Wonder Woman

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 141 perc, 2017

Értékelés:

274 szavazatból
Szerinted?

Nem hívták mindig Wonder Womannek. Valaha ő volt Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnője, aki egy távoli, titkos szigeten, csupa nő között élt. Uralkodónak nevelték, legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai.
Míg meg nem látta az első férfit.
Egy pilóta (Chris Pine) lezuhan a parton, és óriási háborúról beszél a páncélba öltözött nőknek, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy ő véget tudna vetni a vérengzésnek, a lábadozó pilótával együtt elhagyja az otthonát, és beleveti magát a harcba.
Csak a küzdelem közben érti meg, mibe keveredett, de akkor már nincs visszaút. Véget akar vetni minden háborúnak, és közben rácsodálkozik saját, emberfeletti erejére... és megsejti, hogy mi a végzete...
Bemutató dátuma: 2017. június 1. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Diana Prince / Wonder Woman
Steve Trevor
General Antiope
Queen Hippolyta
Sir Patrick
Maru / Doctor Poison
Etta Candy

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Norbert Szalai jan. 12. 17:59:55 Előzmény Norbert Szalai
Az előző kommentet a Wonder Woman 1984-hez akartam írni. :)
Norbert Szalai jan. 12. 17:50:15
Sokkal gyengébb,mint az első rész.
Nálam az első 10/8
míg ez a második 10/6
8/10
Julia Dream jan. 02. 13:42:30 8/10
A WW84 viszonylagos bukása kapcsán Patty Jenkins mostanában sokat védekezik az első rész vége miatt.

Valóban nehéz megbocsájtani neki (és persze a stúdiónak), hogy Ares imponáló, rejtélyes karakteréből - amit Thewlis olyan kitűnően szokott szokott megformálni - az utolsó pillanatban egy kiábrándító, CGI orgiával megtámogatott ordibáló idiótát csinált. Ezért tűnik sokak számára érthetetlennek a castingja.


Kétségtelen, hogy szerethető film, ami a spoilerben írtakat leszámítva tetszett is, de azért remélem megmaradtak a fan service áldozatául esett eredeti felvételek és egyszer láthatunk majd belőle egy rendezői változatot.
Zahire 2020 nov. 28. - 18:34:50
Gyerekeknek biztosan nagyon tetszetős film, sajnos én már nem vagyok gyerek ...
10/10
IWantSunshine 2020 márc. 01. - 16:02:23 10/10
Abszolút kitűnő
7/10
gyereamozibabe 2019 dec. 20. - 09:27:06 7/10
Kellemes meglepetés. A kis amazon láttán eszembe jutott az Alita.
7/10
cellasto 2019 nov. 18. - 21:30:24 7/10
Azt kell mondjam, felve ültem le megnezni. Valami feminista hangvetelu izere szamitottam. Szerencsére szo nincs erről. Kifejezetten szorakoztato sok helyen mosolyra kéztető film. Persze a vége nem lehet meg a szuperhos filmek katartikus befejezese nelkul, de azt kell mondjam sokkal szolidabb mint ahogy ezt megszokhattuk.
Kifejezetten kellemes csalodas volt :) gal gadot pedig… gyonyoru :)
6/10
Nótárius 2019 nov. 05. - 11:06:20 6/10
Aki e képregény-komolyságú, látványos felnőttmesétől mást vár, mint ami; avagy a valóságot kéri számon, az ... 

... bizonnyal csalatkozik. ;)
Sz. Péter 2019 júl. 27. - 11:10:17 Előzmény sexykex
"Trollosan: Csak!"

Nincs több kérdés.
Sz. Péter 2019 júl. 27. - 11:09:22 Előzmény pecaboy3
"Alternatív mese-akciófilm, de a gyerekek ne ebből tanuljanak történelmet"

Szerintem nem is történelmi filmnek szánták.
7/10
pecaboy3 2019 júl. 27. - 01:28:06 7/10
Nekem nagyjából tetszett, alapvetően egy Amerika Kapitány női kivitelben. Pl. (valamiért) ugyanúgy az első világháborús németek a mumusok, ugyanúgy totál hiteltelen a film történelmi szempontból. (1918-ra a németek "kifulladtak", "éheztek", "lőszerhiány volt"...?? Nagy túrót, nyerésre álltak, amíg az amcsik egy kiprovokált háborúba lépéssel (Lusitania) meg nem szaporodtak a nyugati fronton, és belülről nem gerjesztették egyesek a német "forradalmat", amiből később a weimari kaotikus rendszer lett.) Alternatív mese-akciófilm, de a gyerekek ne ebből tanuljanak történelmet :D


Kérdéseim:
- A szigeten az amazonok hogyan szaporodtak? Mindet Zeusz termékenyítette volna meg az évszázadok, évezredek alatt? :D Oké, kivéve a főhősnőt, aki agyagedényből lett... Ő is 9 hónapra vált csecsemővé? Idősebb nők hogyhogy nincsenek a fene nagy békében, vagy a közösség kivégzi a kb. 45 éves kor fölötti tagjait? Stb. stb. :D Szóval ez a dolog tényleg inkább csak mese. Ezzel kapcsolatban ajánlom a Nagy Durranás 2 egyik jelenetét, ahol a főhős ecseteli, hogy a szerzetesek apja, és apáik apja sem látott soha nőt... :D
- A hölgyek hogyan gyűrték le nemi vágyaikat a századok-ezredek alatt? Napról napra Zeusz keményített be nekik? Ha nem volt velük rendszeresen, a hölgyek hogyhogy nem értékelték túlságosan a szigetre tévedt egyetlen kandúrt?
- És ez még csak a film eleje volt, szóval stb. stb. stb. :)
- Még valami: nagyon hiányoltam, hogy kimondják, hogy NEM a német NÉP a bűnös. Ez ebből a filmből IS kimaradt, mintha a német civilek nem is lennének emberek. Szóval németet lehet gyilkolni, mást nem? Nagyon polkorrekt.

1/10
EowynTheHunter 2019 júl. 17. - 14:07:23 1/10
Unalmas, sablonos film... Először nagyon örültem: "Végre egy jó női szuperhősös film lesz". De sajnos csalódnom kellett. Kb. a felénél bealudtunk a párommal, pedig nagy szuperhős fanok vagyunk. Egy biztos: Marvel Kapitány feltörölné a padlót Wonder Woman-el, nem is értem, hogy meri egyáltalán a DC "szuperhősként" eladni.
5/10
offtopic
sexykex 2019 máj. 07. - 06:31:29 5/10 Előzmény Sz. Péter
Ó, annak rengeteg oka van ám! Logikusan: Jólesik kifigurázni és ócsárolni az amerikai filmipart. Na, de hogyan szidjam azt, amit meg se nézek? Tudományosan: A képregény egy művészeti ág (a kilencedik). Ráadásul „a képregény nem amerikai találmány, nem szoktat le az olvasásról, és nincs benne semmi alapvetően ízléstelen”. Ha az embert érdekli a zene, a költészet, a tánc, a film, akkor hogyan tehetné meg, hogy teljesen lemond a képregényről. Hétköznapian: Évről évre egyre több képregényt filmesítenek meg. Ezek jelentős része hatalmas kasszasiker lesz. Miért ne nézném meg a sikeres filmeket? Egyszerűen: Hát, öcsém én néztem a Mónika-sót, néztem a Balázs-sót, néztem az Anikó-sót, még a Gálvölgyi-sót is néztem. De most mit nézzek öcsém? Haggyá mán az ismétlésekkel, tudom kívülről az egészet. Akkor most mit nézzek? Öregesen: Én már itt nem ismerem ki magam édes fiam. Én még a labda után futottam, a mostaniak a kontrollert buzerálják. E sport? Én még a Gizikét imádtam, ezek egymást buzerálják: fiú a fiút, lyány a lyányt. E sex? Én még ismertem a morzét, ezek 4G-ben nyomják. Azt hittem új Kodály-módszer. A Pajtás újságban alig volt képregény. Most meg tudnom kéne ki az a Dedpul meg Tor. Hát persze, hogy nézem: hülyének tart az unokám! Komolyan: Ateista létemre is ismerem a tízparancsolatot. Legfeljebb nem tartom be. Az általános műveltség része a Biblia persze, hogy lapozgatom. Na, jó hazudtam, de azért nagy vonalakban tisztába vagyok vele. Butaságnak tartom a Marvel és DC filmek jelentős részét, de látványosak, helyenként humorosak és részei az általános műveltségnek. Trollosan: Csak! Folytathatnám még napestig, de gondolom, már érted.
Sz. Péter 2019 máj. 06. - 18:14:59 Előzmény sexykex
"Állandóan szidom a szerencsétlen képregény ősöktől származó filmeket"

És miért nézed őket?
5/10
sexykex 2019 máj. 06. - 13:42:39 5/10
Állandóan szidom a szerencsétlen képregény ősöktől származó filmeket, mert idült babucitiszben szenvednek. Sajnos nemcsak gyerekesek, de a Comicsus Marvelis baktérium is megfertőzte őket, ezért menthetetlenek. Na, de nézzük a filmet, hiszen az indítás most is rendben van (SPOJLERes):
Csodacsicsa helyszínen a szemrevaló fehérnép hetykén megüli a csődört, miközben bajvív. Feltételezhető, hogy nem csak fiúkák csücsörögnek a nézőtéren ezért legott jön a szívdöglesztő, kékszemű kém, pilóta, ügyeletes szépfiú és háborús hős. Nincs is más hátra, mint mitológiát keverni a világháború mustárgázgyártó népirtói köré és máris sínen vagyunk. Jöhet a felturbózott szupercsaj és a legyőzhetetlen – valahogy majdcsak kinyúlik a végén – szupergonosz szokásos: csapkodjuk a falhoz egymást játéka. Azon ki sem akadtam, hogy a harcos leányzó szexi miniben lerohanja a lövészárokban rekedt németeket, hiszen Rejtő Jenő könyveiből meglépett figurák segítették ebben. De az már sok volt, hogy Gázos Gizi sminkjét is meg kellett bámulnunk, ráadásul Egyenes Lélek matracakrobata amazoncsábász barátunk hősi halált hal a Nagy Trancsír – a húsklopfolós, fénylasszós, varázspajzsos, x-lézeres hajcihő – idején. A látvány legalább megérte a fáradtságot.
Robzombi 2019 márc. 29. - 16:56:36
Inkább az eredeti sorit adhatnák szinkronnal valahol.
GeoPort 2019 márc. 29. - 14:52:39 Előzmény Csakemiatt
De màr kicsit uncsi hogy a német velejèig gonosz vezető(k) , tudós(ok) vs. amcsi, angol jófejek , erkölcs mintabajnokai.

Hát - mintha más mozit néztünk volna. Nem az angol szólt vissza, hogy de hát az a katonák dolga, hogy meghaljanak a háborúban? Nem arról van szó, hogy egy ember gonoszsága milyen sokáig tud elvinni másokat?
6/10
Drizari 2018 aug. 04. - 19:17:31 6/10
Kell egy kevéske mitológia és mítosz ismeret, ennek tükrében annyira nem mondható rossznak. Felnőtteknek szóló mese, látványos jelenetekkel. A megvalósítás, mármint mitológiai alakokat helyezni a 20. századba, ezen lehet vitatkozni, és azon is, hogy a gonosz és megszállottan vérengző háborúzók a németek. Szerintem 6/10
Csakemiatt 2018 júl. 04. - 18:42:06
Elég gyengusra sikeredett, de mèg nem is az róható fel neki, hogy teli van logikàtlan dolgokkal , hiszen ilyen popcorn mozikat nem a mély értelem miatt néz az ember. De màr kicsit uncsi hogy a német velejèig gonosz vezető(k) , tudós(ok) vs. amcsi, angol jófejek , erkölcs mintabajnokai. Voltmá , nemegyszer, nemkétszer. Àm még ez se tudott annyira elkeseríteni, de most tényleg ....david thewlis mint Ares??? most ez komoly?? mèg azt is jobban bevette volna a gyomrom, ha mondjuk szellemként testről testre költözik....de ez a vén, bajuszkàs pasas mint Ares?? omgwtf.
10/10
Martinka456 2018 máj. 21. - 00:54:55 10/10
Kedvenc
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu