Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

5. Magyar Filmhét

Április 22-27., Budapest, Corvin mozi

A 5. Magyar Filmhéten, a nagyközönség és a filmszakma képviselői megtekinthetik a 4. Magyar Filmdíjakért folyó versenyben résztvevő alkotásokat. A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával idén 2019. április 22-27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban. Rekord számú nevezés érkezett: hét kategóriában összesen 200 filmet regisztráltak a filmelőállítók és filmalkotók az idei Filmhétre.  

XXI. Móri Szent György-heti Vigasságok

Április 23-30., Mór, Lamberg-kastély Kulturális Központ, Erzsébet téri Művelődési Ház, Kapucinus téri Nagyszínpad, Szent István park

Mór a Bakony és a Vértes hegység közti völgyben fekvő, 15000 lakosú, szép természeti környezettel körülvett, műemlékekben gazdag kisváros. A magyar történelmi borvidékek egyike, amely európai hírnevét a XVIII. században telepített szőlő- és borfajtának, a „Móri Ezerjó”-nak köszönheti.A rendezvény a Mórra látogató vendégek és a helybeliek számára egyaránt kínál sokszínű kulturális, gasztronómiai és borászati programokat.

Jövő Utcája 2019 - Tudományfesztivál

Április 26-27., Budapest, Corvin sétány

A JÖVŐ UTCÁJA - egy ingyenes tudományos utcai kiállítás a Kossuth Klub / Tudományfesztivál és az EPAM szervezésében, ahol a tudomány, technológia és fenntarthatóság találkozik. Ismerd meg és próbáld ki az önvezető autók, az okos otthon, a robotok világát! Az EPAM digitális játszóterén az is kiderül, hogy milyen készségekre van szükség ahhoz, hogy a következő évtizedekben otthonosan mozogjunk ebben a világban; mai felnőttek és a gyerekeink, akik a jövő technológiáját fogják feltalálni.

Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál

Április 24-27., Miskolc, Miskolci Nemzeti Színház

2019-ben harmadik alkalommal rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált. A tánc határokon átívelő közös nyelv, a kortárs mozdulatművészet pedig a legizgalmasabb műfaj ma. Az április 24. és 27. között rendezendő fesztiválra neves külföldi és hazai alkotókat, együtteseket hívott meg a Miskolci Balett.

26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Április 25-28., Budapest,Millenáris (B csarnok), Nemzeti Táncszínház

Az immáron 26. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. A Fesztivál a Millenárison, igényes környezetben, könnyen megközelíthető, központi helyen, még korszerűbb és szebb kiállítóterekkel várja a látogatóit.

JÖN-JÖN-JÖN!

ErődFeszt Open:Up Vol.1.

Április 29.-május 2., Komárom, Monostori Erőd

A komáromi Monostori Erőd a 2019. évi szezonját egy zenei fesztivállal kezdi, mely egy hagyományteremtő nyitó eseménye is lesz az ErődFesztnek. Az ErődFeszt Open_Up Vol.1. mind a fiatal korosztályt, mind pedig az idősebb korosztályt kívánja Közép-Kelet Európa legnagyobb erődrendszerébe csábítani. A három nap alatt olyan előadók fordulnak meg az erőd színpadán, mint a 30 éves Tankcsapda, akikre idén, először a Monostori Erődben lehet majd csápolni.

A magyar film napja

Április 30., Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház Budapest

A Filmalap kezdeményezésére tavaly óta április 30. a magyar film ünnepe. A 2018-ban hagyományteremtő céllal indított első MAGYAR FILM NAPJÁ-hoz országszerte több mint 100 szervezet csatlakozott, és végül mintegy 50 helyszínen voltak magyar filmes programok mozikban, filmklubokban, iskolákban, könyvtárakban, művelődési házakban Budapesten, a nagyvárosokban és legkisebb településeken egyaránt.

Tartóshullám MEDIAWAVE 29. Nemzetközi Film és Zenei Együttlét

Április 30.-május 4., Komárom, Monostori Erőd

MEDIAWAVE Film & Music Festival - A Nemzetközi Film és Zenei Együttlét fesztivál 2019. április 30 - május 4. között lesz a komáromi Monostori Erődben. A 2019-es Együttlét tematikáján gondolkozva villant be a misztikus, mélyen zengő "rítus" szó. A Fesztivál, ugyan nem tudatosan, de az emberélet nagy változásait, sorsfordító eseményeit kísérő krízisek kezelésére kialakított ősi rituálékat - amit a néprajzban 'átmeneti rítuskén't definiálnak - próbálta visszacsempészni a Monostori erőd falai közé.

Beethoven Budán Fesztivál - BBF

Április 30.-május 7., Budapest, több helyszínen

Ismét zeneszerzőverseny a Beethoven Budán Fesztiválon!Március 14-ig lehet pályázni a Budavári Beethoven Zeneszerzőversenyre, amelynek összdíjazása 6000 euró. A 2019. április 30. és május 7. között megrendezendő 20. Beethoven Budán Fesztivál keretében ismét zeneszerzőversenyt hirdet a Budavári Önkormányzat, a pályázók ezúttal Beethoven Tavaszi szonátájára komponálhatnak. A második alkalommal meghirdetett Budavári Beethoven Zeneszerzőversenyre nevezni új, eddig nem előadott, olyan önálló zeneművel lehet, amely Beethoven hegedűre és zongorára írt op. 24-es F-dúr „Tavaszi” szonátájának egy felismerhető motívumára épülő kompozíció.

Jegyajánló

Nyári fesztiválok
ÖSSZES NYÁRI FESZTIVÁL

Színházzal, slammel, inspiráló beszélgetésekkel erősít a Telekom VOLT

A Telekom VOLTon - a zene mellett - mindig fontos szerepet kaptak az olyan nappali programok is, melyek során a fesztiválozók „lejjebb áshattak a lelkük bugyraiban”, részesei lehettek ismert zenészekkel való beszélgetéseknek vagy éppen ismereteket szerezhettek a környezetvédelemről.

ERŐS LESZ A KEZDÉS AZ IDEI EFOTT-ON!

A szervezők bejelentése szerint az állandóan megújuló fesztivál -1. és 0. napja olyan bulikkal várja a látogatókat, amelyekre korábban még nem volt példa. A tóparti strandolással dúsított fesztiválélmény mellett a bemelegítő első két napon egyszerre érezhetjük magunkat karneválon, házibuliban és táborban, összességében pedig egy szürreális nyaraláson. A giccses cuccokat kéretik nem otthon hagyni!

DJ fronton is erősít a Sziget

A Sziget szervezői bejelentették az idei Samsung Colosseum teljes zenei felhozatalát, a sorban olyanokat, mint például Avalon Emerson, Courtesy, Red Axes, Butch vagy Margaret Dygas.

Underground sztár dj-kkel erősít a Sound

Az underground DJ-világ bázisai idén is felépülnek a Balaton Soundon. Ismét jelentkezik a népszerű ELROW és új helyszíne lesz a szcéna zenészeinek a The Club.

Hip-hop fronton erősít a SOUND

Sorjáznak a fellépők Európa legmenőbb vízparti fesztiváljára, a legújabb listán ott van Sean Paul, KSHMR, Desiigner vagy Denzel Curry. A Balaton Sound szervezői közben folytatják a tavaly létrehozott, tudatos és biztonságos fesztiválozásra buzdító Safety First kampányt, melyhez önkéntesek jelentkezését várják

Majd’ 20 újabb fellépő jelentkezett a Szigetre

Ismét egy nagy csokor fellépőt jelentett be a Sziget, köztük a tavalyi “Legjobb alternatív album” Grammy nyertese, a The National, az idei Grammyn a legjobb remixnek járó díjat bezsebelő Mura Masa, a brit alternatív rockzenei élet kiemelkedő gitárosa Johnny Marr vagy a tavaly év végén új nagylemezzel előrukkoló Tom Odell. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy már csak alig két napig, azaz március 7-én délig lehet olcsóbban Sziget jegyet vásárolni.

Teljes a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja

Sopronba érkezik a Black Eyed Peas, a Cypress Hill és a Papa Roach. Június 26-tól négy napon át várja Sopron a hazai és Európa számos pontjáról érkező vendégeket. Az új nevek között igazi legendák és a legaktuálisabb kedvencek is helyet kaptak: a Black Eyed Peas-től a Papa Roach-on át a Cypress Hill-ig,

Kész a Telekom VOLT Fesztivál négy színpadának a programja!

Majd' 100 hazai és számos nemzetközi világsztár, köztük a Slipknot, a Black Eyed Peas, Slash vagy épp Parov Stelar is érkezik idén Sopronba. A szervezők most négy zenei színpad teljes programbontását tették elérhetővé.

Újabb Sziget nevek: Post Malone, Franz Ferdinand és sokan mások…

Harminc új név dúsítja az idei Sziget fellépőinek változatos listáját, köztük ott van Post Malone, a Franz Ferdinand, Tove Lo, James Blake vagy a Years&Years is. Aki még szeretne olcsóbban jegyeket venni, március 7-ig megteheti. Nézzük a részleteket!

Trónok harca: Itt a legfrissebb előrejelzés arról, ki kerül a Vastrónra!

A Havas Jon feltámasztását is megjósló algoritmus újra számolt.

Így válassz tejet a kávéba, ha tökéletes ízre vágysz

Milyen fajta illik hozzá? Mennyire számít a tej minősége? És mi a tökéletes tejhab titka?

Lehetséges 130 órát dolgozni egy héten, csak ügyesen kell tervezni

Régen azért dolgoztak, hogy megszerezzenek dolgokat. Ma már a munka a minden.