Programkereső

Hétvégére ajánljuk

Debreczeni Zamat Street & Classic Food Fesztivál

Szeptember 22-24., Debrecen Nagyerdő
Hét elismert és közkedvelt debreceni étterem várja kínálatával a fesztivál közönségét. A debreceni páros szerelmeseinek idén sem kell csalódnia: minden étterem kínálatában szerepelni fog a debreceni hungarikum, melynek elkészítését eredeti receptúrák rekonstrukciójával a Debreceni Páros Kolbász Kódex írja elő.

Óbudai Bornapok

Szeptember 22-24., Fő tér, Óbuda
Egykoron a kerületi hegyvidék lankáin termett borokat kínálták a legendás, kockás abroszos kisvendéglők Óbudán. S bár a gasztronómiai trendek, a borkultúra nagyot változott, az ínyencek mindig is törekedtek arra, hogy a finom falatokkal harmonizáló bort fogyasszanak.

Ráday Korzó

Szeptember 22-23., Ráday utca, Budapest
A szervezők arra vállalkoznak a mintegy 40 csatlakozóval, hogy megmutassák, milyen is valójában az élet az utcában. Szélesre tárják ugyanis kapuikat az üzletek, a galériák, a pékek, a cukrászda, a virágos és a könyvesbolt is, de különleges egyházi és templomi helyszíneket, egyetemet és menő hamburgerezőt is találunk a csapatban.

ELEVEN Ősz

Szeptember 22-24., Bartók Béla út, Budapest
Akárcsak tavasszal, ősszel is élettel töltik meg a XI. kerület boulevardját a helyi vendéglátósok, kultúrosok és civilek. A vendég most is Finnország.

A Kosárlabdázás Napja

Szeptember 22-23., Hősök tere, Budapest
22 db műanyag burkolatú pálya kerül felállításra Budapest legszebb terén a Kosárlabdázás Napja alkalmából. A Kosárlabdázás Napján fellép majd a Harlem Wizards, a Face Team és más meglepetésvendégek is várják a kilátogatókat.

ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál

Szeptember 23-24., Galyatető Turistacentrum
Az év egyik legizgalmasabb hegyisport-rendezvényére várja a Magyar Természetjáró Szövetség az outdoor sportok és a túrázás kedvelőit. Minden, ami mászás - Reel Rock Boulder Jam és szabadtéri filmvetítések Kísérőprogramok - közösségi jóga, vezetett túrák és sportbemutatók

Országos Boszorkány és Bájital Fesztivál

Szeptember 23., Csillebérci Szabadtéri Színház, Budapest
18 órától programok a Színház nagyszínpadán: Boszorkánytánc, autentikus boszorkány zene, mágusok, zsönglőrök és mindenféle nem éppen földi jelenségek. BÁJITALOK minden mennyiségben. És természetesen: a legtradicionálisabb BOSZORKÁNYKONYHA.

Puttonyos Fesztivál

Szeptember 23., Sárgödör tér, Paks
Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál az ősz és a gasztronómia ünnepe. A borok és pálinkák mellett színpadi show műsorok és sztárfellépőként a Halott Pénz is ott lesz.

Jegyajánló

A Hallgatás Napja 2017

2017. október 21.
Megismerés, rácsodálkozás, új találkozás és elmélyülés, felfedezések és újrafelfedezések sora: ezt ígéri a közönség és éppúgy az előadók számára a Hallgatás Napja, amelyet 2017-ben immár harmadik alkalommal rendeznek meg.

L1danceFest 2017

2017. szeptember 21-27. 16. alkalommal szervezi az L1 Egyesületaz L1danceFest nemzetközi kortárs tánc-színházi előadások fesztiválját Budapesten, amely az utóbbi években kiemelkedő szakmai eseménnyé vált. Művészeti vezető és programkurátor: Ladjánszki Márta

Hasznos és érdekes

JÖN-JÖN-JÖN!

Bevásárlóutcák Éjszakája

Szeptember 27., Budapest
A Bevásárló és Tematikus utcák immár 7 éve vesznek részt a Turizmus Világnapján különböző programokkal. Lesz kiállítás, galéria megnyitó, tárlatvezetés, utcazene, történelmi és alternatív városnézés, különleges gasztro élmény.

BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé

Szeptember 26-október 3., Budapest - Pécs
KORTÁRS TÁNC, BUTOH, PERFORMANSZ, TÁNCFILMEK, WORKSHOP, FILÓZÓFIA A 2009-ben Butoh Fesztiválként indult program, ma a régió legjelentősebb, az ázsiai kortárs non-verbális előadóművészeteket bemutató, a két kontinens közötti művészeti együttműködéseknek teret adó programmá nőtte ki magát.

Újbuda Jazz Fesztivál

Szeptember 28. - október 1., Budapest
Budapest XI. kerülete, azaz Újbuda két fontos kulturális központja, az A38 Hajó és a MU Színház idén tizenharmadik alkalommal rendezi meg az Újbuda Jazz Fesztivált. Az elmúlt években igazi nemzetközi jazz-fesztivál lett e hagyományosan szeptember eleji - nyárzáró és évadkezdő - programsorozatból. Olyan komoly fellépő gárdával, ami bármelyik nyugat-európai fesztiválon megállná a helyét.

Budapest Transzfer Fesztivál

Szeptember 28. - október 1., Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapest
Az egyszerre titokzatos, félelmetes és reménnyel teli jövő lesz az idei Budapest Transzfer témája. A Petőfi Irodalmi Múzeum nemzetközi fesztiválján írók mellett jövőkutató, politológus, filmrendező, média- és képzőművész is vall arról, milyennek képzeli a jövőt.

Szegedi Nagy Sörfesztivál 2017

Szeptember 28-október 1., Dóm tér, Szeged
és legfinomabb söröket és ételeket hozzuk el nektek. Megelevenítjük, egy kicsit a müncheni sörfeszt hangulatot ezen kívül pedig felvonultatjuk a legjobb Német - Angol - Belga - Cseh - Magyar - Osztrák - Szlovák söröket." 3 színpadon töménytelen program. Több ezer négyzetméteres Óriás Bajor sörsátor.

Pikáns titkot rejtő ékszerek a 18. századból

Mi lehet izgatóbb egy György-korabeli nemes úr számára, mint egy titkos viszony, főleg ha a nyílt színen hivalkodhatnak vele a lebukás veszélye nélkül? Maga az angol uralkodó hozta divatba a szerelmi zálogoknak ezt a mára szinte elfeledett változatát.

Tudunk önnek újat mondani a Scaláról?

Világhírű zeneszerzők, karmesterek, énekesek és zenészek sora koptatta a Scala színpadát, és nem kevésbé prominens személyek ültek a nézőtéren is. Vajon akad az alábbiak között újdonság az ön számára?