Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Koncertek mostanában

Blues Klub
szept. 19. 19:00 - Kő-Café Galéria - Budapest
Jam Session
szept. 19. 21:45 - Fonó Budai Zeneház - Budapest
BJC Cafe Jam
szept. 19. 22:00 - Budapest Jazz Club - Budapest
Daltutajok
szept. 20. 19:00 - Nagy Ignác utcai unitárius templom - Budapest
Dubuc
szept. 20. 20:00 - Frame - Budapest
Jegy
Ákos
szept. 20. 20:00 - Városliget - Sátoraljaújhely
Ubi caritas et amor
szept. 21. 19:00 - Újpest-Kertvárosi Szent István Plébániatemplom - Budapest
Jam Session
szept. 21. 21:45 - Fonó Budai Zeneház - Budapest
JASZ buli
szept. 21. 22:00 - József Attila Színház - Budapest
Jó a kávé
szept. 22. 17:00 - Molnár C. Pál Műterem-múzeum - Budapest
DJ Balance
szept. 22. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Szimpla Jam
szept. 22. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Sintesi
szept. 22. 22:00 - LÄRM - Budapest
Papa Rap Jam
szept. 25. 20:30 - Hunnia Art Bisztró - Budapest

Jegyajánló

7 új étteremmel várja a látogatókat a budapesti ÁRKÁD

Megnyitotta kapuit a Food Loft a budapesti ÁRKÁD-ban, ahol hét új étteremben nemzetközi ízek várnak, a Kölyökpark pedig teljessé teszi a családi kikapcsolódást.

Szeptember 19., csütörtök

Instant XI.: Supernem

Instant, 20:00

A hazai poprock legvagányabb zenekara májusban jubilált 1000 koncertjével, most pedig az Instant 11. jubileumán parádézik egy szuperexkluzívat! Közel 18 évnyi sláger és vagányság ezúttal Budapest szívében, az Akácfa utcában!

Estendøn

Muzikum Klub, 20:30

A szlovákiai magyar fiatalok alkotta Estendøn zenekar friss, kísérletező, izgalmas zenei világgal tölti meg a Muzikum terét. Repertoárjukban saját dalok találhatóak, melyekben ötvözik a rock, a funky, a jazz elemeit, s olykor világzenei motívumok is helyet találnak maguknak. A lírikus dalszövegekkel átszőtt muzsika minden korosztályhoz megtalálja az utat.

+ ELŐZETES +

Szeptember 20., péntek

Rachele Andrioli & Rocco Nigro / Mimmo Epifani & The Barbers

Müpa - Fesztivál Színház, 20:00

A Müpát szerencsére nem fenyegetik madárpókok, mindazonáltal a 2019-es Európai Hidak fesztivál keretében a legjobb pizzica-zenekarokat látja vendégül.

Instant XI.: Köpönyegforgatók - búcsúkoncert

Instant, 20:00

"Hellóbelló! Talán észrevettétek, de az utóbbi időben nem igazán voltunk aktívak. Többen már tudjátok a miértjét - a zenekar befejezi működését. Az okokat sorolhatnánk, de inkább leegyszerűsítjük: elfáradt.

Lemurian Folk Songs & Hold Station lemezbemutató, Jak's

Robot, 20:00

20:15 JAK'S (F): Garázs rock, enyhe brit pop-os beütéssel, Grenoble-ből. 2014 óta nyomják, de eddig még nem jártak felénk. Lendületes, életvidám tánczene, kiválló felvezetése az estének.

Monteverdi: La Favola D’Orfeo

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:45

Fischer Iván operatársulatával évente egy új produkciót mutat be. Ebben a szezonban ez Monteverdi első operája, az Orfeo.

Szeptember 21., szombat

Honeybeast

Budapest Park, 18:00

A Honeybeast az Idevaló klip forgatásán ismerkedett meg a MáSzínház csapatával. A társulat közel egy évtizede egy kísérleti dráma csoportból nőtte ki magát, mára meghatározó tényezővé váltak az esélyegyenlőség területén. Az adományból Bakonyvári Krisztina rendező KépMás - Próbálom túlkiabálni magam című darabját két alkalommal eljátsszák.

Anti Fitness Club - Lélekzet (lemezújrajátszó koncert)

A38 Hajó, 18:00

A 2015-ben feloszlott Anti Fitness Club 4 év hallgatás után újra színpadra lép, melynek apropója az idén 10 éves Lélekzet lemezük lesz. Nincs szó újrakezdésről, csupán egyetlen koncertre állnak össze a korábbi A38-as bulik hangulatát megidézve ezzel.

Quartetto Speranza

Óbudai Társaskör, 18:00, ingyenes

A Quartetto Speranza frissen alakult formáció, ám tagjainak kamarázása már a Liszt Ferenc Zeneakadémián folytatott tanulmányaik alatt kezdődött. Primáriusuk, G. Horváth László, a Junior Prima Díjas, Nemzeti Ifjúsági Zenekar címmel kitüntetett Anima Musicae Kamarazenekar művészeti vezetője, számos verseny díjazottja, aki hivatásának a kamarazenélést tartja.

GoetheJazz: Erik Leuthäuser Quartet

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

A szemtelenül tehetséges Erik Leuthäuser már 19 évesen lenyűgözte a jazzrajongókat: In the Land of Oo-Bla-Dee című 2015-ös vocalese-albumán híres sztenderdek hangszeres szólóit énekli lenyűgöző precizitással és lazasággal.

Szeptember 22., vasárnap

Carnival Youth (LV)

Dürer Kert, ROOM 041, 19:00

Good Luck - nálunk is bemutatja új lemezét a Carnival Youth! A lett indie-rock trió a Sziget után önálló koncerttel tér vissza Budapestre. Az augusztus 16-án megjelenő Good Luck a zenekar harmadik nagylemeze, egy igazán színes anyag a zenekarra jellemző üde dallamokkal, de ezúttal bőven helyett adva a kísérletezgetésnek is.

Marissa Nadler (US)

A38 Hajó, 20:30

Az indie folk, americana és a dreampop határterületein mozgó, sötétebb műfajokat is érintő Nadler ezúttal feminista oldalát is kiemelte új lemezén: Dana Colley szaxofonost leszámítva kizárólag nők játszották fel a For My Crimes dalait. Olyan nevekkel dolgozott rajta, mint Angel Olsen, a Dum Dum Girls Kristin Kontrolja és a Hole Patty Schemelje.

Európai Hidak: Cluster

Müpa - Előcsarnok, 21:00, ingyenes!

„Micsoda összhang!” – kiáltott fel Andrea Bocelli, amikor meghallotta az olasz vokálcsapat, a Cluster előadását. Nevük jelentése fürt, hangfüzér – ők öten elválaszthatatlanok, amióta 2004-ben találkoztak a genovai Niccolò Paganini Konzervatóriumban

Sintesi

LÄRM, 22:00, ingynenes!

Idén utoljára jelentkezik a Lärm hiánypótló vasárnapi klubestje, a nyolcvanas évek kultikus tánczenei irányzatait és ezek mai leszármazottait elegyítő Sintesi – szeptember 22-én a jelszó: bűnös öröm.

A sharenting csapdája, avagy ezért nem jó ötlet kitömni a közösségi médiát a gyerekeddel

Szakember mondja el, hogy milyen szempontokat mérlegelj, mielőtt kiposztolsz egy képet a gyerekedről.

Így néz ki a tökéletes nő – és persze a tökéletes férfi

Szépségideálok jönnek-mennek, de mindig van egy „tökéletes”, akire hasonlítani akarunk. Vagy még sincs?

Így őrli fel a nőket a család és a munka összeegyeztetése

Akármi van, a gyerekek napi gondjai az anyára maradnak – ezt valahogy figyelembe kéne venni a munkahelyeken.