Programkereső

fesztiválajánló

Európai Mobilitási hét 2023

Fővám tér, szeptember 22-ig

Az Európai Mobilitási Héten az európai nagyvárosokhoz hasonlóan Budapesten is számos program vár: szeptember 16. és 22. között izgalmas fenntartható közlekedési megoldásokkal, és a gépkocsihasználat helyetti alternatívákkal is megismerkedhetsz.A rendezvény idei mottója: „Takarékoskodj az energiával!”De miért is fontos ez, és hogy jön ez a közlekedéshez? A növekvő energiaköltségeknek köszönhetően egyéni szinten is fontos a fenntartható, energiahatékony közlekedési megoldások felé nyitni. A közösségi közlekedés használata már ma is az egyik legenergiahatékonyabb közlekedési választás, de további hatékonysági és fenntarthatósági intézkedésekkel a hálózatok üzemeltetése is megfizethetőbbé válhat a városok és lakóik számára. Fedezd fel az egyéni és közösségi közlekedésben rejlő energiabarát lehetőségeket, és dolgozzato azon, hogy a közlekedési szokások összhangban legyenek a közös érdekekkel. Programok és további részletek. 

Európai Hidak 2023: Budapest–Róma

Müpa, szeptember 22-27.

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös fesztiválja minden évadnyitánynak izgalmas ízt ad: klasszikus zenei koncertek mellett jazz- és világzenei programok, továbbá filmvetítések is várják az érdeklődőket. A 2013-ban útjára indult eseménysor középpontjában minden alkalommal olyan ország, illetve országcsoport állt az elmúlt években, amely sokszínű, gazdag kultúrával és jelentős zenei hagyományokkal rendelkezik – egy ország muzsikája ugyanis lakóiról is sokat elmond. 2021-től a fesztivál koncepciója megváltozott: bár a fókusz ezután is Európán marad, ezen belül egy-egy jelentős kulturális központtal alakítunk ki partnerkapcsolatot, és közösen szervezünk rendezvényeket mindkét helyszínen, ezzel segítve elő a két ország közötti koprodukciók létrejöttét. Idén szeptemberben a római Santa Cecilia Akadémia lesz partnerünk, vagyis Budapest–Róma híd épül.

PesText 2023

Három Holló Kávéház, szeptember 20-30.

A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál a MISZJE (Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület) és a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében valósul meg. A programsorozat fókuszában ismét a világirodalom áll.A PesTexten nemcsak felolvasások és beszélgetések, hanem szakmai workshopok, koncertek, kiállítások, összművészeti- és gyerekprogramok, valamint sok egyéb izgalmas intellektuális kaland várja a látogatókat!

Corvin Szezonzáró Sörfesztivál

Corvin Sétány, szeptember 20-24.

Corvin Szezonzáró Sörfesztivál a Serfőző szervezésében.Malátarajongók, figyelem! A nyári szezont idén is ötnapos sörömökkel zárják a Corvin sétányon, hogy közösen áldozzatok a minőségi sörök oltárán. Menjetek szeptember 20. és 24. között a belváros szívébe, és töltsétek meg korsóitokat és a pillanatot sörömteli élményekkel!Mi vár Rád? 30-nál is több kiállító, közel 150 féle csapolt és üveges sörrel a világ minden tájáról.Találkozz a sörfesztiválon kedvenc IPA-iddal, EPA-iddal, APA-iddal, különleges fűszerezésű gyümölcsös sörökkel, a szűretlen búzákról és precíz lágerekről nem is beszélve. Lesz cseh ??, belga ??, angol ??, német ?? és magyar ?? választék, valamint a habzó italok mellé finomabbnál finomabb sörkorcsolyákkal is készülnek kiállítóik.

Édes Napok csokoládé- és édességünnep

Szent István tér, szeptember 22-24..

Ismét várnak titeket az év legédesebb hétvégéjén, az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen, 2023. szeptember 22-24. között a Bazilika előtt, a Szent István téren!

Puskin Kuckó 2023 ősz-tél

Puskin Kuckó, szeptember 9.-december 17.

A Puskin moziban működő PUSKIN KUCKÓ színvonalas programokkal - filmvetítések, bábszínházi előadások, koncertek - várja a gyerekeket szeptembertől májusig minden hétvégén. Az előadások mellett a mozi belső területét is a kicsik igényei szerint alakították ki. A hétvégi programok idején JÁTSZÓSAROKKAL várják a gyerekeket, ahol az előadások előtt, után, vagy éppen alatt, rajzolhatnak, színezhetnek, játszhatnak... A programok között kiemelt helyet foglalnak el azok a gyerekfilmek, amelyek kifejezetten a legkisebb korosztály számára készültek. A vetítések is az ő igényeiknek megfelelően zajlanak: gyermekbarát környezetben (csökkentett hangerő, kis jelzőfény) nyitott ajtók mellett, biztosítva így, hogy a vetítés alatt bármikor ki lehessen menni a teremből.  

