Mamma Mia!

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-angol-német zenés vígjáték, 109 perc, 2008

Értékelés:

1227 szavazatból
Szerinted?

Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli kis görög szigeten. Egyedül nevelte fel lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanyát a régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. És 24 kaotikus, varázslatos óra következik, melyben új szerelmek bimbóznak és régi románcok lobbannak fel újra a lehetőségek buja szigetén.
Bemutató dátuma: 2008. július 17. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2009
  Legjobb brit film jelölés
 • Golden Globe-díj

  2009
  Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
 • BAFTA-díj

  2009
  Legjobb filmzene jelölés: Benny Andersson
 • BAFTA-díj

  2009
  Az év felfedezettje jelölés: Judy Craymer
 • Golden Globe-díj

  2009
  Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Meryl Streep

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
limetta328 ápr. 22. 17:24:35 6/10
Zavar ahogy ezeket az Abba slágereket előadják.
Egyszer nézhető limonádé...
1/10
szamóca67 2018 dec. 28. - 14:02:59 1/10 Előzmény mozi mosbourne
Most "néztem" hallgattam meg a filmet, ill. kb 60%-ig bírtam.
Már gondban vagyok, mikor valaki Abba slágereket akar remake-elni, mert ahogy Süsü mondta sírva, "úgy se sikerül ez nekem". És itt olyan szinten nem sikerült, hogy az már fájt, és marokba szorul az ember talpa. A film történeti alapja, még csak rendben is volna, de a szereplőivel, megvalósításával, és ez fűszerezve a slágerek elnyivákolásával, ki is ment a bizti. Kikapcsoltam a fenébe. Hogy hogyan adhatták engedélyüket ehhez Benny-ék, fogalmam nincs.
8/10
Gaddemon 2018 júl. 28. - 21:54:53 8/10 Előzmény Lilko03
Én is a 80-as évek egyik szülötte vagyok, és imádtam a filmet. A zene szuper, a szövegek igényesek, a szereplők pedig egytől-egyig remekül játszanak és énekelnek. Nagyon tetszett, várom, hogy a második részt is megnézhessem végre.
10/10
Lilko03 2018 júl. 21. - 19:03:13 10/10
Ahogy olvasom, általában a legfiatalabbak (80-as évek szülöttei) fanyalognak és értetlenkednek, hogy miért olyan hatalmas siker ez a film. Nos, nekik nem volt olyan "szerencséjük", mint nekünk - mai 50-es, 60-asoknak -, hogy a film és főleg a dalok megidézzék a fiatalságunkat, leginkább a 70-es éveket, amikor is nem volt még akkora kínálat a zenei palettán, mint manapság, csak a rádión és a tv-n lehetett zenéhez jutni, a szerencsésebbeknek volt lemezjátszójuk. A legnagyobb dolog volt ABBA lemezhez jutni, valóságos csoda volt. Majd ha ők is 60 évesek lesznek, valószínűleg ők is boldogan fognak olyan filmet nézni, ami megidézi a fiatalságukat. Én akkoriban magnóról hallgattam sokat Abbát (is), lányom akkor volt kisgyerek, ő is hallgatta (jelenleg 43 éves!) és neki is tetszett ez a film, valószinűleg őt pedig a gyerekkorára emlékezteti.
6/10
kisma 2018 júl. 19. - 17:02:28 6/10
Tegnap megnéztem az új epizód premierje előtt ezt is. Annak idején elvarázsolt a hangulata, valamint a boldogság, ami sugárzik minden percből. Tegnap megnézve a forgatókönyv gyengécske, a rendezés, a fényképezés és az operatőri munka is hagy kívánni valót maga után, viszont a színészek fantasztikusak. Talán Streep néhol túljátssza, de ez úgy jó, ahogy van. Ez a film egy igazi "guilty pleasure", ha megnézem mindig jobb kedvre derülök, aki szereti az ABBA-t, ezt is fogja. Összességében 10/6.
Dusi96 2018 jan. 04. - 17:08:01
