A Bridgerton család

Bakancslistához adom
Bridgerton
amerikai romantikus sorozat, drámasorozat, 60 perc, 2020

Értékelés:

78 szavazatból
Szerinted?

A nagy sikerű regényeken alapuló sorozat a befolyásos Bridgerton család nyolc összetartó testvéréről szól, akik mind a szerelmet keresik.
Forgalmazó: Netflix
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Simon Basset
Daphne Bridgerton
Lady Whistledown
Lord Featherington
Portia Featherington
Lady Danbury
Anthony Bridgerton
Lady Cowper
Eloise Bridgerton
Penelope Featherington

Hozzászólások

Szerinted?
szilagyivera ápr. 07. 14:57:13
Közepes szórakozás, bajszos királynővel...
Kobaki márc. 26. 11:43:31
Üzenném a sok okostojásnak, aki valamiféle PC-összeesküvést vél felfedezni a színes bőrű színészek miatt, hogy csak azért száműzni kellene őket a pályáról, mert kb. 1500 év irodalmában nincsenek színes bőrű karakterek?
És egyébként ugyanilyen elítélő véleményük van számtalan fehér bőrű színész emlékezetes Othello alakításáról?
Edmond Dantes márc. 18. 15:34:07 Előzmény Gaddemon
Így kell hozzáállni ehhez a sorozathoz és akkor jól fog szórakozni, mint pl. én. Aki meg el akarja rontani a saját szórakozását, lelke rajta. Csak a másokét ne rontsa el, ha lehet.
7/10
Gaddemon márc. 18. 15:15:15 7/10
Az első két részt rettenetesen untam, de mivel akkora volt a sorozat körül a felhajtás, folytattam, és végül nem bántam meg. Kicsit zavaró volt, ahogy a mai PC dolgokat minden áron próbálták beleerőltetni a showba: a szereplők fele fekete, ráadásul a kötelező fehér-fekete partnerek összeboronálása sem maradhatott el. Korhűségre nyilván nem mindenben törekedtek, ez ebben is meglátszott, de pl. a zeneválasztásban is, hisz sok mai számot játszottak hegedűn a bálok alatt.
Összességében könnyedebb hangvételű sorozatról van szó, de a súlyosabb témák is helyet kapnak: ahogy a férjes asszony semmit nem tud a szexről, vagy arról, hogyan lesz a gyerek; a fiút az apja gyűlöli, bántja, amiért nem tökéletes; rangon alul nem lehet házasodni, illetve a másságot is titkolni kell, ál-házasságban élve. Nyilván nem mentek bele annyira ezekbe a témákba, ami jobb is, így egy élvezhető, egészen szórakoztató sorozatot kaptunk, tele gyönyörű jelmezekkel és sminkekkel. Az is tetszett, hogy bár összességében pozitív lett a vége, mégsem kapott meg mindenki mindent, így nem lett annyira szirupos.
1/10
offtopic
tesz-vesz márc. 15. 16:43:10 1/10 Előzmény Persona89
én értem egy ideje már, te nem érted hogy rosszul fogalmaztál
10/10
Amadila márc. 11. 09:37:16 10/10
Nem értem azokat akik azon fanyalognak ki,hogy nem korhű a film és hogy szinesbőrű színészek játszanak benne!
Tény, angol történelmet nem ebből a sorozatból kell megtanulni,de nem is történelemtanitásra készítették az alkotok! Hanem (a direkt nagybetűs )SZÓRAKOZTATÁSRA ! Aki ezt nem tudja értékelni az nézzen történelmi csatornákat!
Szerintem egy nagyon aranyos,kis cuki limonádé filmsorozat lett!Aki vevő az ilyenre azt ki tudja kapcsolni ebből az egész jelenlegi helyzetből!!
A kosztümök és a helyszínek szépek,a férfi főszereplő meg hát egyenesen Gyönyörű!!
Ennyi épp elég,hogy kitudjon az ember kicsit kapcsolódni!
4/10
Persona89 febr. 23. 04:25:12 4/10
Nem mondod?! Azt hittem műkörmös. Értsed már ember. Ez a giccsparádé egy kortárs alkotás.
1/10
tesz-vesz febr. 22. 21:37:26 1/10 Előzmény Persona89
de, ő is író, csak rosszul fogalmaztál:
"Ha ekkora Jane Austen rajongó vagy,akkor tájékozódj a műveiről,mert most óriási bakot lőttél. Az írónő jelenleg 51 éves.."
4/10
Persona89 febr. 21. 20:27:09 4/10 Előzmény tesz-vesz
Te jó ég!!!!!Mert nem Jane Austen az író.
1/10
tesz-vesz febr. 21. 18:00:24 1/10
el is felejtettem ezt a szabályt:
168.Az uralkodóházat jelentő ház, család és dinasztia szót is kötőjellel kapcsoljuk a család¬névhez: Árpád-ház, Anjou-ház, Habsburg-ház, Jagelló-ház; Bourbon-család; Tudor-dinasztia; stb.

167 Azoktól a felvett vagy kapott személynevektől (vagy más tulajdonnevektől, sőt fantázia¬nevektől), amelyeket kisebb-nagyobb embercsoportok viselnek, különírjuk a gyűjtőnévi vagy gyűjtőnévi jellegű közszókat: Benedek család, Csák nemzetség, Előre brigád, Nyék törzs, Radnóti őrs

A “család” szót különírjuk az előtte álló személynévtől: Nagy család, Smith család.
Kötőjelet csak akkor használunk, ha a “család” uralkodóházat jelöl, például: Habsburg-család, Hunyadi-család, Bourbon-család. Lásd a 167., 168. szabálypontot.
https://e-nyelv.hu/2012-07-05/habsburg-csalad-nagy-csalad/
1/10
tesz-vesz febr. 21. 17:40:34 1/10 Előzmény Persona89
hogy lenne 51 éves? Jane Austen már kétszáz éve halott
5/10
Eszter.Sz febr. 05. 22:32:33 5/10
Látom az előző kommentekben, hogy a többség azon ventilál, hogy tele van színesbőrű színészekkel a film és nem korhű. Szerintem sehol senki nem ígérte, hogy ez egy történelmi dráma. Van abból is bőven, illetve aki csak a valóságot pontosan bemutató történeteket szereti azoknak javaslom az ismeretterjesztő csatornák dokumentumfilmjeit!
Nekem ezzel a filmmel pont nem ez a problémám. Ha egy fiktív korban/társadalomban játszódik egy történet attól még bőven lehetne jó. És bizonyos szempontból az is. Szép emberek, gyönyörű kosztümök, viszonylag jó történet, igényes kivitelezés - legalábbis vizuálisan, egy kellemes rózsaszín limonádé, nem is vártam nagy mélységeket és még így is csalódtam. Végtelenül sekélyes, alig van benne néhány értékelhető párbeszéd, folyamatosan ugyanazt ismételgetik mint egy ócska szappanoperában. Minden kiszámítható és a színészi alakítások némelyike is hagy kívánnivalót maga után. Élen a főszereplő sráccal aki bár gyönyörű, de a 3. résztől már kifejezetten irritáló volt az a fajta amatőrség amivel túljátsza a szerepét. Fél pillanatig nem tudott hitelesen benne maradni a karakterében.
Kár érte, mert a feladat egyik felét kiválóan megoldották az alkotók, csak épp az érdemi fele nem jött össze: a tartalom.
4/10
SplinterHun febr. 05. 03:09:45 4/10
Aki azt írja hogy jobban értenek a kommentelők az angol történelemhez mint az Angolok, az nagyon remélem nem azt gondolja hogy ez egy történelmileg hiteles film bármilyen szempontból is?
offtopic
Edmond Dantes febr. 03. 08:30:00 Előzmény Liberális konzervatív
Azért ilyenek, mert port tisztelt kommentelői jobban értenek az angol történelemhez (is) és az önironikus angol humorhoz (is) mint maguk az angol(szász)ok. IMDb: 7,3, port: 6,8...az én korábbi beírásom a filmről pedig túl pozitív lehetett, mert finom mozdulattal kibannolták ld. 25 itt. 25 még "él".
10/10
Liberális konzervatív febr. 02. 22:46:58 10/10
Szerintem nagyon jó sorozat! Az nem baj ha valakinek nem tetszik de mièrt ilyenek a kommentek? Soha nem fogom megèrteni!
4/10
SplinterHun jan. 27. 19:15:06 4/10
Ha nem történelmi filmről van szó a korhűség nem az elsődleges szempont,de ennyire az ember képébe nyomni ezt az újhullámu,PC kultúrát egyszerűen borzalom.Sajnos az ilyen filmek miatt nincsen senkinek sem kultúrális inteligenciája,mert filmekből tanulunk,nem az iskolában.Ebbe a történelmi korban ezek a karakterek annyira hitelesek mint a Gyalog galopp végén a 20. század végi rendőrök.De az legalább direkt elmebajos film volt.Ha csak maga a filmet nézzük valóban szórakoztató,csak modern kötüsbe kellet volna csomagolni,bár akkor nem mondhatták volna el az alkotók hogy ők mekkora elkötelezettek a mostani társadalmi problémák mellet,amik tegyük hozzá mindíg is léteztek,csak most jött rá mindenki hogy vannak.
10/10
Jaws jan. 26. 16:52:52 10/10
Jane Austen Mansfield parkja már elég Blm-és. Csak szólok.
offtopic
sanderson jan. 22. 15:36:59 Előzmény pa1a11
Regé-Jean Page nem afroamerikai, hanem afroeurópai (brit) színész. Ha éltek volna az 1800-as évek elején, Afrikából származó emberek Angliában, akkor őket helyesen afroeurópaiaknak kellene nevezni. De egyébként a hozzászólásoddal egyetértek.
10/10
Jenny0921 jan. 19. 12:31:21 10/10
1 nap alatt végig néztem, és azóta is visszatérek 1-1 jelenthez. Nekem nagyon tetszett, nem az a tipikusan kiszámítható romantikus film! Vannak benne fordulatok, csavarok. Kiváló képi és zene világgal rendelkezik.
androcles jan. 18. 10:46:29
Sajnos ami rossz, az rossz, a PC mozgalom ostobaságainak a túladagolásával, meg anélkül is.. Mostanában sikerül úgy általában mindent középszerűvé, meg hamburgerzabáló szintre lehúzni, és ezen, a kényszeresen ráerőltetett PC karakterek sokat segítenek. Nem baj, szerencsére, elvétve, azért akad még normális tartalom, majd nézem azt.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu