Programkereső

Erre a hétre ajánljuk

Budapest Folk Fest

Május 23-27., Fonó Budai Zeneház, Várkert Bazár

A Budapest Folk Fest hagyományosan a Fonó Szerda táncház különkiadásával indul. A fesztivál nyitónapján Melegföldvár és a szomszédos Buza falu különlegesen szép és erőteljes hangú énekesei és táncosai lesznek a mezőségi népzenét játszó Eszterlánc zenekar vendégei. A koncertet táncház követi, a több mint két évtizede működő Fonó Szerda táncház szabályai szerint: hajnalig!

Roma Hősök - II. Nemzetközi Roma Storytelling Fesztivál

Május 24-27., Stúdió "K" Színház

A különleges kulturális rendezvény célja, hogy nyolc európai kortársalkotás bemutatásával hívja fel a figyelmet a roma dráma és történetmesélés értékeire, továbbá a roma közösségek helyzetére, példamutató egyéni sorsokat, és nem mindennapi kihívásokat állítva  figyelem középpontjába.

Romani Film Fest

Május 24-27., Art+Cinema

Az 1848-as szabadságharc a Cigány Filmfesztivál központi témájaTöbbezer roma honvéd vett részt egyik legfontosabb történelmi eseményünkharcaiban. Ez az idei, nyolcadik Romani Film Fest központi témája. 33 filmet, többek között a Csandra szekerét, a Historia Romanit és a Cziffra Györgyről szólódokumentumfilmet is láthatják az érdeklődők.

Rippl-Rónai Fesztivál

Május 24-27., Kaposvár utcái és terei

Késő tavasszal bohém, párizsi hangulatot idéző művésznegyeddé alakul a kaposvári belváros. A majd másfél évtizedes múlttal rendelkező fesztivál, a város legjelentősebb összművészeti rendezvénye. Varázsát a remek kiállítások és a belváros mediterrán hangulatot idéző, pezsgő életének együttese határozza meg.

Gyermek Borsodi Fonó

Május 24-31., Diósgyőri vár

Érzelem dús népi táncok, varázslatos mesék, ügyes mesterek és a Diósgyőri vár magával ragadó világa fogadja a gyereksereget minden évben. Több évtizedes hagyományokra visszatekintő program. A népművészet csodálatos világát ismerhetik meg a gyerekek, és egy középkori időutazáson átélhetik a királyfik és királylányok kalandjait.

Jegyajánló

Borsodi Fonó Folkfesztivál

2018. június 1-2.

Autentikus magyar népzene és világzene, táncházak, népművészeti bemutatók és sokszínű kísérőprogramok várják a látogatókat,

Total Dance Festival Cabrio

2018. május 12., 17:00

Sztárfellépők: Fun Factory Ice Mc Brooklyn Bounce Dune  Dj Sash    

Feszt! Eger 2018

2018. május 31 - június 2.

Feszt! Eger 2018 - Csakazértis Zene! Május 31-én Egerben, az ország legszerethetőbb eseményével indítjuk a fesztiválszezont!

Concerto Nyárestek

2018. június 28. -

Vezeti és hegedűn közreműködik: Környei Zsófia Szólisták: Devecsai Gábor, Borsódy László - trombita Stefán Zsófia - fagott Ella Dániel - oboa Móré László - brácsa

Fesztiválhíradó

Strand Fesztivál 2018 - Rag’n’Bone Man, TroyBoi és több mint 30 hazai fellépő!

A 6. STRAND Fesztivál két nagyszínpadának részletes programját tették ma közzé a fesztivál szervezői, amiből kiderül, hogy a nyitónapon, a Petőfi Zenei Díj gáláját követően a Punnany Massif adja majd 15. születésnapi koncertjét

Idén is kifut a partihajó a Soundon

Immár harmadik éve rendezik meg a zamárdi fesztivál Siófokra teleportált Boat Parties projektjét, ami idén a Balaton Sound és Veuve Clicquot együttműködésében valósul meg. Miután Zamárdi kikötőiben nem tud akkora hajó parkolni, amekkorára a szervezőknek szüksége van, ezért esett a választás a siófoki Bahart kikötőre.

Anima Sound System a Vegan Food Festen

A nemrég vegetáriánussá vált Prieger Zsolt nevével fémjelzett idén 20 éves Anima Sound System minden bizonnyal a tavaszi Vegan Food Fest legnagyobb dobása lesz. Az egy órás koncert keretein belül régebbi és újabb zenéket is eljátszanak az új felállással, valamint vendég előadókra számíthatunk az első információkból kikövekeztetve.

2018-ban új hazai fesztivál indl! Íme az első fellépők!

A fesztivál idén induló kezdeményezéssel a rockzene kedvelőit szeretnék meglepni az AlteRába szervezői. A tervek szerint a hagyományos körmendi fesztivált ezentúl egy három napos új őrület, a VasMaRock Piknik vezeti fel. A VasMaRock Pikniknek az Alterába Fesztivál hivatalos területe, a Rába Szabadidőcentrum ad otthont. A két zenei programhoz kombinált bérlet is készült. 

Hasznos és érdekes

Így lehet minden fesztivál műanyagmentes

2018-ban megszületett az összefogás: No Plastic Fantastic néven hozott létre szövetséget a Street Food Egyesület, a Zöld Övezet Társulás és Doremi.Today, hogy minden vendéglátóegységet és rendezvényt műanyagmentessé tegyen Magyarországon. A szövetség szerint a kereskedők, rendezvényszervezők és vendégek egyaránt információra szorulnak a témában, de az ügy érdekében a kormánynak is lépnie kell egy egységes szabályozással.

Az indiai nagykövetteé ültetett fát az Everness

23 mandulafa elültetésével, nagyszabású rendezvény keretében köszönte meg az Everness Fesztivál szervezői közössége a Földnek, hogy évről-évre viseli az életmódfesztivál környezet-terhelését. Az alsóörsi eseményen részt vett Rahul Chhabra India magyarországi nagykövete, Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere, Vásárhelyi Csenge az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány képviselője és Klein Csaba.

Jön-jön-jön!

A Tánc Fesztiválja - Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó

Május 28.-június 3., Veszprém, több helyszínen

Huszadik alkalommal szólítják Veszprémbe a kortárs táncművészet legkiválóbb hazai alkotóit, előadóit. A szervezők, a résztvevők és a veszprémi közönség a kortárs előadóművészetnek szenteli ezt a néhány napot.

Zsidó Művészeti Napok

Május 28.-június 10., Budapest, több helyszínen

Az új rendezvénysorozat a zsidó kultúra sokszínűségét változatos művészeti produkciókkal, több belvárosi helyszínen mutatta be az érdeklődő közönségnek. Az ismert kulturális terek, koncerttermek, színházak, és mozik mellett, mint például a Zeneakadémia, Uránia Nemzeti Filmszínház, Átrium Film-Színház, A 38 Hajó, BMC, erzsébetvárosi kulturális, gasztronómiai és szórakoztató terekben is különleges programok várják a látogatókat.

Feszt! Eger 2018

Május 31.-június 2., Eger, Bolyki-völgy

Feszt! Eger 2018 - Csakazértis Zene! Május 31-én Egerben, az ország legszerethetőbb eseményével indítjuk a fesztiválszezont! A legjobb hazai koncertek indítják a nyári szezont a Bolyki-völgy tíz méteres falai között. A festői környezetből adódó magával ragadó hangulatú fesztivál idén is a hazai zenei élet krémjét vonultatja fel.

XV. Napfényes Fesztivál – az egészség, egyensúly és teljesség felé

Június 3., Dürer Rendezvényház

Immár tizenötödik alkalommal várja látogatóit a testi-lelki-szellemi egészség egyik legnagyobb, legszínesebb és legátfogóbb hazai rendezvénye, a Napfényes Fesztivál.

Táncbetét még nem volt ilyen zavarejtő, mint ebben a klipben

Donald Glover, művésznevén Childish Gambino This Is America című videója jelenleg az egyik legnézettebb klip az interneten. Nem csoda: a klipben úgy beszél az Amerikában élő feketék helyzetéről, hogy közben kifordítja az összes képi és narratív sztereotípiát.

Alföldi Róbert Chicagót rendez az Átriumban

Az Őrült Nők Ketrece négy éve tartó sikersorozata után az előadás alkotói idén új musicalt mutatnak be az Átriumban. A szereposztásban helyet kapott Fekete Ernő, Hámori Ildikó és Hernádi Judit is.

Tompa Andrea és Bödőcs Tibor kapta a Libri irodalmi díjakat

A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj ünnepélyes díjátadóját május 15-én este tartották a Budapest Music Centerben.

Teszt: A leggörögebb feta sajt nyomában

Minden fetasajt Görögországból jön, de melyik a legjobb? Kiderítettük!

A 11 legkülönlegesebb szállás itt, a szomszédban

Az unalmas szálláshelyek ideje lejárt. Aludj egy kolostorban, az erdőben vagy akár egy boroshordóban!

A csirkesütés 8 halálos bűne

Kívül száraz, belül szaftos. És sehol sem hideg!