Pokorny Lia: I Love You Baby

A színésznő ezt énekelte a SZESSÖN próbatermében, amivel Tomi és Jancsó simán fel is vehette volna a helyben megalakult zenekarukba.

Pokorny Liát aztán tényleg senkinek sem kell bemutatni. Napjaink egyik legismertebb színésznője, aki játszott A mi kis falunkban is. Legtöbben talán az igen népszerű Beugró című improvizatív, vicces szituációkra épülő szórakoztató műsorból ismerhetik. De színházban is aktívan tevékenykedik. Mostanában saját önálló sanzonestjén lehet látni, aminek a címe: Liaison. Erről is beszélt a színésznő, így kiderült, hogy pontosan hogy is kell ejteni ennek az előadásnak a nevét. Az is kiderült, hogy az egész lényegében onnan indult, hogy egy reggel arra ébredt, hogy tud sanzont énekelni. Aztán némi hangképzés után ebből lett ez a darab, ami a szerelemről szól, benne rengeteg érzelemmel, örömmel és bánattal egyaránt. 

A Beugróról is szó volt, hogy az improvizációs készség mennyiben segít egy színészt egy előadás során. Lia elárulta, hogy egy szöveghű darab esetében egyáltalán nem számít előnynek ez a skill, hisz ott követni kell a leírtakat. Vannak viszont olyan darabok, amik kimondottan sok teret adnak az improvizációnak. Mind a két esetre igaz az, hogy a színpadon állva a maximumot kell nyújtani. 

Színpadon lenni felelősséggel jár.

Ezt mondta a színész azzal kapcsolatban, hogy nem teheti meg egyszer sem, hogy nem adja meg a nézőnek a tiszteletet azzal, hogy 100%-ot nyújtva végzi a munkáját, hisz a közönség soraiban ülők pénzt fizettek azért, hogy az ő alakítását láthassák. Nem teheti meg azt, hogy nem ad bele mindent, még akkor sem, ha olyan darabot ad elő, amit kimondottan gyűlöl.

Visszatérve a zenére: Lia otthonában állandóan szól a zene, hála a fiának. Szokott is neki zenéket mutogatni, és ezek általában olyan jó pillanatok. Ezeket leszámítva mégis a csend az, ami leginkább kikapcsolja. Persze nagy kedvence a bőralácsúszós jazz, de a csönd mindennél jobb, ha kikapcsolódásra vágyik. 

A SZESSÖN próbatermében ezt nem tudta megtapasztalni, cserébe megtanulhatta elgitározni a Can't Take my Eyes off You című dalt.