Zöld könyv - Útmutató az élethez

Bakancslistához adom
Green Book
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dráma, 130 perc, 2018

Értékelés:

223 szavazatból
Szerinted?

Tony Lip egyszerű, ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az „előbb ütök és csak aztán kérdezek” módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.
Bemutató dátuma: 2019. február 21. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Hozzászóló János okt. 05. 21:33:04 7/10 Előzmény DeathAdder
Az ugye megvan, hogy az Ace Venturában nem rögbi, hanem amerikai foci csapat van? ???? De amúgy igaz amit írtál.
7/10
Hozzászóló János okt. 05. 21:30:43 7/10
Nehezen indul be, de aztán nem rossz. Egyszer meg lehet nézni, van annyira szórakoztató. De messze nem érdemelt Oszit. Egyértelmű, hogy csak a túltolt PC miatt kapta meg.
8/10
Greta21 szept. 11. 00:48:53 8/10
Nem rossz film, jónak mondható. Inkább engem is bosszantott, hogy ennyire tudatlannak hiszi az embert a rendező, hogy mindent a szánkba tol, mintha kiscsoportos ovisok lennénk. Végig egy matamatikai képlet járt az eszemben: Számolás joga ( igaz történet alapján-ennél 1000x jobb) + Életrevalók ( szintén) = Zöld könyv ( gyengébb mindkettőnél) De kellemes film, hangulata is egyedi . Viggo elképesztő volt benne, nekem hatalmas újdonság, fantasztikus élmeny. Miatta érdemes volt megnézni.
8/10
sawyerx szept. 09. 11:19:00 8/10
Kellemes film, se több, se kevesebb.
És végre nem tolják túl a rasszizmust, mégis átjön, amit mutatni szeretne.
A színészek is jók, de nem maradandóak, nem lesz a mondatokból szállóige, nem cseng a fülemben a zenéje, de jó kis film volt, talán pár év múlva még újra is nézem.
Hogy valóban az év filmje, azt nemtom, de a mai felhozatalok közül végre azt mondom erre, hogy megérte.
8/10
10/10
Loki a gonosz szept. 06. 15:38:58 10/10
Remek film, remek alakitásokkal! A film mondanivalója is eljut a nézőhöz. A képi világa is sokat dob a filmen.
9/10
Richard Kovács szept. 02. 11:20:11 9/10
Tetszett! Jól alakít a 2 főszereplő. A mondanivaló is átjött.
bub1 aug. 21. 15:23:54
na azé itt az előttem szóló kicsit túl tolta a bringát.. de le a kalappal ez egy jól összerakott film. Vigo szenzációs benne, de ez a csokira is igaz . A látványvilága kiemelkedő, talán a forgatókönyv haloványabb a kelleténél. Kötelező darab! 8-as
10/10
inglorius júl. 21. 00:26:23 10/10
Az évtized, ha nem az évezred eddigi legnagyobb alkotása. Ez már nem filmművészet, annál valami sokkal több! Minden érző embernek kötelező darab! Félelmetes, ahogy a kezdeti könnyed poénok átváltottak drámai jelenetekké, ahogy szembesültünk a hideg, zord, fájdalmas valósággal.

ha nem lett volna Happy End, felkötöm magam :)


554:554 júl. 13. 21:10:28
Tetszett, jó film volt, de többször nem nézném meg.
10/10
VadBogesz júl. 13. 20:26:50 10/10
Szuper! Vééégre valami jóóóó! :) 10/10
10/10
Kuvasz1 júl. 12. 22:45:45 10/10
Rég láttam ilyen jó filmet. 10/10.
9/10
Dancs1229 júl. 11. 23:47:34 9/10
1x nézhetős,de jó film volt. 10/8
Schwachta Szókratész júl. 11. 11:54:46 Előzmény gyereamozibabe
Koppintás?!?! Semmi egyediség?!?!
Rengeteg szagértő megírta már itt, hogy márpedig ennek a történetnek minden másodperce színtiszta igazság, és aki ezt nem hiszi (sőt, nem tapsol elég lelkesen), az egy korlátolt hülye náci. Úgyhogy futás gyorsan az érzékenyítő tolerancia táborba!
5/10
gyereamozibabe júl. 09. 00:44:42 5/10
Ez egy kifordított Életrevalók koppintás. A levéldiktálás... aztán az aktuális zenészek nem ismerése. És a szerencsekavics elcsenése (vs Fabergé tojás) Fáj nézni, hogy semmi egyediség nincs az ilyen amcsi gondolatkoppintásokban. Cserébe ömlik a PC-kompatibilis sci-fi. A "tanult fekete" oktatja a bunkó fehéret.. édes istenem.. A franciák mennyivel közelebb voltak a VALÓSÁGHOZ, és mégis mennyivel szerethetőbb volt az a film. És nem tette a nézőket rasszistává. Az amcsik mániákusan reszketnek ettől. Bosszantó film.
Andriska07 júl. 02. 18:12:04
A film nagyon jó volt. Viszont nem kell túl éles szeműnek lenni ahhoz, hogy észrevegyük, a kor idióta tendenciáját lovagolja ez is csak meg. Ebben a filmben szó sincs arról, hogy a két főszereplő között egyenlőségjel lenne, az inga messze kilengett ezúttal is. Minden népcsoportban vannak normális, komoly, elismerésre méltó emberek. A baj ott kezdődik, hogy a csoportokon belül ez az arány teljesen más és más, s ott folytatódik, amikor a ritka esetek alapján (lásd filmbéli leosztás, tip-top fekete, ősbunkó fehér) akarják ráerőszakolni a nézőre a nézeteket. Mert aminek ma tanúi vagyunk, az ráerőszakolás, nem pedig józan és objektív bemutatása adott kor problémáinak.

