Ázsia Expressz

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar reality műsor, V / 21. rész, 60 perc

Értékelés:

93 szavazatból
Szerinted?

A műsor ismertetése: Harmadik évadával tér vissza október 10-én a TV2 népszerű kalandreality-je az Ázsia Expressz. A vadonatúj széria ezúttal a mesés Közel-Keletre repíti majd a nézőket: a nyolc, mindenre elszánt sztárpár Jordánia, Törökország, Grúzia és Üzbegisztán lélegzetelállító tájain vágott neki az életre szóló kalandnak. Készpénz, bankkártya és telefon nélkül, az otthon kényelmét hátrahagyva idén is ismert párosok vállalkoztak arra, hogy Ázsia kihívásokkal teli országaiban, egy nem mindennapi küldetésben mérettesse meg magát, Ördög Nóra műsorvezetésével. Versenybe szállt Gelencsér Tímea és legjobb barátnője, Balogh Szimóna; Gáspár Győző és Gáspár Bea; Király Linda és Király Viktor; a ValMar, azaz Marics Peti és Valkusz Milán; az Exatlon Hungary All Star két Kihívója, Rozs Gergő és Kása András; Mérai Kata és Gyebnár Csekka színésznők; Nemazalany _ Halastyák Fanni és párja, Szlépka Armand; valamint a színészházaspár, Kiss Ernő Zsolt és felesége, Nyári Darinka. Az izgalmas, szórakoztató és olyankor drámai pillanatok mellett a legújabb epizódokból az is kiderül majd, hogy az embert próbáló kaland ezúttal összekovácsolta-e a párosokat, vagy éppen eltávolodtak egymástól a nem mindennapi élethelyzetek és konfliktusok miatt. A fődíj ezúttal is 10 millió forint!

Évadok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Kommentátor szept. 19. 13:40:45 Előzmény Elhaym
Miért kellene visszahozni a kiesetteket? Azért esetek ki. Amúgy egy új páros jött, tehát visszajöhettek volna Zámbóék, nem kellett újakat hozni.
Elhaym szept. 17. 18:31:52 Előzmény Kommentátor
A 3. hétre 7 páros kell. Mivel most nem tudott visszajönni az első két kieső új párosként, ezért újakat kellett hozni.
Kommentátor szept. 17. 13:20:40
Juniorék hogy kerültek oda? Mivel Cserpesék távozása után a kieső pár bent maradt, semmi nem indokolta, hogy még egy párost betegyenek. Főleg úgy, hogy a többiek már két hete ott szenvednek, az újak meg kipihenve érkeztek.
6/10
nikato szept. 12. 12:08:17 6/10
Nagyon jól játszanak Gáborék, ahogy Barbie, Jolly és Cserpesék is! A többiek valahogy eltörpülnek! Zsuzsiékat pl. alig mutatják, de ha mutatják is, pont mindig abban az állapotban amikor Guszti ideges. Anették a hisztisek, Bendéék pedig a szokásos Sárkány és Papucs. Mert minden évadba kell.
6/10
nikato szept. 10. 15:02:04 6/10
Zámbóék kedvelhetőek voltak, de én azt érzem, hogy még mindig nem tudták feldolgozni az apjuk elvesztését. Lelkileg nagyon sebezhetőek, főleg Krisztián.
Tilláék és Cserpesék a legszimpatikusabbak, bár Laura nagyon ugráltatja, sisetteti az apját, szegény ember sokszor már levegőt alig kap.
Emese szerintem is gusztustalanul néz ki. Influenszerek minek kellettek oda? Nem is hallottam még róluk, de nem is érdekelnek. Jollynak pedig igaza volt, mikor Barbival összeveszett, a csaj rajta kapaszkodott fel, semmi hangja nincs, falunapokon haknizik, fél playback-el, a hangja fel van javítva jelentősen autotune-nal. Szörnyű!!! (Kíváncsiságból rákerestem a "munkásságára".)

Kommentátor szept. 10. 08:42:09
Szegény Aleska milyen csúnya! A szemeinél már csak a fogai csálébbak. Meg az a rosszul feltöltött száj. Amikor pornózott, már akkor is ilyen csúnya volt?
A mulatós sztárok meg minek kellenek bele?
Kommentátor szept. 09. 12:17:34
Nekem Zámbó Adrián nagyon pozitív meglepetés volt. Ennyiből amit egy hét alatt láthattunk belőle, egy jólelkű, a rokonaihoz képest értelmes embernek tűnik. Úgy általában nem kedvelem a Zámbó családot, de ő nekem szimpatikus volt.
A Bendegúz nevű srác, nem tudom milyen nevű barátnője nagyon vicces. Olyanokat mond, hogy reméli erről az oldaláról IS megismerik az emberek. Meg, hogy azért nem veszik fel őket az autósok, mert TÚL szimpatikusak. Azt lehet Bendegúz mondta, hogy olyan álompár akarnak lenni mint Justin Biberék.
Kommentátor szept. 09. 12:11:47 Előzmény olahmiki1959
Azért nem zokszó nélkül viszik el őket. Sokszor mutatják mennyire ki vannak bukva azon, hogy órákig stoppolnak, vagy éppen keresik a szállást, ahova befogadják őket. De ebből mi csak pár percet látunk, ezért úgy tűnhet, hogy pikk-pakk találtak szállítót, vagy szállást. Ennek ellenére persze elég gyanús, hogy nem ingyen fogadnak be vadidegen embereket a házukba, vagy az autójukba.
olahmiki1959 szept. 07. 19:21:01 Előzmény Peti817172M
Pontosan!
Peti817172M szept. 07. 19:07:10 Előzmény olahmiki1959
Arról már nem is beszélve, hogy a szállásadóknak be kell engedni egy tv kamerát a privát szférájukba, és utána az emberek az ő lakhelyük alapján fogják megítélni az országot. Pedig nem is annyira fejletlen az ország, lásd manillai utak minősége. Stoppolásnál meg eleve három szabad hely kell, ami viszonylag ritka, ráadásul megint csak ott a kamera a privát szférában.
olahmiki1959 2022 nov. 20. - 12:32:22 Előzmény omama2
Igen, sok mnden lehetséges, és sokféle válasz felmerül az emberben.
Pedig mi valamikor egy vendégszerető nép hírében álltunk, amit nagyon sokan - a történelmünk folyamán - ki is használtak.
Átvertek, elnyomtak bennünket, és emiatt is lehet, hogy mára már bizalmatlanok lettünk, nem hiszünk senkinek, a lakásába pedig ma már senki sem enged be senkit, pláne nem idegeneket.
Egyébként azt el tudom képzelni - és ez az, amit valószínűleg soha nem fogunk megtudni, mert hétpecsétes titok -, hogy a játék szervezői minden országban megkérték, beszervezték az embereket - a hatóság és az ottani média közreműködésével - , hogy mindenben segítsék a játékosokat, mert azzal az országuk jó hírét fogják kelteni a nagyvilág előtt.
Mert azt azért észre lehetett venni, hogy az utcákon, a piacokon, a bazárokban szinte mindenki tudta, hogy mikor jönnek lóhalálában a játékosok, és egy zokszó nélkül odaadtak nekik mindent amit kértek, autóval elvitték őket bárhová, és útbaigazították őket, amikor arra volt szükség.
Ez pedig - szerintem - nem mehetett másképp, minthogy az ottani népek be lettek avatva a játékba.
Idegenforgalmi reklámként egyébként egy ilyen műsor nagyon jól jöhet egy országnak.
omama2 2022 nov. 20. - 11:30:48 Előzmény olahmiki1959
Igen nálunk ez elképzelhetetlen .....sajnos!!!
befelé forduló, elutasító rideg emberek. de talán ez a napi küzdelmes, rohanó élet miatt van.
olahmiki1959 2022 nov. 19. - 20:42:12 Előzmény omama2
Én is köszönöm a véleményedet.
A győztes pár megérdemelten nyert - írod. Igazad van, valóban végigküzdötték a játékot, de én őszintén szólva, Csekkáéknak drukkoltam, és nagyon szomorú lettem, amikor ez a buta rosszullét közbejött.
Azért drukkoltam nekik, mert maga a verseny ennek a két, középkorú nőnek elképesztően nehéz lehetett, sokszor fél napokat egy hátizsákkal végiggyalogolni a sivatagban, 40 fokos hőségben, a fiatalokkal együtt szaladni, 20 kilós zsákokat emelgetni, valami elképesztő volt!
És azt azért elvártam volna a győztesektől, hogy legalább néhány szóval megköszönik Csekkának és Katának, hogy visszahozták őket a versenybe, és tulajdonképpen őmiattuk nyerhettek.

Néha elgondolkozom azon, hogy vajon Magyarországon meg lehetne-e csinálni egy ilyen játékot.
Mondjuk, egy portugál, vagy egy norvég csapat játékosai meddig jutnának el, és milyen válaszokat kapnának, ha ingyen be akarnának kéredzkedni egy autóba, azzal a szöveggel, hogy vigyék már el őket 50 kilométerrel arrébb, de nincs pénzük, hogy fizessenek érte.
Még örülhetnének, ha csak simán elküldenék őket, és nem kapnának nagyon durva válaszokat, ilyen benzinárak mellett...
Vagy, ki engedne be nálunk bárkiket a lakásába éjszakára, hogy ott aludhassanak, pénz nélkül, minden nélkül?
A csarnokban, vagy a piacon próbálnának meg INGYEN elkérni bármelyik árustól egy almát, vagy egy kis emléktárgyat. Te jó ég!
A második napon le kellene állítani a forgatást, mert botrányba fulladna a műsor!
Arról már nem is beszélek, hogy nálunk gyakorlatilag szinte senki nem tud angolul - talán a fiatal nemzedéket kivéve -, úgyhogy az még egy plusz nehézséget jelenthetne a külföldiek számára, ha meg akarnák értetni magukat.
Na, az valóban érdekes műsor lenne...:)
6/10
nikato 2022 nov. 19. - 20:12:52 6/10
Kritikán aluli volt a finálé! Darinka egy gusztustalan hisztérika, a férje papucs, mindig mindenért magát okolta. Fanniék egy borítékkal kiestek, pedig párharcban kellett volna valakinek. Inkább jobb, hogy Ők nyertek, mint a hisztérika, aki 10 centis esés után is rinyált és többször is hagytak ki feladatot.
omama2 2022 nov. 19. - 18:14:17 Előzmény olahmiki1959
végigolvastam a hozzászólásodat olahmiki1959 , teljesen egyetértek ! voltak olyan feladatok amik kiakasztottak pl. az arany fogak....hogy lehet ilyen helyzetbe hozni a játékost és az utca emberét??, Szóval a feladatok tényleg csak a nézettség növelését szolgálták és semmi tartalom nem volt benne. Egyetlen pozitívum a csodálatos tájak. A játékosok ezeket az eszement feladatokat remekül teljesítették. Gáspár Győző hozta a szokásos üres fárasztó dumáját, már kiráz a hideg ha ez az ember megjelenik. A győztes pár megérdemelten nyert...végigküzdötték a játékot. gratulálok nekik!!!
jesolo 2022 nov. 19. - 11:15:11
Ez volt az első és az utolsó valóságshow, amit megnéztem. (Bármilyen hihetetlen, tényleg.) Valóban különleges országokban voltak, ilyen helyekre meglehetősen ritkán jut el az ember. Elismerésünk az ott lakó embereknek, egész más a beállítottságuk, más a fontossági sorrendjük és a komoly nyelvi nehézségek ellenére segítőkészek. (Bár nem látunk a kulisszák mögé, mennyire volt szervezett.)
Az egész műsorban a versenyzőknek komoly kihívásaik voltak, normál esetben itthon nem kerülnének ilyen helyzetekbe. Azt nem értettük, miért kell ilyen ordenáré módon megnyilatkozniuk, hisztizniük, ordítaniuk stb..... Biztosan nem tudják másképp levezetni a feszültséget, de a képernyőn nézni ezt a sok letyepetyét valami szörnyű volt. A harmadik adástól már kezemben volt a távirányító és azonnal megpróbáltam levenni a hangot, amikor kibírhatatlanná vált a hangjuk. Ennek ellenére előttük is le a kalappal, mert durva dolgokat csináltak végig. A nyertesről no comment.
Bonitó 2022 nov. 18. - 01:13:11
Nagyon vártam már a műsort! (Ahogy lentebb is írtam.)
Amikor megláttam a játékban résztvevők névsorát, nem örültem. Egyetlen egy pár sem volt, aki a kedvencem lehetett volna. Akinek az ember a műsor alatt drukkolhatott volna igaz szívből.
Már az elején nem tetszett a módosítás, hogy össze-vissza kapkodtak, és csak az élen lévőket mutatták. (Tudom, a nagy melegben, így tudott pihenni a stáb, ha az elmaradott játékosokat nem mutatják.) Próbáltam nem kritikus szemmel nézni a játékosokat, mert akkor az ember már nem igazán szórakozik, pedig azért ül le a képernyő elé, nem igaz?!

Amikor Marics Petiék átadták a továbbjutás jogát Gáspár párosnak, már csak fél szemmel néztem a műsort. (Ugyanaz ismétlődött meg, mint az előző évadban, amikor szintén a Gáspár Evelin és Zsolt kapta a továbbjutás lehetőségét és nem kellett hazautazniuk, mert a Saoli testvéreknek versenyre kellett utazni?! Én nem engedtem volna meg az ilyen húzást, Ha valaki nem tud egy ilyen show műsorban részt venni végig, az ne is induljon el. Szerintem. Marics Petiéknek ha koncertjük időpontja egybeesett ezzel műsorral, akkor nem kellett volna indulni. Illetve nem lett volna szabad ezt engedni. Nem fair! Sőt, elvették mások elől a lehetőséget (és a vastag pénzes borítékot is!)

Bevallom, hogy a "cipős játéknál" abba is hagytam a műsor nézését! Hiába a csodálatos tájak!
Akkor figyeltem Gáspár Győző viselkedését és elég is volt a műsorból. Mert ha nem ő volt a középpontban, vagy nem sikerült valami, akkor duzzogott, durcás volt, mint egy óvodás. Ha, mint ennél a játéknál is, eltalálta valakinek a lábméretét, akkor meg csak fújta a magáét, mint a pereces. Sőt, úgy ugrált, mint egy zártosztályról szabadult beteg, aki nincs leszedálva.

Minden évadot láttam eddig, de ez az évad igencsak gyengécskére sikeredett. A játékokról pedig megvan a véleményem, azaz a kreatív csapat slendrián munkájáról. Ennyit mégegyetlen évadban sem szaladtak a kameramanok. Le a kalappal előttük. Ebben az évadban azonban már nem is "titkolták," hogy minden lépésről lépésre forgatókönyv szerint zajlik. A végére maradt párok pedig egytől egyik antipatikusan valamiért. Ki ezért, ki azért. Én még a nyereményt is felajánlanám a közjavára, azzal a felkiáltással a párok felé, hogy elégedjenek meg a szép utazással és azzal amit láttak, a csodálatos tájakkal és punktum! :)
olahmiki1959 2022 nov. 17. - 21:39:53
Ez borzasztó!
Amikor a képernyő előtt ülve azt érzem, hogy nem szórakoztat, nem mulattat a műsor, nem tudok nevetgélni rajta, sokkal inkább feszengeni kezdek, és egyre kényelmetlenebbül érzem magam - mert ezeknél idiótább, embertpróbálóbb feladatokat, amiket a szerkesztők, producerek kitaláltak a játékosok számára, el sem lehet képzelni -, akkor ott már nagy baj van!!!
Komolyan mondom, megsajnáltam a játékosokat - és egyúttal gratulálok nekik -, mert ezt az egész őrületet így végigcsinálni, az valami fantasztikus volt!
Elképesztő!
A játék szervezőinek el kellene gondolkozniuk azon - miközben ők egyetlen feladatot sem tudnának ezek közül végigcsinálni -, hogy meddig feszíthetik a húrt, és meddig zsigerelhetnek ki embereket, pusztán a nézettség növelése miatt!!!
Nem szívesen írok le ilyet, de az Ázsia Expressz az én szememben a magyar média egyik legaljasabb, legfelháborítóbb műsorává vált.
Sajnálom...:)
omama2 2022 nov. 16. - 17:22:27 Előzmény olahmiki1959
Pedig végén nagyon úgy néz ki, hogy erre megy ki a játék. Gratulálok a két nőnek akik bejuttatták őket hajsza nélkül a finisbe.... Remélem megszívják......
olahmiki1959 2022 nov. 15. - 17:01:03
Nehogy a végén Gáspár Győzikéékkel nyeressék meg a játékot, mert olyat teszek, hogy magam is megbánom!...:)
Összes hozzászólás