XVII. Ars Sacra Fesztivál

Országos, szeptember 16-24.

Az idei Ars Sacra Fesztivál, mint minden évben gazdag és színes programokkal várja az örök értékekre, az igazra, a jóra és a szépre vágyakozót! 2023-ban 11 műfajban 400 ingyenes programmal várjuk régi és új közönségünket határon innen és túl!A sok helyszín mellett 140 templomban lesznek fesztivál programok, ahol elsősorban a zenéé lesz a főszerep!

Koreai Kulturális Fesztivál

Budapest, több helyszínen, szeptember 8-30.

Zene / Tánc / Workshopok / szimpóziumok / filmek / gasztronómiaIdén szeptember Budapesten egész biztosan a koreai kultúráról fog szólni, hiszen 12 programmal 4 helyszínen és élő közvetítésekkel minden érzékszervet megmozgató kulturális csemegével várja az érdeklődőket a Koreai Kulturális Fesztivál. Az esemény középpontjában a K-gugak („a palotai zenétől a népzenéig„) áll, mely a koreai hagyományos kultúrából és művészetekből kiindulva egészen napjainkig mutatja be a koreai zenét.

eSzínház Fesztivál - online színházi maraton, 9 napon át!

ONLINE, szeptember 22.-október 1.

13 színházi előadással érkezik Magyarország egyetlen online színházi szemléje,az eSzínház Fesztivál '23, szeptember 23. - október 1-ig! 13 színházi előadás , 2 élő kerekasztal-beszélgetés, szakmai zsűri, közönségszavazás.A fesztivál zárásaként a zsűri értékelése alapján szakmai díjak is kiosztásra kerülnek. A nézők is szavazhatnak! A legtöbb voksot kapó előadás elnyeri az eSzínház Fesztivál Közönségdíját. Az eredményhirdetést élőben közvetítik! Hogyan és meddig lehet megnézni az eSzínház Fesztivál előadásait?Az egyes előadásokat közvetlenül megvásárolt jeggyel, vagy fesztivál bérlettel tudod megnézni 2023. október 1-je éjfélig.Szavazás, díjak és nyeremények:Szakmai díjAz eSzínház Fesztiválra nevezett előadásokat szakmai zsűri értékeli.A zsűri tagjai:- Für Anikó, színművész,- Lőkös Ildikó, dramaturg,- Komáromi György, színházmenedzser,- Widder Kristóf, színész-rendez,- Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője. A kiosztásra kerülő díjak:- a legjobb digitális adaptáció,- a legjobb női főszereplő,- a legjobb férfi főszereplő,- a legjobb látványtervezés.Továbbá kiosztásra kerülnek az Art is Business, a Papageno és a radiocafé különdíjak is. A nyertesek pénzdíjazásban is részesülnek.  KözönségdíjA nézők is szavazhatnak. A legtöbb voksot kapó előadások elnyerik az eSzínház Fesztivál '23 Közönségdíját! A fesztiválra nevezett társulatok, színházak és intézmények:Ciróka Bábszínház, Dollár Papa Gyermekei, FÜGE, Játékszín, Katona József Színház, Madách Színház, Radnóti Miklós Színház, Spinoza Színház, Stereo Akt, Szegedi Nemzeti Színház, TÁP Színház / KultBazaar / MASZK Egyesület, Vörösmarty Színház, Weöres Sándor Színház.

Indian Food Festival

Botellón Terasz, szeptember 21-23.

Készülj egy ízekkel teli utazásra Indiába! Fűszerkavalkádra fel! Csatlakozz szeptember 21-23-a között az Indian Food Fest-re, ami egyenesen a vibráló színek világába repít. Merülj el a a világ legősibb konyhaművészetében és gazdag kulturális örökségében. Ez a különleges ország nyüzsgő, izgalmas, színes, és végtelenül változatos világot tár elénk, elég olyan ételekre gondolni, mint az: aromás biryanik, sistergő tandoori grillek, mennyei curry-k és ellenállhatatlan desszertek. Fűszerek VarázsaIndia gasztronómiája híres az erőteljes ízekről és fűszerekről mint a kurkuma, a koriander, a római kömény, a kardamom és a csípős chili. Finom és egészséges egyszerre!  

