Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész

Bakancslistához adom
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai kalandfilm, 131 perc, 2011

Értékelés:

787 szavazatból
Szerinted?

Nincs tovább: Harry, Ron és Hermione immár nem kerülheti el a végső összecsapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot.
Voldemort, aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így nem is csoda, hogy mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik a Roxfort ostroma - és már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt.
Bemutató dátuma: 2011. július 15. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Harry Potter
Voldemort
Hermione Granger
Ron Weasley
Albus Dumbledore
Perselus Piton
Draco Malfoy
Bellatrix Lestrange
Sirius Black
Ginny Weasley
Lucius Malfoy
Nymphadora Tonks
Remus Lupin
Argus Filch
Aberforth Dumbledore
Narcissa Malfoy
Neville Longbottom
Cho Chang
Dean Thomas
Luna Lovegood
Arthur Weasley
Fred Weasley
George Weasley
Szürke Hölgy
Molly Weasley
Minerva McGalagony
Rubeus Hagrid

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2012
  Legjobb vizuális effektusok
 • BAFTA-díj

  2012
  Legjobb hang jelölés
 • BAFTA-díj

  2012
  Legjobb smink és maszk jelölés
 • Oscar-díj

  2012
  Legjobb látványtervezés jelölés
 • Oscar-díj

  2012
  Legjobb vizuális effektusok jelölés
 • Oscar-díj

  2012
  Legjobb smink és maszk jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Szultan10 ápr. 23. 23:27:45 10/10
👍🏽
Kritikán felüli 2023 aug. 10. - 14:32:33
A trió első interjúja 2000-ből. Nagyon édesek: https://youtu.be/EfQfMIBEBto
7/10
Atis88 2023 márc. 11. - 10:57:10 7/10
Nem rossz, de a jó nem ilyen, szerintem a Bossfight nagyon laposra sikerült, ahhoiz képest, hogy felhypeolták Voldemortot, a végén túl könnyen el lett kenve a szája. Ha az egész szériát nézem, ez az egyik leggyengébb rész, de persze azért messze nem rossz.
8/10
The Cortez 2021 dec. 31. - 21:56:42 8/10
A végjáték nem lett annyira erős, mint a part 1, de azért ez sem nevezhető szarnak. A sztori első fele megint egy izgalmas, szórakoztató heist movie köré épül (ami ezúttal rohadtul látványos is), aztán visszavesznek a lendületből. A darkos finálé ugyan korán elkezdődik, de a végső harcnál sem a csapatás, hanem a sztoriközpontúság dominál. Ennek az epizódnak ismételten inkább lassúbb történetvezetésű, depresszívebb, független filmesebb hatása van. A karaktereket, az érzelmeket meg a kulcsfontosságú drámai részeket ugyanolyan faszán kezelik, akár az előző felvonásban. Egyedül a lezárás sikeredett kissé röhejesre.
10/10
Szümbül 2021 júl. 15. - 10:06:28 10/10
Nagyon szeretem. Minden részét sokszor láttam. Érdemes a könyvet is elolvasni. Sok olyan plusz van benne ami a filmekből kimaradt.
https://katfile.com/users/olli
9/10
chagaal 2018 nov. 26. - 18:21:14 9/10
A sorozat mára pár évente újra nézhető, átlagon felüli.
Én is azok közé tartozom, akiknek az első részek jobban tetszettek. Egyszerűen csak azért, mert szórakoztatóbbak voltak és nem ennyire nyomottak, mint az utcsó részek.
Anno nem igazán érdekelt, de az akkor 10 éves lányomnak (kérésének megfelelően) könyvek megjenéskor megvéve, én csak az első filmek lmegnézése után kezdtem el olvasni is: -) Mindegy. A sorozat felnőtteknek is olvasható-nézhető szinten landolt, szóval nem véletlenül volt akkora sikertörténet, mint amekkora.
9/10
nikato 2018 jan. 08. - 08:36:35 9/10
Mindig mikor maratont akartunk csinálni elleneztem, hogy az 1. részt megnézzük, mert már annyiszor adták a tv-ben, moziban is láttam, szóval, mert az már uncsi. De most, hogy megnéztük újra, rájöttem, hogy az a legjobb rész, még igazi varázsos, kedves, abban még gyerekek voltak. Persze a 7 rész teljesen összeáll a végére, nem tudom, hogy elõre kigondolta-e ezt az írónõ, vagy a végén találta ki, de nagyon jó az egész. A vége már gonoszabb, igazi felnõtt mese. Kedvenc karaktereim: Piton professzor (zseniális a színész, zseniális a magyar hangja is! Nagyon karakteres színész volt Alan Rickman, nyugodjon békében! Lucius Melfoy-t is bírtam. (Nála is sokat nyomott a lapba Szakácsi Sándor hangja, majd Haás-Vander Péter). Ron ikertesóit is bírtam, sok viccet vittek a filmekbe. Na meg a Roxfort õre a macskájával. :D
7/10
sorozatneked.hu 2018 jan. 04. - 23:06:07 7/10
7/10

