Toy Story 3.

Bakancslistához adom
Toy Story 3
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai animációs film, 86 perc, 2010

Értékelés:

363 szavazatból
Szerinted?

Andy kinőtt a gyerekkorból, továbbtanul és elköltözik otthonról. Már nem érdeklik a játékai, nem csoda hát, ha Woody seriff, az űrhajós Buzz, Krumplifej, Rex, a tacskó és a többiek úgy érzik, nincs rájuk szüksége. A magukat feleslegesnek érző játékok elhatározzák, nem várják meg, míg a kukában végzik, hanem a Sunnyside óvodába mennek, ahol örömet szerezhetnek a gyerekeknek. Az álomból azonban rémálom lesz, amikor rájuk szabadulnak a féktelen apróságok. Woodyék kénytelenek menekülőre fogni a dolgot: az ovi játékaival összefogva szöknek meg, hogy visszatérjenek Andyhez, aki időközben mégiscsak keresni kezdte őket.
Bemutató dátuma: 2010. június 17. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Woody hangja
Buzz Lightyear hangja
Jessie hangja
Barbie hangja
Krumplifej hangja
Ken hangja
Krumplifej asszonyság hangja
Andy hangja
Lotso hangja
Rex hangja

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb animációs film
 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb animációs film
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb animációs film: Lee Unkrich
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb betétdal: Randy Newman
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb vizuális effektusok jelölés
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb hangvágás jelölés
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Michael Arndt
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb film jelölés: Darla K. Anderson
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Michael Arndt

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Marton12 2020 dec. 30. - 15:47:47 10/10
Egyértelműen a legszomorúbb rész, de egyben a legjobb is. Kicsit vicces, kalandos, de a végén sírni lehet,mert Andy megválik tőlük.
8/10
sawyerx 2020 febr. 14. - 11:05:31 8/10
Az eddigi három közül ez a legjobb rész. Megható, szép, humoros, jól kidolgozott, ötletes.
A "főgonosz" persze klisés a végén, de sebaj. Andy egyébként nagyon unszimpatikus egy gyerek, nem csak a játékaival való "kapcsolat" miatt, úgy egészében ez a mitugrász, elkényeztetett faszkalap stílusa. Tipikus birkaember.
8/10
10/10
zolf 2017 jún. 19. - 19:54:43 10/10
Én \'90-ben születtem, tehát újonnan láttam a Toy Story 1. részét, 4 évvel aztán a 2.-at, mindkettõt VHS-en. Nagyon sok játékom volt és a filmek megnézése után én is azt gondoltam hogy amikor nem látom õket, akkor életre kelnek és önálló életet élnek. Persze én is úgy bántam velük utána, mintha tényleg élnének. :) Volt minden, legótól kezdve az akciófigurákon át a zöld kiskatonákig...
Aztán egyszer mikor nem voltam otthon, az idióta tesóm mindet kidobta merthogy \"nagytakarítást\" csinált. (Mind a mai napig felmegy bennem a pumpa, ha erre gondolok.)

Én azt mondom, hogy ez az egyik legjobb Toy Story rész (sõt, megkockáztatom hogy az egyik legjobb disney mese) mert ilyen mély érzelmi benyomást semelyik film sem volt képes idáig okozni. Amikor visszajönnek a régi szép emlékek... Egy filmen nem hatódtam meg még soha életemben, ezzel az egy kivétellel (fõleg a szemétégetõs rész és a film utolsó jelenete fogott meg a legjobban).
Azóta elõkerült egy pár darab legó és egy játékfigura, amik megmenekültek a szemetestõl. Ezek most már a polcom díszét képezik.
kriszta.g 2017 ápr. 18. - 16:23:01
15 éves voltam mikor az elsõ Toy Story film kijött és 26 amikor az utolsó, de így 37 éves fejjel találkoztam elõször a szériával véletlen TV kapcsolgatás közben, és egy olyan univerzumot mutatott meg ami elvarázsolt. Azonnal megnéztem a többi részt és az összes kisfilmet ami a szériához készült.
Nem szégyellem szeretem a meséket, és azt sem hogy Harry Pottert olvasok, de mégis fura volt számomra hogy egy ilyen mese ennyire megérintsen. Sok animációs filmet láttam de soha egyik sem volt rám ilyen hatással.
Bevallom sírtam. Azután elõszedtem a pincébe, ágynemûtartóba és polcokra, szekrények mélyére számûzött régi játékaimat a szüleim lakásában és végig simítottam õket és megígértem sosem felejtem el milyen sok örömet adtak nekem. Azóta semmilyen régi játékot nem zárok sötét helyekre. Szeretném hinni ha nem figyelek valóban élnek és játszanak helyettem is hogy egy igazi klassz csapatot alkotnak akárcsak Woody-ék és az a sok öröm és önfeledt játszás nem felejtõdik el soha.
Ez a film trilógia a gyerekeknek szórakoztató a felnõtteknek viszont megindító már aki fogékony erre. Igazán tökéletes párosítás. És ahogy a filmek nézése közben is kettõs érzéseket ad, egyrészt szomorú vagyok amiatt amivel szembesített másrészt gazdagabb lettem egy érzelmi töltéssel ami a film nélkül talán sose jött volna felszínre ahogy a játékaim sem. Pedig ennél többet érdemelnek.
A folytatást szívesen látnám, de csak vidám és kacagtató formában mert a sírástól már bizony fojtogat a torkom...
Woody Buzz és a többiek hajrá a végtelenbe és tovább!
Torolt Felhasználo 2016 máj. 21. - 17:49:29
Oké, a gépesített malacot megvettem.

FORDÍTÁSI HIBA: Andy családja NEM istenezik. Születésnapot kíván.

Kérdés: mi a retekért nem adták oda a játékokat a sokkal fiatalabb lánytestvérnek?

Megvan honnan kerülteka TS2 végére a barbik.

Andy roppant gonosz. Kidobnia játékokat mikor direkt fel van ajánlva hogy eladományozhatja õket? Milyen szemét tesz ilyet? És még azt mondták Sid gonosz. Pedig Sid mindig gondoskodott róla hogy a játékok megújuljanak, és így igény legyen rájuk.

Buksit is emészti az állatokat súlytó kórság: szupergyorsan öregszik. Mennyi idõs lehet, 6? 8? Meddig él egy kutya? 12? 15?

FORDÍTÁSI HIBA: túrót 5 m a kerítés. Jó ha 2.5.

Hm, Ken odavan a S&M-ért?

Van egy elméletem: kezdetben voltak a Szörnyek. A szörnyeknek kifogyott minden nyersanyaguk, vagy mindig is olyanok voltak, de életüket az emberi érzelmekbõl kinyert energiára alapozták. Kezdetben a félelemre, majd a vidámságra.

Parazita faj voltak, ami rájött, hogy nem kell kiszolgáltatva lennie saját gazdaságának, és megtalálta a módját hogy átköltözzenek az Mi Világunkba. Õk lettek az Eleven Játékok.

De nem számoltak a játékok sorsával, ami az elfeledés - és kapzsik voltak, az öröklétet hajszolták, és egyre többen lettek. Idõvel kísérletbe kezdtek: megkísérleték létrehozni a mû-embert, így maguk intézhették volna a "játszást" önmagukkal. Ami valószínûleg be is vált, a faj pedig továbbhaladt az Egyéniesedés Útján. Mert ugye a "játszás" feltételez egy játszót és egy játékot. Ezért jármûvekkel kezdtek kísérletezni a monociklitõl a sugárhajtású vadászgépekig. És közben tönkreszennyezték a bolygót.

A folyamatban valószínûleg része volt valahol az Omnidroid mesterséges intelligenciájának is.

Ami valójában történt pedig mindössze az, hogy Andy minden játékát TÉNYLEG kidobta volna, de a muter visszahozta hogy neveljen bele egy kis emberséget. És melléjükrakta Woodyt is hogy nõjön már fel.

VAGY Andy csak elgondolkozott mi lenne a játékaival ha kidobná õket, vagy ha felkerülnének a padlásra, és elfelejtené õket, és ezért egy idõ után kidobnák õket anélkül hogy újra kézbevennék. Megakarta tartani õket, de az anyja rászólt hogy nõjön már fel, így végül elajándékozta õket mert nem tarthatta meg õket. És a kis barát nélküli gyopár vitte magával mint mindenhova Woodyt, a kislány meg kiszúrta.

PS: a kohós jelent tényleg jó.

---------

Kapcsolódó Pixar shortok:

I) Buzz Lightyear mission logs

1) Blast Off

Tipp: az "élõszereplõk" valószínûleg a Pixar-világon belüli animációs megoldás. De az ûrhajósnõ randa.

2) Internal Space station

Figyelitek mennyi a product-placement? És nem csak arról beszélek amit a Pixar bedobott (pl. Sony-tv), hanem hogy a nyavajás RL-ûrállomásalkatrészeken is. Pl. a robotkarra nagybetûkkel, nehogy elfelejtse vki rá vannyomtatva hogy "Canada".

Vagy épp - elég bunkó módon - minden konkrétan a projectben lévõ nemzetzászló. Még mielõtt azt hinnéd a Nemzetközi Ûrállomás tényleg nemzetközi :(

3) The science of adventure

Hm, mi lehet az a "panthers" (= párducok) mappa Andy gépén? Párduc, párductestû... Én akkor se raknám tálcára a pornómappámat.

Heh, 1:22-nél azon az ûrhajósnõn súlyfelesleg van. Már ahhoz képest.

Megjegyzés: a valóságban válaszd az oroszok fel- és leszállóegységeit. Az amcsikéi hajlamosak felrobbanni.

Lol for Capcom! (Õk gyártjáka Resident Evil játékokat.)

II) Hawaii vakáció

Az órán a Gary-utalás tetszett.

III) Small Fry (A kis krumpli)

Hm, kellett vmi a Pizza Planetnek konkurenciába, mert még filmen belül se jó a monopolhelyzet?

Btw, eskü láttam ezt magyarul. És tutira kéne egy T-Bone.

És látjátok? Az Eleven Játékok elkezdtek egymással játszani!

Uhm, KisBuzz orális szexet ajánlott?

IV) Partysaurus Rex

Látjátok, errõl beszéltem: fogyasztják a vizünket, az áramunkat, a habfürdõnket. Mindent pazarolnak ész nélkül - és mit adnak cserébe? Azt, amit amúgyis megkapnánk a nem-eleven tárgyaktól!

V) Toy Story of terror

Hm, van wifii. És a cowgirl eredeti hangja ritka borzasztó. Komolyan, a szinkronnal én is akartam volna a babát. Játékszernek. Uhm. De az eredeti? Mintha egy rossz transzvesztitát látnék.

VI) Toy Story that time forgot

Woot, a Knick Knack hóembergömbje! Végre valami konkrétum amihez az köthetõ!

Btw, észrevettétek a végre tudatos brandépítést? A Pixaros fiúk beraktak már Disney-s cuccot, Miyazakis cuccot, Lego-s cuccot, most Bionicle-cuccost...

Ja, és csak hogy tudjátok, az Epic Battle Fantasy 4-ben kinyírtam GodCatet!
8/10
Larvitar 2015 ápr. 09. - 09:39:38 8/10
Jó kis mese; a trilógia méltó befejezése. Ken is nagyon vicces... :D 10/8.
offtopic
Meklód fia 2014 márc. 13. - 11:43:36
szerintem is jó lesz, még lehet h jobb mint az 1. mert évekig dolgoztak rajta. De természetesen majd a szokásos port fanyalgók újra felbukkannak :D
offtopic
Meklód fia 2014 márc. 13. - 09:53:06
igen és ha megfigyeled mindig ugyanazok a felhasználók hõzöngenek. Majd nézd meg, hogy a Dumb és Dumber 2-õt is fikázni fogják egybõl, akármilyenre sikerül. Nem fogják tudni elfogadni, hogy egy jó filmnek 20 év múlva folytatása készült.
offtopic
Meklód fia 2014 márc. 12. - 14:05:04
ja ja így van, Star Wars-nál nagyon jók lettek az újak.
De ahogy a Prometheus-nál, az Indy Jones 4-nél, meg mindennél ami jobbra sikerült mint az elsõ rész, ott mindig megjelennek a fanyalgók is, akik annyira ragaszkodnak az eredetihez, hogy nem hajlandóak beismerni, ha készül egy jobb folytatás. Sõt, õk azon szó szerint felháborodnak ha a folytatás jobbra sikerül.
Meklód fia 2014 márc. 12. - 08:58:07
szeretem ezt a filozófiát, amikor évekig képesek építeni egy filmet, hogy ne egy 1 év alatt összecsapott munka legyen. Az Indiana Jones 4 is azért lett jobb mint az elsõ 3 rész, mert több évig dolgoztak rajta.
8/10
bogárnyúl 2013 dec. 26. - 13:31:57 8/10
Egy jól sikerült 3. rész, bár nekem az elsõ kettõ jobban tetszett!
Meklód fia 2013 márc. 29. - 14:29:45
Ez az egyetlen olyan animációs film, aminek mind a 3 része jó lett! Nem igénytelenül jönnek évente a folytatások hogy csak pénzt kaszáljanak vele, mint a többinél....hanem szépen kidolgozzák az egészet.
9/10
offtopic
_Freddy_ 2012 okt. 28. - 10:21:12 9/10
Akkor nézd meg mert ez is jó lett. :D
9/10
_Freddy_ 2012 ápr. 15. - 13:59:48 9/10
Talán a Shrek ami jobb ennél, vagy a Toy Story 1,2.
10/10
leni98765 2012 ápr. 15. - 13:00:08 10/10
Szép film ez a második legjobb disney film
8/10
idõjós1010 2011 dec. 30. - 12:29:30 8/10
Akkor feltétlen vissza fogom nézni õket.
9/10
_Freddy_ 2011 dec. 30. - 12:20:28 9/10
Hát ha ez a rész tetszett neked, akkor a másik kettõ még hogy fog. :D Nálam a sorrend: 2.1.3.
8/10
idõjós1010 2011 dec. 30. - 12:17:06 8/10
Az elõzõ két részét ugyan nem láttam még, nem akartam megnézni soha, mert látatlanban is bugyutának gondoltam ezt a filmet, mégis ennél a résznél valahogy megtört a jég, és még tetszett is :-)
Igaz rögtön az elején ért is némi csalódás, ugyanis elég nagy lendülettel, és akciódúsan indítottak, aztán egy hirtelen váltással, rántással befékezték a "lovakat"... de késõbb már sikerült feldolgoznom a meglepettséggel járó sokkot, és élvezettel néztem végig a történet hátralévõ, és egyben túlnyomó részét.
Kedves, aranyos, és jópofa kis film.
10/10
222fh 2011 aug. 19. - 14:51:39 10/10
Azon kevés folytatásosok egyike, amelyben még a 3. rész is pont olyan jó, mint az elsõ. Kedves, vicces, megható, izgalmas. Imádom.
10/10
offtopic
Ford Mustang 2011 aug. 12. - 14:09:14 10/10
;D
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu