Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)

Bakancslistához adom
Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, krimi, kalandfilm, 109 perc, 2020

Értékelés:

116 szavazatból
Szerinted?

Harley Quinn (Margot Robbie) sosem volt jó kislány. Sem normális. De amióta Gotham legizgalmasabb nője szakított Jokerrel, megváltozott benne valami.
Feladja addigi magányát, és három nem kevésbé életveszélyes barátnőjével, Fekete Kanárival, Vadásznővel és Renee Montoyával indul újabb kalandokra. És amikor egy gonosz maffiavezér elrabol egy fiatal lányt, úgy dönt, társnőivel együtt kipróbálja, milyen érzés, ha egyszer a jó oldalon harcol.
Hát, furcsa. Lehet, hogy nem is bírja így sokáig.

A gyönyörű Margot Robbie egymástól egészen különböző szerepkörökben bizonyította már, milyen nagyszerű színésznő, de a legnagyobb dobása Az Öngyilkos Osztag-hoz kötődik. A megzabolázhatatlan, gátlástalan, vad és szexi képregényfigura, Joker menyasszonya, Harley Quinn most igazi főszereplőként tér vissza.
Bemutató dátuma: 2020. február 6. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Harley Quinn
Black Mask
Helena Bertinelli / Vadásznő
Dinah Lance / Fekete Kanári
Victor Zsasz
Renee Montoya

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Vestergaard XXL okt. 16. 20:11:40 1/10
1/10
Nagyon fos.
Pont.

(azt nem értem egyedül, hogy egy MEW kaliberű nő miért adta hozzá a nevét?)

Bidi Badu aug. 22. 20:55:38
Gagyi az egész szar
2/10
sorozatneked.hu máj. 17. 23:06:19 2/10 Előzmény Borosdugó
2/10

Két szót kerestem a film alatt, ami jól leírja az egészet, ez pedig a kínos és az unalmas. Leginkább a nyomozónő nem illett a csapatba. DC-nek valahogy nem jön össze ez a szuperhősösdi. Még a leggyengébb Marvel is fényéveket ráver erre. Nekem anno az Öngyilkos osztag úgy ahogy tetszett, lehet újra megnézem, hogy felfrissítsem az emlékeimet, de belőle kiemelni Harley Quinnt olyan lett, mint amikor Joeyt kiemelték a Jóbarátokból. Ha bejöttek a Marvel filmek, akkor nagy valószínűséggel ez nem fog tetszeni.
8/10
Böhöm ápr. 02. 20:30:49 8/10
Bár mondanivaló nyilván nincs, nem is kell ebben a műfajban. A maga kategóriáján belül tekintve rá erős 8-as produktum: szórakoztató, fordulatos, látványos, egyedi stílusú. Elvégre a legjobb sörtől sem várunk a legjobb borokra jellemző karaktrert, sokszínűséget, de azért mégis szeretünk néha egy- két korsó mellett lazítani, nem igaz?
6/10
sexykex febr. 03. 11:38:59 6/10
Ha nem küzdöttem volna mindvégig az Álommanóval, aki szeretett volna magával ragadni az igazi mesék birodalmába, talán jobban tetszett volna ez a műmese. Hiszen végül is aranyos történet a DC képregények stílusában előadva. Én csípem az „emancipuncikat”, különösen, ha ilyen jó bőrbe bújtak, mint amilyen Margot Robbie-é. Valószínűleg kénytelen leszek valamikor újranézni, hogy a vaskos mondanivaló minden szalonnácskáját kiélvezhessem.
9/10
nefefe jan. 31. 22:00:38 9/10
Félve álltam neki, mert a kommentekből az derült ki, hogy nagyon megosztó a film, az 1 pont váltakozik a 10 ponttal. A film besorolása inkább akció-vígjáték. Szerintem a maga őrült módján nem volt rossz film. Szórakoztatóan akciódús, jól megkoreografált jelenetekkel. Persze itt nem kell semmit komolyan venni, egyszerűen élvezni kell a látványt. Robbie hozta a formáját, viszont McGregort furcsa volt ilyen szerepben látni. Summa summarum: meg kell nézni, és döntse el mindenki maga, hogy tetszik neki vagy sem. Aki szereti a Marvel-féle filmeket, annak biztos tetszeni fog. Aki meg nem, az minek nézi meg? Én csak ajánlani tudom. És biztos lesz folytatás.
1/10
Borosdugó jan. 17. 17:23:03 1/10
Még lemaradt: utólag néztem meg, hogy Margot Robbie a film egyik producere. Saját objektív megfigyelésem szerint a színészeknek a produceri munkában növekvő részvételével arányosan csökken egy film vagy sorozat minősége, nézhetősége, és szerintem itt ez is hozzátett az egészhez (negatív értelemben).
1/10
Borosdugó jan. 17. 16:39:09 1/10
Már az Öngyilkos osztagról is az volt a véleményem, hogy többet költöttek a színészekre, mint forgatókönyvre, de ott a sok színész miatt ez érthető (is lehetett volna). Na de a Ragadozó madarak tucatnyi híres ember nélkül hoz még alacsonyabb színvonalat. Unalmas, erőltetett, minden, csak nem vicces, néha gagyi film, igazi sztori és rendes katarzis nélkül. Gyakorlatilag összefüggéstelen dolgok vezettek el a háromtagú csoport létrejöttéhez. Lehet, hogy igyekeztek HQ belső világába helyezni, de ez így élvezhetetlen. Ugrálunk össze-vissza, kevés dolog van normálisan elmagyarázva, a töményen a képünkbe nyomott feminista máz pedig csak ront az egészen, és inkébb szurkolok HQ bukásáért, mert nem tett semmit (a többi nő se), amiért szerethető vagy legalább rokonszenves lett volna. Túl sokszor nyomják fullba a kretént, értem én, hogy a régi filmek által sokszor bemutatott hülye és nőgyűlölő rendőrökkel le kell számolnia egy nőnek egyedül egy babzsáklövő puskával, mert csakis így lehet hiteles egy női egyenjogúságért (?) vívott filmes harc, de a hülyeségnek is van határa (a "recepciós" rendőr a riasztó bekapcsolása vagy elbújás helyett inkább felállva akar pisztolyt rántani, hogy látható célpont legyen, de utána is minenki békésen diskurálva várja, hogy HQ elinitézze őket). Semmi bajom a nőkkel, a női hősökkel akármilyen univerzumból (Supergirl, Wonder Woman), de ne úgy legyen valaki egyenjogű, hogy mindenki más hülyének van beállítva. A hangjával győző csaj a végén adott egy kis képregényes érzést, de a film teljesen hétköznapinak igyekezett eladni magát, nem értem, miért volt erre szükség.
A Deadpool mellett labdába sem rúghat. Ez nem "tisztelgés", sem "görbe tükör" vagy "karikatúra-kifigurázás", ez egy hatalmas katyvasz. Akik fikázzák azokat, akiknek nem tetszett, pedig pontosan ugyanazt csinéljék, mint a film, bár gondolom nekik pont ezért tetszik. Férfi színészekkel se lett volna semmivel sem jobb az egész.
6/10
statham jan. 15. 23:20:23 6/10
Margot Robbie dilinyós karaktere miatt egyszer mindenképpen érdemes megnézni...
1/10
Findzs 2020 dec. 10. - 15:28:18 1/10
A pontszámok tükrözik a filmet.
De sajnos még így is túl van pontozva.
3/10
8/10
idõjós1010 2020 nov. 06. - 18:43:05 8/10
Ezt a karaktert elvileg egy az egyben kellett volna kiemelniük az Öngyilkos osztagból, de gondolom, hogy egy full negatív figurát önmagában nem mertek bepróbálni főszerepben, ezért ez az amúgy totál lelketlen nő, dobogó szívet növesztett a mellkasában, miközben nem tűnt el nyomtalanul az eredeti karakter sem. Nekem alapvetően tetszett a film. Jobban bejött így a figura, mert tényleg szerethető lett, de picit azért azt éreztem, hogy végbement egyfajta merénylet ellene, miközben erősen felemás érzésekkel voltam anno az öngyilkos osztag felé. Amúgy látványos volt, pörgős volt, és humoros.
10/10
Ákos Varga 2020 okt. 24. - 19:47:11 10/10
Jajj istenem, itt is puha férfiimitátorok, férfinak látszani akaró gyenge szarok emancipunciznak, pedig ez a film egyrészt görbe tükröt tart nekik, másrészt a humorában Rejtő Jenő is felismerhető. Itt még a karikatúrát is kifigurázzák, de ehhez már kell némi humorérzék és IQ. Ami ,meg ez előttem szóló által felsorolt "szemetelés, igénytelenség, maszkulin viselkedés, trágár beszéd, ivászat, szemetelés és szándékos károkozás, agresszió" nagyon sok magas pontszámú filmben megtalálható. Csak persze férfiak által elkövetve. Az persze tetszik ugye? Szánalmas fotelseggű internet harcosok, akik beszarnak az erős nőktől. A mama is ilyen volt veletek?
3/10
APBT 2020 aug. 16. - 23:11:55 3/10
Ha nem találsz mást estére, akkor sem... Nem is tudtam, hogy egy emancipunci legfőbb ismérvei a szemetelés, igénytelenség, maszkulin viselkedés, trágár beszéd, ivászat, szemetelés és szándékos károkozás, agresszió. Bravó.
Az hogy nulla történet, zagyvaság és 45 kg-os nők darálnak benne, már hétköznapi.
1/10
Csodálatos Pukkandúr 2020 júl. 13. - 18:54:07 1/10
Korábban sem voltam oda ezekért az idióta képregény-feldolgozásokért, moziban utoljára Batman filmért fizettem még a 90-es években. Ezek tipikusan olyan filmek, melyekért egy fillért sem szabad fizetni, de letöltve azért arra jók, hogy kikapcsolja magát velük az ember egy-két órára. Na ez a film még erre se jó, zagyva, verekedős feminista propagandafilm, idióta karakterekkel, unalmas párbeszédekkel és érdektelenségbe fulladó, bugyuta sztorival. Engem rendesen felidegesített.
Ewan Mcgregor miatt szedtem le, hiba volt. Sose láttam ilyen szar filmet, 0/10.
mojoking 2020 jún. 01. - 11:42:00
6/10. Igazából 7-est akartam adni, csak hogy fikázzam azokat, akik itt fintorognak, és minőségről mernek papolni szuperhősfilmek esestén, de SPOILER amikor a csaj a hangjával elpusztitja az összes gonoszt SPOILER OFF, egész egyszerűen leolvasztotta az agyamat, és elég sok idő kellett, mire el tudtam fogadni, hogy ezt a szart nem vágták ki, már a legelső verzióból.....
10/10
Kozeluha 2020 máj. 31. - 23:11:53 10/10
Az előzetes átverés! A film nagyon jó! Vicces, akció dús, kellőképpen zakkant. Egyáltalán nem egy csajbanda a világ ellen, bár valóban a nőket helyezi a középpontba. Pontosabban erős női DC karaktereket mutat be, de külön-külön. Nekem nagyon tettszett a film!
10/10
Laca77 2020 máj. 12. - 22:35:36 10/10
Nem rossz film ez egyáltalán.Itt rengeteg negatív kritikát kap.Ilyen világot élünk egyeseket nem lehet érteni :-D
1/10
3,14159 2020 ápr. 17. - 14:51:54 1/10
Irritáló értelmetlen propagandafilm. Ez a menő. 2 órában bemutatni, 30 kilós nők hogy vernek szét pusztakézzel férfiakat. Szánalmas. Fél óra után kikapcsoltam.
7/10
King Diamond 2020 ápr. 16. - 23:06:40 7/10
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Az Öngyilkos osztag óta nem láttam egyik DC-filmet sem, nem is vagyok benne a DC Comics-univerzumban. Ennek ellenére, nekem az Öngyilkos osztag tetszett, és nem csak Harley Quinn karaktere miatt. Persze, ő volt az egyik legjobb ott is. Nem ismerem a Ragadozó madarak csapatot sem a képregényekből, így csakis a fimről írok, amit még januárban, 4DX-ben néztünk meg a moziban, ami azért nem keveset hozzáadott az élményhez. Úgy összességében nézve sem volt rossz, a történet, színészek, akciók, zenék, poénok, magyar szinkron, valamint a látvány, ami nagyon jó. Nekem igazából két hiányérzetem volt leginkább: az egyik maga Joker karaktere, de nem Phoenix-karaktere (azt a filmet nem szabad semelyik másik DC-képregényfilmhez hasonlítani; még nem írtam róla, pedig már decemberben láttam, lassan eljön annak is az ideje), hanem az Öngyilkos osztag Jokere; mivel gyakorlatilag minden magyarázat nélkül kezdődik úgy a film, hogy Harley szakított Jokerrel, aki egyszer sem tűnik fel, pedig az Öngyilkos osztag hogy ért véget ugye...és attól függetlenül, hogy maga a film, mint a címe is mutatja, már nem róla szól..
A másik pedig, hogy nem nagyon ismerjük meg a többi "Ragadozó madár karaktert". Jó, itt vannak, némelyiknek elhangzik a neve, nickneve is; ám attól függetlenül, hogy ez Harley Quinn filmje, többet is megtudhattunk volna legalább még a másik három csajról (talán majd a folytatásban, ha lesz). Margot Robbie most is zseniálisan hozza a szerepet. Ewan McGregor karaktere is jó, hogy ott van, meg ő a negatív, de, hogy kicsoda is ez a "Fekete maszk", azon kívül, hogy ő az ügyeletes rosszfiú, az kevésbé derül ki (nyilván, gondolom, ha ismerném a képregényeket, akkor tudnám ki az..). Szerintem egyáltalán nem volt kínos, stb., inkább poénos, jó néhány helyen. A magyar címe pedig nagyon ötletes, szinte az eredeti tükörfordítása, le a kalappal a fordító előtt. A 4DX hozzátett az élményhez, így a közepes filmtől jobb lett valamivel. Amennyiben lesz folytatása, valószínűleg meg fogom nézni. Moziban, 4DX-ben megérte megnézni.
7/10
1/10
Man3 2020 ápr. 13. - 14:41:58 1/10
Ez borzalmas volt.Életem legrosszabb dc filmje.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu