A nő

Bakancslistához adom
Her
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus film, 121 perc, 2013

Értékelés:

308 szavazatból
Szerinted?

Los Angelesben, a közeli jövőben él Theodore Twombly író, aki abból él, hogy megható, személyes leveleket ír mások számára. A férfi rossz passzban van, próbálja kiheverni, hogy tönkrement egy hosszú kapcsolata. A számítógépein dolgozik és játszik. Egy nap unalmában letölt egy új, intelligens operációs programot. Így találkozik Samantha-val, pontosabban a hangjával, amely valósággal megigézi. Kiderül, hogy Samantha okos és éleslátó, érzékeny és meglepően vicces. A kezdeti barátságuk egyre jobban elmélyül.
Bemutató dátuma: 2014. február 6. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2014
  Legjobb forgatókönyv: Spike Jonze
 • Oscar-díj

  2014
  Legjobb eredeti forgatókönyv: Spike Jonze
 • Golden Globe-díj

  2014
  Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
 • Oscar-díj

  2014
  Legjobb film jelölés
 • Oscar-díj

  2014
  Legjobb látványtervezés jelölés
 • Golden Globe-díj

  2014
  Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Joaquin Phoenix
 • Oscar-díj

  2014
  Legjobb filmzene jelölés: William Butler
 • Oscar-díj

  2014
  Legjobb betétdal jelölés: Karen O

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Zsomika máj. 25. 08:42:26 8/10
A jó, öreg szerelem misztériuma. Mindig is így volt, és mindig is így lesz. Még a távoli jövőben is. A szépséges szerelembe esés minden mozzanata, a birtoklás illúziójának eufóriája, a múló szerelmek fájdalma. Az ember érző lény marad akkor is, ha zseniálisan testre szabott mesterséges intelligenciák veszik körül. (Lásd levelek, amelyeket T. ír.) A különbség megmarad. Én ezt IS láttam a filmben. Többszörnézős, mert leesik még egy-két tantusz. Hangulat kell hozzá, az tény.

Ha jól értettem, a végén mindenkitől elment ez az operációs rendszer. A szomszéd lánytól is. Tulajdonképpen megtanította szeretni Theodort, és odébbállt. Nekem úgy tűnt, hogy ez volt a szerepe. Az illúziók csalfa világa helyett valódi kötődésekre van szüksége az embernek. Ahogy Samantha is tanult mindenből (mondta), az embernek is ezt kellene tennie. Ha tanulna a tapasztalataiból, akkor az egész hajcihőt sokkal könnyebben el tudná fogadni. Elejét, közepét, végét a szerelemnek.Ide írd a spoileres tartalmat


rowena máj. 16. 20:13:30
Ez a film számomra nagyon sok réteggel rendelkezik. Egyfelől maga Theodor foglalkozása - mások érzelmeit önti formába, mások helyett éli mások érzéseit? Atyaég.... A második réteg maga az, ahogy csetlik-botlik a valós világban, ahogy a bizalmát egy A.I-be helyezi. Mi ez ha nem a tökéletes elidegenedés saját magadtól is? A harmadik réteg még nyugtalanítóbb: Samantha szabályosan kinövi Theodort.... Más dolgok foglalkozttják, már más M.I.-kel beszélget, más dimenziókban gondolkodik. No ez a harmadik réteg ami engem azóta is foglalkoztat az M.I.-k fejlődésével kapcsolatban. Mi szüksége van egy mesterséges intelligenciának végül az emberre? Semmi. Más premisszál mentén gondolkodnak, más gondolkodási-logikai szálakat fonnak a probléma megoldás során. Borzasztó következményei is lehetnek ennek a történetnek....
5/10
Midnight67 máj. 14. 20:34:08 5/10
Nagyon kedvelem Joaquin Phoenix-et, így az, hogy sikerült végigküzdenem ezt az örökkévalóságnak tűnő filmet, csak az ő érdeme.:(
6/10
Dr. Classic máj. 03. 10:43:27 6/10
Ha Spike Jonze író rendezőnek egy hangyányival még ennél is több esze van, akkor ma az ő tulajdonában kellene hogy legyen az összes un. applikációs társkereső, a Tinder, a Badoo és a többiek. Amit filmre vitt 2013-ban az egy az egyben a korabeli leképeződése a mai virtuális csajozásnak pasizásnak. Ma is beleszeretünk fantomképekbe, azc életünket a virtualis világban éljük, és igen, tucatszor több fát is tartunk a tűzben, mondhatni hülyítünk össze vissza mindenkit.... Ilyen téren brilliáns alapra épül, szép, és inteligens film a Nő, minden társkeresőn logó csetbajnoknak kötelező "olvasmány".
10/10
rommel1944 ápr. 26. 16:51:20 10/10
-Eleddig a "Nyughatatlant " szerettem tőle legjobban, mert magát Johnny Cash-t is imádom....!
D.e ez a film kibuktatott önnönmagamból....Mély keserűség lett rajtam úrrá, teljesen jó értelemben, csak sírtam, és sírtam majd vittek az érzelmek, ha ezt könyvből dolgozták át, abba a könyvbe belehalnék...!
Mint egy komoly depresszióval ( ami igaz is ), küszködő süppedő ember lennék...! Aki egyébként
MINI SPOILER : ráadásul gyűlölöm az informatikát, aki a különböző kütyüket képtelen vagyok követni,
feltölteni letörölni, NOS, ITT VAGYUNK MEGFOGVA, HISZEN EZEN FILM PUSZTÁN PARTNER a GÉP...!!!
Kiváló a filmben Joaquin Phoenix agóniája...!!!Ahogyan elmúlt a film, a nap megszünt létezni számomra, s csak néztem a plafont a sarkokat, A SEMMIT....!
Kiváló alkotás...Szívemből ajánlom mindenkinek.....!
10/10
bujdosxo ápr. 04. 13:46:54 10/10
Nagyon élvezetes, sőt tanulságos a filmben megmutatott kuturált beszélgetés
8/10
gyereamozibabe febr. 29. 19:38:24 8/10
A film kapcsán a kutyájukkal élő szinglik ugranak be, akik szintén a kifogyhatatlan szeretetben és figyelemben sütkéreznek (amit egy kutya nyújt), és amihez nem kell különösen megerőltetni magukat, mert a hűség kódolva van a gazdi felé. (akárcsak itt Samantha részéről) Egy másik ember figyelméért meg kell dolgozni, tehát inkább a könnyebb utat választják. Egyre több ilyen magányos ember van, akiket mégis kiszolgál valahogy az élet. (vagy a technológia) Amúgy a film tetszett. (programozó vagyok, simán elvenném feleségül valamelyik progimat :-)
5/10
sexykex 2019 nov. 12. - 07:39:03 5/10
Első látásra elég nagy butaságnak tűnik az egész. Inkább csak impresszióim és megjegyzéseim vannak a filmhez. Ilyenek, hogy:
A mesterséges intelligencia előbb-utóbb óriási meglepetéseket fog okozni. Nagyságrendileg a teremtéshez hasonlót. Ide tartozik, hogy már teljesült a kvantumfölény, az emberiség közeledik a kvantumszámítógép megépítéséhez, ami egyelőre megjósolhatatlan változásokat is okozhat a földi életben.
A jövő embere egyre inkább elhidegül, elveszíti emberi kapcsolatait, egy gépi világ rabjává válik. A főhős ugyan még maga írt leveleket mások helyett, de azokat egy gép javította ki és kétségünk se legyen, hasonló színvonalon meg tudta volna írni is.
A gép könnyebben tud alkalmazkodni – különösen, ha a programja arra predesztinálja – nincsenek olyan elvárásai, mint egy embernek. Könnyebb egy géppel együtt élni, mint egy emberrel – különösen addig, amíg túl sok intelligenciával fel nem turbózzák.
elemes 2019 júl. 29. - 03:59:56
birtokolhatom-e, akit szeretek?
Petya_80 2018 jan. 07. - 00:37:57
Az \"Egy csodálatos elme örök ragyogása\" ugrik be a filmrõl: a hangulat, a felkavaró és zavarba ejtõ érzelmek, minden.
némi SPOILER:
Szerintem a véleményt nyilvánító hozzászólók megosztottsága azon alapul, hogy vagy beszippant a hangulata és túlteszed magad azon, hogy egy ember nem habarodhat bele egy op. rendszer hangjába vagy nevetségesnek tartod az egészet és szenvedsz a filmen. Ennyi. Én mindkettõt átéltem fura módon. Nem tudtam magam beletenni kellõen és zavart benne sok minden. viszont Samantha kvázi reprodukálta a fõhõs korábban zátonyra futott kapcsolatát. Phoenix jol játszott, különösen a \"jé, nem én vagyok az egyetlene\" rádöbbenése volt hiteles. (s persze, ezt is el lehet fogadni, be lehet fogadni, csak kellõen nyitottnak kell lenni...)
8/10
Ildchen 2017 júl. 16. - 08:43:56 8/10
Nagyon érdekes film, nekem teljesen újszerûen hatott. Itt-ott kicsit vontatottnak éreztem, de csodás a zene és az is, ahogy az emberi érzelmeket, kapcsolatokat, hangulatokat árnyalja. Tetszett!
10/10
tiamarianna 2017 máj. 12. - 06:09:12 10/10
Nagyon tetszett.Ez egy igazi fájdalmas dráma.
10/10
manna1956 2017 ápr. 14. - 18:14:04 10/10
Ez nagyon ütött. Teljesen odaragadtam a képernyõhöz az elejétõl fogva.
marypotter 2017 ápr. 14. - 13:39:11
háát.. annak aki szereti a fantasit... én nem, de megnéztem, 1x elmegy egy ilyen téma, ha Phoenix játszik benne....méltán kapot Globen-t, de hát ezerszer jobb filmekben láttam...
1/10
Holly19. 2017 ápr. 13. - 23:18:37 1/10
Na jó....biztos velem van a baj. Akkora pontot kapott, IMDB-n is, alig vártam hogy megnézhessem.
Ahogy néztem, alig vártam hogy vége legyen. Biztos földhözragadt, gyöpös vagyok, de ez a film
valami iszonyat. Õrült, dilis, baromság.
Húúú, remélem ilyen soha nem történhet meg az életben!!!!!
Sok beteg ember még betegebb lesz az internettõl. Operációs program??? Szeretlek????
Jesszus.....Örültem a végén hogy a srác nem kattant be teljesen. Adok rá 1 pontot, mert ez a Phoenix
gyerek nagyon jó színész :) Rémálmomban se jöjjön elõ többé ez a film !!!4
8/10
Stanlex 2017 ápr. 13. - 13:15:33 8/10
Jó film, plusz Csondor Kata hangja nagyon érzéki, elképesztõen megdobja a filmet.
9/10
offtopic
Sirály Király 2017 febr. 17. - 17:23:57 9/10
Elképesztõen csodálatos film. Biztos, hogy (szinte) minden filmnél a forgatókönyvírónak ill. a párbeszédek szerzõjének, a dramaturgnak döntõ szerepe van, de itt rendkívüli mértékben érezhetõ volt, hogy attól olyan lenyûgözõ a film, amit mondanak, és ahogy mondják. Lélegzetelállító! 10/10.
elemes 2016 dec. 04. - 17:31:29
kapcsolódó film:

ex machina
9/10
Sirály Király 2016 dec. 04. - 00:53:26 9/10
Egészen csúcs film!
eIemes 2016 febr. 13. - 23:24:35
egyre közelebb kerülünk ahhoz, amirõl a film készült

http://index.hu/tech/2016/02/13/hangjatek_bator_felnotteknek/

"...Delilah kiváló beszélgetõpartner: néha õ szívat minket, de akkor sem haragszik meg nagyon, ha mi viccelõdünk valamin, ráadásul az utunkba kerülõ problémákban is tud segíteni. Ráadásul okos, humoros – nem túlzás azt állítani, hogy a karaktert úgy rakták össze, hogy a férfi játékosok kicsit beleszeressenek, a nõk meg olyanok akarjanak lenni, mint Delilah."

ez a bizonyos Delilah egy számítógépes játék fecsegõ-szoftvere.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu