Amber Heard Johnny Deppről: „Ez az az ember, aki megpróbált megölni”

Amber Heard kedden, négy napnyi tanúskodás után befejezte a vallomását, melyben felidézte a Johnny Depp-pel való viharos kapcsolatát. A tárgyalás várhatóan május 27-én fejeződik be.

Amber Heard kedden, négy napnyi tanúskodás után befejezte vallomását a Johnny Depp-pel folytatott pereskedésben. Az ügy korábbi állomásairól már több alkalommal is írtunk itt a PORT.hun (a mostani cikkünk végére be is linkeltük az összes híradást). Mint ismeretes, Depp 50 millió dolláros rágalmazási pert indított a volt felesége, Amber Heard ellen, miután a színésznő családon belüli erőszak elszenvedőjeként hivatkozott magára a Washington Post hasábjain 2018-ban. Depp szerint Heard tönkretette a karrierjét a fizikai és szexuális bántalmazásról szóló hamis vádakkal – a színésznő szerint azonban ez nem igaz, és rágalmazás miatt ő is beperelte Deppet. 

Amber heard és Johnny Depp (forrás: John Phillips / Getty Images for BFI)

 

A pereskedés mostanra valóságos médiaeseménnyé vált Heardról és Deppről szól a fél internet, a TikToknak pedig szinte az egésze. A legutóbb tárgyalási napról a Variety számolt be részletekbe menően.

Amber Heard vallomása alatt Depp ügyvédje, Camille Vasquez hazugsággal vádolta őt, és azt sugallta, hogy itt igazából Heard a valódi bántalmazó. Az ügyvéd lejátszotta a pár közötti vitákról készült hangfelvételeket, és felolvasta azokat a szerelmes üzeneteket, amelyeket Heard az állítólagos bántalmazások után írt Deppnek. A kérdésre, miszerint félt-e ezen időszakban Depptől, Amber Heard így válaszolt:

Ez az az ember, aki megpróbált megölni. Persze, hogy ijesztő volt, hiszen ő egyúttal a férjem is.

A per során Amber Heard részéről a megsebesített arcáról készült fényképeket és terápiás feljegyzéseket mutattak be, valamint olyan videókat Johnny Deppről, ahol épp ordítozva zúzza szét a szekrényeket. A színésznő ügyvédje ezzel kívánta alátámasztani Heard részletes és gyakran igen szélsőséges érzelmekkel teli vallomását.

A per egyik legfelkavaróbb pontján Amber Heard korábban azt mondta, hogy Johnny Depp egy üvegpalackkal szexuálisan bántalmazta őt 2015 márciusában Ausztráliában, miután megverte. Depp ezt tagadta, és azt állította Heardről, hogy igazából a színésznő vágott hozzá egy üveget egy vita során, ami összetört, megvágva a középső ujját. Heard szerint azonban Depp nem jól emlékszik a történtekre, és valószínűleg ő maga sebesítette meg a saját ujjbegyét, amikor összetört egy falra szerelt telefont.

Camille Vasquez vitatta ezt a beszámolót, és lejátszott egy felvételt, amelyen Heard elismerte, hogy „megütötte Deppet”. Heard erre azt válaszolta, hogy „néha a testét kellett használnia, hogy megvédje magát”.

Johnny Depp és Amber Heard (forrás: John Shearer / WireImage / Getty Images)

 

Camille Vasquez lejátszotta egy biztonsági kamera felvételét is, amelyen Amber Heard és James Franco színész látható, amint 2016. május 22-én egy liftben Heard lakásához mennek. Ez egy éjszakával a Heard és Depp közötti végső veszekedés után történt, mely során Depp állítólag egy telefont vágott Heard arcához, és ki kellett hívni a rendőrséget. A színésznő a következő napokban beadta a válókeresetet és távoltartási végzést kért. Heard korábban azt vallotta, hogy Depp féltékeny volt James Francóra és gyűlölte őt, mert a színésznő 2014-ben leforgatott vele egy szerelmi jelenetet az Agydopping naplók című filmhez. Depp a vallomásában elismerte: valóban azt gyanította, hogy Francónak és Heardnek viszonya van.

Az ügyvédnő a tárgyalás során az Aquaman című DC-filmről is kérdezte Amber Heardöt, azt sugallva, hogy Mera szerepért Depp szerezte meg a számára. A színésznő ezt eléggé zokon vette:

Tessék? Nem, Ms. Vasquez, meghallgatáson szereztem meg magamnak ezt a szerepet.

Heard korábban azt mondta a bíróságon, hogy a hollywoodi karrierje csorbát szenvedett, miután azt állították róla, hogy hazudik a párkapcsolati bántalmazásról. Elmondása szerint „harcolnia kellett azért, hogy maradhasson az Aquaman 2-ben”, ahol a szerepét is lecsökkentették.

A keddi tárgyaláson Camille Vasquez egy bírósági végrehajtóval behozatott az esküdteknek egy kést is, amelyet Heard adott ajándékba Deppnek még a kapcsolatuk elején. Ezután megkérdezte a színésznőtől, hogy miért ajándékozna valaki ilyesmit egy olyan férfinak, aki részeges és erőszakos. Amber Heard azt válaszolta erre:

Nem aggódtam amiatt, hogy meg fog szúrni vele.

Vasquez lejátszott egy veszekedésről készült hangfelvételt is, amelyben Heard nevetve „csórónak” és „lecsúszott sz*rházinak” nevezte Deppet. Erre a felvételre a színésznő így reagált a tárgyaláson:

Szörnyen ronda dolgokat mondtam neki. Nagyon szörnyű módon beszéltünk egymással.

Végezetül előjött a tárgyaláson az is, hogy Amber Heard 7 millió dollárt kapott a válási megállapodásuk értelmében Depptől (amelynek egy részét jótékonysági célokra ajánlotta fel). Heard ügyvédje, Elaine Bredehoft szerint azonban Depp 2015-ben 65 millió dollárt keresett, így Heardnek az összeg fele, azaz 32,5 millió dollár járt volna.

Johnny Depp még áprilisban négy napon át számolt be a viharos kapcsolatukról, így a per kimenetele most leginkább attól függ, hogy az esküdtszék melyikük visszaemlékezését találja hitelesebbnek. A tárgyalás várhatóan május 27-én fejeződik be, az esküdtszék ezután fog visszavonulni tanácskozni.

 

Korábbi cikkeink Amber Heard és Johnny Depp csatározásának eseményeiről:

Jönnek a keresztkérdések, még durvább lesz Johnny Depp és Amber Heard pere

Jogi szakértők szerint a Depp–Heard-pernek csak vesztesei lehetnek

Érzelemdús vallomást tett Amber Heard Johnny Depp ellen

Újabb sokkoló részletekkel folytatódott Amber Heard és Johnny Depp pere

Piszkos részleteket árult el a Johnny Depp-pel való kapcsolatáról a Dirty Dancing sztárja

Elon Musk pénzzel is beszállhatott Depp és Heard háborújába

Utólag is ki akarják rúgatni Amber Heardöt az Aquamen 2-ből a felháborodott rajongók

Amber Heard borderline személyiségzavarban szenved - állítja egy pszichológus

Hangfelvételeken anyázza egymást Depp és Heard

A Depp kontra Heard per leggusztustalanabb hozadékai

Mads Mikkelsennek két napja volt rá, hogy eldöntse, átveszi-e Johnny Depp szerepét

Johnny Depp vallomást tett, tagadja a nőverést

Johnny Depp – Amber Heard-per: a cirkusz folytatódik

Kábítószer, erőszak, szétvert lakások – durva vádaskodásokkal kezdődött Johnny Depp és Amber Heard újabb pere

Váratlan fordulat: Johnny Depp bántalmazással vádolja volt feleségét

Veszélyben Johnny Depp ötvenmillió dollárja

Egyre csúnyább a Johnny Depp kontra Amber Heard per

Amber Heard egykori személyi asszisztense szerint az ő bántalmazós sztoriját adta elő a sajátjaként

Johnny Depp és Amber Heard: újabb csúnya részletek

Amber Heard egyre durvább sztorikat mesél az exférjéről, Johnny Deppről

Akár nyer, akár veszít a rágalmazás miatt indított tárgyaláson, Johnny Depp mindenképpen rosszul jár

Elvesztette Johnny Depp a volt felesége miatt indított pert

Amber Heard elvesztette az emberek szimpátiáját, amiért tanúskodott a feleségverő Johnny Depp ellen

Ki helyettesíthetné a távozó Johnny Deppet a Legendás állatok 3-ban?

Tömegek követelik, hogy Johnny Depp exfeleségét írják ki az Aquaman 2-ből

Johnny Depp továbbra is feleségverő

Csatát nyert az exfelesége elleni jogi háborúban Johnny Depp

Két fesztivál is kitünteti Johnny Deppet, a nőszervezet tiltakozik

Johnny Depp úgy érzi, egész Hollywood bojkottálja

Folytatódik a Johnny Depp és Amber Heard közti háború

Johnny Depp a cancel culture-ről: „Senki sincs biztonságban”