Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész

Bakancslistához adom
Mission: Impossible Dead Reckoning Part One
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, kalandfilm, 145 perc, 2023

Értékelés:

58 szavazatból
Szerinted?

Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapata az eddigi legveszélyesebb küldetésükbe vágnak bele: meg kell találniuk egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Miközben a jövő irányítása és a világ sorsa a tét, és Ethant a múltja sötét erői kezdik el körülvenni, beindul a halálos hajsza a Föld körül. Egy rejtélyes, korlátlan hatalommal bíró ellenséggel szembesülve Ethan arra kényszerül, hogy belássa, semmi lehet fontosabb ennél a küldetésnél – még azok élete sem, akik számára a legtöbbet jelentenek...

Bemutató dátuma: 2023. július 13. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
kaloz44 szept. 04. 04:23:50 9/10
Szerintem jó film.
7/10
molnar.laszlo@ingatlan.co aug. 30. 14:36:17 7/10
Kisebb csalódás. A szériát igazán csak a negyedik rész (az volt a csúcs) óta szeretem, onnantól talált igazán magára; szerintem ez az epizód azonban nem ér fel az előző hárommal, még ha nem is esett nagyot a színvonal. A sztori komoly helyett ürügynek tűnik és kicsit komolyanvehetetlen (ami nem tudom, hogyan sikerült éppen az AI-val kapcsolatos félelmek valóssá válásának idején), az akciók meg nem igazán hoznak újszerűt. DE azért még mindig lehet szeretni a szereplőket és az akciójelenetek akkor is nagyon profik, nagyon jól megrendezettek-megszervezettek, ha nincs bennük újdonság. Szívesen fogom megnézni jövőre a folytatást, de kicsit remélem, hogy ezzel tényleg lezárul a széria.
kybuck aug. 24. 04:43:51 Előzmény kybuck
Közben eszembe jutott egy másik film is, miután megneztem a Barátnőt felveszünköt: az abban szereplő Matthew Broderick (a valódi Mr. Big):) juttatta eszembe, hogy még 1983-ban a Háborús játékokban egy olyanfajta kamaszsrácot alakított, aki már akkor hackerkedett, és mit ad isten a védelmi minisztérium szuperszámítógépét is sikerül megzavarnia, amitől az atomcsapást kíván mérni a szovjetekre (merthogy akkor még úgy hívták őket), úgyhogy rohan a kis barinőjével menteni a menthetőt. Sok szempontból ez inkább ifjúsági kalandfilm benyomását keltette, merthogy a cselekmény teljesen fiktív volt, csakhogy elgondolkodtató, hogy így 40 év után mára az akkori fikciókból sok minden valóság lett.
kybuck aug. 24. 00:27:45
Nem volt rossz, de úgy éreztem a dramaturgia időnként megdöccen és az írói önkény áldozatává válik. Mondvacsináltnak hatott, ahogy

az egyik fontos szereplőt kiiktatták, hogy egy másikat beemeljenek helyette.

Az is, hogy valaki csak úgy előkerül Hunt múltjából, akiről eddig nem is hallottunk. Ki ez és hol volt eddig, mit csinált stb.? Remélhetőleg a folytatás ezekre a jogos kérdésekre is válaszokkal szolgál. Annyiban nem meglepő ez, hogy nyilván emelni kellett a dramaturgiai tétet az Utóhatás után, és így a mesterségesen tovább bonyolított cselekmény most már óhatatlanul is hibákat vont maga után. Mellesleg a cselekmény önkéntelenül is a brit kolléga, James Bond több kalandját juttatta eszembe: a Szigorúan bizalmast, az Aranyszemet, A holnap markábant és A világ nem eléget, de a M:I 1988-as sorozatának olyan részeiből is inspirálódhattak, mint a Tengeralatjáró és a két részes Az aranykígyó. Nem rossz, de azért nem az igazi, a jövőre bemutatni szánt befejezés talán segíthet a megítélésén.
7/10
Kram24 aug. 19. 22:19:03 7/10
Furcsa mód nekem is bejött, bár az előző részhez nem ér fel. Volt pár történés ami nyilvánvaló volt, illetve egy két jelenet kicsit gagyibbra sikeredett a szokásosnál, de összességében jó volt.
7/10
Cron aug. 14. 00:33:59 7/10
Messze a legjobb része a franchisenak. Mindegyik rész története valami blőd, zagyva katyvasz és irreális dolgokkal van kitömve, hogy hozza a látványt és a pörgést. Ez a rész sem kivétel, azonban nem akar többnek látszódni, mint ami, kellő humorral kezeli saját világát. Míg a korábbiaknál rendre izzadságszagú volt, ahogy a színészek próbálták komoly arccal eladni a hülyeségeket, itt ennek az erőlködésnek nyoma sincs, minden színész és a rendező is "helyén kezeli" a történetet.
6/10
Morten júl. 30. 18:01:28 6/10
Messze a leggyengébb része a "sorozatnak". Pedig nagy rajongója vagyok. De ez valami elcseszett vígjáték volt a feléig. Tele logikai bakikkal. Egy szálon futó bárgyú szájbarágós történettel. Méltatlan ehhez a márkanévhez. Hatalmas csalódás volt!
1/10
KATAMRAZ01 júl. 29. 00:01:24 1/10
Adják vissza az életemből az elrabolt 145 percet. 10/-10 katasztrófálisan bugyuta, nálam megnyerte az Aranymálna-díjat………
10/10
LEMONYCascade40 júl. 24. 10:01:48 10/10
https://youtu.be/tX2kOScVzVQ itt a link ha valaki nem hiszi el hogy nincs benne CGI akkor az nézze meg akkor is ha nem ért belőle
10/10
LEMONYCascade40 júl. 22. 20:40:33 10/10
Nekem eddigi kedvenc Mission: Impossible filmem.
Sok akció, jó poénok, jó hangos :-), kíváló színészek, kicsit hosszú volt szerintem de nem untam meg közben, elképesztő látvány, a CGI is segített de valami igazi trükk volt.

Összeségében egy összeszedett film, mindenkinek tudom ajánlani, a 16 karikát nem értem: nincs vér, nincs káromkodás.
Én 12 karikát tettem volna rá.

Már várom a második részt!

liw603 júl. 22. 16:48:07 Előzmény grebel
Ennek a mozdonynak már önetetős kazánja van ,mert 21. századi. :-)
7/10
grebel júl. 21. 09:55:16 7/10
Ha kiiktatják a két masinisztát, aki pakolná a szenet a kazánba a gőzmozdonynál, akkor hogy tud még időtlen időkig teljes gőzzel száguldani? Több kérdésem nem is merült fel a filmmel kapcsolatban
;-)
9/10
konyhafönök júl. 20. 14:46:00 9/10
Igazi, nagybetűs MOZI! Remek szórakozás a műfaj kedvelőinek!
10/10
UncleSam júl. 17. 20:37:57 10/10
10/10
shoc júl. 17. 10:46:28
Jah, ezt elfelejtettem leírni: tetszett a tempója. A párbeszédeken pedig majdnem bealudtam. Összességében örülök, hogy láttam.
shoc júl. 17. 10:43:10
1. Az entitás-kulcs probléma: egy jó lakatos? Hm?
2. Legközelebb velük utazom Rómába és Velencébe, mert ha ott vannak, napközben nincs sehol egybillió Wizzair turista.

A Top Gun 2 jobban lekötött. Annak ellenére, hogy gyűlölöm a “folytatjuk” filmeket, és leugrani a szikláról egy mókásan egészen felesleges akciójelenet volt…egészen jól szórakoztam.
IMAX-ben szerintem felesleges volt, sima moziban is kb. ugyanolyan jó.

Megérte számomra a jegy árát.
Örülök, hogy láttam vásznon és nem tévében.
Csatlakozom az előttem szólóhoz: hozta, amit szokott. Néha ez jobb néha meg rosszabb volt, mint a többi.
8/10
Adriamus júl. 16. 23:41:11 8/10
Hozza amit szokott. Se többet se kevesebbet.
10/10
pikigeri júl. 16. 01:03:12 10/10
Az eddigi legjobb Mission Impossible rész. Végig leköt és a moziszékbe szegez. 163 perc tömény izgalom és szórakozás. Nagyon aktuális napjainkban a mesterséges intelligencia lehetséges öntudatra ébredésének témája. Nagyon komolyan is veszi a film a dolgot és bemutatja milyen súlyos következményekkel járna a valóságban is egy Entitás. Reméljük a valóságban soha nem lesz egy Skynet.
1/10
MaZsola_Megmondja júl. 16. 00:28:27 1/10
Az eddigi legrosszabb, leggyengébb M:I film.

Az M:I, amely önmagát löveti szét, hogy aztán előtti még megszökjön, nem tudjuk hol/mikor... A hangárnyi bürokrata, akik papírokat másolnak, a kis szobában való zavaros elmélkedés, a kulcs utáni idióta szaladgálás és közben egy poéntalannak, szánt vicces nematombomba, nemá.Az M:I filmekben éppen az volt a más, hogy nem volt 1.0-ás ökölharc, ezért se tetszett annyira a második rész a befejező jelenetek, miatt.

A gőzmozdony, amely még megy félórát, a szén újratöltése nélkül, miközben egy legalább 90 km/h-val szaladó vonat tetején nagyon komoly menetszél van. Az Orient Expressz összes kocsijának meglátogatása fárasztó és fizikai hülyeség volt, ahogy a hegyektől való "eltávolodás" is.Sajnálom, hogy sikerült ezt a franchise-ba is csúnyán belerondítani, de talán a második részhez sikerül értelmes forgatókönyvírókat szerződtetni, ha vége lesz a sztrájknak.
7/10
Lámai Dala júl. 15. 21:11:28 7/10
Eddigi életem leghosszabb BMW reklámja, de annak szuper.
A talján zsernyákok 159-es Alfával járnak és nem bajor vassal.
Tisztára gyűrűk ura MI akcióköntösbe bújtatva, csak itt nem a gyűrűre gerjed mindenki, hanem 1 kulcsra.
1 kulcs mind felett, vagy ez lenne a helyzet kulcsa?
Shea Whigham atom10-es benne, de a Martens bakancsos szőke macska is +lepően jó.
Tom papa ebben is futkározik rendesen, de már korántsem annyit, mint Baji Balázs anno az edzéseken.
Sieben komma fünf.
Összes hozzászólás