Én anno 12 évesen, moziban láttam ezt a filmet. Akkor nagyon tetszett, az Abba-t amúgy is kicsi korom óta szeretem. Most így újra megnézve, valóban elég bugyuta film, de a dalok miatt és a benne szereplõ színészek miatt szívesen megnézem, mert egyszerûen kikapcsol. Nem kell mindig komoly, világot megváltó alkotásokat nézni, néha kellenek az ember agyának ezek a lityi-lötyi filmek is.
(Ezt az Abba gyalázást, ami itt folyt, azóta sem értem. Ízlésekrõl nem érdemes vitatkozni. Ha valakinek nem tetszik, az az õ dolga, de mások meg hadd szeressék!)
filoszemitabéluska 2017 júl. 09. - 19:27:02 Előzmény mozi mosbourne
Tömör és lényegbevágó jellemzés! Divat szeretni ezt a borzadályos filmet. Vannak az egyszerû sznobok, akik csak klasszikus zenét hallgatnak és csak mûvészfilmeket néznek (pl.Tarr Béla munkáit) És vannak a bonyolultabb sznobok, akik meg akarják mutatni, hogy õk nem sznobok és sznobságból megnézik és ajnározzák ezt a micsodát, amit filmnek csúfolnak. Nem tudom elképzelni, hogy valaki õszintén élvezi.
jetdrive 2017 júl. 09. - 17:36:55
Ez egy borzasztó film, idõnkénti szõrfelállással a karomon, pl. mikor Brosnan énekel, de mégis imádom, számtalanszor láttam! Hihetetlen varázsa van a képeknek, zenének, jó színészeknek.
1/10
mozi mosbourne 2017 ápr. 17. - 05:01:50 1/10
Egy idézettel kezdeném Rejtõ Jenõ Levin mesterétõl: \"Ha valahol rossz ételeket fõznek, azt még kibírom. De itt jó ételeket fõznek rosszul, és ebbe bele kell pusztulni.\"
Nagyon szeretem az ABBA-dalokat. Mindnek külön világa, mondanivalója van. Egyedi dallamok, jól felépített hangzásvilág, Agnetha és Anni hangja... katartikus élmény.
Szeretem a vígjátékokat is. Erre a filmre is úgy készültem, hogy jót fogunk majd szórakozni. Ezzel szemben csak néztünk csodálkozva, majd fájdalmasan....
Képzeljetek el egy palack nagyon drága, régóta érlelt nemes bort. Kiöntik mûanyag pohárba és felöntik kólával, tessék igyál... Milyen érzés?
Biztos bennem van a hiba, de nekem erõltetett volt az egész. A poénok is, a zenei feldolgozások is, a színészek énekhangja pláne, de fõleg az, hogy a dalokat kiszakítva az eredeti környezetükbõl ráhúzták valami sztorira... Ezek a dalok nem ide valóak, nem errõl szólnak/szóltak...
Bocs mindenkitõl, akinek kedves ez a vígjáték, nézzétek nyugodtan, és igyatok hozzá vörösboros kólát, de nekem sajnos nem megy. :( 0/10
napraforgó 2017 ápr. 07. - 19:39:25 Előzmény Rövid G. atya
Talán el akarta fojtani, mert az meg pontos j.
Vagy elfojtja a dühét, vagy megfojta a kritikust...
fourdogs 2017 ápr. 07. - 11:43:07 Előzmény Edmond Dantes
Kapsz még egy PH-t, no nem a faladra (megjegyzem, ezek azért elférnének néhány szerényebb impresszionista kiállítás anyagában akár P.-ban is). Én csak azért nem vettem meg, mert nem tudtam róluk az árverés idején, no meg másra kellett a pénz. (Így azután szerényebb képekkel kell megelégednem a falamon.)
fourdogs 2017 ápr. 07. - 11:37:17 Előzmény Edmond Dantes
Van széles-e hazában, ki nem ismeri Poll Hugót?
Bár én óvatosabban fogalmaznék, mert láttam tõle igen jó képeket.
Talán Fried vagy Berkes (minden szalonok festõi) szerencsésebb utalás lehetett volna, ámbár fiatalabb korukban (elkurvulásukat megelõzõen) képesek voltak "maradandóbbat" alkotni. És hogy õk rontották volna a közízlést? Õk maguk voltak azok!
Rippli vagy Vaszary inkább csak a mûvészeteket értékelõ nagypolgárokhoz (már megint ez a zs…zás) jutottak el, honnan is tájékozódhatott volna a köz, amely aligha sürgött-forgott a Nemzeti Szalonban.

