Alice Csodaországban

Bakancslistához adom
Alice in Wonderland
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai fantasztikus film, 101 perc, 2010

Értékelés:

668 szavazatból
Szerinted?

Alice tizenkilenc éves, felnőtt lány. Férjhez akarják adni, ám egyetlen porcikája sem kívánja, hogy a csúnya, ellenszenves fiatalemberhez menjen hozzá. Szerencsére a lánykérést megzavarja a Fehér Nyúl felbukkanása. Alice persze utána iramodik, és hamarosan újra annál a bizonyos üregnél találja magát, amelybe sok évvel ezelőtt beleesett. A történelem ismétli önmagát, Alice megint Csodaországban találja magát. Ám Csodaország már nem olyan, mint régen. Az első látogatása óta minden a feje tetejére állt. Ő az egyetlen, aki megszabadíthatja a világot a zsarnok Vörös Királynő rémuralmától.
Bemutató dátuma: 2010. március 4. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb smink és maszk
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb látványtervezés
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb jelmeztervezés
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb jelmeztervezés: Colleen Atwood
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb vizuális effektusok jelölés
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb látványtervezés jelölés
 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb vizuális effektusok jelölés
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb filmzene jelölés: Danny Elfman
 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb filmzene jelölés: Danny Elfman
 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Johnny Depp

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
deadscott 2023 aug. 06. - 20:55:01 4/10
Ez a Mia Wasikowska valami ritka ronda nő. És nem csak ronda, de ellenszenves is. A CGI az olyan CGI. A történet meg - voltak elemek, amik hasonlítottak Lewis Carroll művére.
bsand 2018 máj. 27. - 15:23:46
a legjobb változat egy orosz rajzfilm volt ebből a meséből
Kit Fisto 2017 dec. 28. - 13:16:59
Scrap . Komoly törekvések vannak az Alice mese darkosítására, (lásd videójáték vonal is) de aki szereti az eredeti történetet, az úgysem vevõ rá. Igaz, Alice eredetileg szõke, de végülis ez nem fontos. Van egy 1999-es verzió is Nick Willing rendezésében, Tina Majorinoval a fõszerepben. Szerintem a legjobb adaptáció, mivel tökéletes, nem is lehetne jobb. A további szereplõk a filmben: Robbie Coltrane, Whoopi Goldberg, Christopher Lloyd, Sir Ben Kingsley, Pete Postlethwaite, Peter Ustinov, Miranda Richardson, Gene Wilder. Ezt a kiváló filmet 100-300ft-ért árulják papírtokban a bevásárlóközpontokban. Aki látja vegye meg, kincs fillérekért.
6/10
Nira1900 2015 aug. 04. - 22:59:05 6/10
A legnagyobb erénye a filmnek a gyönyörû látványvilág, a mesés jelmezek...minden kockakõ a helyén van. De nem lehet ráfogni a "folytatásra", hogy Lewis Carroll-lal fel tudná venni a versenyt, jobb lett volna az eredetinél maradni.

Matt Lucas-t örömmel ismertem fel a két apró dagi szerepében, vannak a filmben csodálatos, apró részletek... Meg unalmasak. Ez a Jeanne d'Arc-os harcos vonal engem nagyon irritált.

Alice-nek még valóban sokat kell tanulnia az életben, ha már mint felnõtt lány arra is csodálkozó szemeket mereszt, hogy egy hernyó bebábozódik.... :)
2/10
Owl 2014 máj. 29. - 21:37:09 2/10
Részemrõl rettenetes volt. A látványvilág tetszett, de ami kijött a filmbõl, az nagyon nem. Nem viszonyítok a könyvhöz, semmilyen elõzményhez, ez a film a saját lábán egy bukta: valami mese lenne, de nem az, inkább kellemetlen, idegbeteg karakterek tobzódása. A keret történet is lehangolóan jellegtelen, és a végén, amit kapunk a hajókázással, felteszi a koronát. Az eleje és a vége nem kapcsolódik a közepéhez. És mi a közepe? Félmondatokban kommunikáló szereplõk futkosnak ide-oda, nincs valójában történet. Nem jött át semmiféle üzenet, ha volt egyáltalán. Többször próbáltam végignézni, hol elaludtam rajta, hol pedig idegesített és kikapcsoltam. Aztán végig szenvedtem, de nem kellett volna, amilyen gagyi az eleje, olyan a vége. Nagy csalódás, mert nekem tetszik a kifordított humor és vevõ vagyok a nem átlagos filmekre is. Csak a látvány miatt kap 2 csillagot.
Damill 2014 ápr. 05. - 14:52:44
Te azon idióták közé tartozol, akik számára minden kritika megfogalmazása egyenlõ az irigységgel. A film szép, a színészek jók, csak épp a forgatókönyv olyannyira elbaltázott, hogy arra szavak nincsenek. Az elsõ háromnegyede sima másolata a rajzfilmnek, a finálé, ami inkább nevezhetõ valami kötelezõ bossharcnak, annyira bûzlik az ötlettelenségtõl ezzel a fantasyszerû sárkánnyal, mint egy napon felejtett pálpusztai sajt.
1/10
Luczapanna 2013 okt. 30. - 23:53:17 1/10
annyira, de annyira gyenge, még bele is aludtam. Hogy kinek készült, rejtély számomra.
4/10
zocimike 2013 okt. 06. - 15:04:21 4/10 Előzmény ThePhoenix
Picit félreérted az általam írtakat. Egyáltalán nem lenne jobb a film, ha leszednénk róla a látványvilágot, sõt.. Csak a történet, amire rá van építve a látványvilág, na az nagyon gyenge. Lehet, hogy nem önmagában gyenge, viszont az eredeti történethez vagy a korábbi feldolgozásokhoz képest mindenképpen az. Nincs benne varázslat. Ez olyan mint ha valaki akar csinálni egy jó csokoládétortát, tesz rá sok tejszínhabot, meg gyümölcsöket (amiket szeretünk), megszórja csokireszelékkel és egy nagyon gusztusos torta lesz kívül-belül, viszont a tésztájába nem sok kakaót rak, hanem a barna ételfestéktõl lesz fekete a tésztája. Torta és úgy néz ki mint egy csokoládétorta, de nem az, nem finom...bocs. Ez a mûfaj nem kompatibilis ezzel a történettel. A szereplõk túl racionálisan gondolkodnak, a story sablonos, kiszámítható.
ThePhoenix 2013 okt. 03. - 00:04:10
Ezerszer megfogadtam már, hogy nem olvasok hozzászólásokat semmilyen filmhez, de most mégis belenéztem... És tudtam elõre, hogy ez lesz a vége... Miért kellene bárkinek is leszednie a kép- és hanghatásokat? Azt írják itt néhányan, hogy ha lehántanánk ezeket a filmbõl, nem maradna semmi. Hát igen. A világ már csak ilyen: ha levennéd a színeket, minden növény szürke lenne, ha nem hallanál hangokat, minden madár néma volna. Hogy akkor mi maradna? Igaz, hogy süketen és vakon is meg lehet találni az élet értelmét, igen, ez tény. De nem sokkal jobb így? Ez a film is ilyen, megmutatja, hogyan lehet fukarkodás nélkül használni bármilyen színt és formát bármilyen mennyiségben. Ez a film tudatosan van telezsúfolva ezekkel, és nem azért, hogy eltakarják az ürességét, hanem ez is egy eszköz a filmben annak megmutatására, milyen végtelenül szárnyaló az emberi lélek, és milyen végtelenül változatos az a világ, melyet a sok milliárdnyi, egyedi emberi lény benépesít. Az a véleményem tehát, hogy aki nem szereti a kép- és hanghatásokat, ne nézzen filmet, csak magának tesz rosszat.
10/10
vabea 2013 aug. 17. - 13:52:35 10/10 Előzmény susurrus
Lehet,hogy a legrosszabb Burton film , viszont az eddigi legjobb Alice feldolgozás. Nekem nagyon átjön, hogy minden csodabogárság csak nézõpont kérdése, minden szereplõben van valami szerethetõ ( mint ahogy minden emberben is) , még a Vörös Királynõ is kivált némi empátiát.Felnõtt létemre, szeretem ezt a mesét.
3/10
susurrus 2013 máj. 15. - 17:04:12 3/10
Burton egyik leggyengébb filmje... sajnos...
3/10
4/10
zocimike 2013 márc. 24. - 14:46:08 4/10
Mi marad belõle, ha elveszed a látványvilágot, ha a beszélõ lények látványát (békák, hernyó, nyúl ,kutya, kártyalapok stb.) emberekkel helyettesíted? Egy nagy nulla, ezerszer lejátszott sablontörténet, sablon párbeszédekkel, azaz egy gyenge fantasy.
4/10
zocimike 2013 márc. 24. - 14:32:59 4/10
Burton ebben a filmben is profin megteremtette a tõle elvárható szürreális világot. Az õ munkásságának ilyen szempontból ez is egy méltó darabja, (a Nagy Hal filmje nekem 10/10-es, egyik kedvenc filmem) de ebben a történetben ennél sokkal több van benne, és ilyen szempontból nem is Burton az, akin ez számonkérhetõ lenne, hanem a forgatókönyv író.
Nem vártam el, hogy hozza ugyanazokat a párbeszédeket, mint a könyv, de azt elvártam volna, hogy ugyanazt a hatást váltsa ki a befogadóból, mint az eredeti. Valahogy azt éreztem, hogy a látvány ellenére minden szereplõ túlságosan reálisan látja a dolgokat. A másik problémám pedig, hogy megint sikerült túl nagyszabásúra írni a történetet, pedig pont a hétköznapi kifordított történések adják meg a mûfaj sóját. Az azonos jelentõségû fejezetek egymásutánja nyújtja azt az álomszerû élményt, ami speciel engem leköt ebben a történetben. Alapvetõen nem baj, ha van nagy íve egy történetnek, de nem itt, mert pont itt az ellenkezõjére lenne szükség. Ez a történet arra hivatott, hogy a legtökéletesebben visszadja az álom egyfajta pszichedelikus-szerû élményét, ahol minden esemény csupán a közvetlenül õt megelõzõ történésekbõl következik, ezért szükségszerûen nincs ilyen ív. (Eleve elvi hibás, hogy az egész sztori egy összeesküvésre épül!?) Véleményem szerint ebbõl a történetbõl hiba volt egy fantasy filmet csinálni, csak azért, hogy kasszasiker legyen. Engem egy hagymázas fantasy egyáltalán nem varázsol el.
4/10
zocimike 2013 márc. 24. - 13:03:34 4/10
Az enyhe kifejezés, hogy nem tetszett ez a feldogozás. Ami ennek a történetnek a lényege, amitõl több, mint egy mesefilm, na ez a film pont annyival ad kevesebbet. Nem tudom, egyáltalán vették a fáradságot, hogy elolvassák az eredeti könyveket?? Azt gondolták, hogy attól, hogy egy giccses szines számítógépes környezetet kreálnak, torz szereplõkkel, az elég lesz a szürreális világ megteremtéséhez, ami az egésznek a lényege lenne? Hát nem. Próbálja mindenki úgy nézni a filmet, hogy lehámozza róla a cukormázas képi világot. Nem marad semmi, csak egy közepes mese, az amerikai filmek sablonos szituációival, kliséivel. A párbeszédekben sincs nyoma annak az abszurdba hajló, szürreális, pszichedelikus stílusnak, ami az értelme az eredeti könyvnek és amitõl olyan jó az 1951-es Disney rajzfilm, de az 1999-es film is klasszisokkal jobban hozza ezt. Ez a film sajnos nagyon gyenge lett.
2/10
Lemonna 2012 okt. 20. - 18:48:03 2/10
Rettentõ gyenge zagyvalék, Burtontõl többet várnánk, Depp sosem volt nagy szám, de azért elég jó, itt viszont borzalmas. Hogy miért nem kapott Arany Málnát, felfoghatatlan.
8/10
kypD 2012 aug. 27. - 16:23:35 8/10
Eleinte nem tetszett, azt hittem értelmetlen marhaság lesz, de nagyon jó kis film volt így végül. Nyilván nem olyan erõs mint mondjuk a hozzá hasonló csak darkosabb Faun Labirintusa, de a színészek mindenképp jól játszottak, ami nálam sokat dobott.
Jhonny Depp, Anne Hathaway fõleg kedvenceim voltak benne, de az Alice -t játszó lány is szerintem jót alakított. A CGI is elég jó volt, ami tetszett benne az fõleg az volt, hogy Alicenek változnak a méretei és ez a vizuális méretváltoztatás, milyen érdekesen hatott a Kalapos meg a többiek mellett.
szinhazimado 2012 jún. 17. - 16:33:59
Ez egy jó film! Márcsak Depp miatt is!
2/10
offtopic
_Freddy_ 2012 máj. 29. - 09:14:54 2/10
tegnap néztem belõle 40 percet...mi ez a förmedvény??? nem is értem miért volt ennek akkora bevétele...a történet egy borzalom és alig van köze az eredetihez...az alakok szörnyen néznek ki...Depp is hogy néz már ki...meg Alice...legalább egy kicsit hasonlíthatott volna az eredetire...ebben a filmben csak a látvány jó ezért kap 2 pontot...
9/10
Vadics 2011 dec. 24. - 16:00:17 9/10
Butácska, de kedves mese :) Depp sokat dob rajta ^^
spoiler? -> az egyetlen ami idegesített a fehér királynõ járása volt, a folyton fölemelt kezeivel... :D <- spoiler vége :D
Csirik 2011 aug. 30. - 22:51:01
Megnéztem magyarul is és angolul is. Kifeküdtem a bölcselõtõl. Kész az a kukac :D
Összes hozzászólás