Frankel Piknik

Frankel Leó út, szeptember 23., 14:00-20:00

Ha úgy érzed, hogy a piknikezés csak akkor igazán menő, ha mosollyal és jókedvvel párosul, akkor ott a helyed!A Frankel Utcabál nem csak az ízekről szól! Zenekarok és előadók szórakoztatnak, megalapozva a jó hangulatot. Megismerkedhetsz a Margit- negyed néhány szereplőjével is, mint a Képező, Habitat, Seedie, Maminiti...,akik szintén megannyi izgalmas workshoppal, programmal készülnek. Programok: 14:00-19:00-Habitat for Humanity-->kreatív upcycling mozaik workshop, kvíz és egy izgalmas fotókiállítás is megtekinthető sátrukban-Seedie-->Hidropónia, vertikális növénytermesztés bemutató, workshop-Maminti Kuckó-->kézműves foglalkozások-KÉPEZŐ14:00-16:00 Little Explorers of Art & Art VibesKézműves alkotófoglalkozás kicsiknek & kamaszoknak angol és nyelven16:00 – 18:00 Festőkurzus Kusovszky Bea festőművésszel, Felnőtteknek és gyerekeknekA Franka kereskedői is az utcára települnek, hogy különleges termékeiket és szolgáltatásaikat közvetlenül megismerhesd.-Beat On The Brat Vinyl & Bar-Ómama Antik-Tallér Antikvitás-Telefon BisztróA hazai pálya képviseletében hagyományos ételeket és kézműves termékeket kínál a Vietnámi Gulyás és a Vinatti Ice Cream.A délután során várnak mindenkit sok programmal.14:00-14:05 Polgármesteri köszöntő14:05-14:30 Igali Csanád és Stefaich Tibor duó14:30-15:00 Secundo Kórus15:00-16:00 Beat On The Brat DJ session16:00-16:30 Maminti mesekuckó - Maminti mesekönyvekből felolvas Galkó Balázs16:30-17:00 A Gecó és a Fa - csellós duó17:00-17:30 Szüerro tánciskola előadása17:30-18:00 Berczik Sára Budai Táncklub előadása18:00-18:40 CO-LA King's Duo (zongora: Kovács István, ének: Lantos Gábor 2022 sláger fm Hangadó győztese)19:00-20:00 Hangácsi MártonTermészetesen a gyermekek sem maradhatnak ki a szórakozásból, hogy a család minden tagja megtalálja az élvezeteket ezen a fantasztikus napon.14:00-19:00 között arcfestés, csillámtetoválás, lufihajtogatás, hogy garantáltan emlékezetes maradjon a délután14:00-15:00 között Susán Péter „Magicman” bűvész mikromágiája varázsolja el a legkisebbeket.Kultúra, gasztronómia, és szórakozás egy helyen. Ne maradj le!A program folyamatosan bővül, kövesd az eseményt, hogy ne maradj le és menjetek szeptember 23-án délután a Frankában.

LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozója

Magyar Vasúttörténeti Park, szeptember 23-24.

Idén is várja látogatóit megújult programmal a LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozója a Vasúttörténeti Parkban. Színpadi programok:szombat- 11:00 Libavonat Zenekar- 13:00 Ákom-Bákom Bábcsoport: ’Az aranyszóló pintyőke’vasárnap- 11:00 Libavonat Zenekar- 13:00 Ákom-Bákom Bábcsoport: ’Az aranyos tarajos kiskakas’ Egyéb programok:- Hazai és külföldi modellvasút és terepasztalok megtekintése az Orient-csarnokban. Többek között egy 70 méteres terepasztal, mozdonyok és hajtányok is sorakoznak majd.- Északerdő Zrt. közreműködésében mindkét napon kisvonat szimulátorral, illetve egy kis kerti vasút pályával találkozhatnak az érdeklődők.--A Kispöfögők színezőkkel, foglalkoztatókkal, kirakósokkal, ügyességi játékokkal és természetesen mesekönyvekkel készülnek!- Szombaton a Közlekedési Múzeum közreműködésében, a ’Dobd fel a bringád!’ elnevezésű program keretében a családok érdekes információkat kaphatnak a kerékpárok szereléséről, működéséről, és játékos alkotás formájában készíthetnek egyedi láthatósági matricát vagy akár kerékpárdíszeket is.-  Szombaton és vasárnap elérhető Kandó-kiállítás. 10:00-16:00 között kétóránként induló tárlatvezetéssel, Bíró Norbert vasúti muzeológus kalauzolásával.- Ninja versenypálya interaktív játszótér és Óriás kalózhajó.- Arcfestés, csillámtetoválás és kézműves foglalkozások.Ezen a napon üzemelő interaktív programok:- Kerti vasutazás- Utazás mozdonyon- Fordítókorongozás- Motoros hajtányozás

Csak a Mentes Őszi Fesztivál - Minden mentes egy helyen

RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ, szeptember 23-24.

Mi vár rátok a hétvégén?Több mint 50 kiállítóGlutén-, cukor-, laktózmentes, vegán, natúr és bio élelmiszerek, natúrkozmetikumok, zero waste környezettudatos termékek, egészségmegőrző szolgáltatásokHatalmas kupon kedvezményekWorkshopok, előadásokMentes közösségKóstolási lehetőségekLegújabb, mentes termékekTombola nyeremények600 db extra ajándékcsomag az arra érvényes belépőjeggyelÉtkezési lehetőségSzakmai segítség