Alien: Covenant

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol-amerikai sci-fi, 122 perc, 2017

Értékelés:

381 szavazatból
Szerinted?

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes - egyetlen lakója a szintetikus David (Michael Fassbender), a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.
Bemutató dátuma: 2017. május 18. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Pagalu jan. 13. 17:35:13 2/10
Védőruha és sisak nélkül leszállni egy ismeretlen bolygóra. Itt el is fogyott a hitelesség és életszerűség. A kapitányok meg nem szoktak a leszállóegységgel tartani. Ez így sajna gyenge kettes...
6/10
Tiberio jan. 04. 19:37:06 6/10 Előzmény buncow
Ez annyira így van, hogy a 45(!) éves eredeti Alient nem nagyon merném újra megnézni, mert félek. Már a film elején, ahogy a hirtelen támadt nyomáskülönbség meglebbenti az egyik ajtó mellett felakasztott köpenyt, a hideg rázott ki. Vagy a leszállóegység leválása a Nostromo-ról: emlékezetes képsor; és akkor hol van még a többi para...
6/10
Tiberio jan. 04. 19:22:37 6/10
Újabb meghasonlott film a Prometheus után. Ott még el lehetett mondani arról a filmről, hogy "érdekes áru", ez már legfeljebb csak nyugtalanítóan elpuskázott lehetőség. Itt is megvolt a nagy potenciál az elbeszélés módjában: akár az idők kezdetére visszautaló, atavisztikus, grandiózusan megszólaló ősiség, ami idegen, ijesztő, nem emberi. De - néhány képsort leszámítva (pl az idegen város és David megérkezése a város fölé, vagy David "otthona") - a látvány kisszerű, a vásznon rosszul, nagyon rosszul festő vfx-űrhajó, s ezek a bosszantó dolgok mind az erő kibontakozása ellen dolgoznak. Pedig micsoda lehetőség volt itt is akár a zenei aláfestésben, ahogy a Prometheus egyik erőssége is a zenéje volt. De hiába: "Ha egyetlen hang hamis, az tönkreteszi az egész szimfóniát". Mintha csak a filmről állapította volna meg ezt a tételt a kiborg. Erősségeiben és gyengeségeiben teljes mértékben a Prometheusra hajaz a Covenant, annyi különbséggel, hogy ez jobban el lett szúrva. Kár érte. A néhány kiemelkedően jó jelenet miatt mégsem tudok hat pontnál kevesebbet adni rá.
6/10
gyereamozibabe 2023 dec. 06. - 11:05:36 6/10
Ezt megnézve nagyot nőt a szememben az előző rész (Prometheus), pedig az is csak hatpontos.
OFF: a leírásban a rendező fölött van egy furcsa bejegyzés "Szereplő: Lorelei King".
Szóval a hölgy valójában az űrhajó oprendszerének ("Anya") hangja volt. (értelemszűen az angol hangsávban)
offtopic
Sz. Péter 2023 nov. 08. - 21:24:23 Előzmény buncow
Az Alien-ben az nem volt logikus, hogy épp a hajó kapitánya tojt a biztonsági protokollra és ő kérte, hogy engedjék fel a "sérültet".

buncow 2023 nov. 06. - 22:23:18 Előzmény bigzoli31@gmail.com
Fuh, de tényleg, most nézem, hát beszarás. Az Alienben vagy 20 percig téma volt a biztonsági protokoll, ment a vívódás, hogy Ripley nem engedi fel a sérültet a hajóra, a gonosz android engedte fel őket végül szándékosan, logikus volt, és még utána is vitáztak rajta, hogy ezzel kockára tette a többiek életét. Itt meg baszki, nuku védőfelszerelés, és vagy öten ölelgetik a jól láthatóan és gyanúsan hirtelen beteg vért hányó embereket, kb. mint a South Parkban mondják a gyerekeknek, hogy köpjenek egymás szájába, hogy elkapják a bárányhimlőt. Tudósok, jövő, az baszki... Nem Alien előzmény ez, hanem az Idiokrácia előzménye.
buncow 2023 nov. 06. - 21:50:01 Előzmény andraszoltan
Pedig már készül, ráadásul Budapesten 😄
buncow 2023 nov. 06. - 21:44:25 Előzmény bigzoli31@gmail.com
A legdurvabb talán az, hogy idegen bolygó, semmi biológiai óvintézkedés, még a földi vizek is tele vannak parazitákkal, de ők még maszkot se húznak, Prometheusnak is ez volt a legnagyobb fssága, az Alienben legalább védőfelszerelésben vannak végig a bolygón.
buncow 2023 nov. 06. - 21:36:30 Előzmény bigzoli31@gmail.com
Az Alien hitelesnek hat, érzed a hideget, a nedvességet, a fémet, a magányt és a félelmet, a fenyegetést, és logikus emberi reakciók vannak benne, valamint az emberek izzadnak, koszosak, olajosak lesznek, az űrhajó is, az egész atmoszféra átjön, CGI se nagyon volt benne, itt meg minden steril, patyolat tiszta, frissen kicsomagolt, irritáló színészek, - tisztelet a kivételnek -, dialógusok, stb... Abban a filmben érdekelt minden karakter sorsa, ebben senki nem tud érdekelni, jellegtelenek, mintha a Xenia lázt nézném. Annak kb. minden jelenete ikonikus, itt meg fölösleges szócséplés fölösleges karakterektől, néhány részt leszámítva béna.
buncow 2023 nov. 06. - 21:23:35
Minden ruha olyan mint amit most vettek a boltban, az android kapucni hord, hogy menőbb legyen, a szereplőgárdából kettő vígjáték karakter, Prometheushoz hasonló logikátlanságok, de az legalább jó film volt szerintem, hangulatra legalábbis, plusz a szereplők nem voltak irritálók ennyire.
8/10
10/10
bigzoli31@gmail.com 2023 aug. 19. - 00:47:24 10/10
Az a gond veletek, hogy nem tudjátok, hogy hogyan kell kezelni, nézni azokat a filmeket, amik 2015 után, vagy a környékén jöttek ki. Számtalan helyen olvasni, hogy az összes Alien film szar lett, az 1-2-3 részhez képest. Ez igaz!! Na de én még is 10/10-re jelöltem ezt a filmet, miért? Régen, amikor még nem volt ilyen technika, mint most, a rendezők a történetre és a zenére tették rá a hangsúlyt. Nézd meg az Alien 1-et. Ott milyen látvány van? Mondhatni egyes részek nevetségesek. (Viszont jópár jelenet a korát meghaladta.) No de a film még is korszakalkotó volt, még mondhatni ma is párját ritkítja. Most mit látsz? Jönnek ki a tucat látvány filmek, történet semmi, csak a látvány szinte. Ez kell az elcseszett Z generációnak, gondolkodni semmi, csak a látvány legyen meg a moziban. Ezt a filmet NEM SZABAD az elődeihez hasonlítani, mert a történet 0, szereplők is leszerepeltek, no de a látványra nem lehet panasz és itt a zenére sem. Ez egy látványfilm szinte 0 történettel, amit HANGSÚLYOZOM, ha egy megfelelő megjelenítőn nézel meg, tehát nem egy 50-200 ezres készüléken, amiben megfelelő hangrendszer is van, akkor simán belefér a szuper kategóriába.
4/10
Dörflinger 2023 jún. 09. - 11:54:53 4/10
Nem semmi, ennyi lóvét beletolni egy ilyen hitvány történetbe.
Ez a leggyengébb Alien-es film, amit eddig láttam.
4/10
4/10
Zsolti-kun 2023 márc. 03. - 10:57:58 4/10
Ennek nem lesz folytatása, de új független mozifilm és sorozat is érkezik. Emellett ezektől függően még mindig kérdőjeles parkolón van az Aliens folytatás, pedig SW nem lesz fiatalabb.
10/10
Filmekmindig 2023 jan. 19. - 16:20:32 10/10
Jó volt ez, bár valami bepillantást kaphattunk volna ahol David a földöntúli technikával kísérletezett. Lejjebb felveti valaki a droid cserét: Walterszerűre fésülte magát és levágta a saját kezét megtevesztésül( önmagaként megölhették volna, Valternak kellett hinniük). Hogy innen merre tovább nagy kérdés lesz! Az kicsit fura volt, hogy tudós létükre simán hozzányúltak a helyi gabonához mert ha megbetegednek mi az ellenanyag? Ún. párhuzamos evolúcióban a vírusok, baktériumok is mások mint a Földön. Ellenszer? Nuku.Stb,stb... A parbeszédek is néhol kicsit iskolások voltak amikre csak rátett a tök alkalmatlan új kapitány- persze ő a karaktere szerint volt olyan amilyen nem a szövegek miatt.(Akkor volt a legnagyobb segg amikor David után ment a barlangi tojástárolóba!)
4/10
andraszoltan 2023 jan. 19. - 13:08:14 4/10
ezt kár volt megcsinálni. sokkal érdekesebb lett volna a prometheus-ban felvetett kérdések és események rendes folytatása. de hát a fanatikusoknak "igazi" alien film kellett, egyszerűen kihisztizték...
(na de szerencsére jól megbukott a mozikban, így biztos nem lesz egy jó darabig alien-film)
4/10
Zsolti-kun 2022 nov. 21. - 12:16:56 4/10
Az AVP sem mondta ki azt, hogy a Mérnökök helyett mások hozták létre ezeket. Csak felhasználták. Ugyanez igaz David-re is, nem teremtett ő kb. semmit.
NeomatiK 2022 ápr. 07. - 22:10:15 Előzmény sorozatneked.hu
Nagyon primitív forgatókönyv. Csak felidegesít ez a film a sok hülyesége miatt.
10/10
BBali06 2022 ápr. 02. - 08:05:31 10/10
Na ez már az igazi Alienekről szól. Ahogy a Prometheusnál írtam, nem azt kaptam akkor (ahogy múlt héten sem :) ) amit vártam, de ebben már valóban volt egy kis borzongás. Én amit kétkedve fogadok, az, hogy egy ,,gép" hozta létre az Alieneket, (David), akik aztán a Predatorok vadászterületévé váltak, meg van Anyakirálynő, erre nem is gondolt a rendező ez hogyan jöhet létre, ha ugyanazokat a tojásokat ,,termeszti". Szóval nem teljesen van megoldva a probléma szerintem, de elméletnek, egyik lehetséges elméletnek nem rossz.
Az is érdekes volt, hogyan tudott David Walter helyébe férkőzni, mikor picit máshogy néznek ki, hacsak nem a saját memóriatárolóját tette át Walterébe. De segítség nélkül?
10/10.
10/10
Kit Fisto 2021 dec. 18. - 18:18:17 10/10
Nagyon jó, ez már végre egy valódi Alien film! A Prometheus után csalódott voltam, az Alien 5 helyett kaptunk egy olyan filmet, amiben egy-két kukacon kívül nincs egyetlen idegen sem. A mérnök is csalódás volt, a space-jockey alapján egy tejesen más lényt vártam. Inkább okos tudósra, űrutazóra, nem egy ilyen pankrátor s*ggfejre. A Covenant viszont vérbeli Alien film! Minden elképesztően jól lett megcsinálva. Nekem csak az androidok eltúlzott érzelmessége nem tetszett, az élen a csókjelenettel. Illetve az sem érthető, hogy

miért nem az újabb, fejlettebb android győzött?


Azt mondjátok, a film teli van hibákkal, ostobaságokkal? És melyik nem? Főleg a sci-fik. Az összes Alien film tobzódik a hülyeségektől. De kit érdekel? Én csak szánni tudom azokat, akik azon agonizálnak, mi hogy van az idővonalon, meg a történet szerint. Ki kit teremtett, meg ki volt hol.
Katherine Waterston (Daniels) pedig a lehető legjobb Ripley utód, nála jobbat nehezen tudnék elképzelni. Brilliáns lett a fehér idegen, szerintem ijesztőbb, mint a korábbiak. De a később megjelenő, az első részből már ismert fajta megjelenése is hatalmas pozitívum. Minden el van találva: járművek, fegyverek, a bolygó, a színészek + a zene! Remélem, lesz folytatás, és ebben a stílusban!
Összes hozzászólás