál olvassa fel egy - egy szabadon választott írását, három jazz muzsikus: Dés László, Dés András és Barcza Horváth József pedig zenével folytatja a felolvasásokat. És egy negyedik író, akiről úgy érezzük, köztünk van, Esterházy Péter írásai hangzanak el a fellépő művészek előadásában.Nincs meghatározva a műfaj, lehet regényrészlet, novella vagy akár vers is.

MÜPA 2019

Így fuss, hogy ne tedd tönkre az ízületeidet!

Gyógytornász szakértő segít, hogy ne szúrd el már az elején!

A narcisztikus manipuláció 7 leggyakoribb módja

Így éri el, hogy mindenki az ő egóját simogassa.

Elmondjuk, miért olyan drága a kesudió

Kiderül, miért fizetünk olyan sokat egy zacskó kesudióért.