Kong: Koponya-sziget

Bakancslistához adom
Kong: Skull Island
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 118 perc, 2017

Értékelés:

235 szavazatból
Szerinted?

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de mindannyian a sziget belsejét szeretnék jobban megismerni. Az erdő ősi, háborítatlan Paradicsomnak látszik.
Ám a látszat csal.
A sűrűben egyre mélyebbre jutók nem tudják, hogy átléptek egy határt, és már a legendás Kong területén járnak...
Bemutató dátuma: 2017. március 9. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Sz. Péter febr. 26. 16:45:27 Előzmény Pagalu
Téged sem vennének fel főállásba a Monarch-hoz.
1/10
Pagalu febr. 25. 21:36:16 1/10
Nos egy hús-vér főemlőst, legyen az bármekkora, a modern helikopter-fedélzeti géppuskákkal simán lemészárolták volna. Mert a majom nem viselt semmilyen testpáncélt, azaz szitavá lőhető az összes belső szerve (szív, tüdő, máj, stb.). Óvoda szint.
5/10
Highlanders 2022 okt. 31. - 20:24:11 5/10
Hát ez egy közepes 5 -ös nálam...
buncow 2022 szept. 12. - 20:26:35 Előzmény Lámai Dala
Ja, egyébként "Loki" karakterének se volt semmi értelme Samuel L. Jackson mellett, csak nézett ki a fejéből, mint a "Marvel kapitány". Gondolom velük akarták eladni a filmet, de funkciójuk nem sok volt.
buncow 2022 szept. 12. - 20:10:03 Előzmény Lámai Dala
A szobában jó volt, de más említésre méltó filmjét még nem láttam. A film kétharmadánál járva eddig ő a film egyik gyenge pontja, nem sokat tett a filmhez. Mondjuk szerintem túl sok a karakter, és itt most nem a lány majom kapcsolaton van a hangsúly. Nem vagyok CGI rajongó, és a CGI ebben is könnyen felismerhető, de olyan meseszerűen szépen meg van csinálva, majdnem mint az Adrian Bródy-féle King Kongban. Mondjuk az utóbbi szerintem sokkal jobban össze lett rakva minden téren, sztori, a női főszereplő, látvány, bennszülöttek, para faktor, stb... Ez a film erősen épít a 70es évek nosztalgiára, ezért néhol baromi hangulatos, főleg a zenék miatt, de kb. ennyi. Kicsit másképp közelíti meg King Kongot mint a Bródy-féle, de igazából nem látom értelmét ennek a feldolgozásnak, főleg ilyen röviddel a másik után, és úgy, hogy látványban hasonló, de alulmarad a korábbival szemben.
7/10
Tiberio 2022 júl. 24. - 03:19:09 7/10

Baromi menő, hogy a vietnami háborúból ágazik le a sztori. Egészen a szánalmas veteránig helyén van és addig kilenc pontos a film, kár volt a vicces szakállassal elrontani.


Még így is sokkal menőbb az egész, mint a hobbit majomfilmje, kijár neki a hét pont. Azért azt talán mondani sem kell, hogy továbbra is magasan a 35 éves Predator az etalon a dzsungeles-szörnyes zsánerű filmek mezőnyében.
7/10
Lámai Dala 2022 júl. 23. - 14:09:26 7/10
Engem a filmben Brie Larson fogott +, illetve szerettem volna ha +fog.
De viccet félretéve, ez 1 teljesen nézhető film, jó zenékkel.
A katanás jelenetet kihagyhatták volna, mert gagyi volt.
+ azt is , amikor a kiscsaj 1 min. 3,5 tonnás koptert akar arrébb tenni.
Jackson papa miatt 7-es.
DrumWednesday 2021 dec. 15. - 12:58:59
Ez egy szórakoztató látványfilm! Ennyi és nem több! Nem a kedvencem, de kikapcsolódáshoz pont megteszi. És vannak a témának sokkal rosszabb feldolgozásai is (pl. a Jack Black-féle)
4/10
Katalin93 2021 dec. 12. - 14:32:01 4/10
Bugyuta értelmetlenség
3/10
olahmiki1959 2021 dec. 04. - 18:14:28 3/10 Előzmény Heart89
Sok zagyvaság?
Ha az általam logikusan felsorakoztatott érveket összességében zagyvaságnak minősíted, az rólad árul el elég sok mindent,...:)
Persze, 50 méter magas gorilla sem létezik, de ezt az alapmotívumot el kell fogadnunk, ugyanis enélkül nem készülhetne el a film!
A szamurájkardos baromságot a rendező hülyeségének tudom be, hatásos. látványos momentumot akart belecsempészni a filmbe, helyette egy közröhej kategóriába tartozó elem lett belőle.
Ezt például nyugodtan kihagyhatta volna.
Többen is írták, hogy egy ilyen filmen nem kell számonkérni logikus, életszerű dolgokat.
Szerintem pedig lehet, legalább olyan szinten, hogy őrületes baromságok ne maradjanak benne.
Azok nélkül is lehet izgalmas, feszült, látványos filmet csinálni.
Ennyi...:)
Heart89 2021 dec. 04. - 10:28:47 Előzmény olahmiki1959
Jót derűltem az elemzéseden, de ugyanakkor sírva kapartam a falat is, hogy ennyire életlen kés, hogy lehet egy fiókban?!

Az elemzésedből kimaradt a legfontosabb, utólagos engedelmeddel leírom!
Remélem azt tudod, hogy 50 méter magas gorilla sem létezik....ne haragudj! :) :) :)

Ha ennyire vártad a filmet, valahogy nem értem, hogy ez a sok zagyvaság, hogy pattant ki a fejedből.
Heart89 2021 dec. 04. - 10:21:29
Messze az egyik leglátványosabb film, ami az utóbbi 10 évben készült. Élethű elemek, a sztori is rendben van, nem akar több lenni, ami. Az a fajta film, amit bármikor szívesen megnézek. Erre érdemes volt moziba is beülni. 10/10.
Dr. Classic 2021 máj. 26. - 23:07:16
Nem volt ez olyan rossz film.Mondjuk a Jurassic Park óta én már nem lepődök meg semmin.... :)))
10/10
nekemvanigazam 2021 ápr. 27. - 21:18:25 10/10
Ez egy fasza film! Ilyen

fasza harcjelenetet

még nem sokat láttam! Kapja be akinek nem tetszik :D
Roberto DiCapribogyó 2020 júl. 15. - 10:47:02 Előzmény InteriorLulu
Ahogy nézem, hosszú idő óta ez az első értelmes hozzászólás ezen a fórumon. Így van, ez egy olyan film, aminek egy óriási majom a főszereplője...innentől kezdve amikor számon kérünk a filmen életszerűséget, kidolgozott karaktereket, "jujj nem fog rajta a golyó", stb., akkor tul.képpen miről is beszélünk :-)?!

Nekem kellemes meglepetés volt, nagyon látványos film és ráadásául kreatívan látványos. Nagyon tetszett az ötlet, hogy a vietnámi háború időszakára tették a filmet és hogy ezt az atmoszférát beleszőtték a filmbe, valamint elmozdították kicsit horror irányba (voltak meglepően kemény jelenetek); ezekkel határozottan üditővé és eredetivé vált ez a Kin Kong verzió. Összességében remek szórakozás a film és közben még az egész napos pörgés után pihentetni is tudod az agyad :-).
8/10
InteriorLulu 2020 febr. 12. - 19:43:51 8/10
Kissé nehéz megértenem azokat, akik egy olyan kaland(!)filmen, mely egy, a hetvenes évekig még felfedezetlen (!) trópusi szigeten játszódik, a címszereplője egy ötven méter (!) magas gorilla, és tele van olyan állatokkal, melyekhez még csak hasonlót sem (!) hordott hátán soha a Föld, szóval hogy képesek komolyan számonkérni egy ilyen fantázia-filmen olyan dolgokat, melyek egy mélylélektani drámában, egy társadalmi problémákba nyakig merülő krimiben, vagy mondjuk egy Szemtől-szemben-minőségű akcióthrillerben még jogosak is volnának. És egyből felállnának a moziszékből/leállítanák és törölnék azonnal a filmet, mikor azzal szembesülnek, hogy nevezett emberszabásút el bírja tartani a kis sziget, hogy nem végez vele sem a gránátvető, sem a napalm, vagy hogy nem látjuk 28 évvel később a szamurájkard okozta sérülést...
Emberek, ha van rá mód, tessenek már némileg több intelligenciát birtokolni, és a maguk helyén kezelni a dolgokat! Ez egy King Kong-film, egy látványfilm, kalandfilm, nem több és nem kevesebb! És ettől ugyan még lehetne a sztori ostoba, a karakterek fekete-fehérek, a dialógusok pedig ovis szintűek, de szerencsére pont nem ez a helyzet, hiszen a film - a maga műfajában! - mindhárom tekintetben megállja a helyét; látványban pedig akárki akármit mond, kifejezetten impozáns, sőt odabaszós.
3/10
GoodMovies 2019 aug. 21. - 13:31:54 3/10
Ez egy szar volt....
3/10
olahmiki1959 2019 aug. 20. - 07:16:13 3/10
Most láttam először - és utoljára -, nincs az a pénz, amiért megnézném még egyszer!
Rögtön az első percben egy akkora baromsággal kezdődik a film, amit csodálok, hogy a hozzászólók közül senki nem vett észre - rajtam kívül, de hát ez már csak így szokott lenni...:) (Nyugi, nem megsértődni, csak viccelek....)
Ha valaki két kézzel, jó erősen rámarkol egy szamurájkard meztelen pengéjére, az olyan szépen lemetszi az összes ujjacskáját az illetőnek, hogy öröm nézni!!!
De, ha véletlenül megmaradnak az ujjai, akkor is olyan mély bevágások keletkeznek a tenyerén, hogy többet az életben nem tud megfogni még egy zsebkendőt sem, pláne, egy lakatlan szigeten, azonnali orvosi ellátás nélkül!
Ez csak azért jutott eszembe, mert az öregnek 30 év múlva a legkisebb sérülés sem látszott a kezén.
Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy a rendező néhány szakértőt maga mellé hívhatna, ha már belefog egy ilyen kaliberű film elkészítésébe.

És ez csak egy, a rengeteg kisebb-nagyobb hiba és melléfogás közül.

SPOILER, ÖMLESZTVE.
Nekem ne mondja senki, hogy egy bundás, szőrrel borított állatot - akármilyen hatalmas termetű - nem fog semmilyen géppuska töltény, golyószóró lövedék, gránátvető rakéta, ugyanis ezt még páncélos hüllőkről akár még el is tudnám képzelni, akiknek a vastag páncéljáról lepattan a golyó, de nem egy majomról.
Még valami.
Egy dolog van, amitől a világ összes vadállata, nagytestű ragadozója, akár szörnyetege is retteg.
A tűz!
Azzal nem lehet szórakozni, attól kivétel nélkül, mindenki meghátrál.
Mindenki!

Az egyik utolsó nagyjelenetnél, amikor Kong a napalmtűzben vergődik hosszú percekig, és utána összeesik ugyan, de csak azért, hogy a legfontosabb pillanatban újból feltámadjon és ismét erőre kapjon, volt az a pillanat, amikor csak azért nem álltam le a film nézésével, mert akkor már túl késő lett volna hozzá.
Eszméletlen baromság!
SPOILER VÉGE.

A film nagyon jól, látványosan indul, aztán fokozatosan ellaposodik, összezagyválódik, a jelenetek egyre ostobábbak lesznek, a szörnyek - Kongon kívül - egyáltalán nem félelmetesek, inkább nevetségesek, a film közepétől kezdve pedig egyértelműen John C. Reilly veszi át a főszerepet, az ő karaktere nagyon jó, a szinkronja is tökéletesen illik hozzá,
SPOILER
Samuel L. Jackson bukása és halála pedig törvényszerűen következik be.
SPOILER VÉGE.

Amennyire vártam ezt a filmet, annyira nagyot csalódtam benne.
Megint elszalasztottunk egy nagy lehetőséget.
3/10
olahmiki1959 2019 aug. 19. - 07:38:06 3/10
Azt hiszem, ha minden szempontot figyelembe veszünk - és nem csak a látvány érdekes egyedül, amiben a 2005-ös film a csúcs -, az 1976-ban készült változat a legjobb, legfélelmetesebb, legdrámaibb.
8/10
Warthog82 2019 máj. 19. - 18:32:38 8/10
Biztosan sokba került,de ilyen filmekben jó helyen van minden cent.
Összes hozzászólás