TOP10 BRAND
1
BLIKK 1 079 364 RU
2
24 980 084 RU
3
INDEX 908 140 RU
4
IDOKEP 898 076 RU
5
ORIGO 827 968 RU
6
PORTFOLIO 594 388 RU
7
TELEX 559 708 RU
8
BORSONLINE 496 944 RU
9
NLC 464 032 RU
10
FEMINA 453 968 RU
1
BLIKK 1 079 364 RU
2
24 980 084 RU
3
INDEX 908 140 RU
4
IDOKEP 898 076 RU
5
ORIGO 827 968 RU
6
PORTFOLIO 594 388 RU
7
TELEX 559 708 RU
8
BORSONLINE 496 944 RU
9
NLC 464 032 RU
10
FEMINA 453 968 RU

Programkereső

könyves hírek

Semmelweis Ignác rövid boldogsága - Regény az anyák megmentőjéről

A 19. század egyik legnagyobb hatású orvosa volt. Felfedezése anyák millióit mentette meg szerte a világon az értelmetlen haláltól.

Boldog születésnapot!

Olvassatok Nádast!

Nádas Péter idén ünnepli 80. születésnapját. A jeles évforduló alkalmából jelenteti meg a Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. az író novelláiból készített egyedi válogatáskötetet. A tízezer példányban megjelenő művet a magyar középiskolások és a felsőoktatásban tanuló diákok kaphatják meg.

A magyar piacot is meghódítják a nyugat slágerkönyvei

Izgalmas és letehetetlen slágerkönyvek, amelyek már a londoni és New York-i olvasóközönséget is meghódították. Ezeket lapozzák a nagyvárosok metróin és a parkokban is, most pedig Magyarországot is meghódítják.

Bookline Bookline könyvcsere pontok már tíz helyszínen az országban

A Bookline 2021-ben indította el könyvcsere programját, a Lapozót, aminek segítségével a könyvkereskedő elősegíti az olvasás élményének megosztását és nem utolsósorban a már nem használt kötetek újrahasznosítását. A Bookline Lapozók először Budapesten jelentek meg, de a pozitív fogadtatásnak köszönhetően idén már hét megyében, tíz helyszínen, többek között Győrben, Pécsen, Szegeden, valamint Debrecenben is találkozhatunk velünk.

Könyvfesztivál

Magvető a könyvfesztiválon

Szeptember 29. és október 2. között ismét könyvfesztivál a régi-új helyszínen, a Millenárison! A Magvető újdonságait a Líra Könyv standjánál (G. épület 9. stand) találják az olvasók.

Hét szerző sajátította ki az ötven legkeresettebb könyv listáját

A Bookline havonta megjelenő sikerlistái alkalmasak lehetnek arra, hogy nyomon kövessük, mikor és milyen könyvek iránt érdeklődnek az olvasók. Különösen látványos a változás akkor, amikor a nyári hónapokat felváltja az ősz. Az augusztusi sikerlistán továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek a romantikus történetek, de már megjelennek az önismereti írások, amiket a tél közeledtével egyre többen keresnek. Az augusztusi összesítés érdekessége, hogy a lista csaknem fele, tizenhét alkotás, mindössze hét szerzőhöz köthető.

Egy Menő könyv

A Menő könyvek szeptemberi újdonsága

Az első szerelem megismételhetetlen - legalábbis annak kellene lennie. Tényleg olyan lesz, amilyennek elképzeltük? Elsöprő generációs első élményekről is szól Horányi Hanna Zelma új ifjúsági regénye. A Rólad/Neked-sorozatban fiatal szerzők írnak fiatal olvasóiknak.

Mutatunk egy könyvet

Papirusz - A könyvek története az ókori világban

Irene Vallejo többszörösen díjnyertes műve barangolásra hív a szavakat téren és időn átmentő lenyűgöző találmány, a könyv világába. Bemutatja, hogyan készített könyvet az ember füstből, kőből, agyagból, nádból, selyemből, bőrből és fából, míg végül eljutott e-könyvolvasójáig.

Hamarosan

Márton Evelin: Farkashab

Írók Boltja, szeptember 28., 17:00

A kötetet bemutatja Wirth Imre.

Könyvbemutató A Habsburgok című kötet szerzőjével

Millenáris - Európa Pont, október 1., 12:00

Az idei Könyvfesztivál vendége lesz Martyn Rady, angol történész, akivel Szeder Kata beszélget legújabb kötetéről október 1-én, szombaton, 12 órakor a Millenáris Európa Pont nevű helyszínén.Martyn Rady brit történész évtizedek óta foglalkozik régiónk politikai viszonyaival, történelmével és uralkodóival. Már az első könyvét is a középkori Budáról írta. Tavasszal megjelent kötetében nem kisebb feladatra vállalkozik, mint a Habsburg-ház közel ezeréves történetének bemutatása. Szellemes, olvasmányos stílusban veszi sorra a Habsburg uralkodókat és a dinasztia ismertebb tagjait. A könyv lapjain feltárul előttünk Európa utóbbi ezer évének történelme, a történelmi konfliktusok teremtette válaszutak, valamint a Habsburg királyok és császárok döntései, amelyek nemritkán évszázadokra meghatározták alattvalóik életét.A Nyugati tér blog interjújában eddigi pályájáról és az új kötetről is mesélA beszélgetést követően a szerző a Libri Könyvesboltok standján dedikálja a könyvet.  

Beszélgetés Nádas Péterrel

Kristály Színtér, október 2., 19:00

Nélkülözhetetlen Allen Ginsberg

Írók Boltja, október 3., 17:00

Fordító:Fenyvesi Orsolya, Gyukics Gábor, Schultz JuditA beatgeneráció egyik legismertebb költője és írója, Allen Ginsberg nemcsak publikált művei, hanem emberi jogi aktivista tevékenysége révén is nemzetközi hírnévre tett szert, aki a szexuális forradalom, a buddhizmus és a keleti vallások, valamint a társadalmi normákkal való szembeszállás mellett szállt síkra – jóval megelőzve korát.  

Bartis Attila-est

Müpa (Üvegterem), október 3., 20:00

Km.: Fekete Ernő (színművész), Darvas Kristóf (zongora), műsorvezető-házigazda: Jánossy Lajos Az 1968-ban Marosvásárhelyen született, 1984-ben Magyarországra áttelepült Bartis Attila a kortárs magyar irodalom egyik legsokoldalúbb alkotója. Író, fotográfus, színházi szerző, mindegyik műfajban a legjobbak közül való. Évekig Jáva szigetén élt és alkotott. Már huszonhét évesen megjelentetett bemutatkozó regénye, A séta (1995) és három évvel később napvilágot látott novelláskötete, A kéklő pára is komoly sikert aratott, de az igazi áttörést A nyugalom című regénye (2001) hozta meg számára: attól kezdve a kortárs irodalom első vonalában tartja számon a szakmai közvélemény és népes olvasótábora egyaránt. Anyám, Kleopátra című drámáját 2003-ban hatalmas sikerrel mutatták be a Nemzeti Színházban Garas Dezső rendezésében, Udvaros Dorottya főszereplésével. A nyugalom című regényéből Alföldi Róbert rendezett filmet. Az Élet és Irodalomba egy éven át írt tárcáit A Lázár apokrifek című kötetében (2005) adta ki. Könyveit több nyelvre is lefordították, fotóművészként számos hazai és nemzetközi kiállításon szerepelt (Dorottya Galéria, Vintage Galéria, Mai Manó Ház). Többek között József Attila-, Déry Tibor-, Márai Sándor-, Babérkoszorú-díjas; 2016-ban elnyerte a Libri közönségdíját is. Bartis Attila a nyilvánosság előtt ritkán szereplő szerzők közé tartozik - a vele való találkozás már csak ezért is kihagyhatatlan alkalomnak, maradandó élménynek ígérkezik.

Jön, jön, jön!!!

27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Millenáris, szeptember 29.-október 2.

2022-ben szeptember 29. és október 2. között kerül sor az év legnagyobb magyarországi nemzetközi könyves eseményére Az immáron 27. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. A Fesztivál a Millenárison, igényes környezetben, könnyen megközelíthető, központi helyen, még korszerűbb és szebb kiállítóterekkel várja a látogatóit. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, akik közül a díszvendég - idén Szvetlana Alekszijevics - veheti át Budapest Főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat. Évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása. Eddig Lengyelország, Csehország, Olaszország, Franciaország, Németország, Oroszország, Spanyolország, Kanada, Kína, Románia, Izrael, az Európai Unió, Észak-Európa országai és Törökország fogadták el a fesztivál meghívását. Két évvel ezelőtt a magyar szervezett könyvpiac 220 éves évfordulóját ünnepeltük. A 2016-os könyvfesztivál díszvendégeként Szlovákiát köszöntöttük Budapesten. 2017-ben a visegrádi négyek közelgő magyar elnökségének apropóján Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen mutatta be kortárs irodalmát és kultúráját. 2018-ban Szerbia, 2019-ben pedig Norvégia volt a díszvendégünk. Az idei fesztivál fókuszában a szlovák irodalom és annak magyarországi reprezentációja fog szerepelni. A Fesztivál keretein belül rendezzük meg az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíró tehetségeit bemutató, nagy sikerű Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját. A rendezvény az Európai Unió 27 országának közös elhatározásából, együttes vállalkozásaként szerveződik. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői (25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész) részvételével kulturális programok sokaságát kínálja: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket. A Fesztivál természetesen könyvszakmai és üzleti fórum is, a régió könyvpiaci problémáival kapcsolatos szakmai tanácskozásokkal, konferenciákkal, az olvasáskultúrát középpontba állító előadásokkal. Népszerű programunk a Könyvtáros Klub, a több száz könyvtárost megmozgató szakmai fórum. A Könyvfesztivál a nagyközönség számára nyitott vásár, évente több tízezer látogató fordul meg a pavilonok körül, ahol közel 50000 kötet és több száz újdonság közül válogathatnak. A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat a Millenáris D épületében.

olvasnivaló

Gyerekeknek

Könyvfesztivál

Könyvfesztiváli újdonságok a Pagonytól

A Pagony kiadó számtalan újdonsággal jelentkezik a szeptember 29. és október 2. között megrendezésre kerülő Könyvfesztiválra, így kicsiktől kezdve a kamaszokig mindenki talál magának friss olvasnivalót.

A Manó Könyvek szeptemberi újdonságai

Vidáman indul az ősz Malaccal és Libával, akik bungit építenek és szakácskodnak Tóth Krisztina sorozatának legújabb részében, az új Nyúl Péter-mesekönyvben pedig nemcsak történeteket találhattok minden évszakra, de játékötleteket is.

A Menő könyvek szeptemberi újdonsága

Az első szerelem megismételhetetlen - legalábbis annak kellene lennie. Tényleg olyan lesz, amilyennek elképzeltük? Elsöprő generációs első élményekről is szól Horányi Hanna Zelma új ifjúsági regénye. A Rólad/Neked-sorozatban fiatal szerzők írnak fiatal olvasóiknak.

Nem csak édesszájúaknak!

Megjelent a Pavlova kisasszony és a dobostorta