Programkereső

Magvető café

május 21.

Többszemközt és könyvbemutató Grecsó Krisztiánnal

Nyíregyháza, Bencs Villa, 17:30

A Többszemközt estek vendége lesz Grecsó Krisztián, akivel május 21-én, kedden 17.30-tól pályafutásának fontos állomásairól, tematikus estjeinek motivációjáról, a család mint regényszereplő kérdésköréről, és természetesen legújabb kötetéről, a Veráról is beszélget Kováts Dénes a Bencs Villában.

Az én testamentumom
Ady-emlékkonferencia

Petőfi Irodalmi Múzeum, május 21-22.

A tudományos ülésszak témái három fókuszpont köré csoportosulnak. Elsőként gyűjteményezési és muzeológiai szempontból számba vesszük Ady hagyatékának közgyűjteményekben őrzött tárgyi, képzőművészeti, kéziratos gyűjteményegységeit, audiovizuális emlékeit, kitekintéssel azok jelenbeli közgyűjteményi bemutatására, közművelődési hasznosításának lehetőségeire és az alapkutatásokban játszott szerepére.

Várkert Irodalom - Kik vagytok Ti? – A kötelező irodalom újraélesztése

Várkert Bazár, 19:00

Háy János író irodalomtörténeti munkába fogott, sorra vette a magyar irodalom legfontosabb szerzőit, és újraértelmezte kötelező olvasmányainkat. „Azt akartam, hogy legyenek újra érinthetők, közvetlenek és megszólíthatók.

József Attila: Szabad ötletek jegyzéke - Jordán Tamás estje

NyolcTíz Klub (Gödör Klub), 19:00

A Szabad-ötletek jegyzéke két ülésben címet viselő írás József Attila személyes vallomása magáról, kétségeiről, az elveszettségéről. József Attila 1936 májusában, a Japán kávéházban maga elé tett egy füzetet és nekilátott teleírni azt. Meghökkentő őszinteséggel vall József Attila és ezt Jordán Tamás ugyancsak meghökkentő módon adja elő.

Írók Boltja

május 22.

Két karodban / Radnóti 110 est

Hadik Kávéház , 19:00

Május 22-én a Hadik Irodalmi Szalon ünnepel - a 100. estre kerül sor. 9 év, 100 est, rengeteg történet, ének, vers, dal, játék - egy közösség épült fel, ahol hasonlóan gondolkozunk értékekről, kultúráról.

Itt a legmegbízhatóbb háztartásigép-márkák toplistája

Kategóriánként mutatjuk, melyik gyártókkal nem lesz problémád.

A sikeres maratonfutás 7 alappillére: így fejlődj a legfontosabbakban

Hatékonyság, kitartás, állóképesség, sebesség – tisztázunk néhány alapfogalmat.

Megeheti-e a gyerek a boltban a ki nem fizetett ételt? Most kiderül!

Olvasóink szavaztak, megvan a többségi vélemény a bolti nassolásról.