Film

Rocketman

angol életrajzi dráma, fantasy, 121 perc, 2019 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • mb
    • f

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

A ROCKETMAN egy nagyszabású zenés fantázia Elton John áttörést hozó éveinek hihetetlen emberi történetéről. A film azt a fantasztikus átalakulást követi nyomon, ahogyan a félénk zongorista csodagyerek Reginald Dwightból világszerte ismert szupersztár lesz Elton John néven. Az inspiráló történet – mely Elton legkedveltebb dalaira van felfűzve, a főszereplő Taron Egerton előadásában – nyomon követi a kisvárosi srácot azon az úton, melynek során a popkultúra egyik legikonikusabb figurájává nőtte ki magát.
A filmben Jamie Bell alakítja Elton állandó szövegíróját és szerzőtársát, Bernie Taupint, Richard Madden játssza Elton első menedzserét, John Reidet, Bryce Dallas Howard pedig Elton anyját, Sheila Farebrothert testesíti meg.

Bemutató dátuma: 2019. június 6. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 10/10 június 24. 01:24:57
június 24. 01:24:57
Automatikusan a Bohém rapszódiával hasonlítjuk s ebben - már sokan megírták - van is némi realitás.
Mind a ketőtt moziban láttam és mind a kettő lenyűgözött!
A Rocketman is lángol az elejétől a végéig! Nem ismertem Elton John magánéletét ilyen behatóan, de a film őszintén, gazdag érzelmi skálán mutatja be, teli szenvedéllyel, fájdalommal!
A anyját játszó Bryce Dallas Howard újfent bebizonyította, hogy színésznőként igazi kiválósággá érett és itt is ő, a film egyik legsúlyosabb karaktere! Egészen különleges alakítást nyújt!
A főszereplő játéka engem elbűvölt. Egyszerre volt a fájdalomtól tomboló vad s egy sebezhetően érzékeny lélek!
Megindító élményt kaptam mely az első percben elrabolt s valószínű többet nem is engedd!
szavazat: 8/10 június 20. 01:40:13
június 20. 01:40:13
Sok jót hallottam a Rocketman-ről,és kíváncsian vártam milyen lesz.
Bíztam benne,nem esik a Bohém rapszódia hibájába,ahol a nagyobb bevételt biztosító családbarát korhatár besorolás reményèben (mint ez sajnos törtènt) ami így is remek hangulatot biztosított,de Freddie Mercury filmnek nevezni,mégis erős túlzás.
A Rocketman-t már akkor elkezdték forgatni,amikor a Bohém rapszódiát be sem mutatták,így a két film összehasonlítàsa elkerülhetetlen. Nem csak azért mert az Elton John filmet az a Dexter Fletcher rendezte,aki a Bohém rapszódiába is “beugrott” társ rendezőként,hanem mindkét film egy excentrikus,fantasztikus tehetséggel megàldott énekes életét dolgozza fel,akik a szegènységből jöttek,és a korán jött világhír majdnem teljesen elsodorta őket. De mègis óriási külömbségek vannak a két film között,ami a Rocketman javára írható. A Rocketman lehet össze vissza tekeri a valóságot,de mégsem kamuzik,semmit sem hallgat el a főhőse jelleméről,és ezt maga Elton John akarta így. Ő mindent benne hagyott, drogokat szexet,rock n’rollt. És ez így van rendben. A dalok nem keletkezésük sorrendjèben szólalnak meg,és a film musical hatása miatt egyik másik át is van hangszerelve,a díszletek jelmezek és történések a fantázia jegyében születtek újjá,de Elton (olykor elviselhetetlen) természetétől kezdve a szenvedélyekig,minden a valóság. Komoly koncepciója van,nagyon átgondolt,és nagyon ügyesen