A Bridgerton család

Bakancslistához adom
Bridgerton
amerikai romantikus sorozat, drámasorozat, 60 perc, 2020

Értékelés:

119 szavazatból
Szerinted?

A nagy sikerű regényeken alapuló sorozat a befolyásos Bridgerton család nyolc összetartó testvéréről szól, akik mind a szerelmet keresik.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Szereplők

Simon Basset
Daphne Bridgerton
Lady Whistledown
Lord Featherington
Portia Featherington
Lady Danbury
Anthony Bridgerton
Lady Cowper
Eloise Bridgerton
Penelope Featherington

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
rocco14 2022 okt. 29. - 14:32:33 10/10
Nekem sokkal jobban tetszett mint az első évad 10/10.A 2 főszereplő fantasztikus volt Simona Ashley gyönyörű!
offtopic
Kobaki 2022 máj. 06. - 07:51:09 Előzmény filoszemitabélus
Hát sajnos már nem tudom meg, milyen okosságokat írt a barétod, mert annyira valósra (Genosse AH megnyerte a II. világháborút?) sikerült, hogy rögtön törölték.
filoszemitabélus 2022 máj. 06. - 00:07:51 Előzmény tomtattoo
Kissé sarkos, de valóságelemeket tartalmazó hsz.
mankosy 2022 máj. 01. - 17:36:12
Lehet jobb lett volna, ha a Bridgerton könyvekekből is inkább a Passionflix csinál filmeket, mint a Netflix, valahogy jobban megfogják az ilyen romantikus-erotikus könyvek lényegét. (Pl a Gabriel's könyvekből eddig készült filmek kimondottan jók szerintem) Összes Bridgerton könyvet olvastam, az első évad feldologozása nagyon gyenge lett, a másodikat még nem láttam (könyvben nagyon teszett).
filoszemitabélus 2022 máj. 01. - 10:24:51 Előzmény Edmond Dantes
Teljesen igazad van! Annyira xenofób vagyok, hogy ki van írva az ajtómra : idegeneknek belépni tilos! És gyerekkorom óta nem fogadok el édességet idegentől.
offtopic
Edmond Dantes 2022 máj. 01. - 09:27:35
Mindannyiunk örök nagy kedvence kétségtelenül magas színvonalon, ellenállhatatlan humorral, empatikusan, szellemi felsőbbrendűséggel jelentkezik be. És a toposzai is szinte állandóak: homo- és xenofóbia, rasszizmus, zsidózás. Nagyon cuki, "adom". És nála a nácik mindig "náczyak". Örökzöld.
filoszemitabélus 2022 máj. 01. - 08:58:53
Köszönöm a tájékoztatást! Ez az típus, aki ugyan szívesen élcelődik a nemzet és a kereszténység rovására, de véresen komolyan veszi saját mániáikat és remekül tud újbeszélül halandzsázni.
offtopic
Kobaki 2022 ápr. 29. - 10:09:19
Na látod! Ezért nem festik magukat fehérre a színesbőrű színészek:
- hogy ne nézzenek ki röhejesen;
- és ne kelljen becsuknod a szemed, ami filmnézés közben nem válik előnyödre.
filoszemitabélus 2022 ápr. 26. - 19:50:59 Előzmény Sumomo_
A HATALOM részegítő íze. Pedig közénk is lovethetett volna
Sumomo_ 2022 ápr. 26. - 16:47:33
Hová lett filoszemitabélus utolsó hozzászólása? Na ennyit a szólásszabadságról.
Nem értek vele együtt akkor törlöm?
Azért ez nagyon gáz.
offtopic
Sumomo_ 2022 ápr. 25. - 11:11:17 Előzmény filoszemitabélus
Te jó ég, erről a nyilatkozatról nem is hallottam! Elmebaj.

"azért a sorozat néger arisztokratái enyhén röhejesek a hacukájukban"
Nekem ebből az jött le, hogy a rizsporos, sznob, ostoba korabeli arisztrokrácia röhejessége , nem bőrszín függő. Ez egy fantázia világ, milyen lenne a társadalom krémje egy színes bőrű világban, úgy néz ki a válasz az, hogy pont olyan .
Ha volna valódi történelmi személyiség aki "fehér" volt és azt egy fekete játszaná, na azt nagyon utálnám! Milyen lenne Madame de Pompadourt alakítaná Golda Rosheuvel? Sikítanék. Pedig lehet, hogy Sarolta királynék karakteréhez mintát adott .:D
Nem látok ebbe a filmsorozatba sokat, egy egyszer nézhető limonádé.

Más:
Nem értem, hogy az afroamerikaik miért nem dolgozzák fel a saját történelmüket ?
Vannak rá törekvések, pl. A számolás joga, A segítség vagy a Madam C. J. Walker életét feldolgozó Selfmade. Nagyon élveztem mindhármat. (Bár Hugonnai Vilmáról készülne ilyen játékfilm!!!)
Több ilyen filmről nem is tudok. Nem dokumentum filmere gondolok.
Vagy: csodás (legalább is nekem) zeneviláguk van az afrikaiaknak , biztos vagyok benne hogy nem csak énekelnek/énekeltek, hanem mesélnek/meséltek is. Ezekből miért nem készít a nagyon liberális Walt Disney rajzfilmeket?
Sumomo_ 2022 ápr. 23. - 16:07:31 Előzmény filoszemitabélus
Egyetértek veled. Amúgy.
De ebben a sorozatban egyszer elhangzik, hogy amikor a király beleszeretett fekete feleségébe akkor változtak meg itt a dolgok, lehetővé vált hogy a főrendek közé emelkedhessenek a nem fehérek is. Szerintem ezzel az egyszerű kijelentéssel helyre tették az alaphelyzetet, a színészek nem fehéreket, hanem saját magukat alakíthatták. Leszámítva, hogy egy ilyen átalakulás a társadalomban nem egykét évtized alatt lehetséges, nekem teljesen rendben van a dolog.
Sumomo_ 2022 ápr. 23. - 15:58:28 Előzmény Kobaki
Sántít a hasonlat. "A számos fehér bőrű színész", akik az Othellot játszották barnára voltak festve.Elég röhejesen néztek ki. Pont olyan röhejesen,mint a haldokló tüdőbeteg Mimit alakító túlsúlyos , ám de gyönyörű hangú énekesnők. Ilyenkor szoktam becsukni a szemem és csak hallgatni.
kybuck 2022 ápr. 23. - 02:02:48
Kérdés nem jut e ez a sorozat is a 24, vagy éppen a Grace klinika – ha már Shonda Rhimes – sorsára, nevezetesen, hogy a többedik gyerek szerelmi élete már keveseket fog érdekelni nagyjából ugyanazokkal a dramaturgiai fogásokkal körítve (a Grace klinikáról is ezért szoktam le). Mondom mindezt, mert a második évadnál már többen emlegették az unalmat az elsőhöz képest, és még ha ez egy részben alternatív történelmi közeg is, azért olyan nagyon nem célszerű felborítani a realitást, szóval itt nem történhet mondjuk repülőgép-szerencsétlenség, vagy más 20–21. századi sorozatban megszokott fordulat, így kérdés marad egyelőre, hogy hatodjára is érdekes marad e a habos-babos, kosztümös világban szerelmet kajtató aktuális Bidgerton-gyerek.
9/10
Z.Zoé 2022 ápr. 10. - 20:16:07 9/10
Aki szereti a romantikus kosztümös filmeket, a csodas fenykepezest, a szep ruhakat, a jol megvalasztott filmzenet, az sztem nem fog csalodni.
A szerelmi szal nyilvan kiszamithato, de ahogy bemutatjak, az mesés. Vagy inkabb meseszerű. Kivalo szorakozas almodozasra hajlamos, nöi lelkeknek; van benne mely sóhaj, egymas szemebe nezes lassitva, szívdobogas es minden iranybol felvett csókjelenet. A szexjeleneten en megdöbbentem, öszinten szolva nem szamitottam ra, de azt is nagyon jol vagtak össze.
Nekem tetszett a 2. évad - sőt, jobban, mint az elsö.
8/10
Minniemousee 2022 ápr. 07. - 22:10:14 8/10
Nekem tetszett, hogy színesbőrű színészek is játszottak nemeseket, fehér rabszolgákkal. Érdekes volt számomra.
Nagyon tetszettek a díszletek, a párbeszédek, a jelmezek, a helyszínek.
Az első évad nagyon tetszett, a főszereplő herceg igen jóképű férfi, hiányoltam a második évadból.
Az Anthonyt alakító színész aki a valóságban meleg, vagy nagyon tehetséges színész vagy biszexuális, ugyanis a Kate-et alakító színésznővel csak úgy forrt köztük a levegő. Nagyon szenvedélyesen néztek egymásra.
Remélem az összes testvérpár kap egy évadot.
6/10
Anna Dé 2022 ápr. 01. - 05:35:53 6/10
Az új évad nekem annyira nem jött be. Az új szereplők se voltak annyira szimpatikusak. Gondolok itt a Sharma családra. Főleg Kate-ra. A szerencsétlen csak tobzódott az érzelmek viharában, nem tudta eldönteni mit akar, ezzel engem meg az őrületbe kergetett. Túl sok volt a dráma, meg a hiszti, meg az ömlengés meg a mittudoménmi, amúgy se vagyok egy romantikus alkat, a romantikus filmeket is nagy ívben kerülöm, de ez bejött, marmint az első évad. Talán a szereplők miatt, talán a színes kavalkád miatt, most viszont végig unatkoztam az egész évadot. De azert várom a következőt, hátha az jobb lesz.. Ennek meg adok egy átlagos, szürke hatost.
4/10
ardian 2022 márc. 31. - 17:41:03 4/10
Nekem semmi bajom a színesbőrű színészekkel, de itt zavaró volt, ahogyan az is az lett volna, ha farmerban játszottak vona, vagy ló helyett autóval járnak. Ha bee akark feledkezni egy korszakba, szeretem, ha az korhű, pl. imádtam a Downtown Abby hangulatát, ruháit, autóit, berendezését, mindent, ott tűpontosan ábrázolták a korszakot.
10/10
lyndab 2022 febr. 20. - 17:27:02 10/10
A kommenteket nem érdemes elolvasni. A sorozat (színesbőrű szereplők ide vagy oda) nagyon tetszett. Igaz, Julia Quinn regénye, amiből született, csak nagyon vázlataiban egyezik a cselekménnyel. Most először mondom azt, hogy valami filmen jobban sikerült, mint könyvben!
Farkas Kati 2021 aug. 02. - 15:29:43 Előzmény nmary37
Tényleg a Sok hűhó semmiben is játszik nem fehérbőrű színész, akkor meg nem igazán értem ezt a sok hőbörgést?! Szerintem se volt rossza a film, de kicsit túltolták… szerintem 4-5 rész is elegendő lenne ebből, nagyon elhúzzák, bár lehet ahogy mullik az idő ugy nem birok egy nagyon részleteiben elnyúlló filmet végignézni. Nem volt rossz! De a végére valahogy mindent részt izgire csináltak, hogy nehogy ne nézd meg a folytatást! Amugy kicsit elcsépelt szerelmi ugy. Néha a castamari szakácsnőre hajazo a szerelmi sztorija…
Összes hozzászólás