Poénkodott Erzsébet királynő halálával, kivágták a műsorból

Háborognak a nézők, amiért a Sky cenzúrázta az éles humoráról ismert John Oliver-show az elmúlt hét híreiről legutóbbi adását.

„Nagy-Britanniával kell kezdenünk, ahol

szemmel láthatóan mindenkit durván odavágott egy 96 éves asszony természetes okokból bekövetkezett halála.

Fontos pillanat ez, és valamilyen okból kifolyólag tényleg mindenki úgy érzi, hogy hozzá kell szólnia, Crazy Frogtól kezdve (egy rajzfilmfigura – a szerk.) a brit Domino’s Pizzáig. Akik azt írták, hogy a Domino’s-nál mindenki csatlakozik a nemzeti gyászhoz.

De talán szólniuk kellett volna az amerikai Domino’s-nak is, ők ugyanis azt posztolták, hogy »ha ezt olvasod, egyértelmű, hogy egy kis pizzára van szükséged«. Tegyetek rendet a házatok táján, srácok, hiszen EGY HÖLGY MEGHALT!” – ironizált a vasárnap éjszaka adásba került műsorban a házigazda, aki a múltban többször tett már éles kommentárt a politikával, sőt a magyar politikával kapcsolatban is. (A program egyébként nálunk is elérhető, az HBO Maxon streamelhető, kritikát is írtunk már róla, itt olvasható.)

Forrás: HBO Max


Oliver egyébként a II. Erzsébet halálára vonatkozó megjegyzések után továbbfűzte Nagy-Britannia ekézését, hiszen kitért az új miniszterelnökre, Liz Trussra is. „Az, hogy a királynő elhunyt, nem az egyetlen trauma, amivel a briteknek meg kellett mostanában küzdeniük, hiszen

Margaret Thatcher Technocoltól beállt verziója,

Liz Truss lett az új miniszterelnökük” – mondta a humorista.


Mindezt azonban csak azok élvezhették, akik élőben követték a műsort, a későbbi ismétlésekből, illetve a Sky streaming oldalára felkerült verzióból ugyanis a csatorna könyörtelenül kivágta az általuk vélhetően kegyeletsértőnek tartott poénkodást. A nézők emiatt dühöngenek, és még monarchiapárti angolok is kiposztolják a Twitterre, hogy látni (és hallani) akarják a kivágott részt, hiszen ismerik Oliver humorát, meg tudnak birkózni vele, és felháborítónak tartják, hogy a Sky gyerekként kezeli őket.


(via The Hollywood Reporter, NME)