S a tolerancia felkent prófétái megint csak azt bizonyítják be az agresszív visszaszólásaikkal itt a fórumon, hogy valójában ők a legintoleránsabbak. Aki nem ért egyet velük, az egy szemét náci, köcsög, f*sz...stb.
Schwachta Szókratész júl. 01. 23:36:49 Előzmény Bear99
Bizonyára tisztában vagy vele, hogy kik (milyen származásúak) voltak azok a rabszolga kereskedők, akik anno Amerikába szállították a feketéket, és mesés vagyonra tettek szert ebből (is). Bár a muszlimok is nagy rabszolga kereskedők voltak, szívesen üzleteltek szemita testvéreikkel, és ad a történetnek némi pikantériát, hogy a fekete törzsfőnökök is eladták az ellenséges törzsekből való foglyaikat rabszolgának, vagy ha az volt praktikus, a saját népüket is.
De talán azzal sem mondok újat, hogy a hollywoodi filmipart is ezek uralták/uralják, vagyis mind a régi, mind az új filmek egyaránt az elképzeléseik és ízlésviláguk szerint készültek/készülnek.
Nos, szerintem ennek a társaságnak a bűneiért nem kellene KOLLEKTÍVEN bűnhődnie az összes fehér embernek.
Tudnál ajánlani filmeket, amikben a feketéket lejárató jelleggel negatívan ábrázolják? Bár nem film, de a Varázsfuvolából Monostatos? Azóta polkorrekt módon már ő is fehér lett.
Teddy Daniels júl. 01. 08:40:23
Amerikában ami a rasszizmusról szól azt díjakkal kell jutalmazni, ez már nem meglepő.
Ettől függetlenül ez egy jó film volt, nekem különösen V. Mortensen játéka tetszett.
Nem tudom, hogy valójában a fekete zongorista meleg volt-e, de az nem kellett volna az amúgy is lerágott csontra.
Bear99 jún. 29. 23:24:35 Előzmény Schwachta Szókratész
Ismered a történelmet? Ha nem , javaslom kezdj hozzá, de alaposan. Bűntudatkeltés? - Van mire bűntudatnak lenni.

Ha pedig a filmművészetben is elmélyedsz az intellektusod segítségével, akkor megláthatod, hogy a feketék szerepe évekig arra a prototípusra van felépítve amit Te most megfordítva hiányolsz. :)
DeathAdder jún. 26. 02:35:16
Amúgy vajon milyen lenne 2019-ben Ace Ventura ha rájönne hogy Einhorn az Finkle? kizárt hogy tus alá állna, budiba hányna, rohanna fogat mosni, wc pumpázná az arcát és felgyújtaná a ruháit.
Vagyis de :D csak más lett volna a sztori, Ventura egy imádnivaló homoszexuális fekete csávó lenne, női rögbi csapat lett volna, és nem az derült volna ki hogy Einhorn az Finkle, hanem hogy Finkle az Einhorn :D az meg ugye alap hogy Finkle és Einhor is büdös suttyú fehér lenne.
DeathAdder jún. 26. 02:22:51
Az oszkár díjhoz manapság ez a tökéletes forgatókönyv annyi biztos, TERMÉSZETESEN meg is kapta. Természetesen ezúttal is adott a jó fej, szimpatikus, jószívű fekete csávó aki ráadásul meleg is, meg a suttyó antipatikus műveletlen zűrös fehér. Hányni tudnék hollywoodtól.
A film amúgy tényleg jó, bár erősen fel van hájpolva, de végig lekötött, tényleg nagyon jó volt.
Összes hozzászólás
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás