A szolgálólány meséje / Utána

Bakancslistához adom
The Handmaid's Tale / After
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai drámasorozat, II / 7. rész, 55 perc

Értékelés:

209 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Ofglen merényletében szolgálólányok, parancsnokok és civilek haltak meg, köztük Pryce parancsnok, míg Waterford megsérült. Cushing parancsnok lép Pryce helyébe, ellenőrző pontokat állít föl, és embereket végeztet ki. Tudni akarja, ki segített Offrednek, és nem hiszi, hogy elrabolták. Serenát aggasztja, hogy célkeresztbe kerültek. A férje nevében hamis parancsot ad ki: tartóztassák le Cushing parancsokot árulás miatt. A halott szolgálólányok helyébe termékeny nőket hoznak vissza a gyarmatokról.

A műsor ismertetése: A Margaret Atwood immár klasszikusnak számító regényén alapuló A szolgálólány meséje (The Handmaid's Tale) a disztópikus, Gileád Köztársaság nevű totalitárius társadalomban játszódik, amely az egykori Amerikai Egyesült Államok helyén jött létre. A környezeti katasztrófák által fenyegetett és zuhanó születési számokat mutató Gileádban torz fundamentalizmus uralkodik, amely militarizált formában tűzi zászlajára a "visszatérést a hagyományos értékekhez". Offred (Elisabeth Moss), aki a Vezér háztartásában Szolgálólányként dolgozik, az egyik utolsó termékeny nő, így a nőknek abba a kasztjába tartozik, akiket szexuális rabszolgaságra kényszerítenek a világ újbóli benépesítésére irányuló utolsó kétségbeesett erőfeszítés nevében. Offrednek ebben a rémisztő társadalomban kell életben maradnia a Vezérek, kegyetlen Feleségeik, a háztartásvezető Marthák és a többi Szolgálólány között - akik közül bárki Gileád kémje lehet -, és beteljesítenie célját: mindezt túlélni és megtalálni a lányát, akit elvettek tőle.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Mayuli febr. 18. 11:58:24 10/10
A sorozat hihetetlenül jó! Csak egyvégtében szabad végig nézni!
Ez nem egy rész, egy hét kategória!
Már az első rész magába szipantott, és pár nap alatt végig néztem az összes évadot! A történet egy nő számára biztosan mást jelent, mint egy férfinak! Hihetetlen empátia kell mind két nemtől, hogy átérezze ezt az őrült világot amiben a sorozat játszódik!
A színészek telitalálat!
Miért nem értik meg sokan azt amit a két főhősnő külsejével még jobban kihangsújoztak?! Miért kellene szépnek lennie Judnak? Ő belülről sugározza a vonzerejét, míg Serena, már csak egy báb, nincs önálló akarata! Ezáltal elveszítette a vonzerejét! Nagyon fontos, a sorozatban, hogy időnként vissza pillanthatunk a szereplők korábbi életébe!
Így sokkal jobban érthető miért váltak olyan kegyetlenné, mint pl. Lidia néni... Szóval aki teheti ne részenként nézze, hanem folyamatában!
6/10
Tinv jan. 28. 11:34:45 6/10
A könyv alapján csak az első évad készült. Az ütős is. A többi forgatókönyvírók munkája a szokásos rétestészta módszerrel. Sajnos.
Noire jan. 20. 11:44:18
Azzal kezdve, hogy nem olvastam a könyvet, azt kell mondjam, rendkívül hosszú és helyenként unalmas a filmsorozat. Ezt a történetet el lehetett volna mesélni 15-20 részben is, nem pedig 55 (!) részben.

Emellett érdekesség, hogy nekem az eddigi egyetlen film vagy sorozat, ahol nincs egy szimpatikus szereplő sem, beleértve a főhőst is .
8/10
tandaripiri 2022 nov. 16. - 14:51:18 8/10 Előzmény MRita87
Szerintem nagyon jól játsza a szerepét, én nagyon tudtam gyűlölni! :D
fintorman 2022 okt. 26. - 23:05:46
Hazug feminista szar.
10/10
Giside 2022 okt. 26. - 16:00:53 10/10
Megdöbbentően briliáns sorozat, sok meghökkentő résszel. Nekem eleinte fel kellett dolgozni a sok borzalmat amit tartalmaz, de a sorozat teszi a dolgát. Nagyon elvont, bele kell helyezkedni és ha ez sikerül, akkor borzasztóan élvezhető. 3x láttam.
MRita87 2022 szept. 25. - 14:44:08
Nem láttam a sorozatot, ezért érdekelne hogy mit gondoltok milyen Joseph Fiennes szerepjátéka??
5/10
sexykex 2022 febr. 19. - 11:34:07 5/10
Ennek a sorozatnak is csak annyi a jelentősége, hogy felhívja a figyelmet a diktatúrák morbid, kegyetlen és értelmetlen természetére. Itt a férfiak nyomják el a nőket, ami mind a mai napig megesik egyébként is. A sorozatokról eddig sem voltam túl jó véleménnyel és ez a sírdogálós, érzelgős mostani sem igazán jó. Rengeteg az üresjárat, a karakterek fejlődés helyett inkább változnak hol logikusan, hol logikátlanul.
5/10
blacksout 2021 nov. 10. - 18:53:05 5/10
A story nem rossz, a kivitelezés már nem lett annyira szuper. Feleségem miatt néztem végig mind a 4 évadot. 😊
6/10
idõjós1010 2021 nov. 09. - 23:57:48 6/10
Jó az ötlet, és alapvetően én szeretem a dráma sorozatokat, de már az első két évad alatt is azt éreztem sokszor, hogy a kevesebbnél is kevesebb cselekményt próbálják elefánt méretűvé fújni, miközben viszont néha egészen megszaladt a történetszál. Mellesleg következetlen, és ellentmondásos az egész. Mégis valahogy bőven elvoltam vele. A harmadik évad missziós küldetése ellenben már egyre jobban lelombozott. A negyedik éved pedig minden egyes további résszel csak egyre vontatottabb. Kifejezett kínlódás. Egy gyötrelmes nullás maszlag. Egész sorozatot tekintve pedig azt hogy mondjam, rengeteg az önismétlés sajnos. Hemzseg tőle a film. ..... Akik June külsején vannak kiakadva, azoknak viszont üzenem, hogy nem látjátok a fától az erdőt. Ez a nő attól ilyen vonzó, hogy vad, és híre van a városban.
Hozzászóló János 2021 jún. 06. - 11:33:07 Előzmény sisteryes
Tényleg ennyire nehezen értelmezhető amit írtam? Komolyan nem értem hogy lehet ezt úgy érteni, hogy szerintem Trump mellett kampányolnak.
sisteryes 2021 jún. 06. - 09:56:41 Előzmény Hozzászóló János
A propaganda vonalat jól látod, csak félrelőtted a háttérembereket. Hollywood, Netflix, Social media ,CNN, pont, hogy a Biden vonaton ül. Az egész LMBTQ ,BLM mind mind ennek a vonalnak a terméke.
Hozzászóló János 2021 máj. 07. - 15:38:17 Előzmény Towner
Igen, nyilván arról írtam, hogy egész Hollywood ellene kampányolt. Miért, te hogy értetted amit írtam?
2/10
Towner 2021 máj. 07. - 14:12:40 2/10 Előzmény Hozzászóló János
Nem értelek tisztán. Trump vonal megerősödése? Egész Hollywood ellene nyomta. (Diane védelmében amit legutóbb láttam már a főcímben ad Trumpnak rendesen) Aztán lehet hogy épp errő az (LMBTQ stb) propagandáról írtál, mert az meg tényleg beindult (a Netflixen külön tudsz a témában filmeket keresni, ki is írják a film indulásakor hogy LMBTQ film)
Hozzászóló János 2021 ápr. 12. - 13:58:01 Előzmény not_a_bond_girl
Ha nem az lenne a történet egyik fő alappillére, hogy emiatt a nő miatt hagyta ott Luke a feleségét, belé szerelmes Nick annyira, hogy hozzá sem ér a szép, fiatal (igaz, túl fiatal) feleségéhez, Waterford sokszor jobban vonzódik hozzá, mint a szép Serenához, de még a washingtoni főgóré is őt viszi el a sok szép Jezabel helyett, akkor nem különösebben lenne fontos a külseje. De így hiteltelen a történet.
Amúgy azon kívül, hogy nagyon ronda, még ellenszenves is. A való életben biztos nem lennék jóban ezzel a nővel. És, ha belegondolunk, hogy hány ember halt meg, vagy hányat csonítottak meg miatta, miközben, ahogy többen írták, neki a haja szála sem görbölt, pedig ebben a világban már rég a falon lenne a helye. Nehéz vele azonosulni. Persze ez a gileádi rendszer annyira visszataszító, hogy még mindíg inkább neki szurkol az ember.
Ahogy azt is többen írták, a történet tele van logikátlanságokkal. Egyértelműen csak propaganda célból készült. Vigyázzatok, ez lesz belőle, ha hagyjátok a Trump-féle vonulatot megerősödni. Az elmúlt 4 évben több propagadna film készült Hollywoodban, mint a hitleri Németországban, vagy a sztálini Szovjetúnióban. Csak itt nem a rendszer mellett, hanem ellene propagáltak. De most, hogy Bident választották elnöknek, gyakorlatilag a 4. évad okafogyottá vált.
10/10
Anna Dé 2021 márc. 19. - 13:07:47 10/10 Előzmény Hozzászóló János
Nem egy kimondott szépség az tény, de nagyon jó színészno. Nem csak ebben a filmben. Masban is. Jobbat nem is talalhattak volna erre a szerepre.
not_a_bond_girl 2021 márc. 17. - 11:38:08 Előzmény Hozzászóló János
Úgy látszik, megfogtad a lényeget...
Hozzászóló János 2021 márc. 09. - 19:16:58
Főszereplőnek találhattak volna szebb színésznőt is. Mert erről a ronda nőről nehéz elhinni, hogy mindenki őt akarja megdugni.
10/10
Tundi77 2020 dec. 20. - 14:09:42 10/10
Minden ember máshogy érez és gondolkodik,ezért vagyunk különbözőek!
Gondold el milyen unalmas lenne a világ,ha egyformák lennénk.
Szép napot.
10/10
Tundi77 2020 dec. 20. - 13:53:18 10/10
Nagyon köszönöm a véleményed,kedves vagy.
Nem csak drámát nézek,vígjátékot,akciót sőt még animációs mesefilmeket is.
Sok rossz dolgon mentem már keresztül,de mindig talpraálttam és erőssebb lettem,ezért szeretem nézni a drámákat,engem megérintenek és elgondolkodtatnak!!!
Összes hozzászólás