Kaliforniai álom

Bakancslistához adom
La La Land
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus vígjáték , zenés dráma, 128 perc, 2016

Értékelés:

368 szavazatból
Szerinted?

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista az Angyalok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel - ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.
A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért...
Bemutató dátuma: 2016. december 29. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2017
  Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória
 • Golden Globe-díj

  2017
  Legjobb filmzene
 • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

  2016
  Legjobb női alakítás: Emma Stone
 • Oscar-díj

  2017
  Legjobb női alakítás: Emma Stone
 • Oscar-díj

  2017
  Legjobb rendező: Damien Chazelle
 • Oscar-díj

  2017
  Legjobb operatőr: Linus Sandgren
 • Oscar-díj

  2017
  Legjobb filmzene: Justin Hurwitz
 • Golden Globe-díj

  2017
  Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória: Ryan Gosling
 • Golden Globe-díj

  2017
  Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória: Emma Stone
 • Golden Globe-díj

  2017
  Legjobb forgatókönyv: Damien Chazelle
 • Golden Globe-díj

  2017
  Legjobb rendező: Damien Chazelle
 • Oscar-díj

  2017
  Legjobb betétdal
 • Oscar-díj

  2017
  Legjobb látványtervezés
 • Golden Globe-díj

  2017
  Legjobb betétdal
 • Oscar-díj

  2017
  Legjobb hangvágás jelölés
 • Oscar-díj

  2017
  Legjobb hangkeverés jelölés
 • Oscar-díj

  2017
  Legjobb jelmeztervezés jelölés
 • Oscar-díj

  2017
  Legjobb film jelölés
 • Oscar-díj

  2017
  Legjobb vágás jelölés: Tom Cross
 • Oscar-díj

  2017
  Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Damien Chazelle
 • Oscar-díj

  2017
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Ryan Gosling

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
sexykex 2022 jan. 10. - 18:13:23 2/10
Nem, nem néztem végig. Amikor kiugráltak az autókból a dugóban, dalra fakadtak és táncikáltak egyet akkor már tudtam. Nem, nem hagytam abba. Most is nézem, mert a színek varázslatosak és helyenként a zene is jó. Csak azt a rohadt esztrádot és a revüt ne tették volna bele. Normális ember nem csinál ilyen filmet. Ezért már nem nézem, inkább csak hallgatom. Viszont a zenék felét is ki kéne dobni – és ennyi. Borzalmas.
9/10
ludmilla 2021 dec. 06. - 02:20:24 9/10
Szerintem ez a film teljesen rendben van. Erős párost alkot Emma és Ryan. Imádom a képeket, vágásokat benne, a színeket, a jazz (Ryan Gosling egyébként maga játszik minden jelenetben zongorán), szépen csorog a történet és azzal együtt a zene és a dalok. Jónak érzem, nekem nem szirupos és nem hasonlítottam össze más musicalekkel. Miért is kéne? A vége meg egyszerűen zseniális.
2/10
andru1@freestart.hu 2021 júl. 18. - 16:35:01 2/10 Előzmény szine
Én nem értek a musicalhez, te pedig a musicalek bolondja vagy. Fred Astaire-t példaként azért hoztam fel, mert a táncot nagyon magas színvonalon művelte. Minden egyes nap több órán keresztül gyakorolt, folyamatosan tökéletesítette a tánctudását. Manapság ez a maximalizmus kevesekre jellemző. Ha 1000 év múlva nézi meg valaki a filmjeit, akkor is azt fogja mondani, hogy eeeez igen, profi a javából. A Kaliforniai álom című film témája jó, csak a feldolgozásával van bajom. Biztos vagyok benne, hogy profi táncosok ezrei várnak arra, hogy végre, komoly darabokban, filmekben foglalkoztassák őket, és a feladatot nagyon magas színvonalon oldanák meg. Ehelyett Ryan Gosling és Emma Stone ugrabugrál nagyon amatőr módon. Az egyedüli értékelhető rész a filmben John Legend produkciója. Belőle több kellett volna. Én olyan filmeket, mint az Őrült, dilis, szerelem meg sem nézek. Requiem egy álomért, 12 dühös ember, Felolvasó, Hair, Az osztály, ez az a nívó, amit elvárok, hogy megüssön egy film, és valós érzelmeket tudjon belőlem kiváltani. Ha valaki mégis musical imádó, ám legyen, nézzen azt, de a véleményét mindenki szabadon fejezhesse ki, hiszen ezek a filmes oldalak ezért jöttek létre.
8/10
Cinem_art 2021 jan. 06. - 15:13:46 8/10 Előzmény Cukros csirkecomb
Spoileres mindegyik hozzászólásom!

Neked is igazad van. Köszi, jól kitárgyaltuk a filmet. Üdv!
7/10
Cukros csirkecomb 2021 jan. 06. - 10:13:07 7/10 Előzmény Cinem_art
A Broadway aktuális musical sztárjait nem ismerem, de biztos vagyok benne, hogy bőven van választék kiváló énekes-táncos színészekből. Talán a rendező maga sem tudta volna eldönteni, hogy drámát akar csinálni filmszínészekkel, vagy musicalt musical színészekkel.

A történet szerintem is jó. Amit leírtál róla, végig spoiler, ezt jelezned kellett volna, mert mások is olvassák a kommented, nem csak én, akinek címezted.

SPOILER
A sztorit kicsit másképp látom, mint Te. Nem ítélném meg, hogy ki miben hibás, ehelyett azt gondolom, hogy az egyenlőtlen kapcsolatok dinamikáját jól mutatja meg: az egyik félnél azonnal van szikra, a másik viszont lassabban melegszik be. Mire a másik is teljes szívével benne lenne, a korábban lelkes fél annyi sérelmet gyűjt be, hogy ő lesz az, aki képtelen megmaradni a kapcsolatban.
8/10
Cinem_art 2021 jan. 06. - 01:10:22 8/10 Előzmény Cukros csirkecomb
Akkor mondj olyan színészeket, akikkel "erősebb" lehetett volna. Zenés film, igen, de nem musical. Ha kiveszed belőle a táncot, akkor is megáll a történet, mert az a lényeg!
Ha Mia-n múlik, akkor ebből nem lett volna komoly kapcsolat. Seb keresi meg a kávézóban, és bár nem hangoztatja annyit, hogy "szeretlek, vagy "mindig szeretni foglak" (legalábbis nem ő mondja először), de egy időre félre tudja tenni a klub-álmát, hogy a lánynak ne egy beázás-foltos lakásban keljen vele élnie. Elmegy munkát keresni, amit nem mindig élvez, de a cselekedeteivel mutatja meg: egyre érettebbé válik. Ő bíztatja Mia-t az írásra, amikor pedig az padlón van utána megy, hogy bíztassa és elvigye arra a castingra. Mindezekért pedig mi lesz a hála: a nő máshoz megy hozzá és annak szül gyereket. A konfliktusokban is inkább elszalad. Tipikus...
De szerintem nagyon jó film, érdemes többször megnézni!
7/10
Cukros csirkecomb 2020 dec. 25. - 02:27:34 7/10 Előzmény Cinem_art
Kedves Cinem_Art! Hogy a csudába ne lenne musical? Ha a műfaji meghatározásban böcsülettel kiírták volna, nem hökkenek meg annyira az elején, amikor drámai színészként ismert figurák hirtelen táncra perdülnek és dalra fakadnak. Emiatt egy darabig vívódtam a paródia és musical műfajok között, aztán odabillentem, hogy ezt a filmet musicalnek szánták. Ezzel nem is lenne semmi baj. Viszont egyetértek azokkal, akik szerint zenében/táncban képzettebb szereplőkkel erősebb lehetett volna a film. Számomra így kicsit langyos maradt. Egyébként megpendített fontos kérdéseket; összességében örülök, hogy láttam.
8/10
tompili 2020 okt. 10. - 09:11:38 8/10
Kicsit langyos felvezetéssel, nagyon erős befejezéssel. A végén megértettem, miért kapott díjakat a film. Jó volt.
Atis36 2020 júl. 15. - 08:13:36 Előzmény szine
Ki vagy te hogy mindenkit kioktatsz???
EZ EGY SZ*R! Elötte is és utána is láttam jó zenés filmeket. Ez pocsék. Ez az én (és ahogy látom mások) véleményem. Kinek képzeled magad hogy mindenkinek előírod mit érezzen, gondoljon egy filmről? Én sem kezdem el leírni hogy mit gondolok azokról akiknek ez tetszik. Leírod, elolvasom, jót nevetek és kész. Nem kezdem el egyenként kioktatni az összes pozitív kritikát írót, győzködve őket az én igazamról. Nézd meg ezt a filmipari hulladékot még vagy 1000x és örülj neki mennyire eltalálták az ízlésedet. Ha kommentet írsz az adott filmet kritizáld vagy magasztald. Tök mindegy. DE NE A TÖBBI KOMMENTELŐ VÉLEMÉNYÉT!!!
10/10
szine 2020 júl. 14. - 21:10:09 10/10 Előzmény Cinem_art
Te komolyan tévedésben vagy. Ez egy musical. Nem minden musical a tánc körül forog. Ott van egy Nyomorultak pl, ahol a koreo igen minimális, de lehetne még sorolni az ilyen musicaleket, egy Anna Karenina szintén ez a kategória. De akár említhatném a Csillag Születik filmet, ami szintén nem koreoról szól.
10/10
szine 2020 júl. 14. - 21:06:13 10/10 Előzmény Atis36
Ez nem egy indiai gagyi, és 2016-ban készült, nem a 80-as években. Hogy ha te minden musicalt azt várod amit Hairtől vagy Greasetől, akkor ne nézz musicalt, a világ megváltozott. De ez nem azt jelenti, hogy rosszabb lenne ma. Erre nagyon jó példa a Csillag Születik, vagy színpadi adaptációból a Nyomorultak.
10/10
szine 2020 júl. 14. - 21:03:57 10/10 Előzmény andru1@freestart.hu
Álljon meg a nászmenet. Ne Fred Astairehez hasonlítgassál. Arról meg inkább ne beszéljünk, mi volt régen. Ének az Esőben meg van? Az valós sztorit dolgozz fel alapvetően.
Hair meg nem a minden, ahogy Grease sem, nagy klasszikus mindkettő, de jelenkorban itt van egy Csillag Születik pl. Nyomorultak musical filmje is első osztályú, Hugh Jackman színpadon is játszotta Valjant, itt megjegyezném, hogy sokan szerepelnek Broadway-n is a színészek közül, és énekben sem esetlenek sokan, még azok is meglepik az embert akikről nem is gondolná, hogy úgy énekelnek. Moulin Rouge remek példa erre, ahol Ewan McGregor és Nicole Kidman parádézott.
Ahogy az sem igaz, hogy régen mindenhez értettek az emberek. Emellett, hogy a fenébe jön ide Bieber? Aki pont rossz példa, hisz ő a semmiből küzdötte fel magát a yotube által, az hogy mennyire tetszik a zenéje az más kérdés, de lehet utána csinálni. Emma Stone meg szerintem a Pókemberben is jó volt, és egy ilyen esélyt megérdemel, ráadásul Gosling-el nem először játszanak együtt. Őrült, Dilis, Szerelem, Gengszterosztag pl.
Musical műfajához meg közöd nincs. Én nagy rajongó vagyok, színházban is tág a paletta. Klasszikus jazz musical, sőt klasszis musical, pop és rock musical. Emellett a musical filmekből színpadi musicalek is készülnek erre a Fame v. Footloose remek példa.
kesztió 2020 júl. 04. - 22:29:49
Sznob vagyok, ha ilyen című/témájú filmet egyszerűen nem is állok neki megnézni? 😂
Atis36 2020 máj. 02. - 17:43:38 Előzmény karesz76
Én nem voltam ilyen erős mint te. Én kikapcsoltam. Szörnyű! Mint valami indiai gagyi. Sajnos nem egy Hair vagy Grease
2/10
offtopic
Oooo 2020 ápr. 20. - 15:04:05 2/10 Előzmény Anonymus2020
A 10/100 az egyszerűsítve pontosan 1/10-el egyenlő!
;-)
10/10
Anonymus2020 2020 ápr. 19. - 23:01:47 10/10
10/100
2/10
andru1@freestart.hu 2020 febr. 17. - 15:04:55 2/10 Előzmény pappulisszesz
Tán zavar, hogy másként látom a dolgokat és annak hangot adok?
pappulisszesz 2020 febr. 17. - 11:41:28 Előzmény andru1@freestart.hu
még jó, hogy van egy ilyen etalon-mércénk, mint Andrea
2/10
andru1@freestart.hu 2020 febr. 16. - 12:41:08 2/10 Előzmény sata005
Még valamit, ha jó musicalt akarsz nézni, inkább a Hairt nézd, ne az ilyen ízléstelenségeket. Bár van, aki azt mondja a Kaliforniai álom zenés film és nem musical, akkor én megkérdezem: az meg milyen műfaj?
2/10
andru1@freestart.hu 2020 febr. 16. - 12:34:31 2/10 Előzmény sata005
Nem nőttem fel a filmhez? Szerinted. A filmnézés a mindenem, a jó filmek nézése, nem a hollywoodi giccseké. A téma jó (lenne), csak nem ebben a kivitelezésben, nem ezekkel a középszerű színészekkel. Kérdezem én, miért Oscar-díjas Emma Stone, Jennifer Lawrence, Reese Witherspoon, Anette Bening meg nem az, Glenn Close 1 Oscart sem kapott eddig, pedig zseniális színésznő. Hosszasan lehetne sorolni, milyen szemét módon osztja az Akadémia a díjakat bugyuta filmeknek és színészeknek egyaránt. Régen Fred Astaire zseniális tánctudása volt az etalon, most meg valaki kitalálta, hogy Ryan Gosling a megfelelő színész erre a szerepre. Nincsenek táncosok, akiket nem betanítani kell, hogy középszerűen előadjanak valamit, hanem a vérükben van a szakma? A mai fiatalok zenei és filmes ízlése egyaránt borzalmas. Justin Bieberek és Emma Stone-ok a menők, régen pedig olyan előadók, akik 27 hanszeren játszottak zenét szereztek, remekül táncoltak és énekeltek (lásd.Prince). A mai színészek között is vannak nagyon jók Michael Fassbender, Tom Hardy, lehetne még sorolni, de ők valami miatt háttérbe szorulnak.
Összes hozzászólás