kivitelezett mozi. Taron Egerton kiváló választás lett Elton szerepére! Zseniálisan énekli Elton dalait,és úgy játssza a szèpen lassan már a szeretethiányba beleőrülő szupersztárt,hogy néha már tényleg mintha Eltont látnánk. Ez a film nem rest megmutatni,hogy a külsejével és múltjával soha nem kibékülő énekes,rövid időn belül milyen érzelmi,és fizikai mélyrepülést hajtott végre. Olyan ez a film,mint egy vallomás “bocsánat kérés” melyben John vezekel múltban elkövetett bűneiért családja,barátai,és leginkább sajàt lelkiismerete elött. Az a “hiányzó ölelés”. Itt mindenképp megkell említenem,a filmben a szàmomra egyik legszebb jelenetet, ahol a Sorry seems to be the hardest world szívfacsaró dallamit hallhatjuk. Nem csak szép,megható is. Ahogy az a jelenet is,amikor Elton szembesül azzal valójában az édesapjának semmit sem jelent. A néha álomszerű,alkohollal,
gyógyszerekkel és droggal átitatott életrajzi történet,lehet nem a legizgalmasabb,de mégis nagyon jól sikerült,ami köszönhető a kendőzetlen tálalásnak,a remek daloknak,és nem utolsó sorban Taron Egerton kiváló hangjának,játèkának.
Amit legjobban vártam még a filmben (a több szuper dal közül) az I’m still standing... nem véletlen rakták a film végére,hatásos volt,az biztos! A katarzis 100-ig% !!! Imádtam!
szavazat: 6/10 június 16. 14:31:30
június 16. 14:31:30
Számomra nem volt sem szerethető, sem pedig szimpatikus a főszereplő karaktere. A színészen látszik, hogy élvezi a szerepet. Nekem kevésbé tetszett mint a Queen film.
szavazat: 10/10 június 14. 23:40:40
június 14. 23:40:40
Remek film. Kivalo szineszi jatek, csodas zenekkel (kituno hangszerelessel). A smarolos jeleneteket (bar nem vagyok prud) kicsit soknak talaltam, de egeszeben szorakoztato es nagyszeru filmet lattam.
szavazat: 7/10 június 13. 20:15:46
június 13. 20:15:46
Sokkal több a művészi motívum, mint a Bohém Rapszódiában, de ezektől a musical-betétektől azt hittem, elhányom magam! Könyörgöm, Dexter, legyünk már tisztában a képességeinkkel! Forman legenda, azért sikerült a Hair-t musicalként is tökéletessé varázsolni, de itt ez mindent elrontott. pedig tényleg olyan szépen indult! Meg azért azt se hiszem, hogy John Reid ekkora bunkó lett volna - bár a Bohém Rapszódia is biztos ferdített, ez tuti túlzás. De legalább őszinte volt!
(Taront azért berakjuk a kedvencek közé...)
június 12. 20:27:18
június 12. 20:27:18
Nekem nagyon tetszett a film! Egyáltalán nem untam. Jobban tetszett a Bohém Rapszódiánál.
Bátran ajánlom mindenkinek. Nálam ez 10/8.
június 12. 08:23:32
június 12. 08:23:32
A hozzászólás moderálva lett.
szavazat: 5/10 június 10. 12:42:33
június 10. 12:42:33
Igen gyenge alkotás, bár el kell ismernem, hogy nem volt magasan a léc, mert a Bohém rapszódia sem igazán jött be...(ugyanezen rendezőtől). Pedig amúgy lettek volna benne egész jó ötletek, azokon kívül is amiket Fletcher más filmekből kölcsönzött (hogy lopásnak ne nevezzem) mint pl. a Birdman. Azt kell hogy mondjam, hogy az Eltont alakító színész mindent beleadott, elismerést érdemel, nem rajta múlott a dolog... és talán nem is teljes mértékben a rendezőn és a forgatókönyvön, hanem magán Elton személyén és életútján. Valójában nem karakteres eléggé és az életútja sem nevezhető kifejezetten izgalmasnak vagy különösnek. Ennek a filmnek bőven elég lett volna egy laza 70-80perc, de sajnos több mint két órásra húzták. Az első fele még viszonylag lekötött és itt-ott még humoros is volt, de a második felében először csak mocorogni kezdtem az unalomtól, majd ez átfordult szenvedésbe. Spoiler: A végén semmi értelme nem volt annak, hogy megmutatták az eredeti és mellé a filmbeli fotókat róla... mit adott ez hozzá az egészhez? Elárulom: semmit! Vagy azon kellett volna ájuldozni hogy milyen jó volt a sminkes meg a kosztümös? Mert mellesleg sztem az sem volt annyira jó, mint ahogy a színész is mérföldkövekkel jóképűbb férfi volt mint Elton... Azzal aztán meg pláne nem tudtam mit kezdeni hogy megkaptunk olyan infókat hogy még ennyi idő után is shoppingol - most ezen hatódjak meg vagy mit csináljak?! Kigyógyult az alkoholizmusból és Aids alapítványt hozott létre... tök jó, de csak én nem értettem az összefüggést? :) Hát Elton volt az egyik producer, uh talán elő volt írva, mit “kell” róla elmondani. Csakúgy, mint a Queen filmnél a még élő tagok.... nálam ez a film 5/10.
szavazat: 7/10 június 10. 11:21:11
június 10. 11:21:11
Ösztönösen is hasonlítom a Queen filmhez, pedig nem kéne (hiába vannak közös alkotói vonásaik).
Szóval filmként sztem jóval kiforrottabb mint a Queen film, de mégis kevésbé olyan hatásos számomra. Bizonyára a zene teszi ezt - holott ismerem és szeretem az Elton John számokat is.
Ebben a filmben vannak nagyon jó filmes "csodák", igazi, képnyelven elmesélt jelenetek (meg szájbarágós párbeszédek is ) Olykor musical hangulatú, olykor bátran játékos film, olykor megmagyarázhatatlanul bugyuta, és máskor parádés... Alapvetően a színészi játék rendben van, számomra nem volt benne karakteridegen alakítás, mellékszereplőket is élvezet nézni.
Összességében ez egy jó kis mozi közepes történettel és remek zenékkel.
június 10. 10:57:48
június 10. 10:57:48
Szerintem jó film volt. Bár lehet hogy más filmet néztem, mert nem láttam benne a "homokosság" éljenzését. Érthetetlen hogy a Világ nem készített még filmet neofery76-ról.
A filmre visszatérve, a Bohemian Rhapsodyval összehasonlítva: Taron Egerton nagyon jó, a nem zenei részekben is sokkal jobban hasonlít Eltonra mint Rami a Queen énekesére. Nekem úgy tűnt több zeneszám hangzik el benne, annak ellenére hogy több időt szán a főszereplő vívódásainak bemutatására. Összességében sokkal inkább film mint a BR ami inkább zenés film, bár én utóbbit többször néztem meg.
június 10. 09:34:11
június 10. 09:34:11
A hozzászólás moderálva lett.
szavazat: 9/10 június 09. 19:23:05
június 09. 19:23:05
Egy hihetetlen tehetség hihetetlen útja. Szuper volt.
szavazat: 6/10 június 07. 12:41:50
június 07. 12:41:50
Most szőrös szívű leszek, de szerintem nem akkora ikon Elton John, mint amit lefestenek róla a filmben és nem is gondolom, hogy megérdemelné ezt a filmet. A zenéi a filmben sem voltak akkora robbantások, mint pl. a Queen-ben. Felejthető az egész.
szavazat: 10/10 június 06. 23:41:29
június 06. 23:41:29
Hatalmas élmény volt,pedig nem sokat vártam. Nem érdekelt Elton John,gondoltam, mindegy,egy esti kis szórakoztató film. Nagyon sokat adott, teljesen új,teljesen más...
március 24. 01:12:10
március 24. 01:12:10
A hozzászólás moderálva lett.