ABBA-jelenség: Elvitathatatlan, hogy mûfajában (pop – diszkó) maradandót alkotott. Az más kérdés, hogy magát a mûfajt kedveljük-e (én nem), mint ahogyan a ’70-es évek közepétõl szinte semmit, lehet az a legnépszerûbb banda (Deep Purple, Pink Floyd, Jethro Tull, Led Zeppelin, Traffic, és még sorolhatnám a lap aljáig). Szerencsések voltak azok, amelyek már elõtte felbomlottak, mert nem érték meg a hanyatlás és az agónia szégyenletes állomásait. De könnyen beszélek én, hiszen a rock virágkorán nõttem fel, számomra az etalon a King Crimson 1. vagy az Atom Heart Mother. Csoda, hogy ezek után A Falt képtelen vagyok meghallgatni? De azokkal sem tudok vitatkozni, akiknek Aynsley Dunbar, Cuby + Blizzards vagy Rare Bird nem mond semmit.
A fanyalgóknak is üzenem, a „mi” zenénk kora lejárt, ami az utóbbi 45 évben született, az egy más mûfaj, és nem muszáj elfogadni, még kevésbé hallgatni. De elvitatni a létjogosultságát nem lehet, éppen úgy, mint a silány irodalmi, képzõ”mûvészeti” vagy filmes termékekéét. Már régóta a piac diktál (és – teszem hozzá – manipulál), ám lehet „szak”üzletben is vásárolni. Ez végül is ízlés (vagy intellektus?) kérdése, és ebbõl születik az igény.
terranova56 2016 júl. 08. - 20:35:19 Előzmény Rövid G. atya
Nagyon pocsék életed lehet, hogy így gyûlölködsz, nekem csak egy nevem van, és tulajdonképpen már nem is sajnállak, megérdemled a sorsod, ez legyen életedben a legnagyobb örömöd!
Add ki a DÜHÖDET, BÁR SZERINTEM MÁR EZ SEM SEGÍT RAJTAD
Cordelia 2016 jún. 28. - 22:31:40 Előzmény Edmond Dantes
vélemény nélkül: jólesik nézni és hallgatni: ) let it be vagy sic transit gloria mundi
2/10
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 07. - 14:21:49 2/10
Az igazi magyar tudja, hogy folytatni LY-nal kell. :D
offtopic
ahal 2016 ápr. 07. - 13:01:43 Előzmény Rövid G. atya
Szegénykém, itt kell kiélned magad a pocskondiozásban, és a mocskolódásban. Biztos szomorú gyerekkorod lehetet. Igazad van, te vagy a tökéletes, a többi ember meg mint heje, a véleményük meg egy nagy rakás szemét.Nehéz lehet neked, aki oly jól látsz mindent, de fojtasd csak a mocskolódásod, mutasd meg milyen egy igaz magyar.
2/10
offtopic
Rövid G. atya 2016 márc. 21. - 16:43:51 2/10 Előzmény terranova56
Egy magadfajta, agyatlan korcstól nem is várható más. :D
2/10
offtopic
Rövid G. atya 2016 márc. 20. - 12:07:53 2/10 Előzmény terranova56
Mondja ezt a szánalmas, retardált, millió nikket használó, ócska kis troll. ROTFL
terranova56 2016 márc. 20. - 09:20:54 Előzmény Rövid G. atya
Nem tévedtem, pontosan ennyi volt várható tõled, és most sem minõsítlek
2/10
offtopic
Rövid G. atya 2016 márc. 15. - 16:17:09 2/10
Még hány nikken osztod a nem létezõ eszedet? :D
Összes hozzászólás
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!