Ma este sikerült befejeznem a filmeket (hamarosan jöhetnek a könyvek és a társasjáték). Rájöttem, hogy a filmek nagy részét elfelejtettem, de 6-14 év alatt nem is csoda. Nem volt rossz ez a befejezõ rész, de nem az igazi, míg az elõzõben azért nem történt semmi érdemleges, mert csak futottak az erdõben, itt meg minden az ostromra volt kihegyezve. :( Az értékeléseim a következõek lettek így utána gondolva:

Harry Potter és a bölcsek köve ------ 7,3
Harry Potter és a titkok kamrája ---- 8
Harry Potter és az azkabani fogoly - 8,5
Harry Potter és a Tûz Serlege ------- 8,2
Harry Potter és a Fõnix Rendje ------ 7,7
Harry Potter és a félvér herceg ----- 7,5
Harry Potter és a Halál ereklyéi 1 --- 6
Harry Potter és a Halál ereklyéi 2 --- 7
caseyjones 2017 dec. 10. - 15:20:43
http://www.youtube.com/watch?v=uGt_KbjQa_g&feature=youtu.be

Érkezik egy rajongói HP-film, mely Voldemortról szól. Én jobban örülnék egy igazi (tehát nem rajongói) alkotásnak, de elõzetes alapján nem lehet rossz.
7/10
sawyerx 2017 aug. 23. - 17:43:09 7/10
Szerintem David Yates itt döbbent rá, hogy elbaszta az ötödik résztõl a filmeket, és próbálta behozni a régi Chris Columbus-féle hangulatot, kisebb-nagyobb sikerrel.
A két Halál ereklyéi-részt újranézve, abszolúte feleslegesnek tartom a kettévágást, az elsõben lényegében lófasz nem történik, csak mászkálnak és néznek maguk elé, ez meg csak az ostromról szól. Ha már így elnyújtották 4 órába, elvártam volna, hogy jobban belemenjenek az elõzõ részekben elhanyagolt háttértörténetekbe, jelen esetben a Dumbledore-Grindewald szálba, és Dumbiék családi titkaiba. De nem, itt is fontosabbnak tartották a hatásvadász beszólásokat, tinidrámát, és a látványt - utóbbira egyébként nincs panasz, és a Félvér herceggel ellentétben, itt a sötét jelenetekbõl is látni azért valamit. A Yates-féle Potter-filmek közül ez a legszimpatikusabb, valószínûleg a régi zenék és a nosztalgikus bejátszások miatt.

De azért ez is egy méltatlan adaptáció lett, sok helyen értelmetlen a könyv ismerete nélkül. Most perpill az egyik hülyeség, hogy Voldemort és Harry is érzékeli a horcruxok megsemmisülését, ráadásul még az elpusztult tárgy környékén a tûz-víz is megbolondul és Voldemort arcát felvéve támad... baromság. A könyvben Voldemortnak fogalma sem volt róla, hogy a lélekdarabjaira vadásznak, és a filmben is logikátlan, hogy ha érzékelte 3-4 megsemmisülését, miért nem ment a suliba és vitte el a diadémot korábban. A könyvben az ostrom elõtt elmegy a Gomold-kunyhóba (ahol a gyûrût korábban Dumbledore találta) és az elõzõ rész végi barlangba, és akkor jön rá, hogy gebasz van, mert eltûntek.
Aztán a Roxfortban nem is ilyenek voltak a lépcsõk, de azt ráfoghatjuk átépítésre, mint korábban (bár Hagrid kunyhója és a fúriafûz nem tudom, hogy a rossebbe lett átültetve).

Összességében közepes lezárás, a könyvben ennél sokkal rövidebb volt az epilógus, úgyhogy a filmben még jobb is, és az ostromtól sem sajnáltam a játékidõt, mert jól megvolt csinálva. Viszont itt is sok a hiányosság, baki. Remélem, hogy ha valaha elkészült Az elátkozott gyermek, azt nem DY rendezi.
elemes 2017 febr. 15. - 04:18:48
de ez löncshús.
10/10
Csumbi 2016 dec. 12. - 16:46:51 10/10
Ez a rész mérföldekkel jobb volt mint az elõzõ! Teli volt csavarral, logikusak voltak az események, a képi világ 10/10 volt és a szereplõk is hozták a kötelezõt! Kicsit kilógott a Harry Potter szériából (egy háborús filmre emlékeztetett), de ez nem baj! Mint már korábban leírtam, nagyon szeretem a sötétebb hangulatú filmeket, ezért ez a rész nekem a kedvencem lett. Csak ajánlani tudom és várom, hogy innen hogyan folytatják. 10/10.
eIemes 2016 jan. 14. - 14:20:38
BBali06 2015 márc. 17. - 10:06:18 Előzmény Larvitar
Ezért is csak ajánlani tudom a könyveket. Sok minden összeáll, fõleg a legvégén.
8/10
Larvitar 2015 márc. 05. - 11:09:32 8/10 Előzmény Larvitar
---SPOLIER---

A feltámadás köve jelenet nagyon furcsa volt a filmben, így utána olvastam kicsit. A kõ eredetileg egy aranygyûrûben volt, amit Dumbledore pusztított el. Így már érthetõ, hogy miért és hogy került bele az Aranycikeszbe. Az eredeti történet szerint Harry elvesztette a követ a Tiltott Rengetegben; a filmben viszont vicces volt, hogy csak úgy ledobta a földre... :D A filmbõl az is kimaradt, hogy ezután szándékosan nem akarta megkeresni az elveszett követ.

Azt se tudtam, hogy ki az a Grindelwaldd... Kiderült, hogy Dumbledore ifjúkori barátja. A film ezt sem magyarázza.

Az összes Harry Potter film legfõbb baja az, hogy sok benn az érthetetlen rész. A film nem magyaráz meg mindent, és sok dolgot kihagy, aminek pedig lenne jelentõsége.
8/10
Larvitar 2015 febr. 16. - 12:56:24 8/10
A könyvet nem olvastam, de szerintem ez egy jó film, szeretem a HP filmeket. 10/8.

---SPOLIER---
Harry és Voldemort harca lehetett volna hosszabb... Meg valahogy nem ezt a befejezést vártam, hogy megreped a pálcája és ennyi... A végén pedig Harry fura volt az apai szerepben... Valahogy nekem az nem jött át, nem volt hiteles alakítás, meg a kinézete sem... Pedig (a történet szerint) elvileg több mint 10 év el telt, vagy több...
borkasztik 2014 dec. 17. - 20:19:37 Előzmény cellasto
Igen :) Nekem csak az elsõ 3 résszel annyi a bajom hogy a közepétõl kicsit a filmek ellaposodnak :) Pusztán ezért írtam az össze filmre az általánosítást :D De igen az elsõ 3 rész még történetileg elég hû. :)
offtopic
cellasto 2014 dec. 15. - 20:29:56
az elsõ három rész rendben van filmileg is szerintem a könyvhöz képest :)
a negyediktõl sajnos a 2/3-a hiányzik a könyvnek és sikerült lényeges dolgokat kifelejteni sajnos :/
borkasztik 2014 dec. 15. - 14:34:06
Könyvben nagyon jó :) Az hogy mitõl ilyen híres azt csak azután tudnád meg ha a könyvet is elolvasnád. A film tényleg nem lett nagy szám egyik se.
nanorobot 2014 dec. 14. - 19:07:13
A Potter mitõl olyan híres, hogy mindenki ismeri? Soha nem csinál semmit! Amúgy az egész egy oltári nagy kreténség!
Összes hozzászólás